Baluu Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2008 şimdi, Sothink DHTML Menu diye bir program var ki güzel efektli felan dhtml menuler hazırlayabileceğiniz bir program. Efenim her şey iyi, hazırladık menumuzu, preview yaptık. Tamam güzel fıstık maaşallah.. Ancak, gelin görün ki yerleştirince menümüzü.. Normalde şöyle görünmesi gereken menu; http://avntn.org adresinde Arama'nın hemen altında görebileceğiniz şekilde görünüyor.. Nedeni nedir felan diye araştırırken, kurcalarken, milyon şey denerken, saati 13:19 ettim ve yaklaşık 13-14 saattir sadece bu menuyle uğraşıyorum.. Sorun bu aptal menu benim site için kullandığım css ile çakışıyor. Yani Css dosyam take over yapıveriyor.. Hal böyle olunca menu saçma sapan bi şekilde gözüküyor.. Tabi ilgili bölümleri, css'de bu salak menu'ye göre düzenleyince de tüm site berbat oluyor. Menu'nun css sini ona göre düzenlerdim, eğer bir css si olsaydı tabi.. Program tüm dosyaları, js olarak atıyor. Elimde 5 cs dosyası var anlayacağınız.. Önerilere ihtiyacım var, bu sorunu nasıl halledebilirim sizce ? Ahhh.. Geberiyorum.. İmdak ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2008 Oradaki tum table'a sttb diye bir class atanmis. O class'a ve o class'a ait class'lara css yazarsan sorunun cozulur muhtemelen. Class'i yazarken direk .sttb deyip gecme. Tanimlamalarini table.sttb { ... } seklinde yaparsan table'lar icin oncelik .abc seklince tanimladigin class'a degil de table.xyz class'inda olur. table.sttr { ... } table.sttr td.sttd { ... } table.sttr td.sttd table.sttb { ... } Cok incik cincik incelemedim ama ise yaramasi lazim bunun. Bir de firefox + firebug diyorum bu tip isler icin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2008 öncelikle ekibinizde eser'i gördüm.. teyeeeh.. nerelerden nerelere.. selam söylersin benden ;) compressed.css dosyası içindeki: html, body, div, span, applet, object, iframe, h1, h2, h3, h4, h5, h6, p, blockquote, pre, a, abbr, acronym, address, big, cite, code, del, dfn, em, font, img, ins, kbd, q, s, samp, small, strike, strong, sub, sup, tt, var, dl, dt, dd, ol, ul, li, fieldset, form, label, legend, table, caption, tbody, tfoot, thead, tr, th, td { vertical-align: baseline; } th, td { padding: 0.2em 0.4em; } img { margin: 0pt 0pt 1.5em; } elementleri problem çıkarıyor.. üzerine yazıyor.. isimlendirme ile ilgili bir problem değil yani.. senin bozulmasını istemediğin menü css'leri için ilgili yerlere (kendi class'larına bağlayarak) bunları tekrar yazarak ezmen lazım.. bunun dışında da bir kaç problem olabilir. açıkçası ben de fazla bakmadım =) zira bu biraz sinir bozucu bir iş, samanlıkta iğne aramak gibi =) hiç de sevmem =P firebug tavsiyesi yerinde =) ayrıca web developer tools eklentisini de öneririm. misal ben css dosyalarını disable ederek çok kısa sürede buldum bu çakışmayı.. aynı yöntemle dinamik olarak denemeler yapabilirsin.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baluu Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2008 valla, ben de sen yazarken firebug zimbirtisi ile uğraştım, sonra apserv kurdum, evde kastım.. Sonuç; compress.css içinde ilk satırda sonra vertical-align : base-line; silincek :D th, td { margin:0; } table { margin-bottom : 0;} img { margin : 0; } valla kafayı sıyırdım ama sorun bulundu, şimdi bunları da git canı gönülden bütün kodların içinde ara, class ver tekrar gir tekrar kodla.. of of of.. Anacım sorunu çözdüğüme göre ben yatar gari.. Eywallah, sağolasın yardım için gene de :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baluu Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2008 di said: Oradaki tum table'a sttb diye bir class atanmis. O class'a ve o class'a ait class'lara css yazarsan sorunun cozulur muhtemelen. Class'i yazarken direk .sttb deyip gecme. Tanimlamalarini table.sttb { ... } seklinde yaparsan table'lar icin oncelik .abc seklince tanimladigin class'a degil de table.xyz class'inda olur. table.sttr { ... } table.sttr td.sttd { ... } table.sttr td.sttd table.sttb { ... } Cok incik cincik incelemedim ama ise yaramasi lazim bunun. Bir de firefox + firebug diyorum bu tip isler icin. Keşke öyle olsa, şimdiye gömmüştüm.. :D Menu'nun tüm tanımlamalarını *.js içine gömüyor program, hal böyle olunca ben java cahili insan, ki çok karışık uzun bir kod veriyor ve 5 tane dosya var öyle, ayıklayıp classlamak yerine valla, sitenin css'sini yeniden yazarıms :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2008 Ayiklamican iste bunu. Direk kendi css dosyana eklicen. JS Dosyasindaki ile ust uste biner, hatta dedigim gibi yaparsan seninki bunu overwrite eder. JS dosyasinin icindeki de boyleyse bilemicem, denemedim : p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baluu Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2008 Valla bilmiyorum pek aklıma yatmadı.. Ama düzelttim şu an normal.. http://avntn.org Yani 16-17 Saattir uyumayan bana düzeltilmiş gibi görünüyor. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baluu Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2008 Ama browserlar ile ilgili problemim var sanırım.. ie dışında hiç biri efekti yansıtmıyor.. Hmm.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar