Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

6 ay wing tsun çalıştıktan sonra

Chaotic

Öne çıkan mesajlar

Chaotic said:
o duvara astığımız şey wallbag diye geçiyor. normalde ben o zamazingonun arkasına köpük koyuyorum sesi azaltsın diye ayrıca kolona astığım için ve yine ayrıca evin depo odasını kullandığım için bu iş için salondakiler bile farketmiyor çalıştığımı kaldı ki karşı komşularımdan biri makine mühendisi eve geç gelen diğeri günde 3 defa kapıyı açıp karıcının karısına küfreden bir deli yani pek problem olmuyor :D
Sosyal ağlarda paylaş

Metakuso said:
hayati bölgeler dediğin vital noktalar oluyor sanırım. uzun yıllar çalışmış jujutsucu alışıyor bi yerden sonra çoğu baskıya darbeye vital noktalara. belli başlı bir kaç tanesi hariç etkilemiyor adamları. ben 15 yıldır kavga ediyorum belki sokakta. cenabetlik diyelim çekiyorum belayı. 2.5 yıl muay thai yaptım. 6 ay kick box yaptım. 7-8 aydır da jujutsu yapıyorum. en çok muay thainin yararını gördüm sokakta. tavsiye ederim çok eğlenceli hem. tabi sağlam hasar alıyorsunuz çalışırken ama değiyor. mesela ayakta dövüşürken muay thai ile seri ve kesin bi şekilde dövüşüp, iş yere giderse jujutsu ile karşılık vermek falan lazım. tabi jujutsu öğrenmesi oldukça zor. ama en azından 3.-4. dan siyah kuşak seviyesindeki bir jujutsucunun karşısında da pek şansı olacağını sanmıyorum diğer dalların

abi seni çok takdir ettim açıkçası benim sokak tecrübem yok ve kavga etmeyi hiç te sevmem. ama kavga etmeyi öğrenmeyi seviyorum..

wing chunda chi punch denen bir olgu vardır. chi qung ve tai chi ile çalışılırsa kullanımı kolaylaşır. wing chuncular 6.öğrenci seviyesinden sonra jee tekniklerine geçerler. bu hareketler vital noktalara vurulmasından ziyade tamamıyle tecrübeyle edinilen kolay insan öldürme metodlarıdır. şu an benim hocam sn nin 90 da birinde bir jee vuruşunu çıkartabiliyor ki kendisinin reach mesafesi jee için 1.85m civarında. bu öldürmek demektir. yani tabikide tüm sporlar insan odaklı. ama eğer silahları teknik özellikleriyle inceleyeceksek kriterler teknikler olmalı bence
Sosyal ağlarda paylaş

şaka yapıyor olmalısın?
sertifika/seminer programlı WT eğitimi alıyorsun, haftada 2 saat gidiyormuşsun bir de..

neyse bahsettiğim sporlardan günlük 2 saatlik eğitim dahilinde her gün 30 dk vücut güçlendirmesi çalışıyorlar:

bazı egzersizlerde şişe üstünde duruyosun 30dk,

bazılarında 2 kişi 2 yanına geçip 30 dk boyunca vücudunun heryerine vuruyor,

bazılarında üstünde sopa kırıyorlar 30 dk boyunca,

bazılarında bambu dövüyorsun 30 dk,

bazılarında havaya çömlek atıp düşünceye kadar 5-6 yumruk atıyosun 30dk boyunca...

diye gider, salon eğitimi almış birinin hiç şansı yok anlayacağın..
Sosyal ağlarda paylaş

pwnbot said:
Chaotic said:
o duvara astığımız şey wallbag diye geçiyor. normalde ben o zamazingonun arkasına köpük koyuyorum sesi azaltsın diye ayrıca kolona astığım için ve yine ayrıca evin depo odasını kullandığım için bu iş için salondakiler bile farketmiyor çalıştığımı kaldı ki karşı komşularımdan biri makine mühendisi eve geç gelen diğeri günde 3 defa kapıyı açıp karıcının karısına küfreden bir deli yani pek problem olmuyor :D

kapıcı yazacaktım yanlış olmuş :)
Sosyal ağlarda paylaş

kertenkel said:
şaka yapıyor olmalısın?
sertifika/seminer programlı WT eğitimi alıyorsun, haftada 2 saat gidiyormuşsun bir de..

neyse bahsettiğim sporlardan günlük 2 saatlik eğitim dahilinde her gün 30 dk vücut güçlendirmesi çalışıyorlar:

bazılarında havaya çömlek atıp düşünceye kadar 5-6 yumruk atıyosun 30dk boyunca...

abi sen nerde yaptın wing chunu allasen dalga mı geçiyorsun?

yani ya yalan söylüyorsun ya benimle kafa buluyorsun abi bambuyu kim bulmuşta biz dövücez ayrıca ne gerek var bu tip şeylere. yani adam full kas olsa heryeri nasıt bile tutsa. darbeyi yiyeceği yer belli o darbeye vücudun gösterebileceği mukavemet belli vurulacak tekniğin etkisi belli.

sen nerde kiminle çalıştın wt yi?
Sosyal ağlarda paylaş

kertenkel said:
şaka yapıyor olmalısın?

muay thaide bi ara haftada 6 gün günde 5-7 saat arası bi antrenman kampı olmuştu bizim. çok sakattı. bambudan ziyade kaya dövdürttüler. heryerimizde sopalar kırdılar. iki kişi koçbaşı gibi tutup yavaş yavaş kafamızı tahtaya vurdular. sonra hızlandılar. suratımıza fırlatılan şişeleri dodgelattılar. of ulan. hatırladıkça canım yanıyor hala. ağaç dirseklemekten dirsek kemiklerim kol kemiklerimden kalın oldu be
Sosyal ağlarda paylaş

1 sene:
Kuzey Yıldızı Kültür Ve Spor Merkezi, Beyoğlu

sana söylemek istediği hala anlayabilmiş değilsin, anlamanı da beklemiyorum umarım hiç kullanman gerekmez öğrendiklerini... ciddi olarak söylüyorum..

üstteki mesaj:
adama anlatamıyorum ki dünya tozpembe, wing chuncular savaş tanrısı onun için..
Sosyal ağlarda paylaş

kertenkel said:
1 sene:
Kuzey Yıldızı Kültür Ve Spor Merkezi, Beyoğlu

sana söylemek istediği hala anlayabilmiş değilsin, anlamanı da beklemiyorum umarım hiç kullanman gerekmez öğrendiklerini... ciddi olarak söylüyorum..

üstteki mesaj:
adama anlatamıyorum ki dünya tozpembe, wing chuncular savaş tanrısı onun için..

umarım bencede gerekmez ki insan kendini kavgadan uzak tutabilir pekte zor birşey değil bu. kaldı ki benim bu sporu kullanma gibi bir gayem yok. bu topiği oluşturma amacımda tamamen bu sistemi bilmeyen izmirli patilerle paylaşmak.

iyi bir sistem en iyisi hatta. isteyen istediği kadar kaya dövsün biz bilim yapıyoruz ve yoğun tempoda çalışmadan maksimum performans alıyoruz. aksini iddia eden birisi olarak ben açıkçası senin hayatında wt yaptığına inanmıyorum. yani ispatlamanı da beklemiyorum ama wt yapan biri bunları söyleyemez. bi defa tekniklerin isimlerinden bahsettiğimde bile bir yorum getiremiyorsun herneyse..
Sosyal ağlarda paylaş

mahmut tuncer said:
e aikido duran kolu bükmek değil ki aikidoda yapılan sana uygulanan gücün yönünü değiştirmek ve kendi lehine yönlendirmek, adam sana nah diye kolunu uzattıysa bükememen normal, aikidonun uygulanması için adamın sana saldırması gerekiyor.

aikido aikijitsu nun aplikasyonudur. ve saldırı için illaki karşının momentum uygulamasına gerek kalmaz sen momentum üretip tekniğe girebilirsin
Sosyal ağlarda paylaş

6 sene önce bu işi yapan birtek şimdi ebmastan cemil ewto dan turan ataseven vardı sifu olarak. birde salih avcı. ama şimdi şöyle 6 sene önce ders aldığın adam bizim izmirdeki sifu ramon gibi tekniker seviyesini bile almadan bu işi öğretmişse yada gerçekten yetenekli bir eğitmen değilse. 1 yıllık bir eğitim almışsın. cham kyuu formunu çalıştın mı? 5.öğrenci seviyesi tamamen muay thai içindir standart leung ting sisteminde. 4 ay boyunca sana muay thai saldırılarına karşı yapılması gereken counterattacklar var pushlama stilleri gösterilir. yani wt yaptım diyorsun ama benim hergünüm evde tekrar yaparak internetten okuyup araştırarak geçiyor. bilgi edinmeden koçum hayat tozpembe değil yerler seni wt bilirim ben abartıyorsun demen de doğru değil. bugün cia olsun türkiyede mit olsun birçok ülke bu sistemi çalışıyor. krav maga denilen sporu üreten kişi 2tg wing chuncu. adamlar amerikada martial art academy kurdular içerde biyologlar fizik mühendisleri ortopedistler falan çalışıyor. boru değil yani :)
Sosyal ağlarda paylaş

Chaotic said:
krav maga denilen sporu üreten kişi 2tg wing chuncu.

Bu kısım yanlış. Imi Lichtenfeld (Imi Sde Or) 1910 doğumluydu ve boks ile güreş temeli vardı kendisinin.

IKMF ve IKMA var federasyon olarak. IKMF nin başı Darren Levine ile Eyal Yanilov, IKMA nın başı Haim Gidon.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...