Mike Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 arkadaşlık sitesi üstünde çalışıyorum ( deniyorum diyelim ) ama çözemediğim bir sorun var, mesala profilini editlerken phpdeki bold olayını değil htmldeki olayıyla editleniyor. yani html editlermiş gibi editliyor sanıyorum profili, nasıl düzeltebilirim. Aynı sorun olduğunu düşündüğüm editlerken türkçe karakterlerde ? olarak çıkıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 strip_tags ve htmlspecialchars fonksiyonları işine yarayabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mike Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 napmam gerekli Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 Fonksiyonların ne yaptıklarına bakıp işine yararsa kullanasın diye yazdım. Sorununu tam anlayamadığım için detay veremem. Epey oldu zaten php ile uğraşalı. Çok da hatırlamıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 Turkce karakterlerin ? olmasinin sebebi birkac yerden kaynaklanabiliyor. Ilk olarak PHP ici Turkce karakterleri oldugu gibi transfer edemiyosun. Bu nedenle info'yu aldigin gibi dogrudan ş gibi hex kodlariyla replace etmen gerekiyor. Internette neyle replace etmen gerektigini anlatan yazilar mevcut. Buna ragmen hala goruntulenmiyorsa MySQL'den kaynaklanabilir. DB'lerin dil olayini getirmislerdi son versiyonda. Bu epey bir ortaligi karistirdi ve Turkce secenegi bozuk. Bu nedenle default Swedish'de birakirsan sorun ortadan kalkacaktir saniyorum. Yukarida anlattiklarimin sorununu tam olarak cozup cozmeyeceginden emin degilim, zira ben de sorununu tam olarak anlayamadim. Sadece ? kismi bir miktar ampul yakti ama o kisminda ne demeye calistigin konusunda en ufak bir fikrim yok. Daha ayrintili yazarsan, ornekle, sanirim daha duzgun cevap verebiliriz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 ilk baktığımda bir anlam çıkaramamıştım mesajdan da.. şimdi bir şey çıkardım ama ne kadar doğru bilmiyorum =) sanırım bir text editor ile php script'i açıyorsun ve kodları abuk sembollerle görüyorsun? eğer öyleyse text editörün ayarlarından encoding'i utf-8 yapmalısın. eğer öyle değilse benim hayal gücüm çok gelişmiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
myster1o Mesaj tarihi: Nisan 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2008 iconv fonksiyonunu arat googledan oku özelliğini, sonra soyle yap: database e string verisi depolamadan once o stringin encodingini UTF-8 yap. sonra database den o veriyi cekip gostermeden once iso-bilmemkaç-9 yap (türkçe olan işte latin5_turkish), bunu yapmana gerek yok aslında(eğer o stringi gosterdiğin sayfanın encodingini turkish yaptıysan html meta tagiyle). database inde collision mıdır nedir osunu, busunu her püsürünü UTF8 general yap. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vodan Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 mysql'de karşılaştırma hücresinin latin5_turkish_ci olduğundan emin ol. Birde config dosyana şunu ekle. Türkçe karakter sorunu çekmemen gerek. @mysql_query("SET NAMES 'latin5'"); @mysql_query("SET CHARACTER SET 'latin5_turkish_ci'"); @mysql_query("COLLATE 'latin5_turkish_ci'"); Yalnız bold ile ilgili olayı anlayamadım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 o kodu config dosyasina koymaya gerek yok. mysql baglanti kodundan sonra da kullanilabiliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar