Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hakan Şükür, Kütür Kütür!

sg-1

Öne çıkan mesajlar

sir said:

@letsgetthesunshine benim istediğim, kimse kimsenin nerde ne kutladığına ve ne kutlamadığına karışmasın. istiklal marşı'nın yazarı mehmet akif ersoy hayatta olsaydı da ona sorsaydık kutlu doğum haftasını, bence kutlansın derdi =)

sence kutlu doğum haftası nedir ve türklükle türkiye cumhuriyeti ile tam olarak ne alakası var?

sana kimse hayır yapmazsın demiyor hristiyanlar nasıl paskalyalarını kutluyorsa sen de kutlayabilirsin kimsenin buna karşı çıktığı yok ama dini siyasete bir takım emellere alet edilmediği sürece. o noktada istersen babamın oğlu ol aynı tepkiyi veririm inan buna ister baykal ister rte farketmez

sir said:

"Hakkıdır Hakk'a tapan milletimin istiklal" dizesinde mahalle baskısı seziyor musunuz? ben Hakk'a tapmıyorum örneğin, bu milletten değil miyim yoksa?!?!?!?!

hayır sezmiyorum ama bu hakk illaki müslümanlık illaki tanrı ya da başka birşey yerine allah olmak zorunda mıdır ilk akla gelen bu mudur? hakk senin için allah benim için özgürlük olabilir bunu bilemezsin..

sir said:
eskiden kutlu doğum yoktu, şimdi var. eskiden kot pantolon da yoktu, sevgililer günü de yoktu, cep telefonu da yoktu. şimdi var. size karışan, baskı uygulayan var mı? yok. 23 nisanı kaldıran, iptal eden, kutlanmasına izin vermeyen var mı? yok.

böyle bir şey zaten düşünülemez yerse onun dısında 1 mayıs neden işçi bayramı değilde artık birlik dayanısma bilmemne olarak geçiyor resmi olarak neden tatil olmuyor rte ve diğer bakanların oğulları 1 günlük kazancından birşey kaybetmez dini bayramlar 4 gün onlardan kimse neden sesini cıkarmıyor. kusura bakma ama beyaz yalanlara birçok insanın karnı tok doydu artık ve hazımsızlık yapıyor yani =)
Sosyal ağlarda paylaş

sg-1 said:
Tutturmuşsun hicri güneş, gidiyorsun.
İşin ilginci biz o doğum gününü zaten hicri kameri takvime göre Mevlit Kandili olarak kutluyoruz, niye bir daha hicri rumi takvime göre kutlama gereği duyuyoruz?

mevlüt kandili, doğum günü olmadığı için.

abicim basmıyor mu kafanız, hicri ile miladi arasında bir fark yok
622 esas alınca doğum günü farklı mı olur
sonra kameri alınca 355, güneş alınca 365
farkeden tek şey kaç günü yıl olarak tanımlayıp, ona göre döngü yaptığın
rumi takvim de zaten güneş yılını esas aldığından bişey değişmez.
Sosyal ağlarda paylaş

Senin anlamadığın şu, biz neden bu işi iki kere yapıyoruz?

Mevlid kandili peygamberi anmak için muazzam bir günken (hem mevlid okutulur, hem onun adına Kuranlar okutulur) neden bir de "Kutlu Doğum Haftası" diye dünyanın hiçbir müslüman ülkesinde olmayan ucube birşey topluma dayatılır?

Bana bunu izah edebilecek bir vatandaş arıyorum.
"Kutlayan kutlar" demokratlığı burama kadar geldi.
Sosyal ağlarda paylaş

10 guncuk bisey farkediyor

10 senede 100 gun
37 senede bir yil

kay babam kay

kutlu dogum rullaz

ama 1 mayis dada sizin dmeokratliginizi gormek isteriz

taksimde kutluyan kutlar sonucta ama sizin tabirinizle "fasist" hukumet izin vermiyor insanalrin inanclarini yasamasina

ALOOOOOV
elitist akp
faso akp

neden insanlarin 1 mayisiyla oynuyorsun bakiyim

salarim liberalleri ustune
Sosyal ağlarda paylaş

farkında mısnız bilmiyorum da konu çok dağıldı. anmak isteyen mevlittir dogum haftasıdır diye olay yaratmaz her dua ettiğinde ya da besmele çektiğinde anar geç babam böyle ince tondan ney üflemeyi tutturmussunuz bir kutlu dogum haftası gidiyorsunuz ulan buna bu kadar kafayı takacagınıza yapılan emeklilik reformlarına 1 mayısa getirilenlere mecliste olanları tartıssanız belki ülke adam olurdu. polemik yaratmaktan oteye gitmiyorsunuz sonuc olarak.elimize ne geçti hiçbir şey. kusura bakma ama asgari maas alan bir adam karnı ac dolanırken dua etmez allah kitap söver sadece...
Sosyal ağlarda paylaş

Letsgetthesunshine said:
kusura bakma ama asgari maas alan bir adam karnı ac dolanırken dua etmez allah kitap söver sadece...

Bence tam tersi oluyor. Fakirleştikce Cehalet artar bunun üstüne + Dini istismar >>>>> Beyin ölümü

Laik bir insanın şeriyatçı olduğunu gördümde, Şeriatçı bir insanın laikleştiğini hiç görmedim.
Sosyal ağlarda paylaş

@forgiver, diğer müslüman ülkeleri peygamberlerini bizim kadar sevmiyorlar demek ki, biz o kadar seviyoruz ki, yılda iki defa doğum gününü kutluyoruz. Şefaat dağıtırken Türkler'e ayrıcalık yapacak diye bi duyum mu var nedir.
Aslında o kadar gereksiz, sahte, boş bir kutlama ki Diyanet'in 2008 yılı dini günler takviminde bile yar almıyor.

Sence Hz. Muhammed'in bu kadar anılmaya ihtiyacı var mı?
Sence Mevlid Kandili'ni iki kandil simidiyle geçiştirenler bu hafta neden bu kadar yaygara çıkarıyor?
Sosyal ağlarda paylaş

topluma dayatmak ne ya, toplum bunu kutlamak isterse kutlar! kızlar türban takmak istiyosa takar! sen kutluyo musun, mevlüt mü okutuyosun? yoo..ee okutana karışmak niyedir, niçindir? bırak insan vaktini nası harcamak istiyosa harcasın.

@letsgethesunshine: bence kutlu doğum haftası bir kutlu doğum haftasıdır. türklükle bi alakası var mıdır bilemem ama bu ülkede yaşayan kimi insanların biraz alakası var sanırım. bütün bayramların türklükle veya TC ile alakalı olması gerektiği gibi bi kaide olduğunu da bilmiyodum.

istiklal marşı'nda sözü edilen Hakk'ın ne olduğunu bu forumda herkes biliyodur, sanırım bi tek sen bilmiyomuşsun =) mehmet akif'i biraz araştıralım edelim.

eskiden türban da yoktu, artık var. belki ilerde mürban çıkıcak. ya da ultra mini etek çıkıcak. ya da dünyaya nüdizm hakim olacak, bilemeyiz. ama her dini olayı bir irticai faaliyet olarak görmeye başlarsak kafayı yeriz.

ayrıca kutlu doğum haftası üzerinden polemik yapan biz değiliz ki, rahatsız olan sizsiniz ve biz de anlamıyoruz bu rahatsızlığın nedenini doğrusu..

@sayın viktor; bence 1 mayıs da tatil edilmelidir, isteyen istediği yerde yürümelidir, bunu da savunurum. çünkü benim düşüncelerimi değişen iktidara göre adapte etmem gerekmez. demokrasiyi iktidardan bağımsız olarak savunurum. ve demokrasiyi savunmak demek, en başta sana benzemeyen insanların haklarını savunmak demektir. yoksa eleştirdiğin hataya kendin düşersin, laikçi tarikatına mensup olur çıkarsın =)

@sg-1: insanlara neyi ne kadar nerde ve ne zaman kutlayacaklarını söyleme hakkını nası buluyosun kendinde?sana göre boş, onlara göre dolu, get over it!
Sosyal ağlarda paylaş

Kutlu doğum haftasından bile rahatsız olucak bir ortama soktularya bizi , daha ben ne diyim sizlere... İstedikleri bu değilmiydi arkadaşlar? Bizi dıştan yıkamıcaklarını eşşek gibi bildikleri için senelerdir iç karışıklıklar ile bizi oyalamadılar mı? Bu ülke gelişmiyor diyoruz , büyüyemiyor diyoruz . Nasıl büyüsün? Bir insan devamlı kavga ederken ve başkalarıyla mücadele ederken nasıl gelişebilir? Bir ülke seneler boyu asker beslerken , savaşırken nasıl büyüyebilir? Nedir bu ? neler oluyor bize? Kutlu Doğum haftası , 23 Nisan bile insaları rahatsız edicek boyuta geldi. Sıradan insanlar artık din hakkında konuşmaya korkuyorlar , inanın ben bile Allah C.C.'ın ismini ağızıma alırken içinde bulunduğum ortamı düşünüyorum acaba beni yanlış mı anlarlar , beni AKP yanlısı filan mı sanırlar diye..

Bu ülke AKP ile müslüman olmadı arkadaşlar , bu ülke AKP ile kutlu doğum haftasını kutlamaya başlamadı. Allah'ın izni ile bu herifler bu ülkenin başından gidecekler..

Allah'ım bize yardım et , herşeyin sahibi sensin , senin kudretin ile bu ülke ıslah olur. Lütfen 1 kez daha bu ülkeyi iç ve dış düşmanlardan koru. Amin...
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:

@sg-1: insanlara neyi ne kadar nerde ve ne zaman kutlayacaklarını söyleme hakkını nası buluyosun kendinde?sana göre boş, onlara göre dolu, get over it!

Bu ülkede eskiden 16 rekat cuma namazı kılınırdı, şimdi 10 rekat kılınıyor. Birileri zamanında Cuma namazını şişirmiş, milleti işinden gücünden edecek fazlalıklarla doldurmuş. Sonunda aklı başında biri çıktı ve "arkadaş, siz ne yapıyorsunuz, bu kadar namaz fazla, Peygamberimiz böyle kılmazmış" deme akıllılığını gösterip cuma namazını makul seviyeye çekti.

Kutlu doğum haftası da bu saçma uygulamalardan biridir, hurafedir, Türk yapımı bir uydurmadır, hem de gözümüzün önünde cereyan etmektedir. Elbet akıllının biri bir gün, hangi deli attıysa o taşı kuyuya, bulup çıkaracaktır.
Siz şimdilik delinin peşinden gitmeye devam edin.

"Kutlayan kutlar sanane" demokratları sizi.
1 mayıs'ta Taksim'de kutlama yapamayan sendikalar için de aynısını söylesenize.
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor said:
deliye her gun bayram dememisler bosuna

ALLAHIM SEN O KADAR YUCE O KADAR BUYUKSUNKI DUNYADAKI BUTUN MUSLAMANLARIN 7/24 SENI YIKAYIP YAGLAMASI GEREKIYOR O DERECE SUPERSIN

buyuk ihtimal oda yukardan izliyor ya guluyor ya sinirleniyordur

kendi yarattiginin bu kadar aptal olmasina

Bence bu tip mesajlar hiç hoş olmuyor arkadaşlar. Mesela ben bu dünyaya Allah'a kulluk etmek için geldiğimize inanıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

söylüyorum sg-1, deminki mesajımda da söyledim.
isteyen istediği yerde yürüyüşünü yapsın 1 mayısta, hatta 1 mayıs tatil olsun.
aha yine söyledim.

uydurmaca kaydırmaca, insanlar bunu benimsediyse ve bu kimsenin işine gücüne engel olmuyosa, kimseye karışılmıyosa, senin ağzını açıp gık deme hakkın yok =)
Sosyal ağlarda paylaş

2 rekat olan farzı. 4 rekat ilk sünnet, 4 rekat son sünnet,arada 2 rekat farz, bi de hutbeyi dinleyecen, o da farz sanırım, normal seyri bu.

