Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Elin çocuğuna her sabah yalan söyletmek zorunda mıyız?

MrMarvelous

Öne çıkan mesajlar

Sam said:
oradaki türk çocuklara her sabah "alman'ım şuyum buyum" dedirtsinler de o zaman tekrar görelim buraya yazanların tepkilerini.

konuyu tam takip edemedim ama tahmin ettiğim şeyden bahsediyorsan şunu söyliyim , almanyada okullarda ogrencilerin kendi aralarında türkçe konuşmaları kanunla yasaklandı.Ayrımcılık heryerde
Sosyal ağlarda paylaş

said:
milleti bir arada tutan olgular

Milleti bir arada tutan olgular buysa memleket elden gitmiş zaten.

Ben pek abartılacak birşey göremedim. Yabancı uyruklu çocuklara türküm doğruyum dedirtmenin bir anlamı yok. Ben de almanyada yaşasam, her sabah benim çocuğuma almanım doğruyum dedirtseler hoşuma gitmez şahsen.

Bakanın orda bir mantık bombası var yanlız şahane. "Türküm diyor, but ilk söylediği yalan. E doğal olarak arkasından gelen doğruyum da yalan!" gibilerinden. Türk değilsen doğru değilsin yani :) Bravo.
Sosyal ağlarda paylaş

Almanya'da ayrımcılık yapılıyor olması bizim de burda yapmamız geerktiği anlamına gelmez.

said:
azınlık rahatsız oluyor diye cumhuriyet kurulduğundan beri süre gelen bir geleneği silemezsin sen. azınlık olan çok rahatsızsa bu törene katılmama gibi bi hakkı var. hakkını arayan veliler bunu okullarda sağlayabiliyor

Osmanlı döneminde de vardı azınlık rahatsız oluyor diye şunu kaldıramazsın, bunu kaldıramazsın diyenler. Faşhizmdir bu. Ayrıca okul ortamında törene katılmama gibi birşey pek olamaz.Öğrencile ayrımcılık ve öğretmenlerden gelen kötü muameleye mağruz kalabilirler.

Belki senin başına gelmedi, fakat ben çok gördüm; Andımız sırasında sıra olmayan öğrencilere atılan dayakları. Kendi öğrencilik dönemimde demiyorum. Bir sene öncesine kadar Eğitim Fakültesinde okuyordum ben. Stajımda kendi gözlerimle gördüm.

Milleti bir arada tutan çok daha farklı olgular da olabilir. İllaki her sabah insanlara yemin ettirmeye gerek yok. Örnek istiyorsan Amerika'ya bakabilirsin. Her milletten adam var, fakat yine de ben Amerikan'ım diyor bir çoğu.

Bu demek değil ki Amerika gibi toplum yaratalım. Fakat anlamını kaybetmiş, her sabah zombie gibi söylenen bir yemin ile de millet bir arada tutulmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaşlar ben bir Galatasaray'lı olarak FB futbol okuluna gitmiştim. Orada her antremandan önce "sarı, lacivert, en büyük, Fener!" diye bağırtırlardı. Ben ya demezdim, ağzımı kıpırdatır dermiş gibi yapardım. Yada direk kendi kendime aynı anda "sarı kırmızı en büyük Cimbom" derdim. Sonuçta inanmadığın bir şeyi orada toplu halde söylüyorlarsa katılman gerekmez. Çaktırmazsın olur biter. Ya da bakanlığa başvurursun muaf olursun bunu söylemekten.

Ayrıca olay buradaki faşizm değil her türlü faşizmi dini konularda savunan AKP'nin iş Atatürk'e ve milli tarihimize gelince 180 derece dönmeleri.
Sosyal ağlarda paylaş

E amerika derme çatma bi toplum ki, bizi onlarla kıyaslama lütfen...

adam ispanyol asıllı ama dedesinden beri amerikada yaşıyorlar. desin o bi zahmet ben amerikalıyım diye.

türkiyede de bi kaç nesildir yaşayan yabancılar var. Onlar neden diyemiyor ben türküm diye?

Demokrasi liberalizm derken çifte standart oluşturuyorsunuz.

"Medeni Avrupada" azınlıklara ne muhamele yapıldığı apaçık. Hatta artık ermeni soykırımı yoktur diyeni hapise atacak kadar ileri gidilmiş durumda...

onlarınki faşizm olmuyor da bizimkisi mi oluyor?

Bu ülkennin bir kökü, sancılı bir tarihi var. Atatürk temenni etmiş bunlar unutulmasın diye. Unutulmaması için bütün bu antlar istiklal marşları gençliğe hitabeler...

3-5 alman çocuğu rahat etsin ülkede diye kimliksiz bir toplum yaratma yoluna gidilemez ki.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
3-5 alman çocuğu rahat etsin ülkede diye kimliksiz bir toplum yaratma yoluna gidilemez ki.

Sağol memleketin kimliğini koruduğun için. Ben de diyorum ki tarih falan okuyunca insanlar anlarlar milli kimliklerini, meğer olay sabah çocukları sıraya geçirip laf söylettirmekten geçiyormuş.
Sosyal ağlarda paylaş

pwnbot said:
Werewolf said:
Kalkmalı bence de.

kürt müsün laz mısın çerkes misin arap mısın?

türk degilsen allah belani versin.

tanrı türkü korusun ve yüceltsin.

tüm azınlıklar bizim berberin tarrağını yesin.

Burada seni zevkten inletecek sözleri yazmak isterdim de,istemediğim bir şey var,senin seviyene düşmek.
Sosyal ağlarda paylaş

Exodus said:
said:

Sağol memleketin kimliğini koruduğun için. Ben de diyorum ki tarih falan okuyunca insanlar anlarlar milli kimliklerini, meğer olay sabah çocukları sıraya geçirip laf söylettirmekten geçiyormuş.

işte bunlar küçük küçük başlayarak o boyutlara da gelecek...

bugün bunu diyen meb bakanı, yarın çıkıp "çocuklarımıza neden atatürkü çok öven tarih dersleri veriliyor? bu objektif değil. hem yabancı uyruklu çocuklar bizim tarihimizi napacak. merak eden zaten açar okur. bunu da kaldıralım" der.

at gözlüğüyle bakıyorsunuz olaya, yarın yokmuşçasına destek veriyorsunuz bu adamlara.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
işte bunlar küçük küçük başlayarak o boyutlara da gelecek...

bugün bunu diyen meb bakanı, yarın çıkıp "çocuklarımıza neden atatürkü çok öven tarih dersleri veriliyor? bu objektif değil. hem yabancı uyruklu çocuklar bizim tarihimizi napacak. merak eden zaten açar okur. bunu da kaldıralım" der.

at gözlüğüyle bakıyorsunuz olaya, yarın yokmuşçasına destek veriyorsunuz bu adamlara.

Ne çok şey biliyorsun sen ya. Yarın ne olacağını da biliyorsun, MEB Bakanı'nın ne diyeceğini de biliyorsun. Niye tartışmalara katılıyorsun ki yahu?
Sosyal ağlarda paylaş

Mrmarvelous , şimdi senin bir öngörün var bunlar böyle böyle de yaparlar diye. Şu an yaptıklarına destek veriyorsunuz sonra bunu yapacaklar diyorsun.

Şu an yaptıkları bana doğru geliyorsa , doğru yaptıkları şeye destek veririm. Ben o şekilde ön görmüyorum. Eğerki öyle bir öneri çıktı , ozaman zaten bu aldıkları desteği o zaman alamıcaklar ve tepki görecekler.

