Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

6 ay wing tsun çalıştıktan sonra

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
5-6 aydır falan aikido yapıyorum ve gral olduğunu düşünüyorum.

ama nasıl gral.
bunu böyle yapıcaksın 5-6 hatta bilemedin 7 sene, ondan sonra sokakta 3 kişi sana saldırdı mı verirsin bileklerini ellerine.

wingtsunda 5-6 ayda da işte böyle yumruk atar sokakta bi kavga oldu mu adama dalarsın belki ama aikido da 1. dan olduktan sonra bile fail olma ihtimali yüksek malesef.

aikido zor, kafa isteyen bi spor. 2 saat bi hareketi öğrenicem diye beynin alev alıyor sonra gidiyor bi de diğer yönden aynısını yapıcam diyorsun beyin loplarının acıdığını hissediyorsun.
Mesaj tarihi:
öyle genel bir geçer yok
mesela kimi teknik oluyor kısa boylu uzun boyluya karşı zorlanabiliyor kimi teknik oluyor kısa boylu olan uzuna daha iyi yapabiliyor.
ama çok ufak tefek ve önemsiz detaylar.

mesela aikidoda iriminage isimli çeneyi arkaya ittirerek adamın dengesini bozup onu düşürmek üzerine birsürü teknik vardır bunu çok kısa boylu bir adam çok uzun boylu bir adama kolay kolay uygulayamayabilir mesela. ama adam çok kısa hasım da çok uzun olmalı yapamamak için tabi:)
Mesaj tarihi:
evet abi hani ne kadar wt ci varsa sanki bir komplekmiş gibi diğer dövüş sanatlarını küçük görme, wt sokakta böle iyi şöle iyi deme derdinde. abi hoşunuza gidiyorsa wt yapın isteyen aikido ya gitsin isteyen boks yapsın.

ama bunu öğrenicem sokakta herkesi dövücem mantalitesinde bir adam isterse bütün dövüş sanatlarına gitsin gene bi cacık olmaz.
Mesaj tarihi:
aslında çalışma disiplin güç kontrolu için yapılabilir dövüş sanatları.tabii sokakta adam dovecem aga yada hede tekniği ile hödöcüyü öldürürüm aga tripleri salakça olur.
Mesaj tarihi:
aslında birkac dövüş stilii birleştirince, cidden anlamlı dövüşen bir adam olup cıkıyorsun sanırım.

ha Wt'ye gelince, jackie chan allahını biliyo ama hiç kullnamıyo, demekki tırt bişi
Mesaj tarihi:
abi wing tsun un olayı daha dorusu böyle ince ayar dövüş sanatlarının olayı pek modern dünyada sökmüyor. sökse zaten mma de olur ama işte tutup brock lesnarın bileğini kıvıramıyosun yada ne biliyim fedor üstüne şarjladımı yapıcak bişeyin yok adam seni her türlü yere alıp dövüyor. sokakta ortalama insanın üstünde işe yarar tabi o ayrıda böyle high-end olaylarında fıs.
Mesaj tarihi:
Cons said:

abi wing tsun un olayı daha dorusu böyle ince ayar dövüş sanatlarının olayı pek modern dünyada sökmüyor. sökse zaten mma de olur ama işte tutup brock lesnarın bileğini kıvıramıyosun yada ne biliyim fedor üstüne şarjladımı yapıcak bişeyin yok adam seni her türlü yere alıp dövüyor. sokakta ortalama insanın üstünde işe yarar tabi o ayrıda böyle high-end olaylarında fıs.

Şimdi en iyi teknik yokdur. Bir tekniği en iyi uygulayan vardır. Dolayısı ile şudur budur demek yersiz aslında. Brock lesnarda çeneye alacağı bir yumruğa bakar, onu çeneye yedimi oturur yere. Sokakda zaten olay bambaşka parmağını adamın gözüne sokarsın vs.

Fedor olayı ise bambaşka, orada fedor faktörü var, belkide yüzyılın dövüşcüsü. Sambocu adam, ama gerçek bir savaşçı yani. Tekniği iyi uyguluyor, uygulayabiliyor, sambo olmazdı başka birşey yapardı yine başarılı olurdu.

Tysonun antrenörü cus demato (yanlış yazdım galiba), yumruklar sonradan yaratılmaz, yumruklar doğuşdan gelir gibi bir lafı vardı ki adam 2 dünya ağır siklet şampiyonu eğitmiş biri. Yani tysondaki potansiyeli gördü, adamın boks tekniğini en iyi şekilde uygulayabileceğini biliyordu, adamı sadece yonttu o kadar sonra 20 yaşında dünya ağır siklet şampiyonu olan tyson çıkdı ortaya.
Mesaj tarihi:
Cons said:

farklı bi anlayıs var ortada tabi, fedor adam dövmekicin teknik öğreniyo, uzakdoğudaki adam felfese kafası icin, vucud dinginliği icin vs vs.

yoksa onlarda işe yaramıyan teknikler değil, ama yüzyıllarca estesize edilmişler cok fazla rafine olmuslar. haliyle pratikte manalı değil gibi gözüküyolar, ama bi adamlar var, adam ömrü billah bi sürü teknik öğrenmiş birleştirmiş adam dövüyo, bi jeet kune do'cular var, bana uzak, allahada uzak olsun, onuda döver vakit'e manşet olur dersin
Mesaj tarihi:
Fedor çok güzel adam dövüyor. Bir Tyson'ı izlerken o tadı alabiliyorum. Ama tysonda olmayan bir şey var fedorda o da profesyonellik.

İlham verici her bir yumruğu, her bir hareketi. Hemingway boğa güreşlerinden ilham aldığını söylermiş, bukowskide at yarışlarından. Az bucuk anlayabiliyorum adamları fedoru veya tysonı izlerken.
Mesaj tarihi:
Heh brock lesnar ile dövüşecek ben olsaydım evet dediklerin mantıklı.

Adamın dengi ben değilim ki, 68 kilo adamım hiç bir fiziksel mücadelede adama karşı şansım yok, sıradan alelade biriyim. Brock lesnar hiç bir teknik bilmesemde beni çok rahat yer zaten, mma kuralları çerçevesinde.

Sorun şu ki, onun dengi adam değilim. Onun dengi fedor gibileridir. Oradada o yumruğu çenesine yedimi iner.

Ama onun kilosuna denk birinin, lesnara karşı şansı oldukça yüksek. Tekniği zayıf bob sapdan hallice bir adam.
Mesaj tarihi:

Son maçta Brock'un suratına 50 tane yumruk atmıştır herhalde shane carwin :) Adam bildiğin hayvan yahu,dayağın alasını yedi,sonra kalkıp yendi carwin'i.

Shane de bu ya hahah tek yumrukta felç eder adamı.

Mesaj tarihi:
Brock Lesnar, salt fiziksel gücü ile var olan bir dövüşçü. Bir fedor yada minatoure gibi değil. Tam izleyicinin istediği gibi biri, yarı playoça ayarında bir adam, şov adamı.
Mesaj tarihi:
abi o liglerdeki bütün adamlar cok güclü, cok hızlı. hepci sok iyi atletler zaten. ama bakıyorum bakıyorum, lan teknikleri cok zayıf. bütün gün antreman yapıp hiç tenik öğrenmiyomu bu adamlar.

gelmeyin şimdi bana "abi ayağa yapışıp yere koymak en iyi teknikki zaten" diye e değil cünkü.
Mesaj tarihi:
Hepsi güçlüde, brock lesnar bariz avantajlı 265 pound ve o kiloya göre hızlı atletik, yani o kiloya göre atletik olması avantajı. Ayağa yapışmak teknik değil ama o ayağa yapışıpda maçı alıyorsan veya alabiliyorsan karşı tarafda senin oyununu bozamıyorsa bu tekniğinin iyi olduğunu gösterir yada kafanın çalışdığını gösterir. Seyir zevkide güzeldir. Fedor hep submision ile maç alıyor yani çoğunlukla, yer oyununu seviyor.

Brock ve geneli ise fiziksel güce dayanan biraz yumruk, biraz yer dövüşü vs ile maça odaklanan tipler. Zaten adam amerikan güreşinden geliyor galiba ve lisedeykende güreş yapmış.

Brock asla bir fedor olamaz. İsterse fedoru madara etsin, amerikada star olur ama avrupada pek ciddiye alınmaz. Hafif tebessümle izlenen ve hatırlanan biri olarak kalır hep.

Zaten maçlardaki duruşuna, dengesine bakın. El kol hareketlerine bakın. Kontrolsüz gibi. Güven verici değil.

http://www.youtube.com/watch?v=5K0OJ6-aauo Fedorun randlemanin suplexinden nasıl sağ çıkıp akabinde tekniğini konuşturduğu kısa bir video.
Mesaj tarihi:
abi o çok fena ya ilk gördüğümde demiştim fedor yattara. adam kalkıverdi.

bu arada brock lesnar örnekti tabi ama yani brock lesnara klonu gelse wing tsunla etkili olmaz onu demeye çalışıyorum. 150 kiloluk kas yığını adamı orasından burasından tutup çeviremezsin yada pıtı pıtı yumruklarınla yıkamazsın. dediğin gibi ya çeneden girip bayıltıcaksın ama onun içinde onun gibi bişey olman lazım yada fedor usülü dövüceksin. submission zaten gayet geçerli bişey sokak dövüşünde sadece adam taplemiyoda bacağı kolu filan kırılıyo dfskmdfb
  • Yeni Oluştur...