Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Soul Eater


Kaede

Öne çıkan mesajlar



BONES 10. Yıldönümü animesini shounen yapıcaklar diyince baya bir korkmuştum, "ulan o kadar parayı harcıya harcıya shounen'e mi harcıyorlar" diye düşünmüştüm. BONES ne yapıyor yapıyor gene bizi şaşırtıyor ve ortaya enfes Soul Eater çıkıyor.

Karakter çizimleri orjinal ve gerçekten hoşlar. Özellikle silahlar ve ustaları arasındaki tarz farkına rağmen uyumları güzel tasarlanmış.

Animasyon "BONES bütçeyi boşlatırsa ne olur?" sorusunun cevabı gibi. Sezonun en iyi aksiyon sahneleri (CGI destekli aksiyon değil, el çizimi üstelik O_O) diyebilirim. Örneğin serinin ilk aksiyon sahnesi;

http://www.youtube.com/watch?v=hfAzKVAmL40

Konu deyince ciddi ciddi bir shounenden fazlasını beklememek lazım. Yanlış anlamayın kötü demiyorum hatta araya serpiştirilmiş ufak sürprizler gayet hoş ama genel olarak çok orjinal birşey beklemek biraz aptallık olur. Zaten fazla açıklanan birşey yok (bende mangasını takip etmiyorum o yüzden ilerisi için konuşamıyacam) ama şu an itibariyle silahlarına 99 demon ruhu, üstüne de 1 cadı ruhu yedirip silahlarını "Death Scythe" formlarına getirip mezun? olmaya çalışan Shinigami okulu öğrencilerinin maceralarını anlatıyor.

Müziksel açıdan OP ve ED playerınızı loopa alıcak kadar güzel (ki bunu TM Revolution sevmeyen ben söylüyorum). Arkaplan müzikleri, özellikle aksiyon sahnelerinde, atmosfere tam uyuyor. Rock/Jazz arası git gel yapan tarzı Cowboy Bebop gibi ön plana çıkmasada şu ana kadar çalan her şarkı istisnasız ayrı ayrı dinlenebilir kalitede. Zaten Taku Iwasaki benim gözümde Jeremy Soule dan farksızdır.

OP
http://www.youtube.com/watch?v=zRFCTwVaqJY&feature=related

ve ED
http://www.youtube.com/watch?v=WvKNMQszqvo&feature=related

Seiyuu ise entersan bir şekilde çaylak lead usta support kombinasyonunda. Aralarda yükselişteki popüler seiyuuları bulmak ta mümkün. Macross Frontier gibi olmasada aradaki Houko Kuwashima, Maaya Sakamoto, Takehito Koyasu gibi isimler gözümüzden kaçmıyor.

Dizinin iki ayrı versiyonu var. Biri normal primetime da gösterilen hali, diğeri ise gece yarısından sonra gösterilen "late night show" hali. LNS'da daha fazla "fanservice" var deniliyorda henüz bir iki ekstra sahne dışında bir fark görmek nasip olmadı. LNS'u sublıyan Rumbel var birtek yanılmıyorsam. Zaten diğer fansub gruplarının düzgün bir iş yaptıkları da söylenemez. Bilgisayarınız kaldırıyorsa 720p versiyonunu izleyin.

Kısaca nedir Soul Eater derseniz Nightmare Before Christmas meets Bleach diye cevap vermek yalan olmaz herhalde. Gerek yüksek bütçesi gerek orjinal tarzı ile bu sezon kendini izlettiren dizilerden biri. Üstelik 51 bölümlük bir shounen.

Daha ne isteyebiliriz ki ?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yeni sezon animelerinden benim de en beğendiğim kesinlikle Soul Eater. Daha sadece 2 bölüm olmasına rağmen şimdiden gönlümü kazandı ve hatta mest etti beni. 3. bölümde Death the Kid'i büyük merakla bekliyorum ben. Mangayı okuyan arkadaşların söylediklerini göz önüne alırsak bayağı güleceğiz Death the Kid'i izlerken. :P Ayrıca Death the Kid'in seiyuu'sunun Yagami Raito'nun seiyuu'su olduğuna dair bir dip not düşeyim... :P
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor said:
rumbel dan baska bir gurup bulun

uzulursunuz

sirf datteboyo ya uyuzluk olsun diye bleach subliyorlar
gintama ellerinde japonyada en son 102. bolum oynadi ama rumble gecen hafta 55. bolumu anca cikardi

bide ustune bu seriyi aldi

baslarda cabu kcevirirde sonra uzulursunuz

benden soylemesi :p


Rumbela gözüm, kafam....
Gintama 100. bölüm açılışı izledikce sinirim artıyor. En aşşapı 2 seneye yetişecekler ben ona yanıyorum
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...