Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Malasef Kaza Haberi

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Üzülerek 2. kaza haberimi de Paticik Patinaj ailemle paylaşmak istiyorum..

Kişisel/Günlükte az çok anlattım.

Aslında Fotoları upload edene kadar bekliycektim ki boyutu anlaşılsın.Ancak dayanamadım bi kaç fikre ihtiyacım var.

Öncelikle araç Alfa Romeo 1.4 Ts 1999 Model.

Şile yolu gözlemecilere 3km kala gerçekleşti kaza.

Saat 12:45 sularında. Hafif yağış vardı, keskin viraj ve aslında bilinçli ama aptal bi genç bi araya geldi dün öğlen vakti.

Viraja olması gerektiginden hızlı girdim.(120 km/h)

Arabanın kaymasına alışığım ancak bu sefer beklemediğim bi tepki verdi araç.

Virajı alırken kaymaya başladım, yaklaşık 20 metre falan kaydım.Tam toplamayı başarmışken kıçı bariyere dokundu aracın, malum ole olunca bariyer beni çekti ve yanlamasına yapıştım bariyere. Aracın önü alçak olduğundan bariyeri ayakta tutan direkçiklere girdi sağ ön ve bi kaç kolla birlikte sağ ön + sağ tekerleği söktü çıkardı.

Bariyerden sekince yola hafif savruldu ve durdu araç.

Üstüne üstluk ayaklarım ıslaktı pedalları kontrol edemedım ayagımın altından kayıp durdu..

Şimdi söylenenlere göre teker kopmasaymış araç takla atarmış +
ben kurtamasaymışım bariyeri de alıp uçurumdan aşa uçarmışım.

falan filan..

Araçta kasko mevcut değil.
Hasar dışardan bakılınca 7-8 bin ytl.
Araç satış değeri 10 bin ytl
Kasko değeri 10.750 ytl.

Şimdi arkadaşlar, tanıdık bulup bu araca geçmiş tarihli bi kasko yaptırıp. Bide trafik polisi ayarlatıp Zabıt tutturduktan sonra ben Kasko değerini alabilir miyim?

Yada böle bişi yaptırabilir miyim? Geçmiş tarihe kasko yapıldı göstermek yani..

Alfa parçaları bildiğiniz gibi pahalı, hiçbir şekilde yaptırma şansım yok.

Hurda satıcam oda bişi kazandırmıcak.

Bu arada ben ve kız arkadaşım iyiyiz. ben biraz belimi incittim, oda omzunu çarptı.

Mala geldi evet, canlarda bişi yok.O yüzden şu anda malı düşünüyorum.

Ayrıca o araç alın terimle kazandığım maddi tek varlığımdı şu hayatta.Biraz canım yanıyor o yüzden.

Her türlü eleştiri görüş düşünce ve fikire açığım.

En kısa sürede fotoları uploadlayıp paylaşacağım.

Bide Alfaya güvenim arttı..İçerde nerdeyse hiç bişi hissetmedim.Ve araç çok iyi dayandı.
Mesaj tarihi:
geçmiş olsun öncelikle. cana geleceğine mala gelsin falan filan.
bence şu geçmiş tarihli kasko işini araştır biraz, polis tanıdık falan varsa onlara sor et, oluru olmalı bir şekilde.
Mesaj tarihi:
Saolun arkadaşlar,

İşte burdan kasko konusunda bi bildiği yada fikri olan varsa burdan öğreniyim yada başka yapılabilecek bişi varsa onuda bileyim =)

ne dedim ben ?
Mesaj tarihi:
Cok gecmis olsun, anlattiklarina bakilirsa size birsey olmamasi gercekten cok buyuk sans. Aracin o hale gelmesi ise cok uzucu.

Moral bozmak istemem ama kasko firmalarinin gecmis tarihli belge hazirlamak gibi bir ise yanasacagini zannetmiyorum. Fakat ailede baska kaskolu arac varsa kasko transferi yapilabiliyor bildigim kadariyla.

Ben henuz eski aracimi satmadan yenisini aldigimizda direkt devrettirmistik hesabi kapattirmadan ayni sekilde hasarsizlik ve benzeri indirimlerden yararlanarak.(axa oyak)
Mesaj tarihi:
gecmis olsun umarim ikinizde iyisinidir tamamen yinede bir doktor kontrolu yapsaniz iyi olur.

kasko isi oluyor aslinda cok tanidigin varsa oluyor, hatta babam bir ara kaza olunca hallederiz anlastmasi yapmisti kaskocu arkadasiyla. sonra o islerle ben ilgilenmeye basladim, simdi arabada gaza basmadan kasko yapiliyor :) ama dedigin olabilir unutma bu dedigin suc ayni zamanda.
Mesaj tarihi:
Selam,

O riski alacak bir babayiğit acente bulman lazım ama söylendiği gibi suç. Acısı başka yerden çıkar, ona inanırım ben. Sanayiye götür, çıkma parçalarla toparlatmak için fiyat falan al.

