Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yeterin artık - 5 yaşında çocuktan tahrik! -

S_h_a_D_o_W

Öne çıkan mesajlar

şimdi şu durum var. bir kızın da vucudunun % 10 nu örterek ve o % 10 u da dar elbise yırtmaç ...... gibi şeylerle belli ederek beni tahrik etmesine e hakkı yok.

benim arkaddşlarım var açık hiç tahriği bırak kız olarak bile görmüyorum. aynı yatakta olsak pişti oynarız sanırım:)

önemnli olan zihniyet. kimisi kapanır kavmiyyetcilik yapar oy toplar çıkarı için kullanır türbanı (namuslu desinler tarzı şeyler). kimisi açılır şöhret, para hayran.... yapar.

ya adam gibi adam yok mu bu ülkede ya

iki ucu boklu çomak
Sosyal ağlarda paylaş

said:
şimdi şu durum var. bir kızın da vucudunun 5 10 nu örterek ve o 5 10 u da dar elbise yırtmaç ...... gibi şeylerle belli ederek beni tahrik etmesine e hakkı yok.

Abi bu cümle bitirdi ama beni. Kız tahrik etmiyor ki tahrik oluyorsun sen. Olay sende biter. Bakma o zaman o tarafa.

Kimse de çember sakalla türbanla benim göz zevkimi bozamaz o zaman :P

Yani..

Ama mesajının diğer kısımlarında güzel şeyler söylemişsin buna da kayıtsız kalamam :)
Sosyal ağlarda paylaş

abi bakma var mı ya. işin icabı kızın burnunun dibine sokulmak durumunda kalıyorsun. neredeyse nefesi ağzına girecek soru çözerken. sevişşen o kızla 5 cm daha fazla yaklaşırsın o kadar. bir de provalar da nerede yanlışı var diye saatler ce bakmak durumunda kalıyorsun kızlara. bir de öğle vakitlerine denk geliyor çalışmalar. düşün artık gersini. kızlar hocam geleyim mi evinize diyor. oralı olsan bitti iş. ( bu arada kızlar 15 yaşlarında ve maşallah okulun çevresi motor gösterisi gibi oluyor gerisini siz düşünün)

bakma falan değil önemli olan zihniyet. vucut değil.
Sosyal ağlarda paylaş

Öyle bi şartlanmışsın ki, eşarp satan firmalara düşmanmışım zannediyorsun. Bize ideoloji saplantılısı derken kendin daha bariz bir şekilde öyle davranıyorsun.

Gelelim meseleye, bu firma başka, çünkü sloganı derin anlamlar içeriyor.
Çalıntı olmasını da geçtim, "giyinmek güzeldir" derse biri ben de kalkıp
1- "Soyunmak kötü müdür?",
2- "Ne kadar giyinmek iyidir?",
3- "O resimdeki türbanı takmadığı sürece bir kadın giyinmiş sayılmaz mı?"
diye sorarım.

Toplumda kin-nefret yaratmak için ortaya atılmış bir reklam aslında ve bu bi aralar bütün duraklarda asılıydı.
Sosyal ağlarda paylaş

Hayi sartlanmis degilim dusmansin da demedim normalce sordum. Ancak yazilarindan okudugum kadariyla edindigim intibadan dolayi soruyu olumsuz sordum.

Belki de sen sartlamissindir kendini de bu firmanin `Giyinmek Guzeldir` sloganini dusmanlik olarak algiliyorsun ?

Dogrudan kendi dusunceni soylesene simdi bana sartlanmissin sen demeseydin sadece konuyla ilgili dusunceni soyleseydin ne guzel dusunce ozgurlugu ve medeniyet cercevesinde konusmus olacaktik. Hakli olabilirsin ve bunun icin illa benim cok ters yolda olmam gerekmez.
Sosyal ağlarda paylaş

İşte bak, beni iki mesajımla değerlendirip hangi konularda olumsuz, hangi konularda olumlu, ya da ne kadar olumsuz ne kadar olumlu olabileceğimi nasıl anlayabilirsin?
Şimdi de firmanın reklam sloganının samimiyetsizliğini açığa vurdum diye bana "şartlanmışsın" diyorsun.
Adamların neyi niçin söylediği kabak gibi ortada.

Yukarıda sorduğum 3 soruyu cevaplayabilecek bi babayiğit arıyorum. Veya çıkın aslanlar gibi samimi bir şekilde "Zırvalamışlar" diyebilin.

Bakalım saplantılarınıza yenik düşüp bu sloganı bile savunabilecek kadar acizleşebilecek misiniz?
Sosyal ağlarda paylaş

said:
bir kızın da vucudunun % 10 nu örterek ve o % 10 u da dar elbise yırtmaç ...... gibi şeylerle belli ederek beni tahrik etmesine e hakkı yok.

Tecavüzcünün son mahkeme savunması olmuş bu. Hakimin bunu duyduktan sonra cezasına kaç yıl eklediğini sayamayacak türden tecavüzcünün.

Tahrik oluyormuş, milletin tahrik etmeye hakkı yokmuş. Damızlık öküzmüsün tahrik oluyorsun? Kendine hakim olmayı öğren. Medeni dünyanın kalanı öyle yapıyor.

Olay çağdaşlık = soyunma değil, çağdaşlık = soyunan soyunur size giren çıkan ne?
Sosyal ağlarda paylaş

belmondo said:
abi bakma var mı ya. işin icabı kızın burnunun dibine sokulmak durumunda kalıyorsun. neredeyse nefesi ağzına girecek soru çözerken. sevişşen o kızla 5 cm daha fazla yaklaşırsın o kadar. bir de provalar da nerede yanlışı var diye saatler ce bakmak durumunda kalıyorsun kızlara. bir de öğle vakitlerine denk geliyor çalışmalar. düşün artık gersini. kızlar hocam geleyim mi evinize diyor. oralı olsan bitti iş. ( bu arada kızlar 15 yaşlarında ve maşallah okulun çevresi motor gösterisi gibi oluyor gerisini siz düşünün)

bakma falan değil önemli olan zihniyet. vucut değil.

Hacı eğer sen öğrencilerinden, 15 yaşındaki kızlardan tahrik olabilecek durumdaysan sapıksındır. Herkezi kendin gibi düşünmende doğal tabi bu durumda. Bence şap filan al sen.
Sosyal ağlarda paylaş

sg-1 said:
İşte bak, beni iki mesajımla değerlendirip hangi konularda olumsuz, hangi konularda olumlu, ya da ne kadar olumsuz ne kadar olumlu olabileceğimi nasıl anlayabilirsin?
Şimdi de firmanın reklam sloganının samimiyetsizliğini açığa vurdum diye bana "şartlanmışsın" diyorsun.
Adamların neyi niçin söylediği kabak gibi ortada.

Yukarıda sorduğum 3 soruyu cevaplayabilecek bi babayiğit arıyorum. Veya çıkın aslanlar gibi samimi bir şekilde "Zırvalamışlar" diyebilin.

Bakalım saplantılarınıza yenik düşüp bu sloganı bile savunabilecek kadar acizleşebilecek misiniz?

2 mesajinla deglerlendirmiyorum. Mesajlarini surekli okuyorum. Sartlanmissin demiyorum bana yaptigin ithami yalnizca kendin icin dusunmeni de istedim yoksa senin `sartlanma` mantigina basindan beri karsiyim. Aslinda komik buluyorum hangi ucundan tutacagini bilemedigin icin varsayilan mesajlardan birini kopyalayip yapistirmissin gibi geliyor bana.

3 soruyu o sekilde gormek tabii ki mumkun ama elini vicdanina koyarsan oyle algilamak icin hayli onyargi lazim. Hakli olarak onyargiya sahipsin goruslerin itibariyle. Ben oyle algilamiyorum o reklami. Baska bir alanda olsa bu sekilde sorgulamazdin. Bu insanlarin toplumda gorunmesini sindiremiyorsun o kadar bence.

Coca cola serinletir diyen bir reklama :
1 - Camlica gazoz serinletmez mi
2 - Rengi kahverengi olmayan icecekler serinletmez mi
3 - Serinlemek icin illa icecek mi icmek lazim

diye sorgulamalarda bulunmuyorsun. Bu durumda ancak yukarida anlattigim sebeplerden dolayi reklam seni rahatsiz ediyor.
Sosyal ağlarda paylaş

İlk paragrafını 3 defa falan okudum, anlamadım, kusura bakma.

İkinci kısma gelirsek de, benim demek istediğimle aynısını söylemişsin zaten. "E, giyinmek güzel de, soyunmak kötü mü" ile "coca cola güzel de çamlıca kötü mü" arasında temelde fark yok. Sorun nerede biliyor musun, bilinçaltına işlenen mesajlarda.
"Coca cola serinletir"i duyduğun zaman, "evet baboli, koka kola serinletiyo hakkaten" diye kafana kazınır. Çamlıcayla coca colayı yan yana gördün mü, gider coca colayı alırsın. Bu benzer olan yanı.
İki slogan arasındaki önemli fark ise insanların dini duygularıyla oynanması. Sen coca colanın serinlettiğini düşünürken Çamlıca içene yan gözle bakmazsın, toplum coca cola içen/çamlıca içen diye bölünmez. Ama "Giyinmek güzeldir"le din temalı bir ürünü sevdirmeye çalışırsan, giyinmeyeni (ya da az giyineni diyeyim :P ) dinsiz sınıflandırmasına almış olursun. Ayrımcılık yapmış olursun. Sonuçta din, kutuplaşmak için kullanılabilecek en kolay malzemedir. Ama gazlı içecekler öyle değildir.
Sosyal ağlarda paylaş

Ha şimdi de kapitalizm deyip geçecez, öyle mi?

Adamlar zaten gergin olan ortama tuz biber eksin, üstüne bundan rant sağlamaya çalışsın, biz de "e, serbest piyasa, adamın hakkı" diyelim.

Pirinç dolu 40 gemi Karadeniz'de bekliyor, pirinç fiyatı artsın da "piyasaya pahalı sürelim" diye. Bu da serbest piyasa işte.
Sosyal ağlarda paylaş

sir sana avrupa dersi vermem gerek gibi geliyor.

ingilterenin o beyen digin sistemin irlandaya karşı ne kadar açımasız oldugunu görmen gerekir ingilterede azınlık olman demek hala köle olmak gibi birşey cünkü azınlıklar temizlikçi azınlıklar çöpcü o ülkede. Almanya sana geçmişten den de örnekler verebilirim daha bilerek turkler oldugu gerekçesi ile insanlar ölüyor.

ABD müslümanlara ve dünyadaki bütün müslüman ülkelerine girişte ikinci sınıf insan ve terörist ilan ediyor .

Fransada halen ögrenci hakları ve sosyal güvenlik yok dünyanın en pahalı şehirleri ve en ucuz mahalleri fransada var gelirde düzensizlik var.

başka bilmek istedigin bir durum olursa sana tarih sırasına görede yazabilirim

küçük bir not daha KKTC yi tanımayan avrupa Arnavutlugu hemen tanıdı...

Biraz düşün sir bence ...
Sosyal ağlarda paylaş

eheh peki bizim kürtlere, alevilere, ermenilere yaptıklarımız noluyo? astığımız başbakan, astığımız solcular, "türklüğe hakaret" adlı bir yasa, her bikaç yılda bir askeri darbe, üniverstelerde türban yasağı, anadilde eğitim yasakları, zorunlu göçler..bunlar çok süper bi sistemin ürünleri mi?

her halükarda abd ve ab sosyal haklar ve demokrasi açısından fersah fersah ilerde bizden. sözünü ettiğin politikalar basiretsiz yöneticilerden kaynaklanıyo, ama devletlerinin ve anayasalarının özünde demokrasi var, bizde henüz o bile yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Giovanni said:
Belki de sen sartlamissindir kendini de bu firmanin `Giyinmek Guzeldir` sloganini dusmanlik olarak algiliyorsun ?

bu giyinmek değildir. doğal olanı bu değildir. bu örtünmektir. "giyinmek" buysa geri kalanlarını "giyinmiyor" ya da çıplak geziyor anlamına geliyor.

"türbanlıların daha iffetli olması beklenir" gibi bir şey bu.

Giovanni said:
Ama anlasamadigimiz nokta su ki serbest piyasa var bunlara engel olunamaz ki. Herkesin kendi dusuncesini yaymaya` promote` etmeye de hakki var

eşarpla giyinik oluyorsan "eşarpsız çıplaksındır". verilen mesaj bu. bu mesaj "promote" un yanında "discrimination" da içeriyo yaanee. bu ayrımcılığın derecesi yüksek değil gibi sanki de, mide bulandırmaya yetiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...