Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fotomontaj değil orijinal çıktı

Horizon

Öne çıkan mesajlar

ERGENEKON terör örgütü soruşturması kapsamında tutuklanan Veli Küçük ile Danıştay katili Alparslan Arslan’ın yan yana olduğu fotoğraf üzerindeki tartışmalara polis son noktayı koydu. Veli Küçük 20 - 22 Mayıs 2005 tarihleri arasında İsveç’te düzenlenen 8. Dünya Azerbaycan Kongresi’ne katıldığı ve orada Danıştay Katili Alparslan Arslan’la yan yana fotoğraf çektirdiği iddia edilmişti.

FOTOĞRAFIN yayınlanmasının ardından Veli Küçük, ‘Alparslan Arslan’ı tanımıyorum. Bu fotoğraf birileri tarafından kasıtlı olarak montajlanmış olabilir’ demişti. Ergenekon soruşturmasında, örgütün deşifre edilmesi için her türlü bilgi ve belge titizlilikle soruşturulmaya başlayınca ‘o fotoğraf’ da incelemeye alındı. Diyarbakır Terörle Mücadele Ekipleri, Azadiye Welat gazetesine giderek fotoğrafın orijinalini teslim aldı.

ERGENEKON soruşturmasını yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nın talebi üzerine fotoğraf Emniyet Müdürlüğü kriminal laboratuvarında incelemeye alındı. Yapılan uzun çalışmaların ardından Veli Küçük’le Alparslan Arslan’ın yan yana olduğu fotoğrafın fotomontaj değil orijinal olduğu belirlendi. Kriminal laboratuvarının verdiği rapor üzerine ‘o fotoğraf’ da Ergenekon belgeleri arasına konuldu.

Kaynak ve Fotoğraf

Çete işlerine çetecilikle ilgili son günlerde çıkan haberlere hepsi düzmece gibi söylem takılanlara yavaş yavaş kanıtlar sunuluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

İşte Danıştay bağlantısı

Danıştay katilinin babası, kimsenin haberi yokken Danıştay sanıklarından birinin ifade değiştireceğini Ergenekon’dan tutuklu Doç. Dr. Gürses’e haber vermiş. Gürses, nasıl kargaşa çıkarılacağını anlatmış

DANIŞTAY saldırısı ile Ergenekon terör örgütü arasında bağlantı olduğu iddialarına bir delil daha bulundu. Danıştay katili Alparslan Arslan’ın babası İdris Aslan ile Ergenekon tutuklusu Doç. Dr. Emin Gürses arasındaki bağlantı iki olay arasındaki bağlantıyı tekrar gündeme getirdi. İdris Arslan’ın bir tanığın ifadesini değiştireceğini ve Emin Gürses’in bu konuda gerekli önlemi almasını istediği belirlendi.

TEKNİK TAKİBE TAKILDILAR

EMİN Gürses’in Ergenekon soruşturmasıyla ilgili teknik takibe alındığı dönemde ilginç görüşmeler yaptığı belirlendi. Danıştay Katili Arslan’ın babası İdris Arslan’ın, Danıştay saldırısında silah temin ettiği iddia edilen Aykut Metin Şükre’nin avukatı Mehmet Taşdelen aracılığıyla bağlantı kurduğu öğrenildi. Baba Arslan’ın, Danıştay saldırısı nedeniyle müebbet hapis cezasına çarptırılan Osman Yıldırım’ın ifade değiştireceğini daha ifade değiştirmeden ve ifade değiştireceğinden kimsenin haberi olmadan Emin Gürses’e bildirdiği ortaya çıktı.

Baba Arslan’ın avukat Mehmet Taşdelen’e ‘Danıştay saldırısıyla ilgili bir kişi ek ifade verecek. İfadesinde (Saldırıdan 20 gün önce İstanbul Ataşehir’de Veli Küçük’le toplantı yaptık. Danıştay saldırısının talimatını Veli Küçük verdi) diyecek. Emin Hoca’ya haber verin’ dediği ortaya çıktı. Avukat Taşdelen’in de Danıştay Katili’nin babasından aldığı bu bilgileri 13 Şubat 2008 günü telefonda Emin Gürses’e aynen ilettiği telefon dinlemelerine takıldı. Polisteki sorgusunda bu telefon görüşmesi sorulan Gürses ‘Avukatım Mehmet Taşdelen Danıştay davasında da avukatlık yapmaktadır. Gündemde olan bu konuyla ilgili yaşamış olduğu bu olayı benimle paylaştı’ diye cevap verdi.

BIRAKACAKSIN MİLLET BİRBİRİNİ YESİN

ERGENEKON tutuklusu Emin Gürses’in dinlenen telefon görüşmelerinde ‘halkı hükümete kışkırtmak için yapılması gerekenler’le ilgili ilginç yöntemler önerdiği belirlendi. Gürses’in 23 Ocak 2008 günü E.D’ ile yaptığı telefon görüşmesinde ‘...Şimdi ben komutanlara harp akademisinde söyledim. Ben olsam, başörtüsü maşörtüsü serbest. Ondan sonra derim ki ekiplere, kardeşim kavgayı başlatın. Millet birbirlerini yesinler, bir bunu yaparım. Bak tam zamanıdır. Bırakacaksın birbirini yesin millet’ diye konuştuğu belirlendi.

PKK TAKTiĞiNİ ANLATTIM

POLİSİN bu konuşmayla ilgili olarak ‘Burada kavgayı başlatmasını söylediği ekiplerin kimler’ diye sorması üzerine Emin Gürses ‘Harp Akademilerinde ders verdiğim zamanlarda bazı öğrencilerim gelip gündemle ilgili sorular sormaktadır. Öğrenciler bana PKK sorunun nasıl düzeltileceğini sordular. Bende Abdullah Öcalan’ın ifadesinde vermiş olduğu yöntemi örnek göstererek çözüm yolunu gösterdim. Aynı uygulamayı yapmalarını kastettim’ dedi. ‘Milleti birbirine düşürtmekle neyi amaçlıyorsunuz’ sorusu üzerine Gürses ‘Ben TSK mensuplarına PKK ile mücadelede, PKK’nın uygulamış olduğu taktiği örnek verdiğim için bu şekilde beyanlarda bulundum’ dedi. İSTANBUL

Muzaffer’i çıkaracaktık

EMİN Gürses’e E.D. ile yaptığı görüşmede ‘Muzaffer Yüzbaşıyı (Tekin) içerden çıkarmak için biz bir girişimde bulunduk. Çıkaracaktık. Muzaffer yüzbaşıyı içerden tam çıkarma girişiminin içine girdik bu operasyon patladı’ dediği hatırlatıldı ve Ergenekon sanığı Tekin’i çıkarmak için kimlerle nasıl bir girişimde bulunacakları da soruldu. Emin Gürses ‘Muzaffer Tekin’in avukatları Muzaffer’in suçunun olmadığını ve Muzaffer’i çıkaracaklarını söylemişti. Bende bu beyanları görüşme yaptığı şahsa aktarmışım. Yoksa herhangi bir girişimde bulunmam söz konusu değildir’ karşılığını verdi.

Kaynak

Şimdi star hükümet yalakası diyenler olucak tabi , haberin verildiği gazeteye değil haberin asıl kaynağına bakın derim. Yani polis ve var olan belgeler.
Sosyal ağlarda paylaş

Çok komik tabi , susurluk komikti , Hrant Dink ' in öldürülmesi komik , Uğur Mumcu ' nun öldürülmesi komik , yapılan darbeler ölen insanlar , darbe zamanında soruşturma için alınıp kayıp olan insanlar komik. Bunlar çete işi değildi zaten. Kendi ecelleriyle öldüler. Bizde cinayet diyenlere senin gibi vasıfsız bir gülüş attık zaten. Yazık.
Sosyal ağlarda paylaş

Ehuheheu bu Ergenekon meselesi o kadar komik ki, Türkiye'deki gelmiş geçmiş tüm failimeçhul cinayetleri buna bağdaştırmaya çalışıyorlar. Daha da komiği, gelmiş geçmiş tüm AKP karşıtlarını budayıp terörist gibi tanıtmaya çalışıyorlar.
Senin gibi komik insanlar da gelip burda bu şeyi savunuyor
Sosyal ağlarda paylaş

ugurmumcuda ergenekoncu

kendi arabasina kendi koydu bombayi

ilhan selcukta ziverbeyde kendi kendine iskence yapti

ergenekon tarafindan iskence gorup oldurulen kac sol goruslu insan varsa bugun ergenekoncu oldular

vay anasini sayi nseyirciler

ne ergenekonmus
bir senedir ortada fol yok yumurta yok habire spekulasyon ve koplo teorileri

isin komigi alparslan arslan ergenekoncu
ilhan selcukda ergenekoncu

ama gidiyro cumhuriyet gazetesine bomba atiyor

"sen bu bombayi bizim gazeteye at belki bikacimiz oluruz ama birielri dincilerin attigini akil eder darbe olur huzura ereriz olmadi gider laik danistay uyelerini oldurursun babanida ayarla oda ciksin konussun o zaman kesi ndarbe olur eger bunuda beceremessen git amet necdet sezer i oldur anca o sansasyon yapar"
Sosyal ağlarda paylaş

Ben o ergenekoncu bu ergenekoncu demiyorum , sizin o ergonokoncu değil bu ergenekoncu değil dediğiniz gibi. Siz savunuyorsunuz ama ben şu şu çetededir diye bi yargılama yapmıyorum. Haddime değil.

Ben emniyetin belgelerle bazı şeyleri yavaş yavaş ortaya çıkardığını söylüyorum. Ha sizin bunu yok yalan deyip karşılığında başka yanlışları gösterip çeteyi savunmanız polemik yapmaktan başka birşey değil.

Yani taraftarlık yapan burda sizsiniz. Ben x ' in yanlış olduğu belgeleniyor diyorum siz bana ordan "komik bunlar yok böyle bişey al sana y' nin yanlışı" diyorsunuz.

Yani yanlışı yanlışla savunmak nekadar doğru düşünmek lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

Nekadar ön yargı ve saldırma iç güdüsü var yahu :) Yani Atatürk ' ün konu ile ne alakası var ? , çetelerle veya darbelerle. Siz burda çete adına tutuklu olan adamlarla Atatürk ' ümü karşılaştırıyorsunuz ?

Okumanızdamı bir sorun var acaba ?

Saygısızlık yapmayın bence , ne diyeceğinizi şaşırıp savunmanız gereken şeylere bilmeden zarar vermeye başladınız.
Sosyal ağlarda paylaş

Horizon said:
Nekadar ön yargı ve saldırma iç güdüsü var yahu :) Yani Atatürk ' ün konu ile ne alakası var ? , çetelerle veya darbelerle. Siz burda çete adına tutuklu olan adamlarla Atatürk ' ümü karşılaştırıyorsunuz ?

Okumanızdamı bir sorun var acaba ?

Saygısızlık yapmayın bence , ne diyeceğinizi şaşırıp savunmanız gereken şeylere bilmeden zarar vermeye başladınız.

Horizon said:
Çok komik tabi , susurluk komikti , Hrant Dink ' in öldürülmesi komik , Uğur Mumcu ' nun öldürülmesi komik , yapılan darbeler ölen insanlar , darbe zamanında soruşturma için alınıp kayıp olan insanlar komik. Bunlar çete işi değildi zaten. Kendi ecelleriyle öldüler. Bizde cinayet diyenlere senin gibi vasıfsız bir gülüş attık zaten. Yazık.

atatürkün ergenekoncu darbeci olması, susurluk, hrant dink, uğur mumcu ve hatta mustafa muglalı olayınıda içine kattacağımız bilimum olayı tek bir çeteye bağlamanız kadar ve böyle saçma sapan iddialar ve şuanda soruşturma aşamasında olan 9 aydır bir noktaya varamayan olayın bilgilerinin bir kesim medyaya sızması ve bu sızmaları gerçek olarak kabul etmeniz kadar saçmadır.

hep sen mi saçmalayacaksın horizon bırakta bizimde saçmalama özgürlüğümüz olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

Saçmalayan sensin burda çünki hala okuduğunu anlamadığın ortada. Ordaki yazıda verilen örnekler ergenekonla alakalıdır anlamında değil , zamanında bu işlerde çetelerle alakalı ve bağlantılı olduğu anlamında.

Bi arkadaşın vasıfsız gülmesine karşı yazdığım şeydir. Ülke olarak çetelerden neler çektik , kimleri kaybettik ve şimdi çete ile ilgili birşeyi siyasi görüp küçümsemek ve kaale almamakla ilgili yazdım. Ama anlayana işte. Birşeyleri herzaman istediğiniz gibi görmeyi bırakmazsanız söylenmek istenen şeyi anlayamazsınız ve kendi düşüncenizi ve tarafınızı savunurken böyle kendi kendinize çemle takıp hiç istemediğiniz değerlere saygısızlık yapmış olursunuz.

Daha iyi okuyup daha iyi düşünüp yazmanızı tavsiye ederim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...