Baalzebul Mesaj tarihi: Nisan 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2008 Asus P5B anakartım var. Yaz sonu gibi creative xi-fi extreme music ses kartı aldım. Taktım ancak driver yüklerken sistem kilitlendi, kurulum tamamlanamadı. Daha sonra büyük uğraşlardan sonra kurmayı başardım. Uzunca bir süre sorunsuz çalıştıktan sonra hata vermeye başladı. Yine uğraşarak düzelttim ancak geçen gün tekrar hata verdi ve düzeltemedim. Eh uzunca bir süre olmuştu zaten XP' yi kuralı diyerekten format attım. Sitesinden indirmiş olduğum son driver' ı yüklerken yine sistem kilitlendi, yükleyemedim. Eski driver' ını denedim olmadı. Başka slotlara taktım yine olmadı. Oeh dedim bıraktım. Birde geçenlerde 2x1 gb 800 mhz corsair ram' e ek olarak yine 2x1' lik 800 mhz corsair ram aldım ancak sistem 3 gb görüyor. Farklı slotlarda bütün ramleri taktım çıkarttım ama 3 gb' dan fazlasını görmüyor sistem. Asus' un sitesinden baktım 8 gb' a kadar destekler diyor ancak 3 gb' ın üstünü görmedi henüz sistem. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Nisan 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2008 32bitlik isletim sistemleri max 3gb ram destekler, daha fazlasinin anakart tarafindan desteklenmesi isletim sisteminin bunu tamamen ayni anda kullanabilecegi manasina gelmez. 4gb den daha fazla rami efektif kullanabilmek icin 64 bitlik bir isletim sistemi kullanman gerekir. Ayni zamanda yanilmiyorsam mevcut 32bitlik sistemde 4gb kurulu olupda 3gb gozukmesi fazladan 1gb lik ramin kullanilmayacagi manasina da gelmez. Bu sadece memory delisi uygulamalarda virtual memory e olan ihtiyaci azaltir ve ram darbogazini rahatlatir.[yaniliyorsam umarim biri dogrusunu anlatir, simdi bende merak ettim] Ses karti problemine gelince , emin olmamakla beraber anakart uzerindeki onboard ses karti ile ilgili bir problem olabilir diye dusunuyorum. Bios ayarlarindan onboard ses kartini devre disi birakmakla diger pci ses karti ile olasi bir cakismayi onleyebilirsin. Tabii bu kartin ilk once calisip sonradan calismamaya inat etmesi durumunu aciklamiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriQ Mesaj tarihi: Nisan 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2008 ses kartı için diyebileceğim bios tan onboard ses kartını iptal edip driver kurmaya çalışman. ram içinse; 4gb için 64 bit işletim sistemi gerekli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baalzebul Mesaj tarihi: Nisan 29, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2008 on board ses kartını bios' tan kapatıp sürücülerini kaldırmıştım zaten. ikinci kurulumda hiç açmadım zaten. işlemci ilk çıkan core 2 duo' lardan. desteklyor 64 biti galiba ama kontrol etmek lazım, yalnız XP 32 herhalde onu 64 bite yükseltme şansı var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Nisan 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2008 creative in vistayla sorunu vardi da XP ye yukleyemeyen bir seni gordum. Okuduguma gore onboard u da iptal etmi$sin. Asus p5 serisi de en uyumlu boardlardan biri, herhangi bir urunle caki$ma yaptigini da gormedim bu boardlarin =) acaba yuklerken takiliyor dedigin sure ne kadar? yani bazi suruculeri yuklerken 1-2 dakika takilabilir, ne kadar bekledin max? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Nisan 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2008 64bit desteklemeyen cift cekirdekli islemci yok diye biliyorum. Yinede emin olmak icin intel in sitesinden model numarasiyla teyid etmek isteyebilirsin. Bunun disinda xp nin 64bitlik versiyonu bildigim kadariyla desteklenmeyen uygulamalarda gayet sancili. (daha dogrusu 64bit icin compile edilmis program bulmak zor mu demeliyim?, kullanmadim bilmiyorum, kulaktan dolma bilgi) vista64 icin ise xp64 e oranla daha az kotu sey soyleniyor gozlemledigim kadariyla, ama kullananlara danismak gerekli tabiki. Birde driver bulma problemi elbette... Konuyla alakali bir diger topic icin... Ses kartina donecek olursak ses kartini baska bir bilgisayarda deneme olanagin varsa bir dene istersen, esh in de bahsettigi gibi anlattigin durumda bu tarz bi problem olmasi ve de calisan kartin calismayi birakmasi durumu oldukca ilginc. Donanimsal bir problem olabilir mi sorusu geliyor akla... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baalzebul Mesaj tarihi: Nisan 29, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2008 en az 3-5 dakika geçmiştir. zaten bilgisayarda en ufak bir hareket olmuyor(hard disk felan). mouse imlecide donuyor. sonra at bir reset. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baalzebul Mesaj tarihi: Nisan 29, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2008 evet başka bir makinada deneyim birde. en son temizlikten sonra çalışmamıştı, temizlikçi kadın onu da bozmayı başardıysa helal olsun diyeceğim. :) vista 32 bitte mi en fazla 3 gb ram görüyor yoksa bu olay xp ye mi özgü? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Nisan 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2008 xp vista farketmez 32 bit olması önemli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Nisan 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2008 yalnizca 32 xp 3 gorur. vista32,xp64,vista64 4 gorur.. de napacaksin 4gb rami o mechul =P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baalzebul Mesaj tarihi: Nisan 29, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2008 football manager' da daha çok lig açmak için gerekli. birde aldım kullanayım bari ama vista ile uğraşamam hakkında yazılanlardan sonra. 3 gb ile idare edeceğiz artık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar