Unclecan Mesaj tarihi: Şubat 7, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2004 Arkadaslar bir ders icin Isvec'te bulunan Sami halkini arastiriyorum, daha once Isvec'te bulunmus veya ulke hakkinda iyi derece de bilgisi olan birisi varsa Sami'lerin ulke icindeki sosyal,sivil ve politik haklari hakkinda birkac soru sormak istiyorum. Yani lutfen google'a bak demeyin, emin olun gerekli arastirmayi yaptim. Sadece bilen birisi varsa bir iki soru sorucam yoksa okulda isvecli birilerini bulmaya calisicam. Simdiden cok tesekkurler.[signature][hline]Playing the king in my kingdom!!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Infeqted Mesaj tarihi: Şubat 7, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2004 gittim ama sami halki die bisey yoktu orda :) yani ben sadece sari ve mavi hatirliyorum bayrak ve insanlardan kalma[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elle_iphe Mesaj tarihi: Şubat 7, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2004 sor bi soruları bakalım arama sitelerinden aratırız icabında fr-ing-alm-tr fln[signature][hline]şu anda istediini yap! nasolsa bigün yaptıın herşeyden pişmanlık duyacaksın! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Şubat 7, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2004 kızları ve peynirleri iyidir.[signature][hline]-End of Transmission- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Şubat 7, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2004 isveçin değil isviçrenin peynirleri iyidir birde ben finlandiyaya gittim ve değil onları sevmek tam tersi bütün kuzeylilerden nefret ettim. Yani bir insan güruhu bu kadar ruhsuz olabilir.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. bi fransız gastesi de şey demiş: "ırak üç parçaya ayrılıcak. 1-normal 2-süper 3-kurşunsuz" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fab Mesaj tarihi: Şubat 7, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2004 sözlük'de sami dilinin bir çok dilin anası olduğu söylenmiş. Samiler ölmesin.[signature][hline]mesela beş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mephisto_ Mesaj tarihi: Şubat 7, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2004 fedaykin nasıl sevmedin o insanları yahu ben hastaları olmuştum gittiğimde, esmeriz ya, pek bir ilgi görmüştük ehe[signature][hline]karakedi, 16 November 2003 01:35 tarihinde demiş ki: gider haspaticik.com, özpaticik.com diye domain alır, orada yeni bi site kurarım ehe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Unclecan Mesaj tarihi: Şubat 7, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2004 Infeqted Samiler Isvecin kuzeyinde yasiyorlar sadece Isvec'te diil Finlandiya, Norvec ve Rusya'dada yasiyolar. Elle fransizca,ingilizce aradim elimde 10'a yakin kitap var. Benim aradigim sey isvec'te azinliklara ve bolgenin yerlisi olduklari icin samilere karsi olan durum, yani yazicagim kagitta iki demokratik ulkeyi kiyasliyorum, Samilerde isvec'teki en buyuk azinlik grubu, Estel yardimin icin tesekkurler mi desem yoksa genelde boyle her thread'da ciddi olmayi tesvik eden yazilar yazip daha sonra luzumsuz esprimi desem ne desem artik onlardan yapmaya calismana bir anlam veremiyorum ciddi bi soru sordum, Isvec'e gidicem nesi guzel demedim ki ? Yinede bilen birileri varsa PM atarsa cok iyi olur. Yinede ilgilenen herkese cok tesekkurler.[signature][hline]Playing the king in my kingdom!!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Şubat 7, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2004 Bende esmerim aynı ilgiyi bende gördümde bir yerden sonra baydı ruhsuz şeyler.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. bi fransız gastesi de şey demiş: "ırak üç parçaya ayrılıcak. 1-normal 2-süper 3-kurşunsuz" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Şubat 7, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2004 pardon ama isveç ve yerel halklar hakkında bilgisi olan başlıklı bir topice isveç hakkındaki bir bilgimi attım sadece başlığı okuyarak. Bunun neresi yanlış? Hem ciddeyete teşvik edici hemde espritüel bi postmuş bak sen... ulan sadece peynirler ve kızlar yazıyor orda. O da isveç hakkında bi bilgi.. Nereye gidiyor bu forumlar diye hayıflanmaz da değil hani[signature][hline]-End of Transmission- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Unclecan Mesaj tarihi: Şubat 7, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2004 Estel birincisi hala isvec ile isvicre arasindaki farki cozemedin biri orta avrupa'da bir ulke oburu bir iskandinav ulkesi evet isvecin kizlari guzel ama peyniri yok ayrica topic'e baktiktan sonra bide icerik olarak ne yazdigima baksaydin isvec'ten daha spesifik bisey sordugumu anliyabilirdin, yine de saol.