Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Paint Search Engine

micha

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlar aklıma değişik bir fikir geldi. Sizlerle paylaşmak istedim. Ne kadar mantıklı veya aptalca olduğunu veya olma olasılığı varmı yokmu tartışmak isterim.
Google'da herhangi bir kelime girdiğimiz vakit anında ilgili kelimelerle ilgili olarak gerek görsel, gerek kelime anlamında dökümü önümüze sunuyor.
Aynı şekilde herhangi bir resim dosyasını (gif,jpeg,jpeg2,paint vs.) bir siteye upload edicez ve bize karşılığında hangi siteler içersinde resimin yer aldığını sunucak.
Evet biraz ohanes bir durum ama emeğe saygı konusunda kesin çözüm.
Şöyle düşündüm bir resimde kaça kaçsa (Örn:800x600) bunun pixel'inde yer alan her karedeki rengi hexedicaml cinsinden match edicek.
Sosyal ağlarda paylaş

Iyi de bu is icin birebir boyutlari tutmazsa kucultmek gerek. Kuculturken kaliteyi tutturmak zorundasin yoksa match etmez hicbir sekilde. Ayrica RGB olarak degil HSB olarak karsilastirmak gerekir, duzgun sonuc almak icin. Bu da yavaslatir haliyle sistemi.

Siteden siteye crawler yapmanin yavasligi bir yana, tek tek resimleri process etmek basli basina bir dert.
Sosyal ağlarda paylaş

Mum_Chamber said:
cok saglam bir veri tabanin olmasi lazim. google metin indeksliyor, senin komple dosya indekslemene lazim

micha said:
Dosya indexlemesi derken içeriği zaten hep renklerden olucağı için renk kodlarını check etmesi gerekmiycek mi ?

e aynı şey =) veritabanında ne olarak tutacağın önemli değil ki.. öyle ya da böyle resmi indekslemek zorundasın (ki google bile en fazla thumbnail tutuyor o devasa sunucu yapısıyla..)

ayrıca riglous'un dediği gibi, olay sadece bire bir aynı resimleri değil de aynı resmin manipüle edilmiş hallerini de eşleştirmekse, işiniz zor =)

ama bence en önemli soru şu; bu arama motoru ne işe yarayacak? =)
Sosyal ağlarda paylaş

Benzer resim hikaye dedigim gibi. Cunku resim ufacik kaymis olsun, eslesmeyi imkansiz kilar. Resmi bir pixel kucultsunler, duzgun karsilastirma yapmak icin senin de kendi resmini kucultmen gerek. Bu sirada quantity'e gore RGB kodu degisecektir (malum pixel'ler collapse oluyo). Bu nedenle En mantikli cozum karsilastirirken daima HBS kullanman ki hue degeri ayniysa yirttin...

Bu is icin server kiralayip, oturup ona uygun software yazman ayrica google gibi yatirim yapman gerek. Yapilabilitesi dusuk bir sistem icin kimsenin binlerce dolar harcayacagini sanmam. Ha google gibi olmaz ozel search sistemi yaparsin... Soyleki insanlar gelir sana $100 verirler. Sende internette nerde var nerde yoksa o resmi bulacagini iddia edersin. Benim dusunebildigim yani bu ama zor epey... Cunku dedigim gibi site site dolasmak zaten cetrefilli bir durum. Bu sirada resim karsilastirmak yuku cok artirir.

Resim icin tescil olabilir... Sanirim yeni bir resim formati olusturarak tescil kismini bu formatta sabit kilmak, bu sistemi yapmaktan cok daha kolay olacaktir.
Sosyal ağlarda paylaş

yeni bir tescil sistemi olamaz aslında. sadece tescil denetim sistemi olabilir.

açıkçası parlak bir fikir değil. çünkü işlevsel değil.

üzerine verilen emeğe göre yeterli insanın kullanacağı, yeterli faydayı sağlayacak bir sistem gibi göremedim. eğer böyle bir sisteme kalkışmayı düşünüyorsanız, bence siz de bu konuyu tekrar gözden geçirin ;)
Sosyal ağlarda paylaş

birincisi image upload kısmı var işin başı başına dert, ardından mathcle diyince mathclenmiyo google'ın daha önceden taradığı bilmem kac milyar image'ı senın image'ınla mathclemesi gerekki korkunc bi data base taraması demek bu.

image processing gözüktüğü kadar kolay ve düşük kaynak tüketen bi olay değil, heleki işin icine fakrlı compression formatları cmyk/rgb 8bit/16bit farkı gibi şeyler girince iyice karman corman olur.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...