Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Araba tavsiyesi

prozzak

Öne çıkan mesajlar

Arkadaslar selam,

Bu hafta içi honda 1.8 i kullanma şansına eriştim. Hatta birazda hirpaladım. DSG şanzıman, vites arkasindaki kulakciklar 0-100 performansı ve tüketimi çok hoşuma gitti. Malum golf 4ten sonra her araba artık çok iyi geliyor. Son aylarda aracimin devamlı yag eksiltmesi ( kronik problem) 12 13 litre altı görmeyen yakıt tüketimim beni bezdirdi. Henuz son kararimi vermedim fakat bu aracla ilgili beni endiselendiren 2 sey var

1.si alman arabasindan sonra bu aracin saglamligi

2.si arka görüşü bana biraz alışması zor geldi

Bu konular hakkında düşünceleriniz nelerdir,

pozitif, negatif yorumlarınız?

Bu arada araci ben 2 sene kullanacagim en fazla. Sonrasında ya satabilirim ya da anneme verebilirim.

Araci kesinlikle 2. el alacagim. Suanda gördügüm 44 45bin ytl ye düşük kmde rahatlıkla bulabiliyorum.

Illa civic olacak diye bir kaide yok aradigim aracin özellikleri

0-100de performans lı, otomatik vitese sahip, düşük km de tüm modellere açıgım. 3 kapı 5 kapı mühim degil.

aklıma gelen mini cooper s

butcem 50bin ytl max şu aşamada.

Şu araçları düşünmüyorum:

Seat leon

audi a3
Sosyal ağlarda paylaş

Volvo c30 un otomatik vitesi gozukmuyor 2.4i ve t5 motoru disinda, olsa aslinda 0 veya 2. el de validenin celik kasa kriteri dahi hepsini tatmin ederdi. tip olarak da cok orjinal ve sokaklarda a3 vs ye gore az gorunen bi arac.

Gerci yoksa niye yaziyorum o da ayri bi hadise...

Ayni yaksin ama en azindan gitsin kriterleri icinde belki 0 da 1.16premium , 2. el de ise 1.18 dusunulebilir, namessar ve tyrael yazarlar saniyorum biseyler.
Sosyal ağlarda paylaş

paramecium said:
Selam,

Yeni 1.4TSI DSG Golf'ler fena durmuyor ama hep Golf'e binmek de bayar azcık adamı :

Japonların pek fazla problem çıkarmadıklarını ama Almanlar kadar da kaliteli malzemeden yapılmadıklarını biliyorum. Pek birşey bilmiyorum açıkcası :P

Saygılar.

toyota lar icin cok dogru bir sav. ama civic lerde malzeme kalitesi artıyor, sorunlarda toyotalara gore biraz daha fazla. ama guzel motorları var.
Sosyal ağlarda paylaş

Scirocco güzelde onunda içi aynı Golf ya utanma arlanma yokmu bu adamlarda..

Otokritikten 2008 Honda Civic hb 1.8 i shift;

said:
phoebe (02/12/2007 - 16:15:27)

7300 km de ve henuz herhangı en ufak bı sorun ıle karsılasmadım
suspansıyonu sert ancak asırı değil..muzık sıstemı tatmınkar..konfor sevıyesı de cok ucuk değil ancak berbat da değil..tabıkı kocaman bır torpıdoya sahıp aracta kendınızı rahat hıssedıyorsunuz..koltukları yanlardan bele destek verdıgı ıcın rahatlık verıyor..arka koltukların oturulan kısımlarının yukarı dogru kaldırılması ıle cok buyuk yer kazanılıyor..anlık ufak tefek tasımalarda cok faydalı olabılecek bırsey.gostergeler gercekten guzel..yakıt tamamen kullanısa baglı yanı ben aynı araba ıle bır depo ıle 350 km de yaptım 700 km de yaptım.motor sesı yuksek devırlerde cok ıcerı alıyor hatta yol sesı ıcınde aynı seyı soyleyebılırız.aracın altı komple sert bı plastık madde ıle kapatılmıs herhangı bır ses ızolesı yapılamıyor..150000 km garantılı bır arac.
Sosyal ağlarda paylaş

Bence hoş araba. Kaliteli de görünüyor içiyle dışıyla. Hem çok uzun süre içinde istemiyorsun 2 sene takırtı tukurtu gelmeden kullanırsın heralde en kötü.

Bence de 2. el al 40 bin YTL civarında vardı benim gördüğüm kadarıyla. 1.6 dan yüksek olduğu için ikinci elde değer kaybedecektir bu arabalar.
Sosyal ağlarda paylaş

Vodan said:
Scirocco güzelde onunda içi aynı Golf ya utanma arlanma yokmu bu adamlarda..

Otokritikten 2008 Honda Civic hb 1.8 i shift;

said:
phoebe (02/12/2007 - 16:15:27)

7300 km de ve henuz herhangı en ufak bı sorun ıle karsılasmadım
suspansıyonu sert ancak asırı değil..muzık sıstemı tatmınkar..konfor sevıyesı de cok ucuk değil ancak berbat da değil..tabıkı kocaman bır torpıdoya sahıp aracta kendınızı rahat hıssedıyorsunuz..koltukları yanlardan bele destek verdıgı ıcın rahatlık verıyor..arka koltukların oturulan kısımlarının yukarı dogru kaldırılması ıle cok buyuk yer kazanılıyor..anlık ufak tefek tasımalarda cok faydalı olabılecek bırsey.gostergeler gercekten guzel..yakıt tamamen kullanısa baglı yanı ben aynı araba ıle bır depo ıle 350 km de yaptım 700 km de yaptım.motor sesı yuksek devırlerde cok ıcerı alıyor hatta yol sesı ıcınde aynı seyı soyleyebılırız.aracın altı komple sert bı plastık madde ıle kapatılmıs herhangı bır ses ızolesı yapılamıyor..150000 km garantılı bır arac.

vw den biraz uzaklaşmaya çalışıorm ama scirocco ya bakabilirim. Acelem yok şuanda. Benim merak ettigim civic 1.8 di bu mesajı buldugun icin sagol vodan :)

Bu arada sifir honda civic 1.8 52 bin ytl. 8bin km de 45 bin ytl ye var. Bende çok arabanin burjuvasini almak gibi bir takinti yoktur ondan 2. el alip 7bin ytl yi cebe atabilirim.

Nse nasip bakalim ne alacagiz :)

Bu araa mini cooper s lerin 2005 veya 2006dan beri otomatikleri mevcut.
Sosyal ağlarda paylaş

• 9 ay sonra ...
prozzak ne oldu bu mevzu? Ben müsadenizle konuyu hortlatmak istiyorum :)

Ben bugün iş çıkışı gittim Honda bayisinde Civic HB'yi inceledim.

1.4 i-Shift 100 HP'lik versiyonu getirmişler 43.500 TL fiyat etiketi var. 1000 TL de indirim yapıyorlarmış.

Aracın içi dışı çok iyi ya. Malzeme kalitesi gerçekten iyi. Kokpit tasarımı çok güzel. ~1.80 boyla ön koltuğu ayarladığımda arka koltukta cidden çok rahat oturulabiliyor. Benim Astra'dan geniş. Ayrıca bagajı da tahmin edeceğinizin aksine küçük değil.

İkinci ellerine bakıyorum bir süredir 34-35 bin TL'ye 1.8 olanları mevcut. Bunlar bayinin söylediğine göre 9lt fln yakıyormuş. 140 HP bir araca göre makul karşılanabilir. Belki 32 bin TL civarına bulunabilir diye düşünüyorum. Sanırım araba değiştirmeye cesaret edemeyeceğim ama şeytan da dürtmüyo değil yani.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...