Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ANADOLU`DA RUMLARA SOYKIRIM YAPILMIŞ!!!


hasansemre

Öne çıkan mesajlar

Türk Dışişleri uyudu, Kuzey Kıbrıs uyudu. Rumlar, üç yıl önce Yunanistan`ın, baskımız üzerine geri çektiği yasayı meclisten geçiriverdi. Ve Anadolu`nun Yunan işgalinden kurtarıldığı 14 Eylül tarihi, `Yunan Soykırım Günü` ilan edildi.[hline]Uçurtmalar rüzgar gücü ile değil o güce karşı koydukları için yükselirler.

W. Churchill...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

tarihi bu sekilde carpitmalari bir suc. durumun tam tersi oldugu belgelerle belli idi. akli olan hukumet olsaydi turkiyede zamaninda bunlari toplayip sahitleri belgesele cekip propagandasini yapardi, durum cok daha farkli olurdu. ama onlar istiklal gazilerine otobuslerin onunde yer verilmesi kavramiyla yetindiler.[hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ermeniler bize karşı çalışıyordu bizde haklı olarak sürdük onları yolda öldüler.
Savaş bu...

Ermeni soykırımı abartmak ve çarpıtmaktan başka bir olay değil.

Rumlar hakkında yorum bile yapmıyacağım.[hline]He shall appear to thee and thou shall know him.He is no son of God, he is the son of the earth...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

İyi de biz şimdi kafamızdan bişi uydurup şunu anma günü desek bu avrupa birliği, nato, bm kurallarına felan uygunmu, yani herkes kafasına eseni yapabiliyomu kendi yasasında tarihi çarpıtarak.

Hayırlı olsun diyorum. Dua edin de 23Nisanı da İngilizler ingiliz soykırım günü kabul etmesin[hline]*http://www.milliyet.com.tr/2001/02/23/yasam/yas03a.html adresine bakar ve kopar*
---
Diaboli virtus in umbust est
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Elindeki kozları çok olan, az olanı döver. Bunada politika denir :)

Yunanistan o yasayı geçiremediği zaman Türkiye Avrupa birliğinden umidini kesmiş bir ülkeydi. Avrupa ve diğer komşu ülkelerde ellerinde Türkiye'nin politikasını değiştirebilecek kadar büyük bir koza sahip değillerdi. Zaten herhangi bir askeri durumdada şansları yoktu bahane ne olursa olsun. Gerek APO'nun tesliminde olan olaylar, yada hatırlayamadığım dış politikadaki başarılarımız bunun bir göstergesi zaten. Bugün Avrupa birliğine giriş umudunu öyle güzel aşıladılarki istediklerini yaptırabiliyorlar. O geçen yasada Türkiye'nin uyuduğunu zannetmiyorum, göz yumdular. Yasa geçtikten sonrada bir kınama mesajı ile geçiştirirler. Halbuki bu yasa hazırlanırken bir uyarı mesajı olabilirdi. Kıbrısta olan olaylarda bunun bir göstergesi zaten. Birliğe giriş şansımız bize ne kadar yüksekmiş gibi görünüyorsa onlar o kadar fazla didikliyorlar farkındaysanız. Elimizdekileri kullanamıyoruz çünkü.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Aslında hiç birşey için geç değil bu çıkan kararı onlara yedirtebiliriz ama biraz basiretli olmak lazım.
Kıbrıs'ı isteyenleri de dötüne baka baka geri göndeririz ama yine basiretli olmak lazım.
Ermeni soykırımının bundan sonra konuşulmasını bile engelliyebiliriz ama biraz basiretli olmak lazım.
Basiretli olmak = Bişeyi alıcam ona ulaşıcam diye diğer şeylerden ödün vermemektir.
30 yılda AB'ye belki alırlar bizi ama o arada bizden neler alırlar ben düşünmek bile istemiyorum