[signature][hline]Playing the king in my kingdom!!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Şubat 7, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2004 iki harf için birbirimizi kırmayalım.[signature][hline]-End of Transmission- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Unclecan Mesaj tarihi: Şubat 7, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2004 bencede kirmiyalim, sadece terbiyeli ol ulan fln deme senden yasca buyuk bi insanla nasil konusman gerektigini bilicek kadar akli basinda biri oldugunu tahmin ediyorum. [Bu mesaj Unclecan tarafından 07 February 2004 13:16 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Şubat 7, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2004 Hööööyytttttt Sakinleşin bre, bu ne celaldir böyle.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. bi fransız gastesi de şey demiş: "ırak üç parçaya ayrılıcak. 1-normal 2-süper 3-kurşunsuz" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Şubat 7, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2004 unclecan ordaki ulan lafı sana yöneltilmiş değildi. Alınmanı istemezdim hani ortaya söylenirya ulan bu da böyle bea gibisinden... Tanımadığım adama ne diye küfür edeyim ki ben?[signature][hline]-End of Transmission- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Unclecan Mesaj tarihi: Şubat 7, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2004 tamam ok, bi sorun kalmadi sanirim. Size iyi gunler.[signature][hline]Playing the king in my kingdom!!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RamsesII Mesaj tarihi: Şubat 7, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2004 Kızları mükemmel diye duymuştum[signature][hline]Every girl that I f*cked tried to make me satisfied. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Şubat 7, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2004 Öncelikle unclean kardeşim, çok spesifik bir forum hariç bu tür genel yerlerde açılan bir konunun aynı içerikte sürmesini beklemek bence hata olur. Sen bir konu açarsın, bu geyik olabilir, çok önemli bir şey olabilir yada bu şekilde bilgi istediğin bir nokta olabilir ama her halükarda cevap olarak çok farklı şeyler gelecektir bu kaçınılmaz. Bunlardan başka bu tür, açılan bir konuya cevap gelmezse çok kısa bir sürede ilk sayfadan düşecek forumlarda geyik bile olsa gelen cevaplara sevinmen gerekirki daha uzun süre ilk sayfada kalsın ve hasbel kader konu hakkında bilgisi olan birisi bu yazıyı görürse cevap atsın sende istediğini elde etmiş ol. Neyse uzun lafın kısası bir tür up'ınız[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. bi fransız gastesi de şey demiş: "ırak üç parçaya ayrılıcak. 1-normal 2-süper 3-kurşunsuz" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elle_iphe Mesaj tarihi: Şubat 7, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2004 alakalı mı bilmiorum ama şöle bişi buldum bi isveç olayı var arada: http://www.isguc.org/atokol3.htm[signature][hline]şu anda istediini yap! nasolsa bigün yaptıın herşeyden pişmanlık duyacaksın! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Şubat 7, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2004 isveç galiba ası labrbarların kendileri olduğunu iddia ediyo muş. ama barbar ve isveç bi garip geliyo bana[signature][hline]Aket Atum Avatar of Odin the allfather Barbarlık insanlığın doğal halidir.....Uygarlık ise olayların gelişimi sonucu oluşan anormal halidir..... Ve barbarlık hep kazanacaktır! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arian Mesaj tarihi: Şubat 7, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2004 Olabilirler bildiğim kadarıyla isveçin bir atalarıda vikingler işte...onlarda eğer bilginiz varsa türkler gibi epey barbar yane...[signature][hline]Gilthoniel A Elbereth! A Elbereth Gilthoniel o menel palan-diriel le nallon si di'nguruthos! A tiro nin,Fanuilos! Arian Elwing Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar