Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

6 ay wing tsun çalıştıktan sonra

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
şu adama wt yapsan ne olur yapmasan ne olur :) left high kick'lere dikkat :) fedor karşısında puan usulü kaybeden tek insan diye biliyorum yanlışım varsa düzeltin, zaten epey bir değiştirmişti fedor'un suratını :)

http://www.youtube.com/watch?v=6AhggX7EdKw

Mirko Filipovic nam-ı diğer Cro Cop
Mesaj tarihi:
Law said:

http://www.youtube.com/watch?v=5K0OJ6-aauo Fedorun randlemanin suplexinden nasıl sağ çıkıp akabinde tekniğini konuşturduğu kısa bir video.

öeh bu nebe, street fighterda bile, böle bi hareket yiyince karakter 1-2 saniye afallıyo. adam bildiğin sibiryadan gelmiş ayı
Mesaj tarihi:
yav martial arts dediğimiz şeyin martial bir yanı mı kalmış.. gösterişli yumruklar, tekmeler falan artık olay. işlevsellik yok. jutsu gitmiş, do kalmış.

kungfu uçan tekmelerden falan ibaret değil. adamın gözüne parmak sokmak da var, taşaklarını sıkmak da, saçını çekmek de.. haliyle salon dövüşü değil aslında. ama sokak dövüşü de değil. eğer karşındakinin boynunu kırmayı göze alıyorsan misal, sokakta da uygularsın o ayrı. anlayacağınız gayet ölümcül teknikleri, öldürmemek ve kalıcı yaralamamak kaydıyla kullanalım diye bir şey olamayacağından, şimdi bildiğimiz uzak doğu dövüş sanatları, orjinlerinden kopmuş haliyle. salonda uygulamaya gelince de, efektif olamıyor çünkü kısıtlanıyor.

bruş li olsa, böyle derdi.
Mesaj tarihi:
bruş li "sizin kavga ile yımrık ile ne işiniz var. su gibi olun olm! gidip spor olarak yapın ama hobi olarak yapın. sokak dövüşü için onu bunu karşılaştırma ne lan. süper kahraman mı olacaanız, mma mi yapacanız?" derdi..

sordum şimdi ben
Mesaj tarihi:
bruce lee jeet kune do'yu kuruyo iste.
abi hepisini öğrenin ne varki kolay ben öğrendim, karıştırıpo karıştırıp dövüyorum diyo.

tabi cok daha ağır ve hayatın her köşesine yedirebileceğin şahane bi felsefesi var tekniğin ama adamın dediği bu.

bruce lee bu adamları dövermiydi? dövemezdi. bruce lee veya herhangi cok cılgın bi usta bu adamları öldürebilirmiydi, öldürürdü valla.
Mesaj tarihi:
Tyson 2008 diye bir belgesel var. Çok güzel kurgulanmış ve bütün belgesel boyunca sadece tyson konuşuyor.

Adamın neden efsane olduğunu çok iyi anlıyorsunuz. Hayatı, antrenorü ile tanışması, kendisine daha 14 yaşındayken her gün defalarca bir gün şampiyon olacağını söylemesi. Zaten antrenöründen bahsederken sesi felan titriyor.

Tam böyle babasız, sevgisiz büyüyen ve getholardan gelerek, dünya şampiyonu olan bir adamın hikayesi. Yani bundan daha iyi yazılamaz herhalde bir senaryo.

Boksla ilgilenmeyen birinin bile keyifle izleyeceği bir yapım.
Mesaj tarihi:
dasaaa said:

bruş li "sizin kavga ile yımrık ile ne işiniz var. su gibi olun olm! gidip spor olarak yapın ama hobi olarak yapın. sokak dövüşü için onu bunu karşılaştırma ne lan. süper kahraman mı olacaanız, mma mi yapacanız?" derdi..

sordum şimdi ben

ben günümüz çerçevesinden bakmadım aslında. kökeninde öncelik "su gibi ol" değil.. hani "salon dövüşü değil, sokak dövüşü de değil" derken.. çünkü konumuz savaş. ne salona benzer, ne sokağa.. gayet de kan dökülüyordu o zamanlar.

demek için şeyettim. kıyaslamak değil derdim. yoksa günümüze uyarlamak, adam dövmek falan, delikanlıyı bozar =P

bu arada bruş li'yi bilmem de beyler.. shaolin rahibi kafasında, tam disiplinli bir kungfu ustası, buddha'nın izniyle inşallah, alayına gider lan.
Mesaj tarihi:
Hayır, cidden yok eder. Bunların videolarında görürsün. Adam ters yönde gitmeye çalışan iki öküzü tutuyor. Ben fakülte çiftliğinde denedim. Anca iki koyunu tuttum.
Mesaj tarihi:
Cuce said:

Law said:

http://www.youtube.com/watch?v=5K0OJ6-aauo Fedorun randlemanin suplexinden nasıl sağ çıkıp akabinde tekniğini konuşturduğu kısa bir video.

öeh bu nebe, street fighterda bile, böle bi hareket yiyince karakter 1-2 saniye afallıyo. adam bildiğin sibiryadan gelmiş ayı

abi adamın boynunun kırılması işten değil dönmüş depelemiş bir de karşısındakini vay ki ne vay
  • Yeni Oluştur...