Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ufuk Uras 19 imza arıyor!

sir

Öne çıkan mesajlar

12 Eylül o kadar yakıcıydı ve solun öylesine üstünden geçti ki ülkemizde, neoliberal olduğunu saklamayan Ufuk Uras gibiler bile solcu sıfatına sahip oldular.

Avrupa Birliği'ne girişi savunur.

Darbeciler yargılansın adı altında kemalist, ulusalcı, milliyetçi ne kadar insan varsa onlara saldırır.

İşçi haklarını savunur görünüp, Türkiye'deki işçilerin daha fazla sömürülmesi için bastıran AB fonlarından beslenir.

Şemdinli davası gibi fetocan tarafından yürütüldüğü kabak gibi ortaya çıkan davalarda tarikatlarla kolkola hareket eder.

Ne sam ne saddam diyerek abd işgaline geçit verir.

Hergün ülkemizin farklı noktalarında bombalar patlar, ordu da buna karşı harekata girişinde "şiddete hayır" eylemleri düzenler.

1 Mayıs'da "Türk Bayraklarını" alanlara almamaya çalışıp, bayraklarla alanlara gelenlere "faşist" diye bağırırlar.

Refah partisi kapatılırken en gerici unsurlarla beraber miting düzenlerler, orduya, kemalizme saldırırlar.

Bugün de akp kapatılma durumu ortaya çıktığında meclis kürsüsünü boş bırakmayan Ufuk Hocamız, Tayyip'in ve AB eşbaşkanlarının imdadına yetişir.

İşte Türkiye'de solun, sosyalizmin üstünden silindir gibi geçen darbeler yapılırsa, suçsuz haklımız ve andavallar Ufuk Uras gibileri solcu zannederler. Olayın tuzu biberi budur.
Sosyal ağlarda paylaş

cok samimi ve demokrasi asigi ise olmamis bir darbenin gunlukleriyle ugrasmak yerine olmus ve kac kisinin oldugu bunun bilmemkac bin katinin iskence gordugu insanhaklari ihlallerinin girla gittigi 12 eylul darbecilerinin yargilanmasiyla ugrassin?

neden kimse 12 eylul un hesabini soramazken darbe karsitiyim ben NIHAHAH diye hava atiyor?

hadi yargilanicaksa yapilmisi var

12 eylul ile baslansin?

yemez
Sosyal ağlarda paylaş

pekaziz said:
12 Eylül o kadar yakıcıydı ve solun öylesine üstünden geçti ki ülkemizde, neoliberal olduğunu saklamayan Ufuk Uras gibiler bile solcu sıfatına sahip oldular.

Avrupa Birliği'ne girişi savunur.

Darbeciler yargılansın adı altında kemalist, ulusalcı, milliyetçi ne kadar insan varsa onlara saldırır.

İşçi haklarını savunur görünüp, Türkiye'deki işçilerin daha fazla sömürülmesi için bastıran AB fonlarından beslenir.

Şemdinli davası gibi fetocan tarafından yürütüldüğü kabak gibi ortaya çıkan davalarda tarikatlarla kolkola hareket eder.

Ne sam ne saddam diyerek abd işgaline geçit verir.

Hergün ülkemizin farklı noktalarında bombalar patlar, ordu da buna karşı harekata girişinde "şiddete hayır" eylemleri düzenler.

1 Mayıs'da "Türk Bayraklarını" alanlara almamaya çalışıp, bayraklarla alanlara gelenlere "faşist" diye bağırırlar.

Refah partisi kapatılırken en gerici unsurlarla beraber miting düzenlerler, orduya, kemalizme saldırırlar.

Bugün de akp kapatılma durumu ortaya çıktığında meclis kürsüsünü boş bırakmayan Ufuk Hocamız, Tayyip'in ve AB eşbaşkanlarının imdadına yetişir.

İşte Türkiye'de solun, sosyalizmin üstünden silindir gibi geçen darbeler yapılırsa, suçsuz haklımız ve andavallar Ufuk Uras gibileri solcu zannederler. Olayın tuzu biberi budur.

Yalan yanlış konuşmayın:

ÖDP Avrupa Birliği'ne karşıdır. Sadece AB adına yapılan insan hakları reformlarını desteklemektedir.

ÖDP Parti Programı said:
AB‘nin, yurttaşların karar verme mekanizmalarından uzak tutuldukları, katılımcılığı engelleyen anti-demokratik kurumsal yapısını, uyguladığı neo liberal politikaları, özellikle AB Komisyonu‘nun elit karakterini eleştirirken, Avrupa‘nın devrimci dönüşümü için mücadele hedefi de önümüzde. Öte yandan, Türkiye solcuları, sosyalistleri olarak uğruna uzun yıllardır mücadeleler verdiğimiz, bedeller ödediğimiz demokratik haklar ve kazanımlara ilişkin AB sürecinde sağlanan ilerlemelere de sahip çıkmak sorumluluğumuz var. Burada emek, demokrasi, insan hakları ve kadın hakları kavramlarının karşılığını yalnızca Avrupa‘da bulabileceği ‘özcü‘ bir varsayıma dayanılmıyor. İzdüşümlerimizin bulunabildiği başka coğrafyalarda da ortak zeminler oluşturmamak için bir neden bulunmuyor. ‘Sosyal Avrupa‘ ve ‘emeğin Avrupası‘ savunucularının Üçüncü Dünya‘ya karşı ırkçı, emperyalist politikaların en ciddi muhalifleri, savaş karşıtı hareketin örgütleyicileri ve küresel adalet hareketinin de bir parçası olduklarını hatırlamak gerekiyor.

AB fonlarından ne alındığını kanıtlamanızı istiyorum. AB siyasi partilere fon mu veriyormuş?

Irak Savaşı'nı protesto mitinglerinde öncü rol oynamıştır.

Türk bayrağı meselesine gelince 1 Mayıs'a Türk bayrağı ile gelmek tamamen art niyetli bir davranıştır. 1 Mayıs İşçi Sınıfının Enternasyonel bir bayramıdır. Milli sembolleri buraya taşıyanların amacaı kendilerinin bazılarımızdan daha Türk olduklarını kanıtlama çabasıdır.

Askeriye'yi karşı olmaya bakarsak askeriye yardakçılığını solculuk zannedenlere diyecek lafım zaten yok.

12 Eylül Generallerinin yargılanması için ÖDP ve Ufuk Uras öncü bir mücadeleyi yılalrdır gerçekleştirmektedir.

http://www.odp.org.tr/genel/bizden_detay.php?kod=495&tipi=4%E2%8A%86=0
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Yalan yanlış konuşmayın:

ÖDP Avrupa Birliği'ne karşıdır. Sadece AB adına yapılan insan hakları reformlarını desteklemektedir.

Yalan konuşan ben değilim. ÖDP'nin parti programının hiçbir yerinde ÖDP AB'ye karşıdır ifadesi eyr almıyor. Utangaç solcular misali AB'nin kimi uygulamaları, hareketleri eleştiriliyor.

said:
AB fonlarından ne alındığını kanıtlamanızı istiyorum. AB siyasi partilere fon mu veriyormuş?

Laf cambazlığı yaparak kurtulamazsın. Elbette AB bir partiye gidip de direk para vermez. Eşyanın doğasına aykırı bu davranış. TMMOB, KESK, TTB gibi kurumlar doğrudan para alıyor AB'den ve ÖDP'li kişilerin bu paralarla beslendiklerini biliyoruz. Siz değil miydiniz 14 Nisan Çağdaş Mühendisler Hareketi'nin yükselişinden korkarak bu platformun içinde yer alan insanlara mevki, makam; daha doğrusu rüşvet teklif eden?

said:
Irak Savaşı'nı protesto mitinglerinde öncü rol oynamıştır.

Evet burada hem fikiriz. Ne sam ne saddam diyerek Irak savaşına karşı öncü bir rol oynamış, 1 milyon insanın katline meşruiyet kazandırmıştır.

said:
Türk bayrağı meselesine gelince 1 Mayıs'a Türk bayrağı ile gelmek tamamen art niyetli bir davranıştır. 1 Mayıs İşçi Sınıfının Enternasyonel bir bayramıdır. Milli sembolleri buraya taşıyanların amacaı kendilerinin bazılarımızdan daha Türk olduklarını kanıtlama çabasıdır.

Küba, Rusya, Kore, Venezuella kendi ulusal bayraklarını taşıyorlar, sorun yok; biz Mustafa Kemal'in bayrağını taşıyoruz milliyetçi faşist oluyoruz.

Kaldı ki 1 mayıs herşeyden önce "o halkın" birliğini ve mücadelesini hedefler. 1900'lerin başında Şefik Hüsnü de milli bayrakla yürüyüş yapmıştır, 1968'lerde Deniz Gezmiş de. Hadi 1 mayıs enternasyonel, yani milletler üstü. Hrant Dink cinayeti sonrası alana Türk bayrağıyla girmek isteyen teyzeleri ite kakan çıkaran ödpliler değil miydi? Geçtiğimiz sene ankara siyasalda Türk bayrağı asıp etkinlik bildirisi dağıtan Atatürkçü gençlere saldıran başıbozuk içinde ödp ne arıyordu?

said:
Askeriye'yi karşı olmaya bakarsak askeriye yardakçılığını solculuk zannedenlere diyecek lafım zaten yok.

Kimse böyle birşey iddia etmedi. Evren, Özkök gibi tarikatçı, amerikancı paşalar nasıl eleştiriliyorsa, Kıvrıkoğlu gibi paşaların da hakkını teslim ediyoruz.

Günümüzün solcuları orduya küfretmeyi solculuğun şanından sayıyor. Zannedilir ki 27 mayısla 12 eylülü Kenan Evren yaptı.

Eğer sosyalistsen ve materyalizmi benimsiyorsan tarafını emperyalizme göre belirleyeceksin. AB emperyalist ama reformları iyi bizim için, abd kötü ama saddam da kötü o zaman saddam gitsin.

Yok öyle yağma arkadaş! Emperyalizmi ya karşına alacaksın, ya da onun maşası olup kendini özgür zannedeceksin. Ayrım bu kadar net.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Laf cambazlığı yaparak kurtulamazsın. Elbette AB bir partiye gidip de direk para vermez. Eşyanın doğasına aykırı bu davranış. TMMOB, KESK, TTB gibi kurumlar doğrudan para alıyor AB'den ve ÖDP'li kişilerin bu paralarla beslendiklerini biliyoruz. Siz değil miydiniz 14 Nisan Çağdaş Mühendisler Hareketi'nin yükselişinden korkarak bu platformun içinde yer alan insanlara mevki, makam; daha doğrusu rüşvet teklif eden?

Bunu yazan doğrudan söylüyorum şerefsizdir. KESK ve TMMOB'da yönetici seviyesinde ailemin bazı bireyleri. Tamamen yalan. Öyle olsa TMMOB yöneticileri 96 model Ford arabayla gezmezlerdi. Belli başlı bir iki oda dışında TMMOB bünyesinde bulunan odalar parasızlıktan kıvranmaktadırlar. KESK ha keza aynı durumdadır. Liberal AHmet Altan'larla ÖDP'yi bir tutmayın. TMMOB bünyesinde parası olan iki oda var. Biri Makine Mühendisleri Odası onlarda LPG tüplerini denetleme parası ile geçinir. Diğeri İnşaat Mühendisleri onlarda depreme dayanıklılık denetimlerinden yollarını buluyorlar. Onlar dışındaki odalarda ne para var ne AB fonu.

said:
Küba, Rusya, Kore, Venezuella kendi ulusal bayraklarını taşıyorlar, sorun yok; biz Mustafa Kemal'in bayrağını taşıyoruz milliyetçi faşist oluyoruz.

Bu laf cambazlığıdır. Rusya'da SSCB bayrağı taşınıyor, Küba Kore ve Venezuela sosyalist devletler oldukları için 1 Mayıs onlarda milli bayramdır. Sizde it gibi biliyorsunuz Kürt'lerle kavga çıkarmak için o bayrakları getirdiğinizi. Gavur üzerine sefere mi gidiyoruz yoksa sınıf mücadelesi mi veriyoruz acaba 1 Mayıs alanında? Eğer amacınız ırkçılık ve savaşsa 1 mayıs'ı alet etmeyin.
Sosyal ağlarda paylaş

Tabi şerefsiz de olabilirim sorun değil. Ben amca oğlu veya dayımdan değil bizzat gördüğümü söylüyorum. 2 yıl sonra yapılacak seçimlerde hep beraber göreceğiz neyin şerefli neyin şerefesiz olduğunu.

Ulusal düşünceye sahip olduğu için 1 ay makina mühendisleri odasında çalıştırılıp sonra kıçına tekme basılan sen değilsin bunu da aklının bir köşesine sok istersen. Ama istediğin bi gün gidip bakabilirsin. En dandik çizim programını bile bilmeyen adamlar ödpye yakın olduğu için tasarım dizayn görevlerindeler.

Sonradan gördüm eklediğin kısmı. Evet Venezüella sosyalist devlet olmuş.

Mustafa Kemal devletleştirme politikası izleyince faşist milliyetçi oluyor, Chavez yapınca sosyalist. Mustafa Kemal eğitimde birliği sağlayıp tarikatların kökünü kurutunca diktatör, darbeci , Chavez yapınca sosyalist kültürel atılım oluyor.

Bırakın artık kendi milletine yabancılaşmayı. 1920de biz ne yaptıysak bugün Venezüella, Bolivya aynısını yapıyor.

Materyalizmden ve gerçeklerden kopuk olduğun nereden belli biliyor musun çok basit bir açıklaması var. TEKEL, PETKİm satılırken işçiler ne diye bağırıyor? TEKEL VATANDIR VATAN SATILMAZ, PTEKİM VATANDIR VATAN SATILMAZ.

Yani bugün tekeli, petkimi, tüpraşı vs. savunmak vatan savunması işçini gözünde. Vatan savunması da ulusal bayrakla, ulusal bilinçle yapılır.

Hadi siz devam edin solculuk oynamaya, hayal aleminde yaşamaya. Ufuk Uras abiniz biraz daha zorlarsa AB'den sosyalizm refomarlını bile getirir belki.

Önceki mesajımda diğer değiklerime bir cevap vermediğin için de doğru kabul ediyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Özelleştirmeye açıkça hayır diyenlerin sadece sosyalistler olduğu bir gerçekken söylediklerin çok saçma değil mi? Ulusalcılar AKP'den önce iktidardılar işte onlar özelleştirmeyi engellediler mi? Venezüela Bolivya'nın yaptıkları ile Atatürk'ü karşılaştırman bilinçsizliğine işarettir. Tamamen ayrı dönemlerdir. Ayrıca Atatürk'ün devletleştirme politikası izlediği falan da doğru değildir. Dönemsel zorunluluktan Kamu teşebbüslerine hız verilmiştir ama sosyalist ekonomi politikası izlendiği doğru değildir.

Hangi partyimiş o merak ettim. Sakın İşçi Partisi deme bir tarafımla gülerim.
Sosyal ağlarda paylaş

Dostum yine yanlış bilgilenmişsin. 90'ların başında ÖDP kurucu kadrosu özelleştirmelere "Sermayenin yerlisiyle yabancısı arasında fark yok, özelleştirmeye karşı çıkmak anlamsızdır" diyordu. Ve de o zamandan bu yana özelleştirmeye direnen ilk güç beni hep eleştirdiğin parti.

AKP'den önce iktidarda mhp ve anap vardı dspyle beraber. Hadi dspyi geçtim, mhp ve anap da ulusalcıymış, öğrenmiş oldum.

Küba da bugün zorunluluktan ötürü sosyalist sistemden geri adım atıyor, özel teşebbüsü destekliyor. O zaman Küba sosyalist değil, ne güzel!

Partiyi özel mesajla attım.

Düz mantığın hastasıyım!
Sosyal ağlarda paylaş

DSP ile MHP işte ulusalcı değiller mi? MHP türbana destek verince onu dışladınız ama sağcıysan MHP solcuysan CHP diyerek gezmiyor muydu ulusalcılar?

Özelleştirme konusunda; lütfen artık yalancılığı kes al parti programı:

TOPLUMSAL İHTİYAÇLAR İÇİN BİR EKONOMİ

said:
Hem eşitlikçi paylaşım hem de ekonomik karar süreçlerinde çalışanların söz sahibi olabilmesi anlamında ekonominin demokratikleşmesi ve kamusal yarar doğrultusunda örgütlenmesi temel yaklaşımından hareketle; ÖDP, bugün, kapitalizmi aşma nihai perspektifine bağlı kalarak, alışanların mevcut kazanımlannın savunuculuğunu yapar; ekonomi politikalarını kapitalizmden yaşamları ve toplumsal konumları zarar gören tüm emekçi kesimlerin çıkarları ve talepleri doğrultusunda şekillendirilir , piyasa egemenliğine , küreselleşme sürecinin yıkıcı etkilerine kaşı tavır alır. Bu çerçevede;

Özelleştirme taarruzuna karşı kamu mülkiyetini savunmayı, kamu mülkiyetindeki işletmelerde çalışanların denetimi için mücadele etmeyi; emekçi kitlelerin tüketici kimlikleriyle, çevreci inisiyatifler ya da mesleki uzmanlıklar eksenindeki örgütlenmeleriyle bu komiteleri denetlemelerini, özelleştirmeye karşı politikanın acil ve somut talepleri olarak belirler; üretim politikalarının toplumsal ihtiyaçlar temelinde demokratik bir planlama çerçevesinde oluşturulması için mücadele eder.
Sosyal ağlarda paylaş

Dostum ben Tuncay Özkan veya Cumhuriyet gazetesi muhabiri değilim. Onların argümanlarını bana karşı kullanma.

Kaldı ki alıntı yaptığın tüzük bugüne ait. Bugün mhp bile bazen özelleştirmeye karşı çıktığını söylüyor. ben ödpnin geçmişten bugüne tutumunu değerlendirdim.
Sosyal ağlarda paylaş

Kurucularını da tanımasak yedireceksin. Kuruluş programında da benzer ifadeler vardır. O zamanlar özelleştirme rüzgarı bu kadar güçlü olmadığı için bu kadar net ifadeler yoktu. Ayrıca bende yerli sermaye ile yabancı arasında fark görmüyorum. Ama kamu sermayesi ile özel sermaye arasında fark vardır. Yani Koç Holdin ile Rupert Murdoch arasında fark yok. Ama TEKEL satılınca ona karşıyız.
Sosyal ağlarda paylaş

vardır derken herhalde vardır demek istemedim. Vardır yani var manasında. Bulucam tüzüğü arşivden merak etme. Yeni başlamışı demedim daha hızlanmamıştı dedim. Büyük özelleştirmelerin %90'ı son 6-7 yılda gerçekleştirilmiştir.

her lafı saptırıp sonrada kendini galip ilan etmen çok güzel. Bende galibiyetini kutlarım.

Ayrıca Velev ki :) senin dediğin gibiydi ve ÖDP özelleştirmeye karşı değildi. 10 sene öncesinin argümanları ile konuşacaksak, senin Genel başkanın 10 küsür sene önce PKK kamplarında APO ile poz vermiyor muydu?
Sosyal ağlarda paylaş

Solun tek başına asla iktidar olamayacağı ender ülkelerden birinde yaşıyoruz.

Bizim millet içkiyi içer, kumarı oynar, karıya gider, her türlü fitneyi fesatı yapar, sonra da günah çıkarır gibi gidip Allah diyen partiye oy verir. Eğer Allah diyen parti çoksa, daha güzel söyleyene, yanında eşantiyon verene verir.

Sol teorik olarak dini kendine baz almaz, sömürmez, kullanmaz. Benim güzel ülkemde ise pratikte sol imam-hatip açar, "din de bizim" der vs. Yine de g.t-don meselesi olduğu için halka yaranamaz. Sürünür gider.
Sosyal ağlarda paylaş

sg-1, öz eleştiri yapman gereken yerde bile gene halka giydirmişsin.

sen getir tony'i gibi adamı bak nasıl tek başına iktidar oluyorsunuz. işin ilginci ben asıl sağ partiler için zor bir ülke olarak görüyorum türkiye'yi.

şimdi solu kurtarmak bana düşmez burda ama abi bi kerede itici olmayan, karizmatik bi' lideriniz olsun ya.
Sosyal ağlarda paylaş

huun said:
sg-1, öz eleştiri yapman gereken yerde bile gene halka giydirmişsin.

sen getir tony'i gibi adamı bak nasıl tek başına iktidar oluyorsunuz. işin ilginci ben asıl sağ partiler için zor bir ülke olarak görüyorum türkiye'yi.

şimdi solu kurtarmak bana düşmez burda ama abi bi kerede itici olmayan, karizmatik bi' lideriniz olsun ya.

Senin o özeleştiri dediğin kısım sadece eleştiri olabilir, çünkü ben de hayatım boyunca sol partilere oy vermedim. Ama dinimi sömürene de oy vermedim.

Bizim milletin gözünde, hele de 82'den sonra sol=komunizm=dinsizlik olarak görülür. Kim, ne yaparsa yapsın, bunu kıramaz. Halbuki sol dine karşı değildir, "dinden banane"cidir. Ha bu bizim ülkemizde de, yukarıda söylediğim nedenden ötürü, işlemez. Bizim solumuz gayet güzel dalmıştır sünni islamın içine, popülizm nedeniyle.

Ayrıca solun başına karizmatik lider sözünü söylemen de Amerika'yı yeniden keşfetmektir sadece, bu forumda milyon topikte zilyon defa yazıldı, "baykal gitse" diye.
Sosyal ağlarda paylaş

pekaziz said:

Ulusal düşünceye sahip olduğu için 1 ay makina mühendisleri odasında çalıştırılıp sonra kıçına tekme basılan sen değilsin bunu da aklının bir köşesine sok istersen. Ama istediğin bi gün gidip bakabilirsin. En dandik çizim programını bile bilmeyen adamlar ödpye yakın olduğu için tasarım dizayn görevlerindeler.

İyi pisleyen bir it alacaklarına daha az yetenekli bir insan almışlar. Yerinde bir karar olmuş.

Sunamadığın argümanların bende karşılık bulduğu seviye budur, daha fazlasına çıkamıyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...