GwindonSurion Mesaj tarihi: Nisan 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2008 alkol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Nisan 22, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2008 Jadelith said: araba luks vergisine giriyorsa alkol elbet girecek. yani ulasim mi alkol mu :) sacmaligini/mantikliligini tartismiyorum, sadece bir bakis acisi ;p alkol tabii ki. araba yerine otobüsle gidebilirsin mesela. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Nisan 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2008 Alkolsüz olmaz. Onu geçtim ekmek'ten kdv nedir? Ekmek doğal ihtiyaç değil mi? Kum falan mı yiyelim acıkınca? :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMarvelous Mesaj tarihi: Nisan 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2008 Benim lüksten kastım özel tüketim kalemi ama gene bilmişsiniz lüks kelimesini görüp bi tarafınızla yorumlamayı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Nisan 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2008 "bir tarafımız" da güzel bir terimmiş iyi, söyleyecek bir şeyi olmayan sağa sola saldırmasın bari. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMarvelous Mesaj tarihi: Nisan 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2008 wikipedia dan bana kıçıkırık bi temel ekonomi tanımı koyuyosun. bu senin yorumunu işe yarar kılmıyor... ayrıca koyduğun şeyi iyi oku, orda kocaman belirtmiş lüks tüketime şarapta girer çikolata bile girer diye... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Nisan 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2008 ben ekonomistim zaten, sen oku diye koydum iyi okuyamamışsın ama Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Nisan 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2008 verdiğim linkte "Many markets have a luxury segment including, for instance, cars, wine, and even chocolate." burdan alkollü içeceklerin lüks olduğunu çıkartmışsın ya helal olsun sana.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMarvelous Mesaj tarihi: Nisan 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2008 Olay orda değil ki... Luxury Goods un tanımında gelir seviyesi artınca talebin arttığı ürün denmiş. Bu dünyanın pek çok yerinde alkol için geçerli bir dinamik. Asgari ücretle çalışan adam ne kadar rakı sevse de zar zor doyduğu için kolay kolay alamaz, ama maaşı 1.000 YTl olursa rakı da alır şarapta. Alkole olan talebi artar... bu bağlamda bizim ülkemiz için alkol denen özel tüketim ürünü bir lükstür. ekonomistim diyorsun bana wikipediadan tanımla çıkıyorsun. şu yorumu yapamadıktan sonra sülalen ekonomist olmuş kaç yazar. nerden mezunsun çok merak ettim cidden Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Nisan 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2008 UBS London'da 2 yazdır forex danışmanlığı yapıyorum, mezun olunca direk olarak işe başlıcam.. bahsettiğin gibiyse alkol luxury good değil, normal good oluyor.. ha lüks diyorsan Ultra-superior good olarak anılır, ama ancak en pahalı şampanyalar için geçerli bu.. bir de 23% kdv + otv var üstünde, bunu atlayarak lüks diyemezsin ki... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spastik_Serce Mesaj tarihi: Nisan 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2008 murat hacı sen ordan getıremezmısın bana vereyım sana burda para. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Nisan 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2008 yani sen Chivas Regal'den de 23% + ÖTV Rakı'dan da 23% + ÖTV vergi alıyorsan bu rakıyı luxury good yapmaz viski luxury good olabilir ama vergiler yüzünden alkolü genel olarak alıp, luxury good diyemezsin... alkol de ekononomideki herşey gibi kendi içinde ayrılıyor: yani zaten içinde bir luxury good, normal good, inferior good olarak ayırım var. sen bunların hepsini gözardı edip ALKOL LÜKSTÜR HALK EKMEK BULAMIYOR gibi bir söylemde bulunamazsın, çünkü lüks değil... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Nisan 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2008 ( misal: köpek öldüren - inferior good rakı - normal good chivas regal - superior good (luxury de dahil) ) daha açık söyleyemem sanırım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Nisan 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2008 kapışmayın birbirinizle. lakap falan da takmayın öle.. yalnız adamlar bi bana vergi koymadılar, sen ne diyosun! alkol malkol.. yakalasalar koyacaklar vergiyi de allahtan kuvvetli bacaklarım var hızlı koşuyorum. yakında kaldırım vergisi, yayalıkta sinyalizasyon vergisi ve el sallama vergisi de bekliyoruz. ve hatta bu ekonomik durgunlukla birlikte bu vergilerin sayısı da artabilir, miktarı yükselebilir. bu yazı için %18klavye vergisi ödenmiştir. kıbrıs'ta elektronik aletlerin fiyatları niye yüksek? buna da cevap verin de konu amacına ulaşsın bari Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Nisan 22, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2008 Bugün baktım fiyatına, 70'lik Yeni Rakı 11YTL imiş. Türkiye'de ne kadardı bunun fiyatı? Spastik_Serce said: murat hacı sen ordan getıremezmısın bana vereyım sana burda para. bir seferlik içmek için mi? onun yerine çıkıp Türkiye fiyatlarının Kıbrıs fiyatlarına indirilmesi için eylem yapsak :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spastik_Serce Mesaj tarihi: Nisan 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2008 ne zaman dönüyorsun ankaraya tekrar ona göre 1 şişe 1 şişedir ). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMarvelous Mesaj tarihi: Nisan 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2008 kertenkel said: ( misal: köpek öldüren - inferior good rakı - normal good chivas regal - superior good (luxury de dahil) ) daha açık söyleyemem sanırım İnferior good, normal good, luxury good klasmanı incelenen ekonominin genel gelir durumuna göre değişmez mi? Afrikadaki bir adam için luxury good olan şey isviçredeki bir adam için normal good olabilir yani... Bizim ülkemizin sosyoekonomik durumu göz önüne alındığında alkol lükse girer asıl ben daha nasıl açık olayım? Açlık sınırında yaşayan insanların sayısı %10 ları buluyor nüfusa oranla. Fakirlerin sayısı, asgari ücretle aile geçindiren sayısı falan hepsini eklediğinde öyle bir nüfus çıkar ki karşına. Senin yaşadığın semtte sağda solda bir sürü içki dükkanı olsa bile oralardan alışveriş edebilen insanlar nüfusun yüzde biri bile etmez... Bu yüzde 1 lik kesim için tekel alkolü normal good oluyor diye bunu bütün ülkeye maal edemezsin.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMarvelous Mesaj tarihi: Nisan 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2008 dasaaa said: kapışmayın birbirinizle. lakap falan da takmayın öle.. yalnız adamlar bi bana vergi koymadılar, sen ne diyosun! alkol malkol.. yakalasalar koyacaklar vergiyi de allahtan kuvvetli bacaklarım var hızlı koşuyorum. yakında kaldırım vergisi, yayalıkta sinyalizasyon vergisi ve el sallama vergisi de bekliyoruz. ve hatta bu ekonomik durgunlukla birlikte bu vergilerin sayısı da artabilir, miktarı yükselebilir. bu yazı için %18klavye vergisi ödenmiştir. kıbrıs'ta elektronik aletlerin fiyatları niye yüksek? buna da cevap verin de konu amacına ulaşsın bari sanada ilk sayfada mı 2. safyada mı ne bunun cevabını çok güzel açıklayanlar oldu, bende dahil... ama madem hala alamadın cevabını: elektronik kıbrısta sen alamayasın diye pahalı =) oldu mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Nisan 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2008 MrMarvelous said: Bu yüzde 1 lik kesim için tekel alkolü normal good oluyor diye bunu bütün ülkeye maal edemezsin.. ülkenin 90%'ı zaten tekel bünyesinde olan yeni rakı'yı içiyor, ülkede en çok tüketilen alkol; yani normal good.. kendi içtiğin, çevrendeki insanların içtiği corona, absolut vs.'ye göre yorumlarsan tabii ki lüks.. orana vurarsan kaç kişi ithal içki içiyor ki? (ben cevap vereyim: %5'lik kesim) kendi söylediklerinle kendi tezlerini yalanlıyorsun, çürütüyorsun zaten sen benim ekstradan bir şey yazmama gerek yok.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMarvelous Mesaj tarihi: Nisan 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2008 2007 senesinde hacmen bira satışı 844,8 milyon litre. aynı sene Yeni Rakı satışları 42.7 milyon litre... Senin %90 ın içtiğini iddia ettiğin Yeni Rakı dediğin gibi değilmiş yani... Senin mantığınla normal good olacak alkol türevi varsa bira olur... valla ben kendi kendimi çürütmüyorum, sana açık açık olup biteni anlatıyorum. burda demagoji yapan sensin... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar