White Wolf Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 Arkadaşlar yurtdışında okuduğumdan çello ilk tercihim ama getir götür problem olucak, o yüzden keman dersi alıcam sorum yukardaki gibi.. Teşekkürler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kingpin Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 iki enstürmanı da çalmadım hayatım boyunca ama temelde aynı şeyler, teknikleri farklı yani klasik gitar çalan bir adam akustik veya elektro gitar çalabilir mi gibi bir soru olmuş bu nitekim cevabım evet olur, ilk başlayana göre daha iyi öğrenirsin hatta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lexius Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 basit anlamda evet diyecek olsamda teknik açıdan bir çok farklılık var diye biliyorum. temelinde 2 side perdesiz ve teller üzerinde spesifik noktalara parmağı koymakla ilgili ama ellerin kullanılış biçimi ve koyma şekilleri tamamen farklı bu yüzden zorlayabilir yada 2sini birbirine karıştırabilirsin. özetlersem demek istediğim şu keman çalan bi insan şu şekil tutar ve çalar: çello çalan biri ise şu şekildedir : Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2008 don lastiğinden fırlamak gibi olmasın da aklıma gelmişken bişi soracam, şu resimdeki elemanın çaldığı aletin adı ne oluyor tam olarak? Elektro-çello falan mı? Hoş, baya distorşınlı bi ses çıkartıyordu.. Merak ettim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2008 viyola çalar da çello da çalar ya niye çalamasın =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KingOfLoss Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 distorşın demişsin de, elektronik enstruman = distorşın değil sonuçta. sesi akustik olarak yaratmadan titreşimi elektronik yolla aktarma amaçlı bi sistem. çok da temiz sesi vardır. bahsi geçen çello doğru gördüysem bir silent çello. yani gövdeye sahip olmayan bir tür enstruman. çelloların bas notalarda özellikle üst telde oldukça kirli bi sesi vardır. gerçi çalışa göre değişir. ama distorşın gibi bişey değil o kesinlikle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 pedala bağlamıştır adam nolcak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 telli çalgıları çalan adam her telli çalgıyı çalar esasan tabi teori ve terim bilgisi tam ise Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 PrudenT said: pedala bağlamıştır adam nolcak. hadi be valla mı? Çıkan ses distorşınlı gitar sesi gibiydi tıpkı o yüzden orjinal sesini duyamadım ve çello mu başka enteresan bişey mi çözemedim. bu yüzden sormuştum zaten. Neyse işte, konuyu açan arkadaşa diceğim odur ki keman öğrenmek kasıcaksa gidip "silent-çello" al oh mis:)o Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 Eline alır almaz pat diye çalamaz elbet :) Öncelik olarak farkları,aradaki klavyenin büyüklüğü,boyutun büyüklüğü ve tellerin de uzunluğundan dolayı,notaların arasının daha çok açılması. Ha ama keman çalan birisi daha sonra çello'ya başlarsa(veya tam tersi),sıfırdan başlayan bi insandan daha hızlı yol katedebilir.Neticede ikiside yaylı enstürman. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
White Wolf Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2008 Teşekkürler arkadaşlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar