Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

casio fx-82MS

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Efendim casio serisinin bu en dandik bilimsel hesap makinesinden bahsediyorum hani fiyatları 10-15 ytl arasında gezen klasikleşmiş makine.

probabality ve statistics dersi için bana bunun kullanım kılavuzu lazım geldi , internetten bulamadım.

bilen var mı?st deviatonundan mean'ine prob ve statistics için işime yarayacak her şeyin gösterimi kabulum.

aşama aşama gösterebilirsiniz.

bu dersle ilgilenen arkadaşlara böyle bir ricam var ,teşekkürler .
Mesaj tarihi:
hee biz de o dersi alıyoruz da öyle aman aman hesap makinesine ihtiyaç olmuyor ki :/ gerçi daha başlarında sayılırız ama
standart daviation dediğin şey sigma
sigma kare =E[x^2] - (E[x])^2 yani mean de bir x^2 yi koycan bir de x i koycan, koycan derken fonksiyonla çarpıp türevini alcan yani fonksiyonla x i çarpıp türevini alcan pdf de.[probability density function]
integral xf(x)dx ve integral x^2f(x)dx gibi...
sonucun kökünü alacan standart daviation olcak
Mesaj tarihi:
4 e bas sonra orda kökx isareti var ona bas sonra kökünü alacağın sayıyı yaz böyleydi çoğunda.

bide arkadaslar bu hesap makinesini bulabileceğim bir yer varmı bi link falan verin lütfen hadi bekliyorum.

edik:tamam buldum ya neden elalemi yoruyorsam :D
Mesaj tarihi:
cok saol kesh makbule gecti =)
makine her yerde var be kirtasiyecilerin cogunda internette var da var yani.

internette 8 lira disarda 12 falan .kazik yeme de
Mesaj tarihi:
casionun modellerinde genelde sayıyı yazıp M+ ile hafızaya alıyorsun. hafızaya alınca n=1 n=2 gibi hafızada kaç sayı olduğunu gösteren bişi çıkar. sonra makinenin SD modunda shift+2 falan yaparak (ki 2nin üzerinde S-VAR gibi bişi yazması lazım) çıkan ekrandan seçeceksin x ortalama mı istiyosun standart sapma mı.
Mesaj tarihi:
30 tane uzun uzun sayılı ve karman çorman soruya ,45 dakika gibi gerizekalı bir zaman dilimi tayin ederse hoca ; tutuşmaya başlıyor bir tarafların (:
  • 1 yıl sonra ...
Mesaj tarihi:
benım bır hafta sonra vızem var ve hoca işletmen projesının kabul nu red mı edelecek sekılde soru soracak cozum ıcı hesapmakınası kullanmak gerekıyor ve ben kullana mı yorum nasıl kullanacagıma yardımcı olur sananız sevınırım cok zordayım
Mesaj tarihi:
benim de kullananlara bir sorum olacak.

bu makina ile iterasyon yapılabileceğini iddia etti asistanımız, ama nasıldır çözemedik. var mıdır bilen?
  • Yeni Oluştur...