Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Park Etmek

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
bir gun clio ile aksaray civarinda gidiyorum, daha universite ikinci sinif sakal yok biyik yok adam gibi yumurta gibiyiz kisacasi. Hiyarin biri boyle artislik yapti bende kufrettim cekti saga. Bende cektim. Neyse ama arabanin dolu oldugunu farketmedi bu salak. Arabadada zana diye bir arkadasim var, biz onla gezerken polis cevirmesi oldumu sokakta, ayrilirdik yanindan bizide kapmasin polis diye :) umit vardiki lakabi ilk insandi:) birde tekirdag in yetistirdigi en killi insanlardan hakan diye bir arkadasim. Tabi biz bir indik dordumuz birden adamin arabasindan inmesi ve binip kacmasi 2sn falan surmustu :)
Mesaj tarihi:
auhahua iiymiş matama :)

bende de bi tane ööle arkadaş var, herif kelebekleme yüzüyo böle sırf kol gücüyle kelebek yüzmenin tekniğini bilmeden :D öyle öküz yani.
Neyse, bunun önünde sağda giden bi herif birden 4 yol ağzında cart diye soldaki yola dalıyo, arkası da başka arabalarla doluyo falan bi anda, bizimki normal şekilde buna ulaşamıyo tabii, gözü dönüyo ters yöne giriyo yanına gelip bağırıp çağırmaya başlıyo. Bağırdığı adam hiçbişey diyemiyo, tersten gelen arabalardan da kimse bişey diyemiyo. Bu bağırıp sinirini geçiriyo, sonra düz yola girip devam ediyo :P
Mesaj tarihi:
Ya bende çok sinirleniyorum trafikte. Zaten otoparkın dolu olduğunu görünce verdiğim tepkilere bakarak bunu çıkarabilirsiniz =) trafikte iyice sinir küpü oluyorum. Öyle kötü öyle afedersiniz y*vşak kullanan tipler var ki trafikte. Bi kere kadınların %99 u trafiği katlediyor, cep telefonuyla konuşan hıyarar da dikkatsiz. Bi de moruklar, 77 model peugeot una binmiş gözü görmüyor sol şeritten 50yle gidiyor, selektör ediyosun fark etmiyo, kornaya asılıyosun 2 dakka sonra sağa geçmeye başlıyo. sağa geçmesi zaten 5 dk sürüyo falan...

ticari araç şöförleri yol benim lan edasıya gidiyor. dolmuşları taksileri anlatmıyorum bile...

yani kısaca bana öldürme yetkisi verseler her trafiğe çıkışımda 50 kişi temizlerim rahat. 1 seneye kalmaz ankaranın trafik sorununu da çözmüş olurum ama :D

Benimde çok arabadan indiğim oldu, karşımda dişli biri çıkmadı henüz. Ama olur da çıkar diye cephanelik gibi arabam. Biber gazım vardır kapı gözünde, her inişimde alırım yanıma bi kere. Bi de teleskopik çelik joplardan aldım, daha tehlikeli durumlar için :P
Mesaj tarihi:
ben gereksız gaz yapanlara sınırlenıyorum. gecenlerde sıleye gelıyorum. clıo nun tekı gayet normal bı hızla sıle dag yollarını asıyor. ii dedim adamı rahatsız etmıyım gayet uygun bı hızda 120 fln heralde ılerlıyoruz. camı acıp sıgara falan ıcıyorum. sıgaram bıttı sıkıldım adamın arkasında. bıde abuk sabuk yerlerde fren yapıyor ee altımda 1.4 araba dag yolunda arabam bogulup kalıyor. yeter dedim ilk duzlukte gecıım ben bunu.

neyse solladım falan fılan sert bı vırajada 140 la gırdım. arabam yapıstı yere sorun yasamadım. eh guzel kardesım altında clio var bide sedan kıcıda buyuk. neyıne gaz yapıosun neyıne yakalamaya calısıosun benı. madem gıdıcektın arkandayken uzasaydın. kendını rıske atıp 5 kere kendı etrafında donup barıyerlerden sekmenın manası nedır??? sorarlar adama.. gittim hemen jandarmaya haber verdım yolladım kaza yerıne adamları.

illa birisi solladı diye gaz olan insanlar sinir ediyor kısacası.
Mesaj tarihi:
matama said:
marv otoparkin kapisana su kumandali kapilardan yapsaniz

Düşündük ama ucuz birşey olmadığı ve apartman olduğu için herkesin katkıda bulunması gerekiyor. Onda da bi birlik sağlanamadı...
Mesaj tarihi:
MrMarvelous said:

yani kısaca bana öldürme yetkisi verseler her trafiğe çıkışımda 50 kişi temizlerim rahat. 1 seneye kalmaz ankaranın trafik sorununu da çözmüş olurum ama :D

Abi Ankara'da ki trafiğin dinamiği bir farklı, burdaki trafik sıkışlıkğını anlamak mumkun değil! Mesela 4 şeritli eski şehir yolu ne bir ışık ne bir sapak varken belirli noktalarda kitleniyor sonra tekradan bomboş! Birde mesela sağda sapaktan çıkıcak en sol şeritten gidiyor. Birde bilmiyorsa sapak kaçırmamk için yavaş gidiyor madem yavaş gidecen niye soldasın! Selktoru gormuyorlar kornaya tepki vermiyorlar. İstanbul Maslakta evden çıkıyorum ankaraya kaldığım yere gelicem; iş trafiğinde istanbulda birşey yaşamıyorum uzun yolda problem yok ne zaman ankara sınırlarına giriyorum 5-6 kaza tehlikesi atlatıyorum. Buraya geldiğinizde kendinizi ortama adapte etmezseniz surekli kaza yaparsınız ama bir tanesi sizin suçunuz olmaz. Olayın karakterlerini ve bir kaç amca veriyim:
Öncelikle ankaralı modifiyeci gençler: Bu arkadaşalar direksyona yapışık bir şekilde makas ararlar, makas yoksa frene basıp maksa bekler atmadan sizi geçmezler.
60 yaşında memur amcalar: Bu amcalar sol şeritlerin fatihidir renault 19 laryıla 30 km de de gitseler 70 kmdede sol şeritten ayrılmazlar. İngilitereye ihrac edilmeleri gerekir.
30-40 memur amcalar: Bunlar arabalarda ki sinyal sistemini satın almada söktürürüler ne duraklıcaklarında bir dörtlü ne yola çıkıcaklarında bir sinyal, nede şerit değiştirceklerine dahil bir işaret verirler. Trafiğin carpe diemcisidirler anı yaşarlar ileriyi planlamazlar. Sol sağ şerit farketmez.
30-50 mutahit kocası olan jip sahibi ablalar: Bu ablalar aynaların aero dinemiğe olan eksilerini görümüş araçtan söktürmek yerine kullanma yoluna başvurmuşlardır. İçerdeki dikiz aynası makyaj için yer almakta olup. Geri giderken araçtaki geri kameralarını kontrol etmezler kornoya basarak bu geri durduruşu durdurmanız mumkun değildir. Kornayı bir uyarından ziyade arka fonda ki ses olaak değerlendirip. Otoparklarda arabanıza vurmaktan çekinmezler! ayrıca yan aynaları kullanmadıkları için bu ablalar kavşaklarda sen soldan gitmelerine rağmen sağa dönemye kara verip sinyalsiz aynasız bu işlemi gerçekleştiriler. Polis geldiğinde ise sabah 10 olmasına rağmen sizi alkollu ve hız delisi olmakla suçlarlar. Fren izinizi gösterdiğinizde ise göt olmak dışında bir opsiyonları yoktur.
Birde ticari araç sahipleri vardır ki bu abiler araçları 2183190283190283 yaşında olduğu için artık kazalar umurlarında değildir. Size çarpmak ile karlıdırm taşına yanlışlıkla çıkmak arasında bir fark görmezler.

Gözlemlerim bunlar! Ankaraya ziyaret düşünenlere duyurulur.
Mesaj tarihi:
Eheh coolrider, ankarada hergun sabah eskisehir yolu, ve samsun yolunu kullanmak zorunda kalan bi insan olarak tespitlerini cok yerinde buldum.

O yasli amcalardan ve sakin gorunumlu biyikli ticari arac kullanan amcalardan cektigim kadar hicbirseyden cekmiyorum bu trafikte, ne makyaj delisi ablalar, ne sirket arabasini karting arabasi gibi kullanan pedal to the metal abiler(fren dahil), ne de modifiyeci genclik.

Onlara bulasmamak gerekliligi uzaktan anlasilabiliyor ama ticari arac ve yasini almis amcalar tamamen monopoly agziyla "olaylara sasma" mantalitesinde yuruyor.

Sol seritte giderken arkandan gelen uzunlarla orta seride dogru yollanmak ardindan basamayan ticari aracin gecmesini beklerken orta seritte ortalama hizin 90-100km oldugu bi aralikta 50km ile seyreden baska bir aracin dibine girmek...
Veya 120km hizla giderken onunuzdeki arka camlarindan ici tika basa yuklu oldugu anlasilan ticari arac(doblo,tourneo,caddy vs..) yuzunden ilerideki trafik sikisikligindan bi haber seyrederken aceleci amcamin adam gibi yavas yavas hiz kesmek yerine son anda sanki formula 1 pilotuymuscasina milisaniyeler kala fren yapmasi sonucunda sert fren yapmak, ve arkadaki amcanin size vurmamasi icin dua etmek tarzindaki seyler cok siradan kaliyor...

Duran halleriyle bile(konusulan park mevzuu) yeterince problem yaratan insanlardan cok birsey beklemiyorum artik. Mumkun mertebe bulasmadan, tenha saatlerde kafayi yormadan gitmek en iyisi.
Mesaj tarihi:
Eskişehir yolunda ki samsun, konya yolu sapağı zaten tam bir komedi! Saat kaç olursa olsun , tarfikte kaç araba olursa olsun orayı kitlemeyi başarıyorlar! Nasıl bir azim anlamadım! Birde bugun ders çıkışında artık yol vermenin insanlar arasında enayilik olarak benimsendiği kanıtlanmış oldu: Abi insan değilsen, insan taklidi yap demi! Önümüzde kaza olmuş-zaten gerekli ekipman reflektor falan yok kazayı kaza yapan aracın arkasına gelene kadar gormuyorsun! Deli gibi yağmur yağıyor görüş kısıtlı! Kazalı araçların arkasından diğer şeride girmek için sinyal veriyorum ve agresif değil gayet uygu bir aralık bulursam geçicem önceden farkettim kazayı. yaklaşık 2 arabalık bir boşluk var. Sinyalim yanıyor arkadakilerin uyanması için yeterli zamanı vermişim tam geçicem arkamdaki ticari gaza geldi hızını artırdı tam vurucak bana, kaçmayı başardım şeritime! Abicim anlamadığım kaza yapanların içinden mi geçiyim tamam evine gitmek istyorsun ama onune bir araba alsan puan mı kaybediyorsun? Ayrıca sinyalinde ulan önüme geçicek izin vermemeliyim uyarısı olarak algılıyan insanlarada şaşırmamak mumkun değil!
Mesaj tarihi:
Hahahahaaa Ankara trafiği hakikaten ilginçtir...

Bende senelerdir eskişehir yolunu her gün kullanan bir adam olarak bütün dediklerinize katılıyorum...

Bir de bu belediyenin yeni modası parça parça yolu kapatıp ağaç dikmesi olayı var ya hasta ediyor beni. Pat diye yolun bi kısmını kapamışlar, 1.5 senedir dikemediler ne dikiyolarsa. Önünde yavşak bi doblocu saçma sapan giderken bi ansa sola atlıyor, bayrak sallayan belediye işçisiyle burun buruna kalıyosun. Solda boşluk varsa ya oraya atacak kendini, ya ani fren yapacan, ya da ezecen amcayı...

İ.Melih sağolsun Ankaranın trafik sorunu çözecem diye öyle radikal bağlantılar dönüşler yaptı ki... Ankaraya yabancı bi adam hayatta yolunu bulamaz ankarada. Zaten kocaman yolları katledenler, dönüş kaçırıp geri geri gitmeye çalışan aptallar hep 06 dışında başka bi plaka olur...

Eskişehir yolu cidden çok tehlikeli. Sürekli konsantre olman gerekiyor. Önündeki cidden ağır ağır fren yapacağına kazık fren yapıyor, sen bunu algılayıp durmak için daha da sert fren yapıyorsun falan. Artık o kadar çok kaza riski atlattım ki eskişehir yolunda, herhangi bi riskle karşılaştığımda arabadiler ciyaklarken ben gayet sakin kullanılmışçasına devam ediyorum yola o kadar alıştım yani :D

Bi de en uyuzu şu : Yavşağın biri solda 60km hızla gider, selektör ede ede gelirsin, hiç bakmaz bile, kornaya asılırsın, hala şerit değiştirmiyor, sağından geçeyim diye hamle yaparsın, bu sefer geçme diye gaza basar. İşte o gaza basarken bi süre yan yana kalıyorsun ya, ordan camdan 44 Magnum çıkarıp adamın kafasını dağıtasım geliyor.
Mesaj tarihi:
Evet o belediyenin izdiraplari bitmez oldu.

