Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

laf atmak & taciz etmek

urmesque

Öne çıkan mesajlar

Lan ne dini :(

Ne ırkçılığı yahu.

Bi laf attık herkes höy löy löy.. demiş.

Neyse efenim geyikti.

Ama bi durum var ki kabul etmeliyim ben çok sağlam ayrımcılık yapan bir şahıs olarakdan. Turkiye Cumhuriyeti Vatandaşlarını saygıyla selamlıyorum.

Kürtlük de artık ırklıktan ziyade bir şeyi tasvir etmek için kullanılan, anlamı zamanla genişlemiş bir kelime. Bknz : " Allaaamın Kürdü işte ! " ( bir çok insana söylenir, söylenen insanda ırk bakımından kürtlük aranmaz, davranış bakımından aranır.. )

Yani, kelime anlamı olarak genişlemiş bu kavram, bir grubun genel özelliklerini belirtmede kullanılıyor. Ve bu genel özellikleri de oluşturanlar maalesef salt bir çoğunluk. Bknz : Alman Ayrımcılığı.. Yıllardır Almanları ırkçı olarak biliriz, bir grup Alman sayesindedir bu, hepsi değildir gibi bir kürt karmaşası var, ki bunu da kimse değiştiremez şu saaten sonra.

Bknz : Dil genişlemesi.. Anlam Zenginleşmesi.. Yan anlamlar..
Sosyal ağlarda paylaş

$imdi ben de zaman zaman kürt kiz arkada$ima, boyle jangolari gordugum zaman, sizinkiler gelmi$kurdistandan diye takiliyorum. allahin kurdu falan diye yargiladigim zamanlar oluyor bir takim barzolari.

bunlar biraz anlam geni$lemesi olarak kabul edilebilir. Almanyada da turk i$te diyip gecip gidiyorlar. her turk ayniymi$ gibi.

olabiliyor bu tur $eyler, ama birkac nesil sonra hakikaten bir ayrimciliga kacabilecegi icin tehlikeli. bizim yaptigimiz espirili takilma.
Sosyal ağlarda paylaş

nileppezdel said:
@urmesque: Bazen haklı da olsak görüşlerimizi kendimize saklamalıyız. Sonuçta Almanya;'da da Türk barzolar aynı şeyleri yapıyorlar. Bir Alman gelip üye olduğun forumda elini attığın yer Türk oldu onlar geldi taciz başladı dese rahatsız olmaz mısın sonuçta?

Olmam abi. Doğru diyor adam. Harbiden de öyle olmuş yani. Bunun aksini kanıtlamak ta senin elinde. Evet, benim de yabancı arkadaşlarım var, yabancı ülkelerdeki gündemi de takip ederim. En son Ali bana sulanma diye seçim kampanyası yaptı adamlar. E haklılar, kesinlikle haksızlar diyemem.

E o zaman ne yapıyoruz, kendimizin öyle olmadığını anlatıyoruz, gösteriyoruz, hareketlerimizle kaliteli bi insan olduğumuzu belli ediyoruz.

Böylece karşımızdaki de vay anassını hakkaten iyi türkler de varmış diyor, yavaş yavaş kafasından o düşünceyi siliyor.

Hak etmişsin sen diyen arkadaşı da saygıyla selamlıyorum. Uzun zamandır böyle saçma bi söylem duymadım. Helal. Sanırım içimize işlemiş faşist propaganda kızlarımıza yapılan tacizleri doğru kılmakta.

Tekrar helal.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...