Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hep Beraber Varmıyız?

redcap

Öne çıkan mesajlar

Arkadaslar forumlarınızı elimden geldigince takip etmeye ve ultima dunyasını takip etmeye calısıorum.yaklasık 1 yıldır AGS de oynuyordum ve oradaki Gm arkadaslar server variken kendilerini tanrı zannediolardı simdi Girdikleri kovuktan cıkamayıp acıklama yapamıyorlar.Neyse Server sizlere omur kastık kastık bittiii!!!
Bende soyle bir oneride bulunmak istiyorum.Buradaki scripter olsun Server isletmek icin maddi yada manevi olarak yardım edebilecek tum arkadaslarla birlik olup bir server acalım derim.Burdaki arkadaslarımın okudugum kadarıyla asırı derecede bilgili olanları var.Bilmiyorum baska serverlarda calısıolarmı ama bence bu ise paticik forum kardesligi olarak baslayalım derim ve azda olsa frp ruhunu yeni serverimizda bastan yaratalım.Cay dagıtmayan Gmler olsun Ordan burdan calınma scriptler olmasın ve en onemlisi el ele verip bu isi su turkiyede uo serverı nasıl kurulur ve nasıl yonetilir tum shardlara gosterelim derim.
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaslar saten sunu solemek isterim olur yada olmaz ama bu konuda inatcı ve ısrarcı davranamazsak olmaz!Ben sunun taraftarıyım komplexlere girmeyecek ustunluk taslamayacak ve bunları ise baslarken aramızda bir anlasma gibi imzalarz.Bu ultima olayını turkiyede oyle deil boyle olur diyecek kadar inancla ve israrla yola cıkarsak buna inanan arkadaslarla birlik olursak turkiyede neden sorunsuz, kapanmıyacagına genel olarak inanılmıs,char kasmak için guvenli bir server kuramayalımki?Bakın AGS nin esas calısanlarına attıgı kazıgı okuduk.Onlarda yanımızda olsun.bakın yanlıs anlasılmalar olmasın ben bu isten cok cok az anlarım.playerim 1 senedir yaklasıkta bir aydır kendi serverimda script yazmaya calısıyorum.Ama inancım var calısıyorum.Ben boyle bir birliktelikte Gm olmasamda olur playerlık bile yeter ama inanın tek istegim bu yola inancla iki elle sarılacak arkadasları birlik kılmak.
Sosyal ağlarda paylaş

Bence Bunu yapmak Admın Rhondar ve admın Owen a Kalmıs bısey eğer elınde ıse gıtıp ags den son savelerı ve oyunu komple alacak ve yenıden hg olarak devam edecek paralı olmasın demıyom ama sponsor bulmak ta güççektiği için paralı olarak devam ettırse yıne eskısı gıbı olur
Sosyal ağlarda paylaş

İste ikinci sponsoruda bulduk sayılır.Ben dunya yapımında scriptler yazıldıktan sonra her turlu spawn ve item yerlestirilmesinde ve ozellikle Dizaynkonusunda yardımcı olurum.Dizayn konusunundada ben herdaim gece gunduz hiç zaman sorunu olmadan yardım edebilirm.
Sosyal ağlarda paylaş

bu tarz birşeyin yapılması için "olmaz ki öle şey", "boşuna kasmayın" yazan arkadaşlardan başka bir engel göremiyorum.

böyle bir server açılacaksa (ki paticik adıyla açılmasını çok isterim) en büyük tartışma konusun sphere mi runuo mu (-biraz da sharkynin ısrarıyla gelecek soru- pol mü) olacaktır. eğer karar runuo olursa (ya da runuo serverı da açılırsa) benden çok daha bilgili arkadaşlar da vardır elbet fakat ben elimden gelen tüm yardımı göstermeye hazırım.[signature][hline]its supersonic
Sosyal ağlarda paylaş

Evet arkadaslar bencede bu birligi paticik adı altında toplayalım.Sonucta sunu gordumki turkiyede uo dunyasının en genis forum ve veritabanı paticikteyse ve bu işi bilen herkes burdaysa bende paticik isminin olmasında hemfikirim.Ama suan isimden once dusunmemiz gerek olaylar var.Bize bu ise destek vericek scripter bulmak.scriptler paticikte gizli kalsın.Boylelikle kimse kimseye bir pro. yaratamaz.Ne yapıcaksak hersey paticik tarafından sahiplenilecek ve boylelikle herkes herkesle yardımlasma içinde olucak.Dedigim gibi bakın bi iki saatte sponsordan tutunda dizaynera yada bu işe yardım edicek arkadasları bile bulduk.Simdi soz paticikte sizde yardımda bulunun hep beraber halledelim bu isi.Arkadslar haydi turkiyede koklu bir olusumun adımlarını simdiden atalım!
Saygılarımla...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
redcap, 28 January 2004 22:26 tarihinde demiş ki:
Arkadaslar forumlarınızı elimden geldigince takip etmeye ve ultima dunyasını takip etmeye calısıorum.yaklasık 1 yıldır AGS de oynuyordum ve oradaki Gm arkadaslar server variken kendilerini tanrı zannediolardı simdi Girdikleri kovuktan cıkamayıp acıklama yapamıyorlar.Neyse Server sizlere omur kastık kastık bittiii!!!
Bende soyle bir oneride bulunmak istiyorum.Buradaki scripter olsun Server isletmek icin maddi yada manevi olarak yardım edebilecek tum arkadaslarla birlik olup bir server acalım derim.Burdaki arkadaslarımın okudugum kadarıyla asırı derecede bilgili olanları var.Bilmiyorum baska serverlarda calısıolarmı ama bence bu ise paticik forum kardesligi olarak baslayalım derim ve azda olsa frp ruhunu yeni serverimizda bastan yaratalım.Cay dagıtmayan Gmler olsun Ordan burdan calınma scriptler olmasın ve en onemlisi el ele verip bu isi su turkiyede uo serverı nasıl kurulur ve nasıl yonetilir tum shardlara gosterelim derim.

sakinleyin arkadaşlar relax relax (:
etheria geliyor dünyanın en iyi scp cisi REAL raven loft ile geliyor adam milyarlar yatırıyor bu işe ozman görceksiniz sphereserver ne ayaq :D bekleyin:P
coming sooooooooooooooooon çok:P
Sosyal ağlarda paylaş

Bu tür konularda hevesten önce strateji önemli. Oturup iyice düşünmek gerek.. Öncelikle kimler gönüllü şekilde sadece hobi olarak katılacak.. Emülatör ne olacak, muhtemelen Lead Programmer kim ise, o seçecektir bunu.. Staff ne olacak.. Dünya ne üzerine kurulmuş olacak.. Ben derim generic, biri der OSI, biri de Ad&d.. Gerçekten de hevesli olanları bir arada toplamak, öncelikli olarak "haydi hop dünya kuruyoruz." dan daha önemli..

UO emülatörleri ile belli bir yere gelmiş her insanın kafasında - benim de dahil - eminim ki bir kaç proje vardır.. Öncelikle bu projeler bir ortaya dökülsün.. Kim aslında ne yapmak istiyor. İşin sponsor, emülatör, işletim sistemi kısmı sonradan düşünülür.

Bir kere Türkiye de bir "owner" saplantısı var.. Anlamsız bir kelime anlamı olan salakça bir sıfat. İnsanların çoğunda haydi yapın, üzerine yatıp, BEN YAPTIM! diyim psikolojisi mevcut..

Bu tür psikolojik travmalara girmeyecek insanlar toplansın hele bir.. Belli ederler zaten bu topic altında kendilerini, eğer gerçekten isteklilerse..

Gelelim benim kafamdaki projeme.. Open Source Generic bir dünya.. Nedir yani ? Belirli bir emülatöre ( veya geliştirici kadrosuna göre emülatörlere ) destek verecek, generic bir dünya tasarlanacak ( yani herşey UO dan farklı :) ) ve internete açık bir proje olarak sunulacak.. Her ülkeden isteyen insanlar gelecek, dünyaya katkıda bulunarak, hem şu bahsettiğiniz fakat aslında bir türlü oluşturulamamış UO kommunitesine yardımcı olarak isteyen tüm geliştiriciler dünyanin istediği taraflarını alıp değiştirip ve hatta ben yaptım diyerek egosunu tatmin edip, kendi dünyalarını yaratacaklar.. Böylelikle pek çoğunuzun nefret ettiği zebula-based scriptler olmayacak. Zaten çoğunuzun bu tür bir projeye sıcak bakmayacağını bildiğim için, daha fazla detay vermeye gerek duymuyorum.