@Sir, ya sen cidden çok safsın ya da çok iyi numara yapıyorsun. Kutlu Doğum Haftası, 23 Nisan'ı bastırmak için yaratılmıştır ve son yıllarda pompalanmıştır.
Ne kadar gereksiz olduğunu yukarıda da anlattım.
Eğer 23 Nisan'ı bugün yıkamıyorsa 10 yıl sonra yıkar, bu kafayla gidilirse.

"Zamanında bi SG-1 vardı, dediydi" dersin.
Sosyal ağlarda paylaş

[quote sg-1
Bu ülkede eskiden 16 rekat cuma namazı kılınırdı, şimdi 10 rekat kılınıyor. Birileri zamanında Cuma namazını şişirmiş, milleti işinden gücünden edecek fazlalıklarla doldurmuş. Sonunda aklı başında biri çıktı ve "arkadaş, siz ne yapıyorsunuz, bu kadar namaz fazla, Peygamberimiz böyle kılmazmış" deme akıllılığını gösterip cuma namazını makul seviyeye çekti.

Yorum yapmadan önce konular hakkında daha iyi bilgiye sahip olursak daha inandırıcı oluruz. Cuma namazı 2 rekat farz namaz ve hutbe'den oluşur. Hutbe dinlemeyen ve 2 rekat farz namazı kılmayan cuma namazı kılmış sayılmaz. 10 rekat şu şekilde olur. İlk 4 rekat cuma namazının sünnetidir , sonra ki 4 rekat ise cuma'nın son sünnetidir. 16 rekatta kılınabilir bunlardan 4 rekat Zuhrü ahir namazıdır , sonraki 2 rekat ise öğle namazının son sünnetidir. 2 rekat cuma namazının farzı ve hutbe dışında kılınan namazlar isteğe bağlıdır ve müslümanlar üzerinde hiçbir yapılması zorunluluğu yoktur. Ve unutulmasın ki hiçbir ibadet boşuna değildir. İlgilenenlere..
Sosyal ağlarda paylaş

Elhamdülillah bu konularda bilgim vardır, yukarıda da yazdığım gibi.

İstersen Diyanet tescilli olarak da sunabilirim. Camilerde 10 rekat sonunda tespih çekilir, dua edilir, namaz biter. Kılmak isteyen daha sonra kalanı kılar, çünkü Zuhr-u Ahir'in cuma namazıyla hiçbir ilişkisi yoktur.

http://www.diyanet.gov.tr/turkish/karar.asp?id=28&sorgu=1

said:
III. SONUÇ

Yukarıda yapılan açıklamalar ışığında;

1. İki rekat olan Cuma namazının farziyetinin Kitap, sünnet ve icma ile sabit olduğuna, sıhhat şartlarından olan hutbenin Cuma namazının farzından önce okunması gerektiğine,

2. Cuma namazının farzından önce ve sonra, Hz. Peygamber’in nafile olarak namaz kıldığı sabit olduğundan, Cuma’dan önce ve sonra nafile namaz kılmanın sünnet olduğuna, bu nafile namazların dördü farzdan önce, dördü de sonra olmak üzere toplam sekiz rekat kılınmasının uygun olacağına,

3. Cuma namazının kadın, hasta, yolcu, hürriyeti kısıtlı ve cemaate katılamayacak derecede mazereti olanlara farz olmadığına, bununla birlikte kılmaları halinde namazlarının geçerli olup, ayrıca öğle namazı kılmaları gerekmediğine,

4. İmamla birlikte en az dört kişinin bulunduğu mezra, köy, belde, şehir gibi büyük veya küçük tüm yerleşim birimlerinde Cuma namazının kılınması gerektiğine,

5. Bir yerleşim biriminde birden fazla yerde Cuma namazı kılınabileceğine, bu sebeple zuhr-i ahir namazının kılınmasına gerek olmadığına,

6. Zuhr-i ahir namazını kılmak isteyenlere ise mani olunmasının uygun olmayacağına,

Karar verildi.

Ulan konu nereden nereye geldi be.

Bunları konuşmadık farsayın.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...