Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hakan Şükür, Kütür Kütür!


sg-1

Öne çıkan mesajlar

Hürriyet said:
Allah kime nasip ederse o kazansın
22 Nisan 2008

Galatasaray'ın golcüsü Hakan Şükür'ün, Zaman Gazetesi'ne yaptığı, "Derbi, Kutlu Doğum Haftasına yakışır bir şekilde olsun" açıklaması çeşitli tartışmalara neden oldu. Spor kamuoyu, Şükür'ün bu sözleriyle, derbi maçı bağdaştırmasına bir anlam veremezken, Galatasaray camiası ise tepki gösterdi. Sarı kırmızılı kulübün Divan Başkanı İrfan Aktar'ın "Bizde irticacı futbolcu yok" açıklamasının ardından, Hakan Şükür'ün bu sözleri, yöneticiler arasında da yeni bir tartışma yarattı. G.Saraylı yöneticiler, "Şükür'ün bu açıklamasının derbi maçla hiçbir alakası yok. Kendisiyle bu konuyu görüşeceğiz" dediler.


Fenerbahçe ile oynayacakları derbinin Kutlu Doğum Haftası'na denk geldiğini hatırlatan Galatasaray kaptanı Hakan Şükür, sokaklara hakim olan bayram havasının tribünlere de sirayet etmesini istedi: "Taraftarlar stada kesici aletlerle değil, güllerle gelsin."

Zaman Gazetesi'nin haberine göre; G.Saray ve Türk futbolunun rekortmen yıldızı Hakan Şükür, pazar günü Sami Yen'de F.Bahçe ile yapacakları derbi müsabakasının birçok anlamda farklı olacağını söyledi. İçinde bulunduğumuz 'Kutlu Doğum Haftası'na vurgu yapan tecrübeli kaptan, taraftarları hoşgörüye davet ederken, "Bu derbiyi kazanıp şampiyonluğa ulaşırsak bugüne kadar elde ettiklerimizin en anlamlısı olacak." dedi.

Fenerbahçe ile Galatasaray, Süper Lig'in son üç haftasına girilirken, şampiyonluk yarışını puan puana sürdürüyor. Türk futbolunun iki önemli çınarının mutlu sona ulaşmak için verdiği nefes kesen mücadelede, düğümün hafta sonunda Ali Sami Yen'de çözülme ihtimali yüksek görünüyor. Dünyanın sayılı derbileri arasında gösterilen bu maçlarda, alınan tüm önlemlere rağmen her sezon mutlaka bir tatsızlık yaşanıyor. Bıçakların, satırların, küfürlerin ürpertisi, tribünlerin masum insanlarını endişeye sevk ediyor. Daha geçen yılın 19 Mayıs'ında Ali Sami Yen'de oynanan ve su savaşları olarak tarihe geçen derbi, hafızalardaki tazeliğini koruyor.

G.Saray'ın ve Türk futbolunun efsane yıldızı Hakan Şükür, utanç tablolarının yaşanmaması için derbi öncesi önemli mesajlar verdi. İçinde bulunduğumuz 'Kutlu Doğum Haftası'na vurgu yapan rekortmen golcü, sokaklara hakim olan bayram havasının, hafta sonunda Ali Sami Yen'in tribünlerine de sirayet etmesi temennisinde bulundu. Taraftarların, stada kesici, delici aletlerle değil, güllerle gelmesini istedi.

Türkiye Diyanet Vakfı'nca tertip edilen ilim ve kültür bayramı şenlikleri şeklinde değerlendirilen kutlamaların gayesinin, milli birlik ve bütünlüğü sağlamak, hoşgörüyü toplumun her kesimine yaymak olduğunu dile getiren Hakan Şükür, derbi müsabakasında da böylesi önemli bir haftaya yakışır tutum içinde olunması gerektiğini söyledi.

