Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

6 ay wing tsun çalıştıktan sonra

Chaotic

Öne çıkan mesajlar

said:

örnek olarak boks'ta 4 tane temel yumruk çeşidi var herkezin bildiği ve ringe çıkana kadar istersen peygamber ol 3 sene sadece bu yumrukları çalışıyorsun, 3 sene sonunda ancak ringe çıkabiliyorsun (normal müsabaka antreman değil)

sabah aceleyle yazmıştım simdi daha güzel bir yanıt verebilirim sanırım.şöyle bir nokta var, wt ne ring sporu ne turnuva sporu. wt hayatta kalma sanatı. yani turnuvalara hazırlanmak ya da 3 sene sadece bir yumruk calısmak gibi problemlerimiz yok.wt de her şey bir temel üzerine oturtuluyor ve zamanla üzerine kat cıkılıyor.yani her bir üst seviyede alttaki seviyelerde yapılanların tümü kullanılyor, temeliniz sağlam değilse de binanız çöküyor zaten. eğitmen olmaksa bambaşka bir nokta; eğitmek için turnuvalar kazanmanız gerekmez. eğitmek için eğitebiliyor olmak yani anladıklarınızı başkalarına doğru şekilde aktarabilmek gerekir. tabii ki bir eğitmen olarak seviyeni ve konumunu haketmen gerekir, ama mükemmel olman gerekmez,zaten olamazsın da sürekli öğrenme halinde olduğun için.
Sosyal ağlarda paylaş

eleştirilerimi gayet saygı cercevesinde yaptığıma inanıyorum ve acıkcası diğer wt okullarının ne yaptığıyla cok da ilgilenmiyorum.ben sadece sana bir patidasım olarak öneride bulundum, alıp almamak senin elinde. tez olayı ise şöyle, eğitmenlik almak için sigung un sana bir konu veriyor ve sen bu konuyla ilgili tez yazıyorsun ve sunuyorsun.eğitmenlik testlerinden sadece biri tez yazmak.
Sosyal ağlarda paylaş

Wing Tsun'la açıkçası tek başına olarak değil de MMA içi olarak ilgileniyorum , henüz daha hiç bir eğitim almadım gerçi hiçbir şekilde WT çalışmam da yok.

Ancak yakın dövüşler için en güçlülerinden biri olduğunu biliyorum iyi yapan biri için

İstanbula geldiğimde sanırım Othranx'le çalışacağız beraber bu konuda.

Ayrıca Chaotic arkadaşım , 6 ay bir sporu haftada iki saat çalışarak o sporu yapmış sayılmazsın , ancak temelini alırsın. Bunu da uzun zamandır dövüş sanatlarına karşı olan merakım araştırmalarım ve tecrübelerime dayanarak söylüyorum. Eğer ciddi bir merakın varsa gerçekten ben bu işi iyi yapmak istiyorum diyorsan onu çıkar haftada en aşağı bi 6-7 saat yap. Ki o bile az.

Her sabah ısınma antrenmanlarından tut , toplu antrenmanlardan , Othranx'inde değindiği çeşitli aktivitelere kadar her bi bokuyla üstüne gitmek lazım.

Kısacası 6 ay bir sporu çalışarak adam Öldüremezsin. Karşındaki iyi bir dövüşçüyse deli gibi dayak bile yersin. (ki çoğumuzun başına gelen de budur.)Ben onlardan biri demiyorum tabi ki . Ancak bildiğim budur yani.
Sosyal ağlarda paylaş

bende bir ara heveslendim giden adamlarin kalitesi fln rezalet durumdaydi ankarada o yuzden biraktim...

Sokakta ona buna dalasip dayak atma heveslisi gencler toplanmisti

bide su isleri spor olsun diye yapin yok onun tekmesi surundurur bunun dirsegi oldurur boynuna soktummu gebertir bos seyler bunlar adam elinde tirnak makasiyla gelir yuzune bir cizik atar sen ondan sonra onu orda maymuna cevirsen ne fayda..
Sosyal ağlarda paylaş

chaotic nası bi fanboyluk bu yaw? bende 3-4 aydır dövüş sporlarına merak sardım. görünce topiği atladım direk. baştan sona okudum ki othranx'ın patiden olduğunu bilmeden bi arkadaş sayesinde 2 ay önce konuşmuştuk sormuşum wt nedir falan onun bilgisindan ve buraya yazarken saygısından kuşkum yok

neyse ben 1.5 önce kick boks-muay thai-wuşu'ya başladım temellerini öğrendiğimi sayarsak farklı temeli olan kick boks ve wuşu var. hergün kollarım tutmayana kadar esneme germe yapıyorum şınav mekik kastırıyorum bilmemne zaten ayı gibi adamım(ego konuşuyo burda pis)

ve baya sardırdığım için muhabbete 1.5 aydır 1 sene içinde yapılmış boks-kick boks-ufc bütün maçlarını seyrettim heralde.
wt'yede baya ilgiliydim onuda baya bir araştırdım falan.

emin ol burada anlattığın kadar etkili diil hele benim anlamadığım birşey var ki banada arkadaşlarım şöyle sorularla geliyolar salak salak 'abi şimdi sokakta mesela ben böle yaptım napcan?'

nası bir mantıksa bu genel olarak herkes şey zannediyor galiba kick boks, boksi muay thai yapan falan garda geçip bekler. yok abi öle bişi ben gördüm biliyorum yani. ne kadar entellektüel şiddet karşıtı falan takılsamda seviyorum sokak kavgasını falan
kick boks yapan adam kafada atabilir mesela çok garip dimi?? yada karşındakinin t.şşaklarını kaşıklayabilir. saçını tutar çeker ne bilim kulağını ısırır ((:

wt teknik üzerine güç üzerine diil görüldüğü gibi. ve farklı birsürü tekniğe karşı üstün. ama müsabaka deneyemi olmaması bence en büyük dezavantajı (bide opitipiti gibi bişiler yapıyonuz o, komik geliyo bana gülerim yapsam)

teknik bir insanı yüzde 10 hızlandırıyosa günlük çalışma sürekli antreman yüzde 90 hızlandırır. ki duvara vurup foruma koymakla oluşacağını zannetmiyorum o muhabbetin. ben salonda sütuna tekme atarak çalışıyosam başkası sadece kum torbasında çalışıyosa ben daha dayanıklı olurum. istediği kadar teknik çalışsın. sütuna gözlerim kararana kadar vuruyosam acıdan bu beni daha dayanıklı yapar. şınav çekerken hocam sağımdan solumdan her tarafıma tekme atıyosa ben daha dayanıklı olurum heralde yada yalnış mı düşünüyorum bilmiyorum. (ben derken hem kendimi hemde bu şekilde çalışanları düşünerek söylüyorum)

güç&dayanıklılık>teknik buda kişisel birşeydir. ha bu sadece spor değil kemik kırma üzerine adam öldürme üzerine falan diyosan ben sana tek bir sanat söylerimki tartışmasız konuyla alakalı bir kişinin bile HAYIR diyeceğini düşünmediğim.

NINJITSU...asırlarca suikast çalışılan bir teknikten öteye kimse geçemez. 4 sene sonunda öğrenci olarak kabul edildiğin başka hiçbir sanat yok. güç ve tekniğin güzel birşekilde harmanlandığı birşey. günlerce nokta vuruşu yapan adamdan korkucan mantıken. o yüzden en ölümcül wt en kahraman wt ey ulu wt falan gibi yazman fanboyluktan öteye gitmiyo.

wt'nin en büyük problemi dediğim gibi karşılaşma yok. tecrübe yok. ben 1.5 ayda daha karşımdaki yumruğu tekmeyi çıkmadan farkediyorum bakışından vücudunun duruşundan ve ben bağırarak söyleyebilirim hiçbirşeyim bu sporda.

hoca bize tekme atmayı yumruk atmayı blocklamayı gösterirken uyguluyo. (ağır bişi bu aslında ama iyi oluyo) kulağıma tertemiz tekme yedim mesela biliyorum o acıyı. böğrüme diz yedim. bacaklara kaç tane tekme yedim. karşılıklı geçip block yapmadan geberene kadar tekme atıyoruz karşılıklı. biri acıya alışıyo diğeri vurmaya alışıyo. ve şaka yapmıyorum bütün gücümüzle vuruyoruz. eve geldiğimde bilgisayarın başında oturup mouse'u kıpırdatamadığımı biliyorum yada suratıma topuğu yiyince 2 gün gözlerim altı mosmor surat sapsarı uyuklayarakta gezdim.

ve işin komiği bunların hepsi daha 1.5 ay içinde oldu. ama ayı gibi güçlendim 1 ay içinde. ben bu konuda şunu savunuyorum makale yazdığımdan anlaşılacağı gibi teknikten çok kişisel gelişimin gücün zekan önemli. sen 6 ay çalışmıssındır wt. sokakta kavga çıkar boksörün biri öyle bi feint koyarki allahın şaşar çeneye vurduğu gibi kalkamazsın. kick boksçu basar yumruğu basar yukardan momentumu alır yumruğu savuşturmaya çalışırken topuğu kafanı yarar.diğer birçok dövüş sporunun wt'den üstün tarafıda eğer sokakta çok fazla kavga etmiş biri değilsen karşındakide dayak yemeye alışıksa no wai diyorum ben. (yukarısı biraz wowdaki mage'de counterlar ama rog vanish atar 1k vurur alır gibi çocuk kavgasına benzedi ama olay o diil anlatmak istediğimi anlattım sonuçta)

haftada 2 saat wt'ye gidip burda bu kadar uzun süre sporu yapanlar ki birkaç kişi 2-3 farklı dal ile uğraşmış kişilere saygısızlık etmen hoş diil bence. (ki bunlardan biri seninle aynı sporu yapan seven bir adam)

bu kadar uzun yazdım çünkü ilk sayfadan beri yazamadım. her sayfada yazılan birşeye cevap gibin oldu. 9sayfalık post nal gibi koydum çocuu gidiyorum ciddi

sonuç: fanboyluk kötü bişidir. mantıklı ve eleştiri kaldırabilmek iyi birşeydir. adam öldürmekte kötü bişidir ama KO ftw
Sosyal ağlarda paylaş

teknik bir insanı yüzde 10 hızlandırıyosa günlük çalışma sürekli antreman yüzde 90 hızlandırır. ki duvara vurup foruma koymakla oluşacağını zannetmiyorum o muhabbetin. ben salonda sütuna tekme atarak çalışıyosam başkası sadece kum torbasında çalışıyosa ben daha dayanıklı olurum. istediği kadar teknik çalışsın. sütuna gözlerim kararana kadar vuruyosam acıdan bu beni daha dayanıklı yapar. şınav çekerken hocam sağımdan solumdan her tarafıma tekme atıyosa ben daha dayanıklı olurum heralde yada yalnış mı düşünüyorum bilmiyorum. (ben derken hem kendimi hemde bu şekilde çalışanları düşünerek söylüyorum)
=============================================

hoca bize tekme atmayı yumruk atmayı blocklamayı gösterirken uyguluyo. (ağır bişi bu aslında ama iyi oluyo) kulağıma tertemiz tekme yedim mesela biliyorum o acıyı. böğrüme diz yedim. bacaklara kaç tane tekme yedim. karşılıklı geçip block yapmadan geberene kadar tekme atıyoruz karşılıklı. biri acıya alışıyo diğeri vurmaya alışıyo. ve şaka yapmıyorum bütün gücümüzle vuruyoruz. eve geldiğimde bilgisayarın başında oturup mouse'u kıpırdatamadığımı biliyorum yada suratıma topuğu yiyince 2 gün gözlerim altı mosmor surat sapsarı uyuklayarakta gezdim.

Hayrola rambo olmaya flnmi calisiyorsunuz.. Paranla rezil olmak boyle birsey heralde.. Hem para veriyorsun ustunede hoca stresini bosaltiyor tekme tokat dalarak guzelmis istiyorsaniz bende vereyim para bende giriseyim size block (!) antremani yaparsiniz.

Akilli olun tekme yiye yiye bak kalmaz sonra pisman olursunuz.. Sokakta dalasirsiniz birine daha 2 post once dedim cikartir silahi vurur istersen sen dunyadaki butun dovus sanatlarinda grandmaster ol..

Yukarda birisi yazmis baskasinin yumrugunu yemiyen kendininkini balyoz sanarmis o sizin adam dovmek icin calistiginiz kavgalar filmlerde oluyor genelde olurda birisi dovmeye kalkarsa sizi dayak yiyince uzulmeyin ulan ben kacaydir gidiyorum niye dovemedim adami diye :)
Sosyal ağlarda paylaş

Buraya yazmıyım yazmıyım dedim ama yazacam artık

gellidus said:

Akilli olun tekme yiye yiye bak kalmaz sonra pisman olursunuz.. Sokakta dalasirsiniz birine daha 2 post once dedim cikartir silahi vurur istersen sen dunyadaki butun dovus sanatlarinda grandmaster ol..

vay anasını be baksana silah neler yapıomuşta haberimiz yokmuş biz bilmioruz sanki ateş edince ne olacağını sen sanıomusun ki burda herhangi birimiz ben mermiyi durururum , kaçarım diyo burda bahsettiğimiz (Bu 6 ay çalışıp süperman olan kısım hariç) konu spor olarak hangi dövüş sporlarının hangilerine üstün olduğu veyahut nasıl vucudu çalıştırdığını konuşuyoruz. Sokakta dayak yersin diyen arkadaşlara söylüyorum şahsen sokakta çok dayak yedim yediğimden fazlasınıda attım ve bu sporlar sokakta işede yarıyor fakat bir önceki mesajdaki gibi "spor" olarak yapan kesimden olduğum için açıkcası dövüş sporlarına başladığımdan beri ne birine ters bi laf dedim ne omuz attım nede yumruğumu kaldırdım .Sporumu yapıyorum gayet deşarj olup pamık gibi çıkıyorum salondan ne stres ne bişi bu kadar çile çekmemizin sebebi de ringe çıkıp erkek erkeğe sonuna kadar yensekte yenilsekte "elimden geleni yaptım anasını satıyım be" diyip maçı yada bilimum mücadelyi kazanmak istememiz yoksa sokakda önümüze geleni dövmek istesek belimizde silah elimizde bıçak sırtımızda sopayla gezerdik
Sosyal ağlarda paylaş

