Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Almanya vizesi hakkında ?

SbNN

Öne çıkan mesajlar

Temmuz sonunda Interrail yapacam 20-30 gün . 24 Temmuza uçak bileti aldım Münih'e. Uçakla oraya gidip ordan trenle dolaşıp İstanbul'a dönecem .

Neyse Almanya vizesi hakkında bilgisi olan var mı ? Alması kolaymıdır , ne kadar evvel başvursam iyi olur ? Daha önceden bir İngiltere bir de Schengen vizem var.

Bir de şu sorum var İngiltere'de yaşayan bi arkadaşım var o da bana katılacak ancak bilet tarihinden 1 ay önce İstanbul'da olabilecek . 1 ay içinde Almanya'dan vize alabilir değil mi ?
Sosyal ağlarda paylaş

Almanya vizesi almak o kadar kolay değil. Giden vatandaşlarımız orada kalmaya meyilli olduğu için adamı sorluyorlar vize verirken. Ama daha önce schengen almışsan bu büyük kolaylık olacaktır. Çünkü orada soruyorlar bunu. Bir nevi garanti gibi geliyor adamlara. Kalacak olsa kalırmış daha önce diye.

Arada bende bir soru sorayım. Almanya'dan oturma iznim var. Diğer Schengen ülkelerine giriş çıkışta sorunla karşılaşmam herhalde değil mi? Sordum bu Schengen vizesi gibi geçerlidir dedilerde...
Sosyal ağlarda paylaş

illa almanya'dan almak zorunda değilsin
herhangi bir ülkenin schengen'i işini görür...

ben uçuştan 5 gün önce başvurup fransız schengeniyle 4 kere almanya'ya girdim, 4.'de baya bir azar işittim iyi almancam olmasa/iyi yalan söylemesem muhtemelen geri yollarlardı..

ama almanya'dan 3 kere vize alınca falan gittikçe daha uzun süre için vize veriyorlar..

ps: darkrider'dı sanırım yanlış olmasın da, forumda birinin işi vizeydi o bu konuyu görüp yazar herhalde

ombak: sorun olmuyo, ben almanlar arasında kaynayıp schengen olmayan isviçreye bile girdim

ombak2: schengen ülkeleri arası uçuşlarda/tren seferlerinde pasaport kontrolü yok ztn

ombak3: TR'den uçarsan da alman oturma izniyle schengen ülkelerine gidebilirsin..
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 ay sonra ...
Arkadaşlar vizeye 2 gün önce sabah başvurdum şu anda elime geçti . 1 aylık aldım.

Arkadaşta benimle aynı gün öğlen başvurdu ancak benim vize elime ulaşmasına rağmen onun pasaport daha konsolosluktan çıkmamış yani kuryeye teslim edilmemiş henüz . Bi bokluk mu var diye kıllanıyoruz ..

Yada benimki mi çok çabuk çıkmış ki daha önce Schengenim var falan diye :S

Zira o alamazsa benime almamın bi anlamı kalmıyacak da ondan derdim..

edit: kargoda
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...