Öngörü ile doğru şeylerden , yapılması gereken şeylerden vazgeçerek nereye ulaşıcaz ? Zaten yıllardır böyle ön görülerle , korkularla ülke ne adam gibi hukuk , demokrasi , özgürlük gördü ne de insan hakları gördü. E daha nezamana kadar biz çağdaşlaşıcaz herşeyimizle ? Mustafa Kemal' in izlediği yol bumuydu ?
Sosyal ağlarda paylaş

MrMarvelous said:

türkiyede de bi kaç nesildir yaşayan yabancılar var. Onlar neden diyemiyor ben türküm diye?

ben yarı çerkezim. benim babam çerkez kökenli olmasına rağmen yaklaşık 200 sene önce buralara geldiğimiz için artık türk olduğumuzu söyleyip kendisini türk olarak tanıtıyor, ama ben kendimi yarı çerkes olarak tanıtıyorum. diyen gayet diyor ben türküm diye ama ben bu mantığı anlamıyorum. mecbur muyum türküm demeye?

hayır değilim. türkiye vatandaşı olabilirim ama safkan türk değilim. bu da ne bir övgü ne de bir utanç kaynağı olmamalı.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
hayır değilim. türkiye vatandaşı olabilirim ama safkan türk değilim. bu da ne bir övgü ne de bir utanç kaynağı olmamalı.

Kimse safkan türk değil, Türk dediğin etnik köken değil zaten. Türk'üm diyen türktür, DNA analizi yapacak halimiz yok.

Senin de çerkez kültürüyle diliyle falan bi alakan yoksa artık (ki 200 seneden sonra yoktur diye tahmin ediyorum, belli olmaz gerçi), kusura bakma ama türksün bariz. Welcome to the club :F
Sosyal ağlarda paylaş

Zaten biz bu baskıcı öğretilerimizle , ona şuna , hişt sakın onu söyleme , aman buna böyle deme , kürtçe konuşma diye yıllardır dış güçlerin tuzu biberi ile kürt sorunu , pkk vs. gibi sorunları çözemiyoruz.

Ben hatırlarım küçükken kürt kökenliler dışarda kürtçe konuşmaya korkuyorlardı. Kürtçe müziği sesini açarak dinlemeye korkan birçok insan vardı. Çünki bi zamanlar bu insanlar gerçekten fişleniyordu. Belki hala vardır okadarınıda bilmiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Exodus said:
said:

Kimse safkan türk değil, Türk dediğin etnik köken değil zaten. Türk'üm diyen türktür, DNA analizi yapacak halimiz yok.

Senin de çerkez kültürüyle diliyle falan bi alakan yoksa artık (ki 200 seneden sonra yoktur diye tahmin ediyorum, belli olmaz gerçi), kusura bakma ama türksün bariz. Welcome to the club :F

hayır işte türküm diyince türk olmuyorsun. ben kendimi türk olarak da tanıtabilirim, ama sorun bu değil. bu ülkede yaşayan herkes türk olmak zorunda değil. bu mantık değişsin ben de derim o zaman türküm diye.
Sosyal ağlarda paylaş

Dregoth said:
Ben Anadolu Lise'mde kürtüm diye gezinen kafasını keserim diyen adamlarla büyüdüm. Yani fişlenmek çok problem değil, bunun yanında.

Okadar aşırılarla hiç işim olmadı yakınlarından bile geçmedim ben. DOğrudur vardır kesin , her millette var o şekilde aşırılar. Kişisel onlar , ama benim dediğim devlet politikası.
Sosyal ağlarda paylaş

helena said:
Exodus said:
said:

hayır işte türküm diyince türk olmuyorsun. ben kendimi türk olarak da tanıtabilirim, ama sorun bu değil. bu ülkede yaşayan herkes türk olmak zorunda değil. bu mantık değişsin ben de derim o zaman türküm diye.

Doğru söylüyorsun.Atatürk'ün amacı da 'anaysal vatandaşlıktı'.Bu ülkedeki herkesi tek kökenden göstermek çok abes.
Sosyal ağlarda paylaş

Öyle yada böyle bana göre küreselleşme ile birlikte gelen zorunlu değişimler gelişmeler oluyor. Tv kanallarında kürtçe müzik yasaktı bu ülkede. Yani ingilizce almanca serbest , kürtçe yasak. Direk olarak insanları toptan örgütle bağdaşık olarak gördüler gösterdiler.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...