Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Isvec ve yerel halklari hakkinda bilgisi olan

Unclecan

Öne çıkan mesajlar

Arkadaslar bir ders icin Isvec'te bulunan Sami halkini arastiriyorum, daha once Isvec'te bulunmus veya ulke hakkinda iyi derece de bilgisi olan birisi varsa Sami'lerin ulke icindeki sosyal,sivil ve politik haklari hakkinda birkac soru sormak istiyorum. Yani lutfen google'a bak demeyin, emin olun gerekli arastirmayi yaptim. Sadece bilen birisi varsa bir iki soru sorucam yoksa okulda isvecli birilerini bulmaya calisicam. Simdiden cok tesekkurler.[signature][hline]Playing the king in my kingdom!!!
Sosyal ağlarda paylaş

isveçin değil isviçrenin peynirleri iyidir

birde ben finlandiyaya gittim ve değil onları sevmek tam tersi bütün kuzeylilerden nefret ettim. Yani bir insan güruhu bu kadar ruhsuz olabilir.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

bi fransız gastesi de şey demiş:
"ırak üç parçaya ayrılıcak.
1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Sosyal ağlarda paylaş

Infeqted Samiler Isvecin kuzeyinde yasiyorlar sadece Isvec'te diil Finlandiya, Norvec ve Rusya'dada yasiyolar.

Elle fransizca,ingilizce aradim elimde 10'a yakin kitap var. Benim aradigim sey isvec'te azinliklara ve bolgenin yerlisi olduklari icin samilere karsi olan durum, yani yazicagim kagitta iki demokratik ulkeyi kiyasliyorum, Samilerde isvec'teki en buyuk azinlik grubu,

Estel yardimin icin tesekkurler mi desem yoksa genelde boyle her thread'da ciddi olmayi tesvik eden yazilar yazip daha sonra luzumsuz esprimi desem ne desem artik onlardan yapmaya calismana bir anlam veremiyorum ciddi bi soru sordum, Isvec'e gidicem nesi guzel demedim ki ?

Yinede bilen birileri varsa PM atarsa cok iyi olur. Yinede ilgilenen herkese cok tesekkurler.[signature][hline]Playing the king in my kingdom!!!
Sosyal ağlarda paylaş

Bende esmerim aynı ilgiyi bende gördümde bir yerden sonra baydı ruhsuz şeyler.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Sosyal ağlarda paylaş

pardon ama isveç ve yerel halklar hakkında bilgisi olan başlıklı bir topice isveç hakkındaki bir bilgimi attım sadece başlığı okuyarak. Bunun neresi yanlış? Hem ciddeyete teşvik edici hemde espritüel bi postmuş bak sen...

ulan sadece peynirler ve kızlar yazıyor orda. O da isveç hakkında bi bilgi..

Nereye gidiyor bu forumlar diye hayıflanmaz da değil hani[signature][hline]-End of Transmission-
Sosyal ağlarda paylaş

Estel birincisi hala isvec ile isvicre arasindaki farki cozemedin biri orta avrupa'da bir ulke oburu bir iskandinav ulkesi evet isvecin kizlari guzel ama peyniri yok ayrica topic'e baktiktan sonra bide icerik olarak ne yazdigima baksaydin isvec'ten daha spesifik bisey sordugumu anliyabilirdin, yine de saol.[signature][hline]Playing the king in my kingdom!!!
Sosyal ağlarda paylaş

Hööööyytttttt

Sakinleşin bre, bu ne celaldir böyle.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Sosyal ağlarda paylaş

Öncelikle unclean kardeşim, çok spesifik bir forum hariç bu tür genel yerlerde açılan bir konunun aynı içerikte sürmesini beklemek bence hata olur. Sen bir konu açarsın, bu geyik olabilir, çok önemli bir şey olabilir yada bu şekilde bilgi istediğin bir nokta olabilir ama her halükarda cevap olarak çok farklı şeyler gelecektir bu kaçınılmaz.

Bunlardan başka bu tür, açılan bir konuya cevap gelmezse çok kısa bir sürede ilk sayfadan düşecek forumlarda geyik bile olsa gelen cevaplara sevinmen gerekirki daha uzun süre ilk sayfada kalsın ve hasbel kader konu hakkında bilgisi olan birisi bu yazıyı görürse cevap atsın sende istediğini elde etmiş ol.

Neyse uzun lafın kısası bir tür up'ınız[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Sosyal ağlarda paylaş

isveç galiba ası labrbarların kendileri olduğunu iddia ediyo muş.

ama barbar ve isveç bi garip geliyo bana[signature][hline]Aket Atum

Barbarlık insanlığın doğal halidir.....Uygarlık ise olayların gelişimi sonucu oluşan anormal halidir..... Ve barbarlık hep kazanacaktır!

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...