Samsun yolundan basliyor eziyetim, iskitler boyunca zaten birsuru minibus-kamyon cebellesirken sabah 10:20 sularinda bulvarda sulama calismasi yapiyorlar. Ardindan akkopru ustunde kopru korkuluklarini yikiyorlar, sonra birde emniyetin onunde 4 seritli yolda 10km hizla seyreden dolmus ve doblo lu emniyet memurlari yuzunden tek seride dustukten sonra astiye kadar bilumum logar kapagi ve sulama calismasiyla eziyetim devam ediyor.
Ardindan sagli sollu belediye kukalarini evade edip belediye iscilerini ezmemeye calistiktan sonra derse kan-ter icerisinde girmek suretiyle gunluk iskencemin ilk yarisini atlatiyorum.

O agaclandirma calismasindaki asil komik olan muhabbet aslinda su, isciler 30m onceden kuka dizmeye basliyor ve donusumlu olarak yorulanlari bayrak sallama gorevini veriyorlar anladigim kadariyla. Baslarda basinin ustunde sallamasi gereken bayragi(ki sol seritte oluyor bu, insanlar gercekten hizli gidiyor kaptirip) yoruldukca bel hizasinda sallamaya basliyor. Garibim hem yorgun, hemde cani elindeki bayragin ucunda sallanip duruyor. Bitirselerde onlarda kurtulsa biz de.
Gerci sonra sulamaya baslarlar tankerlerle.... neyse.
Mesaj tarihi:
Abi inanın şunları başka birinin ağzından duymak ne kadar rahatlattı beni! Ulan butun ankara böle kullanıyorsa bende bir terslik mi var diye düşünmeye başlamıştım. İstanbulda piskopata çevirdiler bizi diye! Zaten o kukalar ve işçiler yüzünden sol şeritte ticari araç varsa aramıza 2 araba mesafe koyuyorum cunku yuksek araçta gormuyorsun son anda bir kaçıyor eleman bayrak sallıyan işçinin tozunu alıyorsun son saniyede!
  • 3 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
e sızın anlattıklarınızdan yola cıkarak , bız ıstanbulda degıl F1 , katalunya rallısıne katılmıs pılotları oynuyoruz desenıze

Oysa ankaradan gelen mısafırlerım ankarayı cok overler trafık sole bole dıe. Keza bende 1 kez aracla gıttım ankaraya banada cok ıgrenc geldı yollar tem' den kızılaya ( buyuk camının oldugu yer ) gıtmek ıcın 250 kontur luk telefon gorusmesı yapmıstık sanırım yolu bulucaz dıe
Mesaj tarihi:
Sizin kızılay olayı yazık olmuş halbuki bir istikamete uzun sure dumdumduz ilerle kesin bir şekilde kızılara bağlanır o yol ankarada butun yolla kızılaya çıkar :P İstanbul inan tehlike açısından daha az en azından herkesin ne yapabiliciğini kestiriyorsun. Mesela en taze örnek bugun Gimat'ın ordan geliyorum elemanın biri orta şeritte sağ sinyal vermiştakılıyor ben sol şeritte gayet normal devam ederken önündeki kamyon frene basınca bu dangalak şak diye önüme kırdı allahtan kaçıcak alan vardı vurmaktan kurtardım. Kornaya bastım napıyorsun diye sanki ben onun onue kırmışım gibi triplere girdi. Sağ sinyalide açık hala! Bir ara dönücek artık bir yerden kafasına göre, neyse devam ediyoruz en sol şeritte sağ sinyal açık buyuk ihtimalle bir yer arıyor oraya sapıcak her dönüş imkanı olan yerde çılgınlar gibi yavaşlıyor bakıyor tabelalara selektor korna tepki vermek ne haddine umurasmıyor bile. Sonra çıldırdım ben artık 45 dkda fazlam var geçtim sağına aynı hızda gidiyorum dönüceği yer geldi sağa dönemesi lazım. o kaçmaya çalıştıkça ben yavaşlıyorum, hızlanıp önüme geçmeye çalışıyor bende hızlanıyorum. 6-7 sokak götürdüm bunu böle sonra göbekten U çaktı kaçtı gitti. Bir hareket yapsın die dua ediyorum bu sırada, allah ne verdiyse dalıcam cunku en ufak el hareketinde.
Mesaj tarihi:
ankara da trafik istanbul dan daha tehlikeli diyen bir kisi istanbul da fazla araba kullanmamis olabilir. verdiginiz ornekler bizde ayda bir falan tanik oldugumuz degil her gun bizzat direksiyon basinda yasadigimiz seyler.

ondeki kamyon ya da ticari arac aniden kazik fren koyunca yandaki seride can havliyle arac kirmak istanbul da o kadar olagan bir sey olmus durumda ki artik kasko firmalari olay nasil oldu diye arayip sormuyor bile boyle bir sey gelirse onlerine.
Mesaj tarihi:
CoolRider said:
Sizin kızılay olayı yazık olmuş halbuki bir istikamete uzun sure dumdumduz ilerle kesin bir şekilde kızılara bağlanır o yol ankarada butun yolla kızılaya çıkar :P İstanbul inan tehlike açısından daha az en azından herkesin ne yapabiliciğini kestiriyorsun. Mesela en taze örnek bugun Gimat'ın ordan geliyorum elemanın biri orta şeritte sağ sinyal vermiştakılıyor ben sol şeritte gayet normal devam ederken önündeki kamyon frene basınca bu dangalak şak diye önüme kırdı allahtan kaçıcak alan vardı vurmaktan kurtardım. Kornaya bastım napıyorsun diye sanki ben onun onue kırmışım gibi triplere girdi. Sağ sinyalide açık hala! Bir ara dönücek artık bir yerden kafasına göre, neyse devam ediyoruz en sol şeritte sağ sinyal açık buyuk ihtimalle bir yer arıyor oraya sapıcak her dönüş imkanı olan yerde çılgınlar gibi yavaşlıyor bakıyor tabelalara selektor korna tepki vermek ne haddine umurasmıyor bile. Sonra çıldırdım ben artık 45 dkda fazlam var geçtim sağına aynı hızda gidiyorum dönüceği yer geldi sağa dönemesi lazım. o kaçmaya çalıştıkça ben yavaşlıyorum, hızlanıp önüme geçmeye çalışıyor bende hızlanıyorum. 6-7 sokak götürdüm bunu böle sonra göbekten U çaktı kaçtı gitti. Bir hareket yapsın die dua ediyorum bu sırada, allah ne verdiyse dalıcam cunku en ufak el hareketinde.

bunu bende yapıyorum :D

bazen iyice nevrim dönüyor işimi gücümü bırakma pahasına da olsa gıcık olduğumun önüne geçip köklüyorum freni. daha çakan olmadı ama :(
Mesaj tarihi:
Namessar said:
ankara da trafik istanbul dan daha tehlikeli diyen bir kisi istanbul da fazla araba kullanmamis olabilir. verdiginiz ornekler bizde ayda bir falan tanik oldugumuz degil her gun bizzat direksiyon basinda yasadigimiz seyler.

ondeki kamyon ya da ticari arac aniden kazik fren koyunca yandaki seride can havliyle arac kirmak istanbul da o kadar olagan bir sey olmus durumda ki artik kasko firmalari olay nasil oldu diye arayip sormuyor bile boyle bir sey gelirse onlerine.

Inan bana istanbulda arabada motorsikletde kullandım. Ve Maslak - Levent - Beşiktaş - Eminönü - Mecidiyekoy - Taksim düzenli olarak kullandığım istikametler Okul, ev, eğlence, vs. için; Ankara anlatılmaz yaşanır. Olay önüne kırma yada ani hareketler değil herkes -5sn refleksle ile kullanıyor arabayı burda sende istanbuldan gelince biraz ışık hızında seyahat ediyormuşsun gibi geliyor. Ankaranın trafik, populasyon ve araç sayısı kriterlerinde İstanbulla yarışamıyacağı kesin fakat cidden bir ankaralı memur emeklisi amca 3 taksici cesaretinde, 2 minucuscu dikkatsiliğinde, 2 makyaj yapana bayan çabukluğunda araba kullanıyor.

Yeni gördüm edit 1: onundeki araç ani fren yapmadı yavaşladı sadece buda direk bu yavaşlarsa ben şerit değiştirim diye dusundu herhalde.
Mesaj tarihi:
Aslında evet bı derece haklısın memur kentı .Emekli olanda sonucda koyune gıtmıyor kalıyor orda bıde memurluk hayatında herzaman servıs , otobus kullanmıs canım devletımın memurları 50 sınden sonra bırıkmıs parası ıle arac alınca bole vahım durum ortaya cıkıyor. Pek de suclamamak lazım aslında'da buda bı yere kadar tabı :D
  • Yeni Oluştur...