Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Haftada 3 gün çalışalım


roket adam

Öne çıkan mesajlar

Ekşi den alıntı, başarılı bir çalışma.

Haftada 3 gün çalışalım kampanyası

uzun yıllardır düşünüp durduğum kampanya. kısmet bugüneymiş. hem kutlu doğum haftası, hem yarın da 1 mayıs. uhrevi ve diyalektik tabanlı dostları da katarız kervana. çoğalarak ezeriz onları. onlar kim? bilmiyorum açıkçası. ama bizi sürekli çalıştıran bi güç var dünyada onu biliyorum.

şimdi olm biz dünya gezegeni olarak delirdik sanırım. niye lan çıldırmış gibi çalışıyoz? haftanın 5 günü? bazen 6 hatta bazen de 7 gün? sebep ne? nereye yetişmeye çalışıyoruz? 4 yaşında okula başlayıp danalar gibi okula gidiyoz felan. o yaşta senelerce sabahın köründe uyan. servis bekle, olacak şey değil. sonra ortaokul lise üniversite . sonra tam bunlar bitiyo nefes alıcaz sanırken ebemizin amını tersten görüp çalışmaya başlıyoz. sonra da çalış baba çalış. lan olm haftada misal 3 gün çalışsak nolacak ki? hiiç. daha az üretip daha az tüketeceğiz. e ne olacak o zaman? hiç bişey olmayacak. sanki bana rakip bi gezegen var. ne lan bu panik? kime lan bu hava? uzayda tek başımıza takılıyoz şu an için. çünkü şu anki bilgilerimiz öle sölüyor. ya da diyelim var başkaları bu neyi değiştirir ki? zamanla gene buluruz onları. nasılsa o zaman da insan olur dünyada. hayret bişey sanki bana bizim bu eşşek gibi çalışmamız yüzünden bişey olacak. hadi zaman makinası ya da ölümsüzlüğü bulsak tamam derim de. onlar da yok. armut gibi ona buna e-mail yazıp ticaret felan yapıyoz. zaten deli oluyorum o olaya. amına koduklarım kesin biz öldükten sonra ölümsüzlüğü bulacaklar. biz burda maymundan hallice genetiğimizle ofis şeklinde kafeslerde yaşarken adamlar ölümsüz olacak. götler!

o zaman niye bu kadar çok çalışıyoz? cevab veremedi. bence anlamsız. düşünsenize kırları deniz kenarlarını ormanları. hepsi bizi bekliyo lan. ama biz durmadan o siktimin ofislerine, dükkanlarına gidiyoz. açıyoz klimayı oh mis deyip ekşi sözlük e giriyoz. çalışma hayatı da bu ha. tüm dünyalılar ofislerinde tıkır tıkır çalışıyor gibi görünüp aslında ekşi sözlük e, porno sitelere, araba sitelerine felan giriyor. sabahtan akşama kadar bekleşiyoz o duvarların arasında. saat 6 oldu muydu seviniyoruz salak gibi. bunun için mi geldik olm biz dünyaya? zaten 9 ay ana karnında beklemişiz sonra da kalkıp bu ofislerin içinde bekleşiyoz. bazen o aslanlara köpekbalıklarına imreniyorum lan. adamlar mis gibi yatıyo orda burda. stres yok bi yere yetişme derdi yok. nerde akşam orda sabah. ful pansiyon her şey beleş. bence ondan bizle konuşmuyolar. gerzekler diyolardır bizim için aralarında eminim. tavşanlar bile bizden iyi lan. paso havuç paso doğa paso sikiş.

sonuç olarak hepinizi forwarda davet ediyorum. bu yazdıklarımı, yazacaklarımızı forward edelim dünyalılara. bu kampanya patlasın. kampanyayı globalleştirme adına ingilişçe metin de hazırladım. dileyenler pen friendlerine bunu forwardlar. please find below :

“subject : fwd : too fuuunnnyy : )))))))

dear proleterians,

why we work 5 days? or 6 sometimes 7 days!!!? bullşit! let's work 3 days. we will we will rock you! tell everybody this in earth and forward.

best regards,
a proleter”
(travis and tyler durden, 30.04.2008 13:07 ~ 13:16)

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Eheh bence konu çalışma günlerinde değil, çalışma saatlerinin değerlendirmesinde.

kağıt üzerinde haftada 5 gün çalışılsa da olayın özüne inildiğinde haftada 5 gün solitaire oynamaktan başka bi halt yapıldığı yok (tabi ekşi, pati, bilumum forumlar,facebook falan filan da işin içinde de solitaire bu olayın simgesi gibi bişey, ondan öyle dedim:P)

ve evet katılıyorum, 3 gün çalışılırsa faydalı olabilir. hatta 1 güne bile yeterli olur, yeter ki çalışılsın=)
(gerçi bunları benim gibi ubertembel birisinin söylemesi azıcık ironi oluyo, hatta ironinin dibine vurmuş durumdayım ama olsun)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...
  • 4 hafta sonra ...
  • 7 ay sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...