Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Plakanin calinmasi

Kharon

Öne çıkan mesajlar

Son 2 gundur sozde sinavim var diye calis didin dur, uyku uyuyacagim tek gun apartmandaki komsular sagolsun telefonlarla kapi zilleri bir turlu susmak bilmesin.

Herkesin sordugu tek soru var, "su asagida duran beyaz arabanin arkasindaki senin araban mi?"

Plakanin olmadigini gorup soylemek istemisler. Benimde aklima ilk gelen gece oldukca gec saatte okuldan eve giderken bir an once gideyim de yatayim diye basarken bi cukurda vs uctugu/dustugu geldi.

Sonra icime sinmeyip gidip baktim, gayet tornavidayla muntazam bir sekilde sokmusler, arac bildigin plakasiz.

Soyle bi suc duyurulariyla ilgili ufak capta bi arastirmayla plaka muhabbetinin bi ise bulasildiginda gayet basa bela birsey oldugunu ogrendim, en azindan daha sonra araba markasi ve ruhsatlarla teyit etselerde ilk olarak polis duyurulari plaka uzerinden yapildigi icin (oyleymis yani, bildigimden degil) basa bela potansiyeli varmis.

Simdi merak ettigim benim ne yapmam gerekiyor? Hala aksama kadar sinava calismam gerekiyor, hala yarin proje teslimim var, hala bugun 100km yapmak zorundayim ve bu hadise benim elimi kolumu tam anlamiyla bagladi. Emniyet mudurlugune git orda yardim ederler dedi komsular ama benim simdi bu sirada bu tarz bi seye ne vaktim ne sabrim var.

Ne yapmam gerektigi hakkinda bir fikri olan, daha once basina gelmis olan veya etrafinda tecrubeli insanlar olanlar varsa yardiminizi istiyorum. Sabah sabah is cikti basa... hayret birsey
Sosyal ağlarda paylaş

bide senın 99 model beyaz osman marka arabanın plakasıyla 2001 model kırmızı ahmat marka arbayla sucş ilerlerse cokda sorun olucağını sanmıyorum. am aher ihtimalde buyururlar krakola baya bi konuşurlar, üstüne bi güzel azarlarlar, en son da komserden fırcanı yiyip dönersin evine =)
Sosyal ağlarda paylaş

kuzenim 2002 model bir fume a4 kullanıyor. benzer bir plaka olayı yasamıstı.

onda olayları gene a4 bır araca plakayı takarak yapmıslar. sadece renk tutmuyor. defalarca gıttı polıse. nezarethane de geceledıgı de oldu. gecen gene cagırmıslar.

benım tavsıye bu durumlarda, plakaya tanımlı ogs var ıse kapattırma. en buyuk sebep o oluyor. ozellıkle arka plakayı kullanıyorlar kı cezalı gecıste sıstem plakanın resmını ceksın ve senın plakadan parayı dussun dıye. kapattırırsan 30 30 gecıreceklerdır. kapattırmassan 2.60 YTL. ama her durumda sen zarar edeceksın.

ısı cıddıye al ve emnıyete bıldır. adi suc gene neyse de arac plakası teror suclarından bırıne bulasırsa derdını anlatana kadar 1 gece nezarethaneden fazlasını yasarsın. sakası yok.

ve hatta plaka degısımı ıcın bence dılekce vererek yenı bır plaka bıle tahsıs ettırt. alakan kalmasın.

emnıyete bıldırım kısmı cok onemlı cunku sen bıldırdıkten sonra plaka ıle bır sey gerceklesırse bıldırım gerceklestırdıgın ıcın elınde resmı kanıt oluyor. ama gecen zamanda bır seyler olursa apartman sakınlerının tanıklıgı vs bır suru ek prosedur gerekecek ters bır olayda.
Sosyal ağlarda paylaş

Ankara emniyete gidersem simdi muhtemelen sorusturacaklar, tum kat merdivenleri hatmettirecekler, en iyisi semt karakoluna gideyim o halde orasi da oluyorsa.

Zaten plakayi bi alayim allen le tutturucam tampona, bu nedir kardesim, ztn her gittigim serviste vs. lastik degisimi icin bile plakalik degistiriyorlar, nedir bu plakadan cektigim anlamadim gitti.
Sosyal ağlarda paylaş

Semt karakolundan geliyorum. Hirsizlik olayi muracaat ve gorgu tespit tutanagi tutturdular. Teknik inceleme vs derken elime bi rapor tutusturdular toplam tahmini maddi zarar v.b.

Sordugum ikinci soru trafikte problem cikar mi , yeni plaka cikartmak icin azami muddet varmi oldu. Elinde bu tutanak varken senin daha hicbirsey yapmana gerek yok dediler gecmis olsun, sen merak etme biz hirsizin kim olup olmadigini zaten anlariz diyip yolladilar.

Aracta zaten ankarada oldugum icin ogs/tasit tanima vs yok. Bi tek okul stickeri var ki zaten ondada plaka bi seye yaramaz.