Uzun lafın kısası, hele bir kendi saplantılarını yenen insanlar bir araya gelsinler.. Step by step.. Bir şeyi hızlıca oluşturmaya kalkarsanız, sonradan fena yıkılır hayalleriniz.[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..

-EE
Unix/Linux Sys. Adm., Security Prov., Programmer, IT Depart. PM

Google Search : "Türkiyenin en iyi hosting firması"
Sosyal ağlarda paylaş

çok güzel bir proje ama -bence- open source olmak konu olamaz. mesela "bir ad&d dünyası yapalım, open source olsun." dersen anlarım da, open source generic dünya yapalım dersen bence paticik/scripts'e döner. ya da ben demek istediğini tam anlayamadım.

ayrıcana benim projem masaüstü frpyi uoya uyarlamak olurdu herhalde. ve eğer bu kadar geniş bir kitleyle giriyorsak time-stop büyüsüne kadar çoğu şeyi de ekleyebiliriz diye düşünüyorum. hatta abartırsak savaşları bile turn-based yapabiliriz. ama benimki çok uçuk, çok uzun sürecek bir proje..[signature][hline]its supersonic
Sosyal ağlarda paylaş

ehe. şu anda o tür bir proje ile uğraşıyorum zamanım oldukça :) Fakat turn-based yapılamıyor combat ne yazık ki :) Yani MMORPG mantığından çıkıyor.. En azından ben çözümünü bulamadım.

Peki şöyle açıklıyım.. Ad&d ve Whitewolf benzeri bir sistemi olan, fakat hepsinden farklı olarak Generic bir dünyaya sahip olan ( ya da kendi kuralları olan diyelim ), ve tüm kodları açık olacak geliştirilecek ve sourceforge gibi bir adresten kodlar download edilebilecek şekilde bir dünya kurulması projem var.

Öhm. Sevgili Türkçem...[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..

-EE

Sosyal ağlarda paylaş

AD&D yapmak istiyorsanız RUNuo yu öneririm.
Ancak RunUO nun gelişimi kadar belki daha da uzun bir çalışma periodu gerektirir.

Bittiğinde ise istediğini elde etmiş olursun. AD&D Online....

benim de hayallerimden bir tanesi bu. Ama UO nun grafik motorunu 2D,3D veya 18D sevmediğim için ve proje için yeterli vaktim olmadığından uğraşamıyorum.[signature][hline]Silencer
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de POL 0.96 ile aynı şeyi yapmaya çalışıyorum. Windows ile sınırlanmak istemiyorum. Özellikle sunucu bazında..

POL 'de en az RunUO kadar geniş bir yapıya sahip olduğundan dolayı, şu anda işimi görüyor.. Zaten bir önceki Ethernass 'ta bir kaç deneme girişiminde bulunmuştum. 0.94 sürümü ile bile bir çok şey yapılabiliyordu, bilenler bilir. 0.96 ile tüm paketleri, tüm functionları hook edilebilir hale getirmişler. Bu da işime yarıyor.

Ha grafik ve ses olayını ben de çok düşündüm. Öbür türlüsünü yapacak ne zamanım var, ne de yeterli kadrom ( örn: modelleyici aradaşlar, müzisyen arkadaşlar, v.s. ).. Belki 5-6 sene sonra bu tür bir proje başlatılabilir. Ama şimdi değil.[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..

-EE

Sosyal ağlarda paylaş

Enteresan. Herkes aynı proje üzerine çalışıyor.

Bu 2 kişilik değil, çok daha fazla aynı kafada kişinin oluşturması gereken bir proje. Şöyle 9-10 kişi olduğumuzda aynı fikirleri paylaşan, bir buluşma ayarlanarak, herkes ne konuda yardımcı olabilir, neler yapabilir, hayalleri ne, ortaya dökebilir.. Bu gruptan da aynı kafada, anlaşabilen, karakterli, güvenilir, teknik bilgisi iyi, yaratıcı, hevesli ve usanmaz 4-5 kişi çıksa, rahatlıkla güzel bir cvs server kurularak bu projeye başlanabilir ve proje yapılabilir.

Fakat 1-2 kişi ile.. O kadar çok handikap, o kadar çok engel var ki.. Ben dahil olmak üzere çoğu kişinin işi gücü var, okulu var ( hatta benim okulum da var ), başka işleri var, v.s. . .

Hele bir olgunlaşsın bu topic.. Adamakıllı 9-10 kişi olalım.. Yüzyüze bir konuşabiliriz.[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..

-EE

Sosyal ağlarda paylaş

Turn based 'i bozacak olay, oyunun MMORPG olması. Yani şöyle düşünelim. 2-3 kişi combata başlar, oyun Turn based olur, ve dışardan herhangi birisi koşarak herhangi bir turn'un ortasında combata müdahale edebilir.. Yani arkadaşın tekine saldırdıklarında, arkadaş ordan burdan arkadaşlarını çağırabilir ve insanlar combata yardım edebilir..

Ha dünya durdurulsa ? MMORPG mantığından uzaklaşmış olunuyor.

Combat alınarak, tüm itemlar, v.s. gibi belirli bir bölge, özel bir bölgeye taşınsa ve combat orda çözümlense, yine olmuyor.. Yine 1. problem ortaya çıkıyor.

Silah hızları, insiyatif, v.s. onları ayarlamak işin şeker kısmı bence. Sorun mantığını oturtamamakta.[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..

-EE

Sosyal ağlarda paylaş

Bunun çözümü olarak ben "yavaşlatılmış combat" ı bir çözüm olarak buldum.. Yani 1 round 6 saniye ise, round 10 saniye gibi hesaplanarak, tüm combat sistemi, her vuruş sanki 10 saniyede olacakmış gibi ( 1 attack tan bahsediyoruz tabii, attack sayısı karaktere göre artabilir ), programlanarak ve bazı animasyonlar ile ( örn : dodge, yer değiştirme, v.s. ) sanki round 10 saniye değilmiş gibi oyuncuya gösterilerek çözüme ulaşılabilir... Tabii kişisel çözümüm bu.. Daha yapıcı çözümler ilaç gibi gelecektir.[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..

-EE

Sosyal ağlarda paylaş

Benim de demek istediğim zaten AD&D de Turn based olmasının sebebi adamların real time da bunu hesaplayamayacak olmaları.

AD&D'nin oyunlarını oynadınız mı bilemiyorum ama silah hızlarını çok yavaş yaptıklarında ve @newtarget align'da penatı verince sanki olay real-time gibi gözüküyor ama aslınad turn based ilerliyor. Yani 6 sn içinde adam sadece bir kere vurabiliyor büyücü de sadece 1 büyü atabiliyor ise (tabi duruma göre) bence AD&D ye yaklaşmış oluruz.

off neler saçmalıyorum, AD&D ye yaklaşmamız gerekli mi, Turn based yapmak gerekli mi ? Dediğiniz gibi forum olgunlaştıkran sonra düzgün bir şey üzerinde karar verildikten sonra bunların tartışılması lazım.

Yarın sabahın 09:00'ına java dan sınav koyan Koç Üniversite'si maduru olduğum için kütüphanede uykumun gelmesini bekliyorum. Boşboğazlık edersem affola...[signature][hline]Silencer
Sosyal ağlarda paylaş

said:
sharky, 29 January 2004 01:20 tarihinde demiş ki:
Bunun çözümü olarak ben "yavaşlatılmış combat" ı bir çözüm olarak buldum.. Yani 1 round 6 saniye ise, round 10 saniye gibi hesaplanarak, tüm combat sistemi, her vuruş sanki 10 saniyede olacakmış gibi ( 1 attack tan bahsediyoruz tabii, attack sayısı karaktere göre artabilir ), programlanarak ve bazı animasyonlar ile ( örn : dodge, yer değiştirme, v.s. ) sanki round 10 saniye değilmiş gibi oyuncuya gösterilerek çözüme ulaşılabilir... Tabii kişisel çözümüm bu.. Daha yapıcı çözümler ilaç gibi gelecektir.

işte benim anlatmaya çalışıp da beceremedeğim şey bu.[signature][hline]Silencer
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...