[Bu mesaj hasansemre tarafından 08 January 2004 16:28 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Tarih bir yerden kesilip değerlendirme yapılınca böyle şeyler çıkıyor sonuçta.
Yunanlılar Anadolunun yerleşik halkı olduklarını ve buradan sürüldüklerini katledildiklerini iddia ediyorlar. Tarih bir yerden kesilince hakikaten anadoluya Rum diyarı deniliyor ve Türkler buraya göçmeden önce burada yerleşik yaşadıkları ve çoğunluk oldukları söylenebilir.
Ama olaya birde şu açıdan bakmak lazım. Anadoluya Helenler gelmeden önce, troyadan önce ve İskenderin buralardan geçmesinden önce kim vardı bu topraklarda? Hititler yaşamıyor muydu bu topraklarda? nerede şimdi Hititler? O halde şunu diyebilirmiyiz; Bu toprakların asıl yerleşik halkı Hititlerdi ve helenler onları katletti yerlerinden sürdü yada asimile etti. Bizde kalkıp Hitilerin davasını ve o dönemdeki her şehir-krallık adına Helenlerin bu bölgede yaptıkları savaş-katliam-sürgüne dair geniş kampanya açalım, parlamentomuzdan tasarılar geçirip Helenleri bu yaptıklarından ötürü kınayalım.
Vs. vs. vs.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
unity100, 15 January 2004 17:32 tarihinde demiş ki:
hititleri kimmerler tarumar etti. hititlerden sonra frigler oldu, sonra lidyalilar. uzun sure guneydogu anadoluda devam eden hitit ardili sehir devletlerini de sanirim babil ya da asurlular.

Devletlerin yıkılması yada el değiştirmesi bağlamında değil yerleşik halkın kimliğinin değişmesi yada yerlerinden edilmesi, köleliştirilmesi veya başka yerlerden göçmen getirerek yapısının değiştirilmesi bağlamında düşünmüştüm ben.
Helenlerin Anadoluyu rumlaştırmasından önce buna ister hatti ister hitit frig likya veya şehir krallıkların adıyla söyleyin ama rum olmayan halklar yaşıyorlardı ve türkler anadoluya geldiklerinde bu halklardan eser yoktu. O halde o yokolan halkların adına Helenleri soykırım-asimilasyonla suçlayamazmıyız? Bence bal gibide suçlayabiliriz. Bunun için gerekli malzeme var mı bence bal gibide var. Malzeme var ama biz biraraya getirip helva yapamıyoruz adamlar yapabiliyorlar.Bunun için gerek ve yeter şart bu halkların kültürünün ve mirasının devamı olduğunu iddia edip kültürel anlamda bu halkları ve kültürlerini tanıtan organizyonlara önem vermemiz gerekli. Arkeoloji ve arkeolojik çalışmaların sonuçlarının dünyada yankı bulmasını sağlamakla işe başlayabiliriz mesela.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Wendigo, 15 January 2004 22:39 tarihinde demiş ki:
allah aşkına bir allahın kulu da bana AB ye girersek ne olacağını anlatabilir mi? çökmek üzere olan "emekli" ülkelerin birliğine..

kesinlikle doğru.avrupa tarihinin hiçbir döneminde böyle bir birlikteliği başaramadı.şimdi nasıl başarsın.[signature][hline]*!Birde bakar ki kimseler kalmamış...*
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

belge melge hikaye.adamlar bir şekilde bizi sıkıştırmak için her fırsatı değerlendiriyorlar işte.yunanistanın ipleri kimin elinde ve şu anda bu devletin ne gibi bir sıkıntısı var onu görmek lazım."siz bize incirliğin kullanımında zorluk çıkarırsınız ha!şimdi bi de yunan soykırımıyla uğraşın bakalım"diyorlar resmen.
yaw!ne soykırımı ,cephede kullanacak silah yok bi de tutup soy mu kıracaz.[signature][hline]*!Birde bakar ki kimseler kalmamış...*
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

oha böyle bir şey ilan etmeye hakları yok . bu bana kalsa savaş sebebi bile olarak gösterilebilir . biz kimseye soykırım yapmadık . biz onurumuzla savaşıp onları vatanımızdan kovduk .[signature][hline]Lütfen Yerler Çöp Atmayın!
İmza:Kat Temizlikçisi
è lo zgrw che è il padrone dei mages(In Italiano)
[Bu imza zgrw tarafından 14 January 2003 02:17 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...