Ayni seyi diyorum zaten bende buraya yazanlarin cogu yok sokakta bu ise yaramaz su sunu dover ama buda bunu dover tarzi mesajlar yazmislar..

Bende kendimce bir tavsiyede bulundum insan hayatinin bu kadar ucuz oldugu, egitim seviyesinin, insan kalitesinin yerlerde surundugu bir ulkede tanimadigin adama dalasirsan belinde cebinde ne olacagi belli olmaz ceker vurur sen yokolur gidersinde olan ailenize ananiza babaniza olur diyorum..

kisacasi akilli olun aklinizi almasinlar diyorum spor olsun diye yapiyorsaniz eyvallah ki cokta mantikli cogu sportif aktiviteden daha cok efor sarfediyorsunuz ama birilerini dovmek icin yapiyorsaniz vay halinize..
Sosyal ağlarda paylaş

pure adrenalin ring. hiçbir sporu yaparken bu kadar zevk almadım ben hayatımda. ha adam dövmeyi öğrenmek için gelen var mesela bizim klübe fakat kendilerinin konuşmalarını dinlediğim için zaten hepsi silah taşıyan adamlar. öle evde oturup sıkılıp ya bende adam dövmeyi öğreniym diye gidenler gitmesin
ayrıca spor olarak düşünmedikten sonra ilerlemenin mantığı yok bence
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
İşte sonra niye her birbirine yol vermeyen arabadan iniyor ben 6 ay şunu yaptım bende 8.5 ay bunu yaptım die kapışıyorlar ve hep birisinin ağzı burnu dağılıyor, yani dünyada bu sporu yapan tek kişi ne yazık ki siz diilsiniz.
Sizin 1 yıldır bi sporu yapıyor olmanız da birşey ifade etmeyebilir, adamın atacağı bi yumruk o geçirdiniz 1 yıldan fazla bir etki yapabilir, canınıza yazık.
Bu işleri spor olarak yapın, ben adam dövcem 3vs 1 alırım diyerekten heryerde teknik göstermeye çalışmayın, sonra üzmesinler sizi.
Yukarıda bir arkadaşın dediği gibi, yumruk yemeyen kendi yumruğunu balyoz sanırmış.
Kısacası kavgadan uzak durun, kavga hiçbirşey çözmez.
Sosyal ağlarda paylaş

kendini savunmak için spor yapan/martial arts öğrenen zaten dayak yer, pek kurtuluşu yok.. sadece daha az darbe alır..

biraz natural selection olayı..

(hani birimiz atletik doğar 2 ay fitness'dan sonra six pack çıkartır, diğeri 2-3 sene boyunca diyetisyenden diyetisyene sürünür.. pek farkı yok inanın..)

alınabilirsiniz ama böyle, kavgadan kaçmak en doğrusu...
Sosyal ağlarda paylaş

spor amaçlı öğrenilmesi taraftarıyım bende ama bu topicte bi çok tipin gelip şişşş üzmesinler efendi olun heeey hoop falan diye artizlik yapması nedir ya?? çok gördük biz şişş hoop üzerler kick boks falan şişşş silah var aloo hoopp şişş üzülmeyin bak şişşş harcarlar efendi şişş ol şiş hop aloo

nası bi komplekstir lan bu? bu ne demek ben söyliym
tamam dövüş sporu yapıyosunuz ama ben yinede sizi döverim demek
hay egonuza takiym. OKOK sizde güçlüsünüz lan harcarlar bizi

hayır bide topikte kimseyi görmedim daha sokakta kaplan tekniğiyle adam dövdüm dörtlü salto kaburga tekmesi attım falan gelip burada biz adam dövüyoruz şişş gibi bişi yazan
neye cevap olarak kavga etmek için gitmeyin üzerler falan yazılıyo anlamadım bide bunu yazanların yaşları kaç onuda merak ettim 2 tanıdığım sadece +20 yaş bu topikte. lise çıkışı insanı falan mı zannediyonuz nedir?

şişşş hop
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...