Drall Mesaj tarihi: Nisan 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2008 ps2ye 40 yada 80 gblık hdd taktırmak bana kaç paraya mal olur? ps2'm çipli galiba matrix marka. bide bu takılan hddye attığım tüm ps2 oyunları çalışır demi arada harddiskten yükleyince çalışmayanı falan çıkmaz? bide taktıriyimmi sizce? taktırmak istememin sebebi aradığım oyunları bulamıyo olmam. okami aradım bulamadım, shadow of the collossus aradım bulamadım. sonra internetten indirdim, gümüş yada altın dvd bulamadım, sonrada zaten dvdrw bozuldu bulsamda çekemem şuanda =/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RabbiT Mesaj tarihi: Nisan 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2008 Satın alman gereken bir Network Adaptor olacaktır; HDLOADER programı ile PS2 'nize standart IDE disk ( 10 GB'tan 160 GB'a kadar ) takabilir. Ve oyunlarınızı bu disk üzerine kaydedip hızlı bir şekilde Hard diskinizden oynayabilirsiniz. Bu şekilde PS2 nizin lensinin ömrü artığı gibi oyun yüklemelerinizde çok kısa sürmektedir. Hem telefon girişi (modem) hem ethernet girişi olan bu cihazla PS2 nizi ister dial up ister ADSL, kablo modem, Internet Paylaşımı ile kullanabilirsiniz. PS2 nizi internete bağlayıp desteklenen oyunları online olarak oynayabilirsiniz. Daha sonra 80 GB'lik bir Hdd işini görecektir. Kısacası sahip olman gereken donanım; - Playstation2 Network Adaptorü. - Harddisk. - HD Loader veya HD Advance programı. - Mod Chip (Messiah vs.) veya Swap Magic Programı (Mod Chip yalnızca yasal oyunlar ile orjinal DVD'nin yıpranmasını önlemek için kullanılabilir.) Bazı bilgileri vermek faydalı olur. Kullanacağınız sabit diskin network adaptörü ile uyumlu olması gerekir. Genelde diskler uyumlu ancak bu siteye bakmanız faydalı olacaktır. http://ps2drives.x-pec.com/?p=list. HDLoader veya HDAdvance programına ihtiyacınız var. İnternette bu programlar mevcuttur. Oyunlarda çalışmama gibi bir problem yaşamassın için rahat olsun bu konuda. Fiyat konusu tam bilemiyorum ama senin için şöyle bir ürün baktım http://urun.gittigidiyor.com/ps2-network-adapter-sifir_W0QQidZZ9118075 Bence gayet güzel bir olay, CD'ler ile boğuşmaktan kurtulursun ve dediğin gibi bulamadığın oyunları oynayabilirsin kaldı ki Loadinglerde patırt diye geçiyor. Gayet kullanışlı. Edit: Hatalı bilgi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mumu Mesaj tarihi: Nisan 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2008 network adaptör kaça rabbit biliyor musun fiyatları? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RabbiT Mesaj tarihi: Nisan 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2008 Şuan ki fiyatlar konusunda bir bilgim yok. Yukarıda ki yazımı editledim; üründe gözüktüğü gibi 80 Ytl. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drall Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 teşekkürler ilgin için =) bu gittigidiyordaki ürünün alt kısımdaki açıklamalarında eski kalın kasalar için gibi bişeyler yazıyo. bendeki ps2 küçüklerden. acaba küçüklere hdd takılamıyomu? yoksa sadece bu ürünmü slimlere takılmıyo? hatta yazınında o kısmını kopyaliyim "50000 serisi ( kalin eski kasa cihazlar için ) hdd sisteme çevirmek için adapter sıfır kullanilmamişir" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RabbiT Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 Playstation 2'in slimse şayet sana en kolay hdd kullanma yönteminden bahsedeyim. Usb Extreme diye bi program var. Bu program ve Usb bir Hard Disk sayesinde bu olay kolaylıkla çözülüyor. Usb Ektreme dediğimiz programın yanında bide Usb Advance diye bi program var bu programı CD'ye kaydedip PS2'yi bu CD ile Boot ediyoruz. Usb Extreme denilen programı ise bilgisayarımıza kaydediyoruz. Harddiski öncelikle bilgisayara bağlayıp oyun dvdlerimizden bi tanesini dvd sürücüsüne takıyoruz ve Usb Extreme adlı programı çalıştırıyoruz. Bu program DvD'deki oyunu Harddiske kaydediyor. Kolaylıkla kullanabilir herkes. İşlem biraz uzun sürüyor tabi oyunun boyutuna göre değişmekte. Bu işlemleri yaptıktan sonra Usb harddiskimizi ve yaptığımız boot CD'yi Ps2'ye takıyor ve açıyoruz. Biraz bekledikten sonra oyun listesi karşımızda. Ne kadar oyun attıysak o kadar oyun harddiskte ve DvD değiştir