'Kutlu Doğum'a layık davranalım

Derbi müsabakasının şiddetten uzak şekilde başlayıp neticelenmesini arzu ettiğini belirten tecrübeli futbolcu, "Futbolda alınan sonuçlar, kimilerine göre önemli, kimilerine göre hayati önem taşıyabilir. Fakat biz öyle güzel bir haftanın içinde bulunuyoruz ki, bunun kıymetini bilmek durumundayız. 'Kutlu Doğum Haftası' içindeyiz ve ona layık olmalıyız. Peygamberimiz'e layık olmalıyız. Çocuklarımızı, gençlerimizi de Peygamberimiz'in hoşgörüsü etrafında hayata hazırlamalı, yaşantılarımızı ona göre şekillendirmeliyiz. Hafta sonunda F.Bahçe ile önemli bir derbi müsabakası oynayacağız. Herkesin bu maçta içinde bulunulan haftanın atmosferi içinde hareket etmesini temenni ediyorum. Dostça ve centilmence mücadele etmeliyiz. Herkes dürüstçe elinden geleni yapmalı. Allah kime nasip ederse o kazansın." açıklamasında bulundu.

Bu sezon mutlu sona ulaşmaları halinde kazanılan şampiyonluğun diğer başarılardan önemli hale geleceğinin altını çizen Hakan Şükür, "Biz F.Bahçe'yi yenmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kazanamazsak ikili averajda geriye düşeriz ve büyük fırsatı tepmiş oluruz. F.Bahçe'yi yenip şampiyon olursak, bu şimdiye kadar kazandığımız tüm şampiyonluklardan daha anlamlı olur. Ligin bitimine beş hafta kala teknik direktörsüz yoluna devam eden ve şampiyon olan başka bir takım yok. Şampiyonluğu herkesten çok ben istiyorum. Belki de G.Saray'dan şampiyon takımın kaptanı olarak ayrılmanın mutluluğunu yaşayacağım." ifadelerini kullandı.



Tam 23 Nisan öncesinde, normalde Mevlid Kandili'yle beraber, yani 1 ay önce kutlanması gereken (neden 23 Nisan'la aynı döneme denk geliyor, bunu anlamış değilim, anlıyorum aslında da komple teorisi diye açıklamıyorum, bu millete nasıl zorla dayatıldığı kabak gibi belli) Kutlu Doğum Haftası'nı spora alet eden Hakan Şükür ve Zaman gazetesini kınıyorum.


http://www.youtube.com/watch?v=CdwfhQcRXuU
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kutlu doğum haftasının 89'dan beri kutlanmasını geçtim, artık siyasi parti yetkililerinin filan açıklamalarını da aşıp sokaktaki adamın söylediklerine de karışmaya başladınız. sırada ne var? "allahın izniyle bu maçı alıcaz" diyenleri de kınayacak mısınız?

bu faşizm nerde biter?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Şöyle ki, galatasaray hakan şükür üzerinden dönüyor önemli bir derecede, bunda da tarikat bağlantısı oldukça önemli tabi.

Sabri falan da bu tarikat mevzusunun içinde, hatırlayanlar olursa kalli onu takımdan kestikten kısa süre sonra geri alındı tekrar kadroya. Kalli'nin gidişi de aynı şekilde.


Takım içi dinamiği direkt olarak hakan şükür üzerinden kuruluyor, yanlış bilmiyorsam bir dönem yönetim (+kalli) bunu kırmaya da çalıştı; pek beceremediler ama.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Evet, 1989'da kutlanmaya başlandı. O zamanlar bugünkü gibi tantanalarla kutlanmazdı, o kadar ki bütün çocukluğumu, ilk gençliğimi kapsamasına rağmen 5-6 yıl öncesine kadar bu haftayı sadece takvim yapraklarında okumam benim cahilliğim o zaman, affedin. Eminim, hepiniz o zamanlar da Hakan'ın dediği gibi sokaklarda bayram havası estiriyordunuz.
Şimdi bakıyorum, her spor salonunda, düğün salonlarında şenlikler düzenleniyor, insanlar mahalle baskısıyla buna katılmaya zorlanıyor (Kapılara bırakılan yanına bir gül sıkıştırılmış davetiyeler).

Hepsini geçtim, Ramazan, Kurban Hicri takvime göre kutlanırken, Kutlu Doğum Haftası neden Miladi takvime göre düzenlenip 23 Nisan gibi Dünya'da bile tek olan Çocuk Bayramı'mızla aynı zamana denk getirilip halkımıza zoraki olarak "ya o, ya bu" tercihi yaptırılıyor? Hem de Mevlid Kandili'ni 1 ay önce kutladıktan sonra.

Peki sorarım size, Başbakanımızın, ApoGül'ümüzün o çok sevdiği Katar'da, Arabistan'da bu işler nasıl yürüyor, bi anlatır mısınız?


Hakan Şükür sokaktaki adam değildir, bir maşadır, söylemesi gereken sözleri söylemiştir, gündem oluşturmuştur, 23 Nisan'ı lekelemeye çalışmıştır.

Kutlu Doğum faşizmi 23 Nisan'dan elini çekene kadar da benim bu konudaki şahsi faşizmim bitmeyecektir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ya kim neyle neyi seçtiriyo? bugün 23 nisanı kutlamayan bi tane ilkokul var mı türkiye'de? her parti her mahalleye asmadı mı "ulusal egemenlik ve çocuk bayramınız kutlu olsun" pankartlarını? seçim mi yaptırılmış oluyo şimdi? her sene olduğu gibi bu sene de çocuklar girmeyecek mi meclise? stadyumlarda gösteriler yapılmayacak mı? insanlar 23 nisan kutlamasını es geçip sadece kutlu doğum haftasına mı yönelmekteler?

hayır, esas mesele şu: bu hafta size kutlanması mümkün olmayan bişey gibi geliyo, sadece ayak takımının veya sadece akp yandaşlarının kutladığı, kaka, irticai bi faaliyet. ama halkın geri kalanı sizinle hemfikir değil. isteyen istediğini kutlar, istediği yerde kutlamalar yapar, istediğini çağırır istediğini çağırmaz. 1 mayısta işçiler sokakları dolduruyo, hayat resmen duruyo, o zaman da hissediyo musun mahalle baskısı?

yahu en çok güldüğüm de şu: kapıya davetiye bırakılınca zorla götürülmüş mü oluyosun oraya? yani neresinden yakalasam diyosun ama olmuyo, sadece kendini kasıyosun.

esas mahalle baskısı ne biliyo musun? bu kadar basit ve zararsız bir beyanın altında bir bit yeniği veya irticai faaliyet aramak. 23 nisan yarın. maç pazar günü. ee? hakan şükür "23 nisanı kutlamayalım, kutlu doğumu kutlayalım" mı demiş?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sir senin savunduğun olayı anlıyorum da, başta AKP varken çok ütopik be abi.

Bak hatta;

sir said:
1 mayısta işçiler sokakları dolduruyo, hayat resmen duruyo, o zaman da hissediyo musun mahalle baskısı?


http://www.aktifhaber.com/news_detail.php?id=166261

said:
Erdoğan, sendikaların Taksim isteğini, "Ayaklar baş olursa kıyamet kopar' cümlesiyle eleştirerek şık bulmadığını ifade ederken, sendikalar Taksim'de ısrarlı oldukları mesajını vererek, bu sözlerin hesabını soracaklarını kaydetti.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@Sir, senin sorunun ne biliyor musun, dostum, benim ya da bizim, her neyse, dinle ilgili şeylere karşı olduğumuzu, dini hazmedemediğimizi sanman.
Bu ülkede kandil geceleri olur, mevlitler okunur, kandil simitleri yenir, aşure günü olur, aşure dağıtılır,ne güzeldir.
Ama Kutlu Doğum Haftası nedir? 1989'da çıkarılmış, o zamanlar millet böyle birşeyi bilmediği için yıllarca sallanmamış, ama ne hikmetse, son senelerde bir pompalamayla dikkat çektirilmeye, halkın gözüne sokulmaya, 23 Nisan'a alternatif bir eğlence şekline getirilmeye çalışılmıştır.
23 Nisan ulusal bir bayramdır (ergenekoncu olurmuşum şimdi bi de ulusal yazdım diye), bu ülke için, bu millet için bir devrin açıldığı bayramdır. Ama, yine soruyorum, Mevlid Kandili'ni kutlamışken Kutlu Doğum Haftası nedir? Halkın kutladığını iddia ettiğiniz, ama halkın bile bilmediği, haberdar olmadığı, nedense miladi takvime göre düzenlenmiş bir "Doğum Haftası"nın şenliklerine "Şunun kapısına davetiye bırakmıştık, ama bak gelmedi" denilmesi korkusuyla "yarım saatliğine de olsa gidelim" diyerek toplanıp giden komşularımıza böyle bir korkuyu aşılamaya kimin hakkı var?
Kendimi kasıyomuşum, peh. Kapıya konan Zaman gazetesini almadı diye Kuran dersi veren kadının annemi nasıl terslediğini biliyorum, senin saf demokratlığından daha canlı bi örnek önümde.


Tekrar soruyorum: Katar'da, Arabistan'da bu işler nasıl yürüyor, bi anlatır mısınız?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

valla ben katar matar bilmem, bildiğim şu ki isteyen istediğini kutlar ve yarın da görüceksin ki bu kutlamalar 23 nisan bayramını en ufak bi şekilde dahi etkilemez, bi alternatif filan da oluşturmaz. kutlu doğum haftası adına ne yapılıyo ki bu kadar? yine sağda solda pankartlar var, kimi spor salonlarında konuşmalar, ilahiler falan oluyo ee? resmi tatil mi ilan ediliyo? insanlar işe güce gitmeyip kutlu doğum kutlamaya mı gidiyo?

bi de halkın bilmediği bişey mi bu? herhalde halkın tamamını yakından tanıyosun, o zaman belki neden akp'ye oy verdiklerini de bi gün anlarsın =)

yani bırak isteyen istediğini kutlasın, ve tekrar söylüyorum davetiye bırakmak nasıl zorla götürülmek oluyo anlayabilmiş değilim, isteyen gider isteyen gitmez. 1989dan beri 23 nisanı etkilememiş, bundan sonra da etkilemez.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@sir: sende yönetimdeki bazı insanlar gibi başka diyarlarda yaşıyorsun sanırım. Kaç tane ailenin çocuklarını 23 nisan kutlamalarına caiz değildir diyip yollamadığından haberin varmı ? yoktur niye olsun ki zaten özgür bir ülkede yaşıyoruz ya öyle birşey olamaz değil mi ?

Ama gelelim o çok konuşulan kutlu doğum haftası saçmalığına; biz bunlara irticai faaliyet diyoruz peki niye ? sence daha neyin ne olduğunu bilmeyen küçücük kızlara türban takıp kur'an okutulması pek normal birşey mi ? Eğer buna normal diyecek bir kişi varsa alnını karışlarım. Bunuda geçtim bu kutlu doğum haftasını kutlayan zihniyete göre dinimizce doğum günü diye birşey caiz değilken neden tam 23 nisana denk gelen bir kutlu doğum haftası (ayı ?) kutluyorlar ?? Sen zahmet etme ben cevaplıyım çünkü 23 nisan o büyük saltanatın özlenen şeriatın yediği en büyük darbenin resmi günü bilmem fark etme zahmetine girdin mi ?

Neyse fazla uzatmanın manası yok nasıl olsa beyin bir kere yıkanınca onu geri getirmek zordur kısaca sonuca bağlamak gerekirse senin o sokaktaki bir adam dediğin Türkiye'de en çok konuşulan futbolcu olmasıda ayrı bir ilginçlik.

Konuşurken boş konuşmayalım...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

çocuklara zorla bişey ezberletmek kötü bişeydir tabii.

neyin ne olduğunu bilmeyen küçük çocuklara istiklal marşı da ezberletiyoruz. niye? herkes kendi çocuklarının da kendi değerleriyle büyümesini istiyo da ondan. devlet de çocukların belli bi vatandaşlık bilinciyle büyümesini istiyo, o yüzden 8 yaşından başlıyosun and okumaya, istiklal marşına.

ha 23 nisana çocuğunu göndermeyen anne babaya da ben ne diyebilirim ki artık? ver lan çocuğunu mu diyim?

siz bana kutlu doğum haftasının 23 nisanı ne şekilde engellediğini veya lekelediğini anlatın önce lütfen, öyle spekülasyonlarla olmuyo, somut faaliyet gösterin.

khalad ufak bi düzeltme, 23 nisan 1920de TBMM kuruldu, daha önce kurulan meclislerimiz de vardı. hilafet 1924e kadar vardı ülkemizde biliyosun.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
×
×
  • Yeni Oluştur...