nileppezdel Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2008 Yani, de köpeği oldukları kişiler de öyle diyince aldılar sanki ayarı.
naraso Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2008 Romario said: Türk lafı kürtleri dışlamak mıdır bilemem; ama polise taşla saldırmak yapılan insanlık ayıbını meşru kılacaktır o kadar. Solcuların arasında algılanış böyle olabilir; fakat halkın büyük bir yüzdesi -zaten buna eğilimli olduğu için- polise taş atan solcu insanı görünce "davasına bağlı insan"ı görmez, onun gözünde daha çok "terrörist" olursun. Darbe ve şahane yöntemlerinin bize getirdiği bu apolitiklik ve önyargı budur. İBu kırılmadığı sürece polise yapılan her tür direniş sadece birbirimizi poh pohlamaktan ibaret olacaktır ve kitleleri arkamıza almayı sadece önleyecektir. Bu arada tekrar ilk cümleye dönüp ortak adımızın Türk değil de başka bir isim olduğunu varsaydığımızda, buna da karşı çıkacak bir sürü insan olacağını düşünmeden edemedim... türk lafı kürtleri değil anavatanı türkiye toprakları olan herkesi dışlamak demektir.başka bir isim olması illa ki bir ırk adı olmasını gerektirmez bi de. diğer konularda hak veriyorum maalesef. zaten öyle düşünmedikleri gün bir mayıs taksimde rahatça kutlanılabilecektir zannediyorum.
Aket-Atum Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2008 indepenca said: Aket-Atum said: indepenca said: Evet çok güzel kürt = terrorist kürt = terrorist kürt = terrörist !!! Örnekleme yaptım nerelere geldi konu...Helal devam... Burada devrimcilik nidaları atan bir kaç arkadaşımız "halkların kardeşliği" adlı bir cümleyi nasıl unuturlar acaba ? DTP'lileri örnek vermem sadece oraya şamata için gelmiş ama aslında bizim göstermemiz gereken direnişi onların göstermesini anlatmak içindi...Herhangi bir sempatizanlığım yoktur... Belki çok klas oldu bu laflar ama halen mantıklı geliyor... Her Türk asker,her kürt PKK'lı doğmaz...Bu vatan uzerinde dogan herkes Türk'dür.Irkları olaya sokulmaz...Hadi bakam... daha ilk mesajlardan bu kadar ortalığı karıştırma potansiyeli, burnuma fake kokuları geliyor ( fake değilse büyük ihtimal apolitik genç olarak algılayacak beni) Senin attığın mesajlar burada çoğu kişi tarfından da belirtildiği gibi anlamsızdı. Polise taş atana kahraman denmez, ama bu bizim polisi desteklediğimiz anlamına da gelmez. Ama sen ilk mesajında DTPliler polisle çatıştığı için helal olsun demiştin yanlış hatırlamıyorsam. Sanmıyorum ki Paticik.com'da (belki bir kaç kişi hariç) 1 Mayıs'ta yaşanılan olayları sırıta sırıta izleyen yoktur. (Gerçi ben dayak yiyen turisti izlerken kendimi tutamayıp bir kahkaha attım). Paticik dışında diğer forumlarda takılanlar gerzek olayına girme şimdi arkadaşım.Bu yılki 1 mayısda polise taş atmak bizim hakkımızdı.Sen gidip kendi hakkını DTP'lilere kaptırırsan burada belliki bir sorun vardır. Şimdi olayın aslına gelelim.DTP'ye ne için helal dedik ? Bizim taraflarımızın patır patır kaçışını izleyip DTP'lilerin orada polisi resmen ablukaya almasını izlemek insana koyuyor.Kimin bayramı amaç ne ? Amaç neydi orada ? Taksime çıkmak değilmi ? Sen bu yılki 1 mayısa gittiysen eğer polisle çatışmayı göze alarak gittin ? Yoksa grup yorumun,selda bagcanın konser verecegi bir yer olarak sanmadın elbette ? O kitlelerin hepsi bu amaçla gitti... Şu anda kaçmasaydı o kitleler belki taksim mc'donalds'a kadar gelmiş olacaktık.Gazetelerde boy boy dayak yiyen kaçan solcuları çekmiyecekti. Dua edinde rte gazetelerine biraz tölerans verdide,solcuların tırsaklığı yerine polisin şiddeti dendi.İyide bu çatışma zaten.Polis şiddet kullanıcak.Bu durumda seninde kullanman lazımdı !!! iyi ki yörünge dışı olmuş. zaten daha beni tanımadan "arkadaşım" diye hitap edenlere hep kıl olurdum. nereden arkadaşız ki? mesajları kıçından anlayan idefiksleri istemiyoruz paticikte.
matama Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 senin arkadaslarin dogrusunu yapmis, sende kendine gel, dovmeye kalktigin turkiye cumhuriyeti devleti. DTP lilere gelince teroriste helal olsun demessin helal olsun.
kitana Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 Bak arkadaş solcusunuz kırarız, çizeriz , özgürlük , sisteme gel diye her 1 mayısı başımıza bela eden provakatörlerle dolu o topluluk. Polis gidip karşılık verincede suç polisin oluyor. Ha 1-2 polisin yaptığı hatalar tabiki olacak.Topluluğu kontrol altına almak için tabiki vuracak copunu , siz sanıyorsunuz her gösterici sizin kadar melek, adam akıllı mı yapıyor protestosunu. Ya da gidip 1 tekme yedi diye "komadayım , ellerim titriyor , o an aklımdan çıkmıyor" diye kendini gündem yapacak kadınlar da olacaktır.O kadının orda nedir işi o ayrı komedi sanki başına gelicekleri hiç bilmiyor. Ondan dolayı o tekme yiyen kadını hiç bir zaman polisin suçu olarak göstermeyin kimseye. Polislere orada iş dağıtımı yapıyorlar , orada görevleri olayları zapt etmek sanki çok kolaydıda polisin işi çok şiddet gösteriyorlar diyorsunuz.Ne yapacak adamlar söylermisin? Atıcaksın taşı,sopayı 1 mayıs diye polisler sana gül mü atıcak bekliyorsun?
Griswold Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 E aga ama tamam polis terörü falan diyorsunuz da adama taş atarsanız copu da yersiniz yani, o kadar uzun boylu değil =) Ben hep Taksim'de yapılmasını savundum eyvallah, polisin de provakasyonu önlemesi gerektiğini savundum ona da eyvallah, ama taşla sopayla çatışma kafalarıyla oraya gidenlere de dayak müstahak yani. Polisin orada olmasının amacı o zaten, olmalı en azından.
Emaleth Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 polise taş atmak hakkımız filan değil bu ülkenin kanunlarına göre basbaya suçtur. polis ilahi adalete göre haketse de haketmese de... diğer yandan sesini duyurmak isteyen ve bu konuda ısrarcı olan vatandaşı coplamak da suç olmalı, ama olmuyor, olamıyor. kurunun yanında yaş da yandı söylemi pratik olarak doğruysa da (oraya taksime çıkıp sesini duyrmak için giden aile babası, işçi vatandaş daha taksime doğru hareketlenmeden, şişlide, eylem saatinden çok önce dövüldü, bu insanlar bu denklemde basbaya yaş'tır) teorik olarak kabul edilmemeli, acilen problem çıkarmak için orada bulunanları, bayramında sesini özgürce duyurmak isteyenlerden ayırmanın yöntemini (tamam işçi teşvik etmeli, yol göstermeli ama) yine devletin kendisi bulmalı. beni temsil etsin diye orada oturan adam, beni güzelce dövüp sonra da "sen de yanına bu kuruları almayaydın arkadaş" diyemez. adama çüş derler, orantısız derler. yapması gereken beni o bahsettiği kurulardan ayıklamanın yöntemini bulup, kuruya cezasını kanun, hak, hukuk çerçevesinde verirken, benim de ifade özgürlüğüme, bayram kutlama hakkıma, memleketimin bir güzide köşesinde mesai arkadaşlarımla halay çekme hakkıma benim yerime sahip çıkmasıdır (tıpkı benim yerime yasama yaptığı, kararlar aldığı gibi). ve ben derken işçi olduğum için demiyorum, vatandaş olduğum için söylüyorum. içi, memur, müdür, kadın, erkek, türk, kürt fark etmez. bir şeyi ne kadar sıkarsan o kadar patlar. yetkili merciler bin senedir taksimi kapatıp, gerginlik pompalamıyor, ağzını açanı susturmuyor, milleti basbaya düşünce suçundan patır patır deliğe tıkmıyor olsaydı, kuru tabir ettiğimiz o yüzü maskeli güruh böyle "haklı davamız", "polisi taşlamak hakkımız", "çatışmadır bayram değil" filan diye ötemezdi, iyi ihtimalle zaten eylem alanına girer girmez bizzat eylemi gönülden isteyen ve hakedenler tarafından dışlanırdı.
naraso Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 polise taş atmayı suç diye görenler polisin ve valininde anayasal suç işlediğini ve suçun suçu doğurduğunu göz önüne alsın lütfen.
byzasz Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 bi parti verdiğini düşün, ve partiye barzoların girmesini istemediğini düşün seçeceğin mekanın 25 tane giriş kapısı olsun istermiydin.. bunun dışnda da aslında olay yapmak isteyenler zaten nerde olursa olsun olay yapıyorlar, izinli alanlarda da olay yapıyorlar, içeri girerken arama yapılıyor üzerindeki kanunsuz şeylerden dolayı aranmak istemiyorlar, girişte çıkarıyorlar alana olay , ama bu hasan meydanında olursa başka oluyor taksimde olursa daha bir başka, orda ona buna saldırıyorlar sağın solun camını indir falan daha bi ses getiryor olaylar..
Öne çıkan mesajlar