Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

anwo trojanı ve wow


lord_gorthaur

Öne çıkan mesajlar

2 gün önce virüsler hakında bir makale okurken bu virüsün belirtilerini gördüm, gizli dosyaları görmeye açlıştığınızda buna engel oluyor ve flash diskler üzerinden bulaşıyor, bana da bulaşmıştı regeditden reg.'ini silmiştim ama makine açılmaz hale geldi bu yüzdende windows'su yeniden kurmak zorunda kaldım, 2. olarakda avast kullanıyordum eski sürümü virüsü bulamıyordu ama en son uptade'li versiyonu dll'sini bulup sizi ikazedebiliyor, bulduğunda o virüs dosyasının isminin "Win32:OnLineGames" olduğunu gördüm, sizi bu konuda uyarmak istedim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bu virüsü(malware) ı eğer tarayıcınız bulamıyorsa, üç dört tespit yöntemi mevcut. Birincisi windows ilk açılışta amwo.exe hatası verir, ikincisi windows açılmadan önce modemi açmamışsanız msn vs. açılmaz, ie yi açıp net e bağlan ı seçmek zorunda kalabilirsiniz, bir üçüncüsü ise bilgisayarım sekmesindeki c-d gibi sürücileriniz farklı pencerede açılır, son olarak dosya seçeneklerini göremezsiniz, araçlar menüsünde.

Temizlemenin en iyi yolu bence update li bir avg. Yakın zamanda bir backdoor yüzünden 2 acc hack lenince bir update yapayım dedim avg yi. Yapmadan önce bulamadı tabi birşey, yalnız ilk recom. update ten sonra tertemiz oldu alet. Bu arada bir arkadaşın söylediği gibi bilgisayara usb yoluyla bağladığınız herşeyi de temizleyin, flash bellek, mp3 çalar vsvsvs...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

flash disk içindeki autorun.inf RECYCLE içindeki Lclass.exe yi çalıstırıyor, neredeyse bilgisayarıma taktıgım tüm cihazlarda bu war. Bana henüz bir zararı olmadı. Cep telefonuma bile bulaşmıs durumda :D --Flash disk taktıgınızda çift tıklamayı bozan ve ilk 2 sıradaki menuye saçma sapan şeyler yazan Lclass.exe.--

Anwo bunlarda farklı bir virüs. Anwo harddsik içindeki folderlara autorun dosyasını yukluyor ve hd de bulunan bir virüsü çalıstırıyor sanırım bu zararlı bir virüs. Ama çalışma stili aynı, öncelikle autorun ile kendini sürekli baştan çalıstırıyor ve windows ta çalısan programın silinmesi normal kullanıcılar tarafından zor oldugundan kendini koruyor.

Öncelikle bilgisayar açılırken DOS dan autorun.inf dosyalarının kaldırılması gerekli. Sonradan Anwo yu silebiliriz. Yinede bir bilene danısınız.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

eğer bu virüsü yediyseniz tekrar windows kurmak sizi bu illetten kurtarmaz. c d ne kadar varsa artık ilk tıkladığınızda virüs tekrar aktif hale gelir. rootkit ile temizlemeniz gerekir. bu illet şey hdd niz kaça bölükse hepsinin rootlarına yerleşir çözümünüz ya fdisk ya da "regrun" adlı program. avgler temizleyemez haberiniz olsun.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...