derdi yok. Yani istediginiz oyununuzu burdan harddiske Install ediyorsunuz; oyunu bilgisayara indirmisseniz , alcohol yada diger virtual drive ozelligine sahip programlarla mount edip bu islemi gerceklestirebilirsiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drall Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 yani sadece bir usb harddiske ihtiyacım var demi network adapter falan lazım değil? daha sonrada bahsettiğin programları bulmak vesaire. usb harddiskten kastın taşınabilir harddisklermi? yoksa usb harddisk diye bi harddisk çeşidimi var pcde kullanılandan farklı olarak. kusura bakma bu konularda pek bilgim yok oyüzden böyle adım adım yardım istiyomuşum gibi oldu =D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RabbiT Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 Bahsettiğim programlar ve bir adet harici Usb Hdd yeterli senin için PS2 için tasarlanmış bir Usb falan değil, zaten söylediğim gibi işlem öncesi Hdd'yi bilgisayara sunman gerekiyor. İlk anlattığım eski kasa PS2'ler için kullanılıyor genellikle. Ama bu bahsettiğim slimlerde kullanılıyor ve bencede daha kullanışlı ve basit. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drall Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 teşekkürler ozaman para biriktirmeye başliyim hdd için =) şimdide hdd sormak lazım =D http://www.mavibilgisayar.com/?p=DetayliBilgi&No=5057 şöyle bi ürün iyimidir? 3 güne bozulucak gibi göründü gözüme ondan korktum ama mavibilgisayarda en çok satanlar arasında olduğundan soriyim dedim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drall Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 yada biraz daha para biriktirip şöyle bi ürünmü alsam http://www.netsiparis.com/detay.asp?kod=243255011 hem philips, garantisi falan var. bunu alsam mesela, hem ps2 için hdd olarak hemde normal taşınabilir hdd olarak kullanabilirim demi? ps2 için kullanırkende içinde filmler falan dursa sorun olmaz yani? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RabbiT Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 Sana kalmış birşey artık bu ama bence 80 gb. işini görür. Elbette taşıyabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drall Mesaj tarihi: Eylül 14, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2008 şimdi ben 4gb(yada 8) flashdisk alsam, ona indirdiğim oyunu atsam, bunu ps2slim'deki usb girişine taksam, çalıştırabilirmiyim oyunu? hani flashdiske cdnin içindekileri atınca flash disk de cd gibi görünüyo ya autorundan dolayı oyüzden sordum. yada şu harddiske ve bilgisayara bi program yükleyip yapma hedesiyle yapsam çalışırmı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Disappear Mesaj tarihi: Eylül 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2008 yaklasik 3-4 senedir hd loader kullaniyorum. birincisi eger oyunlarini kendin indiriyosan internetten cok buyuk kolaylik. hic dvd ye falan yazmadan direk hard diske atiyosun. ama eger gidip aliyosan oyunlarini bu biraz negatif bisi olabilir. sonucta direk takip oynamak yerine once cd den hard diske atman gerekiyo. baska bi guzelligi, hic cd degistirmek zorunda kalmiyosun. istedigin oyunu hemen yukluyosun. bu arada flashdiski kullanamazsin bildigim kadariyla. belkide kullanabiliyosundur gerci bilmiyorum tam uzun zamandir bakmiyorum hdloaderda neler oluyo bitiyo.ha bu arada hdloaderin tek kotu yani bazi oyunlari calistirmiyo. eger benim gibi dvd romun bozulduysa, god of war 2 gibi oyunlarda zorluk cekebiliyosun. ama dvd romun calisiyosa sorun yoktur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Eylül 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2008 Şöyle bi şey ekleyeyim ben de. Yanlış biliyosam düzeltin ama, ister external HDD tak, ister flash bellek, dosya sisteminin FAT32 olması lazım PS2 tarafından görülebilmesi için. NTFS Windows'un dosya sistemi olduğu için PS2 de PS3 de desteklemiyo o tipteki diskleri. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Disappear Mesaj tarihi: Eylül 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2008 zaten oyunlari atabilmek icin winhiip gibi programlar kullaniyosun. winhiip hard diski gereken sekilde formatliyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar