Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yurt dışından fotoğraf makinesi

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Casio'nun bu modelini ( http://www.exilim.com/intl/ex_f1/ ) almayı ciddi ciddi düşünmeye başladım. Zaten yeni bir dijital kamera alcaktım biraz daha eğlenceli ve profesyonel bir kamera da hoş olur hani.

Kamera Türkiye'de yok -zaten mart ayında çıkmış- gelip gelmeyeceği ise muamma. Resmi bir satış siteside bulamadım fakat bi' arkadaşın verdiği e-bay linki güvenilir gibi geliyor.
http://cgi.ebay.com/Casio-EX-F1-EXILIM-Pro-New-Model-EXF1-EX-F1-from-Japan_W0QQitemZ330223549535QQihZ014QQcategoryZ107898QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem
Satıcı zaten power seller ve yorumları %99.9'u olumlu.

Başbakanlığın sitesinde değeri 1500euro'ya kadar olan eşylardan çeşitli vergiler alındığı yazılı mesela fotoğraf makinaları için 180euro yazıyor. Yalnız fotoğraf makineleri için yanında bulunan tanım ilginç; "Televizyon yayınlarını alma ve kaydetme özelliği olanlar". Bu ne demek ki bi fotoğraf makinesi nasıl televizyondan yayın alıp kaydeder? Hadi aldı diyelim neden böyle bi nitelik belirtme gereği duymuşlar.
Bi de alıcının mal için ücret ödememiş olması gerekiyor yazıyor. O zaman o eşyayı nasıl "satın" alıcam ben? Bu ibare hem hediye olan eşyalar için hem de beraberinde getirilen eşyalar için geçiyor.

Siteden alıntı:

said:
Posta Yoluyla Gelen Hediyelik Eşya Muafiyeti Ne Demektir?

Yurt dışındaki gerçek kişiler tarafından Türkiye Gümrük Bölgesindeki gerçek kişilere posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gönderilen eşyanın ithali gümrük vergilerinden muaftır.

Bu muafiyet;

a) Ramazan (Şeker) ve Kurban bayramları ile yılbaşı ve noel münasebetiyle Türkiye'deki kişilere posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gönderilen,

b) Ticari miktar ve mahiyet arz etmeyen,

c) Şahsi, ailevi ve hediyelik eşya niteliğinde olan,

d) Karşılığında alıcı tarafından herhangi bir ödeme yapılmayan,

Eşya için uygulanır.
Bu muafiyet, alkol ve alkol ürünleri ile tütün ve tütün ürünleri için uygulanmaz.

Vergileri Ödenmek Suretiyle Posta Yoluyla veya Yolcu Beraberinde Eşya Getirilebilir Mi?

Gümrük vergileri ödenmeksizin ithal edilebilecek toplam gerçek kıymeti 300 EURO'yu geçmeyen eşya saklı kalmak üzere, yabancı bir ülkeden posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gönderilen ya da 18 ve daha yukarı yaştaki yolcuların beraberlerinde veya kendilerinden iki ay önceki veya altı ay sonraki süreler içerisinde gelip, ticari miktar ve mahiyet arz etmeyen ve her bir sevkiyat ya da yolcu başına kıymeti 1500 EURO'yu geçmeyen eşyadan sabit oranlı vergi tahsil edilir.

Bahsi geçen sabit oran, eşyanın kıymeti üzerinden %10 olarak uygulanır.

Sözü edilen limit dahilinde getirilen eşya;

a)Türkiye'deki kişilere posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gönderilen,

b)Yolcuların beraberlerinde getirdikleri,

c)Hediye edilmek üzere getirilen ya da gönderilen,

d)Kişinin şahsına veya ailesinin kullanımına mahsus,

e)Karşılığında alıcı tarafından herhangi bir ödeme yapılmamış olan,

f)Ticari miktar ve mahiyet arz etmeyen,
nitelikte olmalıdır.

Şimdi sorularım:
Ben bu kamerayı e-bay'den alıp satıcıya "gift" şeklinde gönderirsem hiç bir vergi ödemeyecek miyim?
Satıcı normal olarak gönderirse 180 euro mu vereceğim yoksa daha fazla bir ücret mi ödeyeceğim?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
Mesaj tarihi:
random bi kontrol yapıyorlardır mutlaka ama gift olarak yanında düşük ücretli başka bir şeyin faturası/fişiyle yollatırsan gümrükte problem olmuyor diye biliyorum. bu yolla çok gitar sokulduğunu duydum, hala yiyorlar mı bilmem..
Mesaj tarihi:
Evet öyle şeyler geliyo aklıma ama işte satıcıyla iyi bi iletişime geçmek lazım...Bu arada sorumda satıcıya gönderirsem yazmışım o göndertirsem olacak yeesss....
Mesaj tarihi:
Tekrar bulamadım yav şimdi ama ya
http://www.gumruk.gov.tr/content.aspx?cT=3&cId=b_kisitlamalar#1

üstteki linkten bi yerden bulmuştum snaki

ya da

www.gumrukler.gov.tr idi ki bu maddeleri aratınca ora çıkıyo ama açılmıyo site
Mesaj tarihi:
Şurda var aynı maddeler ama eksiksiz mi bilmiyorum

http://www.kultur.gov.tr/TR/BelgeGoster.aspx?F6E10F8892433CFF8AB2E675B78192E86AF944CADC1F2DC3
Mesaj tarihi:
teknolojik aletler gümrüğe takılıyor. şöyle bi üç kağıt deneyebilirsin. ebay'den alacağın adama hiç etiket bırakmamasını söyle. fiyat falan bulunmasın. ayrıca secondhand olarak işaretleme gibi bişi olması gerek (valla nasıl bişi bilmiyorum. adam secondhand olarak yazıcam dedi. ok dedim ben de) sonra güzelce hediye diye yolluyor. şansın varsa takılmadan rahatça geliyor. tabii 1200$lık tek bi üründe yer mi bilmiyorum.. benim getirdiklerimin hepsi toplam 600$!!
Mesaj tarihi:
sağlam gümrük ödersin ben 300$'lık tek parça kıyafet'e 80 ytl verdim...

elektronikte baya artıyor..

ayrıca yollayanın value kısmını doldurması gerekiyor yani fiyat illa yazılacak..

hediye olaylarında da baktıkları şeyi söyleyeyim de şok olun:
Yollayan Türk'se genelde sorun çıkartmıyorlar, gift işaretleyenler için.. ama yabancı isim görünce kıllanıyorlar ve düzmece falan diye alıyorlar gümrüğe..
  • Yeni Oluştur...