Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yurtdışı dil eğitimi ve çalışma imkanı

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Daha önce birkaç kez bu ve buna benzer konular açıldığını hatırlıyor gibiyim. Ancak bulamadım varsa kusura bakmayın.

Soru şu; yurtdışına giderek hem dil eğitimi alabilmek hemde çalışıp bunu ödemek için ne yapılmalı. Bu tür organizasyonlar için kurslar vb. var mı Türkiyeden işini gücünü ayarlayıp yardımcı olan vb.?
Mesaj tarihi:
work & travel la gideceksin ama bu sene için geç kaldın sanırım. Ben kanadaya gidiyorum bu yaz dil okuluna ancak onda çalışma imkanın yok. Amerika da vermiyor. Neresi veriyor bilmiyorum:)
Mesaj tarihi:
Genelde her ülkede iş sıkıntısı olduğu için yurtdışından gelecek olanların para getirmesini istiyorlar. Dolayısıyla hem çalışıp hem okuyacak olanlara pek yardımcı olmuyorlar. O tür organizasyonlar daha zor bulunuyor bu yüzden.

Work & Travel iyi fikir. Olmadı üni öğrencisiysen staj bahanesiyle gidebilirsin. Özellikle Amerika stajyerlere baya para veriyor. Çalışman da gerekmez öyle bir şey olursa.
Mesaj tarihi:
WAT (work and travel) programı çalışıp para kazanmak için iyidir , ama dil eğitimi o süre zarfında alamazsın. WAT yaz döneminde 3 aylık çalışarak konaklama artı olarak istersen 4. ay yani 1 ay gezmek içindir.

Çalışıp dil eğitimi masrafını çıkarıldığı programlar genelde bayanlar için vardır. Au-pair gibi. Sana tavsiyem kalite ve fiyat oranı uygun bir dil kursuna gitmen , eğer uzun dönem için gitmek istiyorsan 7 aylık olursa öğrenci vizesi almış olursun ,o sayede part time çalışma izninde çıkmış olur. Cep harçlığını çıkarabilirsin.
  • 10 ay sonra ...
  • Yeni Oluştur...