Büyük geçmiş olsun.

Saygılar.
Mesaj tarihi:
geçmiş olsun oncelikle. cana bir sey olmamis, en guzeli bu. belki canini sikacak maddi kisim, ama insan nefes aldigina sukrediyorsa boyle bir kazadan sonra tekrar calisirim tekrar kazanirim diyebiliyorsa bence ondan buyuk bir ic rahatlik yok.

sile yolunu bilirim, agaoglunda arkadasimin yazligi var, sik sik mangal icin gideriz. kavisleri hatali yapilmis, gecmiste de sik sik kazalara sebep olmus, keskin olmasina karsin 120-140 ile rahatca donebleceginiz viarjlari varken 90 la bile sacma sapan araba savuran virajlarida olan asfalti yenilenmesine karsin dizayni oldukca kotu bir yoldur. cok insan oldurdu, daha cok insani oldurmeye de devam edecek. ozellikle dikkatli ve yavas gidilmesini onerdigim bir yol o nedenle. aldatici cunku.

hangi viraj bilmiyorum ama o yolda 100-120 ile viraj almak konsola bakmayarak ve asfalta aldanarak dalginlikla cogumuzun yaptigi bir sey. cok gecmis olsun diyorum tekrar.

oncelikle kasko yoksa geriye donuk yaptirman mumkun degil. 2 sebepten dolayi. buyuk kasko firmalarinin hepsi merkezi bir sistem uzerinden kasko kontrolu yapar, acenteye police gecerliligi icin bu sistem uzerinden giris zorunlulugu getirir ve daha sonra cagri merkezleri araciligiyla police sorunlarini, odemelerini, primlerini vs lerini kendi takip eder. bu sistemle calismayan ya da acentelerine oldukca serbestlik veren firmalar bulmak mumkundur tahminimce. Ancak bu sigorta policesinin mantigina aykiri bir durumdur. Firmayi parasini almadığı bir risk icin sonradan borclandiriyorsunuz. Bu firma kasasini acip icinden para alip gitmekten cok farkli degil. Zimmet sucudur. Dolandiricilikta icerdigi icin ceza daha da agirlasacaktir. firmalar genelde acentelerini belli araliklarda gerçekleşen risk durumlarina gore takip ederler, cunku bu sektorde arada cete kurarak firma dolandirmaya calisan bolca acente cikmistir gecmiste.
Mesaj tarihi:
KHaRoN said:
Fakat ailede baska kaskolu arac varsa kasko transferi yapilabiliyor bildigim kadariyla.

Ben henuz eski aracimi satmadan yenisini aldigimizda direkt devrettirmistik hesabi kapattirmadan ayni sekilde hasarsizlik ve benzeri indirimlerden yararlanarak.(axa oyak)

kasko trafik sigortasindan farklidir. kaskolarda eger suc tamamen karsi tarafta ise siz kendi kaskonuzdan hemen parayi alirsiniz sizin kaskonuz da karsi tarafin kaskosundan alir, vermezse dava acar. eger karsi tarafta kasko yoksa direk sahisa dava acar ve haczeder. ama siz paranizi almis gitmis olursunuz.

yukarida anlatilan isler sadece risk potansiyel durumda ise, ynai arac saglam ise yapilir. kaza gerceklestikten sonra yapilamaz. cunku sigorta sisteminin mantigi riskin belli bir yuzde oraninda olusacagini goz onune alarak tum genel portfoyden bir kar etmektir. yani hic kaza yapmayacaklarin oraninin kaza yapanlardan kar ettirecek kadar cok olmasinin ongorulmesi gerekmektedir. prim sisteminin mantigida budur, risklilik arttikca prim artar.

o nedenle hasar gerceklesmis bir araca kimse kasko transferi yapmaz. risk potansiyel iken parasini almadigi bir sey icin risk artik gerceklesmis durumdaysa para odemek istemeyecektir hic bir firma. dogal olarak.
Mesaj tarihi:
geçmiş olsun, bu konulardan ne kadar anlamasamda aklıma bir arkadaşın kazası geldi, o da bariyerlere girmişti, normal hasar işlemler dışında bir de devlet ona bariyerlerin masrafını ödetmişti.3 sene önce falan.
Mesaj tarihi:
ılk once gecmıs olsun
yazıcam sey tamamı ıle kanun dısı olsada sunları yapabılırsın

kasko olayına gelırsek zabıt tutturmamıs ısen ve gecmıs tarıhlı yaptıramıyorsan kaskoyu , aracı cek bı kapalı yere yagmur gormuycek sekılde .Gorunen kısımları ıyıce gress yagla ıyıce yaglakı paslanmasın .Aracı kasko yaptır 1 ay sonra aynı yere gıt vurmus gıbı goster polıs cagır zabıt tuttur.Sonrası malum zaten aracı tamırcıye goturuyorsun kasko sırketı adam gonderıyor hasara bakıyor foto felan cekıyor .Gelmeden yagları temızle bı sekılde .ve adam geldıgınde tamırcıde olmaya calıs ve heyecan yapma :P

Adamlar ole ısler yapıyolarkı ınsana vuruyorlar onu tasıyorlar otoyola aracıda cekıcı ıle getırıyorlar .Adam otoyolda onume cıktı vurdum dıyor...

Ha bu arada arac umarım yuruyordur cekıcı ıle goturursen dıkkat ceker

Ufak bı akıl ....
Mesaj tarihi:
herkeze cok tesekkür ediyorum.

dieevil o fikri bu sabaha karşı bi taksici amcamızdan aldım. araba yürümüyor malasef.Teker yok =).

Ancak onada bi çare varmış sanırım.(umarım) Artık raporu kendin tutuyormuşsun sanırım.

Taksicinin fikri:

Kasko yaptır.
Yanına bi şahit al ( ki var )
Kaskodan 3 gün sonra kendin rapor tut ve
Aracı çektidiğini söle.
Mesaj tarihi:
Valla bu sekıldekı bır kaza ıcın kendı raporunu nasıl tutucan onu bı kaskocuya sorman mantıklı olur bence .

Bır arkadasında dedıgı gıbı kamu malına da zarar vermıs bulunmaktasın ve trafık onu senden catır catır alıcaktır bu sekılde tutarsan raporu. Eger bu sekılde olursa Agac veya ozel sırket tabelası felan yazabılırsen senın menfatıne olur sanırım ..
Mesaj tarihi:
biraz once sigortacı bi tanıdıkla konuştum. kendi raporunu karşılıklı olan kazalarda tutuyormuşsun.

böle bi kazada olmuyormuş.

jandarma kaskom olmadıpı için bana iyilik yaptı ve zabıt tutmadı.
şöleki o bariyerlerin metresi 2 milyar mı neymiş ve zabıt tutsaydı kamu malına zararda dahil olacağı için ben orda 20 metresini ödemek zorunda kalıcaktım.

ayrıca hepinizin aklında bulunsun SİT (sigorta inceleme teşkilatı) denilen teskilat inceledikten sonra kazanın benim belirttiğim tarihten once oldugu ortaya cıkarsa mahkemeye veriyormus. 6 aya kadar hapis ve agır para cezaları mevcutmus bu işin içinde. Biraz yusufladım açıkcası.

Başka çözüm ? :P
Mesaj tarihi:
Öncelikle büyük geçmiş olsun! Malesef kendin tutamıyorsun, çunku bariyerlerede zarar verdiğini tahmin ediyorum bu kazada. Yeni tutanağın geçersiz olduğu durumlar var. Bunlar için polis çağırman gerekiyor.

Traport.org.tr said:
Sürücü ehliyetsiz araç kullanılıyorsa veya yetersiz ehliyetle ile araç kullanılıyorsa
Sürücünün yaşı küçükse
Sürücüde alkol veya akıl sağlığı şüphesi varsa
Kazaya karışan araçlardan biri veya daha fazlası kamu kurumlarına ait ise
Kamu kurumlarına ait eşyada zarar meydana gelirse
Kazada sadece 3. kişilere ait eşyalara zarar gelirse
Kazaya karışan araçlardan birinin veya birkaçının trafik sigortası yok ise
Trafik kazası ölüm ve/veya yaralanma ile sonuçlanmışsa
Mesaj tarihi:
eve donerken baska bı taksıcıyle konustum :D

dieevil senin dedigin gibi 1 ay beklersem arastırma yapmıcaklarını soledı. nasıl guvenebılırım ki şimdi ben buna :)

daha cok gencim hapislerde sürünemem :P
  • Yeni Oluştur...