Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

keman çalan biri çello' da çalabilirmi ?

White Wolf

Öne çıkan mesajlar

basit anlamda evet diyecek olsamda teknik açıdan bir çok farklılık var diye biliyorum. temelinde 2 side perdesiz ve teller üzerinde spesifik noktalara parmağı koymakla ilgili ama ellerin kullanılış biçimi ve koyma şekilleri tamamen farklı bu yüzden zorlayabilir yada 2sini birbirine karıştırabilirsin. özetlersem demek istediğim şu

keman çalan bi insan şu şekil tutar ve çalar:

çello çalan biri ise şu şekildedir :

Sosyal ağlarda paylaş

distorşın demişsin de, elektronik enstruman = distorşın değil sonuçta. sesi akustik olarak yaratmadan titreşimi elektronik yolla aktarma amaçlı bi sistem. çok da temiz sesi vardır. bahsi geçen çello doğru gördüysem bir silent çello. yani gövdeye sahip olmayan bir tür enstruman.

çelloların bas notalarda özellikle üst telde oldukça kirli bi sesi vardır. gerçi çalışa göre değişir. ama distorşın gibi bişey değil o kesinlikle.
Sosyal ağlarda paylaş

PrudenT said:
pedala bağlamıştır adam nolcak.

hadi be valla mı?
Çıkan ses distorşınlı gitar sesi gibiydi tıpkı o yüzden orjinal sesini duyamadım ve çello mu başka enteresan bişey mi çözemedim. bu yüzden sormuştum zaten.

Neyse işte, konuyu açan arkadaşa diceğim odur ki keman öğrenmek kasıcaksa gidip "silent-çello" al oh mis:)o
Sosyal ağlarda paylaş

Eline alır almaz pat diye çalamaz elbet :)

Öncelik olarak farkları,aradaki klavyenin büyüklüğü,boyutun büyüklüğü ve tellerin de uzunluğundan dolayı,notaların arasının daha çok açılması.

Ha ama keman çalan birisi daha sonra çello'ya başlarsa(veya tam tersi),sıfırdan başlayan bi insandan daha hızlı yol katedebilir.Neticede ikiside yaylı enstürman.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...