Vergi dairesi mevzuusu acikcasi hic aklima gelmedi ama polisin yetkili mercii lere duyuru yapmis olmasi lazim, 3-5 yere telefon acip durumu bildirdiler, tum ekiplere vs anons ettiler, umit ediyorum vergi dairesi de onlardan biridir o halde.

Bunun disinda aklima takilan hirsizlik yapan sahislardan davacimisiniz diye bi soruydu, zaten araniyorlar bu cevrede dediler fakat ben davaci olsam ugrasirmiyim diye sorunca dudaklarini bicak acmadi. Nedir bu isin proseduru acikcasi merak ettim, is isten gecti gerci artik ama "zaten araniyorlar" lafi bana sen ugrasma mesajini verdi.

neyse, 1.5 saat ve 70-80 liraya patladiysa da artik trafikte plakasiz bi sekilde gezebilicem, oneri getiren arkadaslara cok tesekkur ediyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Herkese tesekkur ediyorum, yalniz arkamdan gelen kutup ayisi haberi hic hosuma gitmedi, son 2 haftadir park edemeyen kizlar yuzunden 2 defa kaporta boya isi, simdide tekmelenmek suretiyle cikartilmis plakalarin masrafiyla zaten geldigini ruyamda goruyordum =P

Yalniz hukumsuz ilan olayinin geregini anlayamadim, beni ne gibi bi sorumluluktan muaf edicek? Veya nasil bir fayda saglayacak daha detaya girermisin baltazarim.

esh/fistan; plaka dusme vs. vakalarinda genelde plakanin teki dustugu icin ufak bi miktarla yeniden cikarttirip takabiliyorsunuz evet, ve hatta zaten kimsenin isine yaramayacagindan aynen biraktiginiz yerde bulabiliyorsunuz da.
2 plaka olunca isler degisiyor tabii, karakolda bi adam daha vardi mesela, plakasi bi kac olayda kullanilmis vs adamda arabayi nasilsa kullanmiyorum tekerler patlak stepnem bile yok plakayi napayim diye beklemis. Eski plakasini bulup failleri tutuklamislar, 1 hafta sonra ayni plakayla ilgili baska bi olayda tekrar basina ususmusler. Tek plaka bile dusse rapor etmek gerekiyor yani, aninda cogaltip 2-3 arabaya takiyorlarmis. Sonra namessar in verdigi ornekteki gibi marka-renk de ayniysa vay halinize...

Bu arada aklinizda bulunsun, komiserin bana getirdigi oneri plakaligin kenarliklari mumkunse kilitli olsun ve vida yerlerinden tampona silikonlayin di. Soken tabii yine sokuyorda, ya plaka egilmeden cikmiyormus, ya da vakit alacagini anlayinca kaciyorlarmis.
Sosyal ağlarda paylaş

Benim plakalar tampona yapışık. Arka plaka ilk yapıldığı günden beri 2,5 yıldır orada duruyor çok sağlam. Öndeki ise bir kez boya sebebiyle çıkarıldı tekrar yapıştırıldı falan ama şu an yarısı ayrık durumda çünkü park ederken tamponlara çarpıyorlar o da ezilip bir köşesinden atmaya başlıyor. Yinede sağlam yani tavsiye ederim.

Bulabilirsen kalın çift taraflı bant yapıştır üzerinede silikon sürüp tampona sabitle. Çift taraflı bant kullanmazsan silikon kuruyana kadar kayabilir bu yüzden plaka üzerine kağıt bant yapıştır 1 gün beklesin.

Benim gibi salaklık edip koli bandı da yapıştırabilirsin ama o zaman bantın yapışkanı kaportana geçer 2 YTL verip sentetik tiner alıp silmen gerekir :)
Sosyal ağlarda paylaş

KHaRoN said:
son 2 haftadir park edemeyen kizlar yuzunden 2 defa kaporta boya isi

arabam 9 aylik. 3 kere hasar gordu, 1 tanesinde sol arka camurluk dagildi. 3 unde de vuran kadin sofor. 3 unde de karsi tarafin sucu. 2 tanesi otoparkta park halindeyken araba zaten.

kadinlar arabalari seviyor, ama baska turlu :P hele benim araba cok cekici anladigim kadariyla.
Sosyal ağlarda paylaş

Seninkide kotuymus valla, gecmis olsun =]
hakkaten seviyorlar carpmayi, hatta carpip kacmayi.
Ayi yavrusunu severken oldururmus diyesim geldi.

isin kotusu ben aracimin hasarini asla birinci elden goremedim. daha, olaylar hep ben yokken, kuytu kosede park halindeyden, ben olaylardan habersiz bi tanidigin- artik komsu mu olur arkadas mi- "abi senin arabanin arkayi ne zaman yaptin sen ya?" veya "falanca yerde cok kotu durmus be, hayirdir ne zaman oldu?" gibisinden muhabbetle benim akabinde cildirmam seklinde gelisiyor.
Gorsem etsem yine kizip bagiricam edicem, hep is isten gectikten sonra.
Hasarli yerden sonra baktigim ikinci yer ise silecek, tabii ki altinda not falan yok. Numara birakma cakalligini yap da bari ozur dile be.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...