Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Celal Şengör neden YÖK üyesi olamıyor?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
celal şengör e saldırmanız çok hoş, gözümdeki değeri artıyor.
Gösterdiğin yazı da çok güzel mesela aynı adamın bu yazısına bakıyoruz, zihniyetini görüyoruz. herhalde harun yahya onun için en büyük bilim adamıdır.
bir kez bile celal şengör ün anlattıklarını dinlememiş insanların ona saldırması da ayrıca güzel yani.
yök ü kaldırma gücüde , anayasayı değiştirme gücü de var akp de,
hani bi ara anayasayı değiştiriyolarlardı bizim überdemokratlar ne oldu ona? yoksa onu değiştirmek yerine, bizzat kendi adamları olduğu belli oaln yusuf ziya özcan ı getirmek daha mı faydalı bulundu?
Mesaj tarihi:
ben celal şengör alınmasın yök'e gibi bi laf etmedim ki, yök'e baştan karşıyım, babamı da alsalar karşıyım yani. ama erdoğan teziç döneminde "olleey laikliğin kalesi helaal olsun" diye bağıranlar bugün kadrolaşmadan şikayetçi oluyo. diğer kazanılmış hakların devlet eliyle gasp edilmesine alkış tutanlar, bugün gelip "bu kazanılmış hak ulan, vericeksiniz bunu" diye bağrınıyo. kasmayın kendinizi, eğreti duruyo sizde demokrasi taraftarlığı.

celal şengör'ün tespitleri de çok enteresan, başını bağlayan kızı "silah" olarak görüyo ama bağıra çağıra namaz kılacak ahali, ki eminim bunu yapanların çoğu erkektir, bugün elini kolunu sallaya sallaya girebiliyo üniversteye. bu konuda nası bi yaptırım getirecek acaba?

hah buldum, akpye oy verenleri almayalım üniversteye, zaten açık oy olsun, jandarma falan gözetiminde verelim oylarımızı da, off süper sistem! nası da elimine ederiz cumhuriyet düşmanlarını beee!

hahahah anayasayı değiştirceklerdi noldu diyo hala, akp bütün partilere çağrı yaptı gelin değiştirelim diye, bilin bakalım hangisi kabul etmedi? sonra kapatma davası açıldı "ohoo bu akp değiştiremez artık" dendi, zaten anayasa mahkemesinin türban kararı herhangi bi anayasa değişikliğinin önünü de tıkamış oldu. cidden nası akıl yürütüyosunuz bazen, şaşırıyorum..
Mesaj tarihi:
sir said:

celal şengör'ün tespitleri de çok enteresan, başını bağlayan kızı "silah" olarak görüyo ama bağıra çağıra namaz kılacak ahali, ki eminim bunu yapanların çoğu erkektir, bugün elini kolunu sallaya sallaya girebiliyo üniversteye. bu konuda nası bi yaptırım getirecek acaba?

Nasıl o inançlı(!) ahalinin (ben de eminim ki erkektirler) üniversite koridorlarında (bağıra çağıra hehe, nasıl oluyorsa) namaz kılması saçmalık ötesi ve doğal olarak yasak bir şey ise, inançlı(!) kızların da başı kapalı üniversiteye girmesi aynı derecede anlamsız ve yasak olması son derce mantıklı bir olaydır. Arada hiç bir fark yoktur.

edit: sonuçta bu kızlar ve erkekler dini gösterilere girmedikleri sürece dini, gösteri amaçlı kullanmayan diğer aklı başında insanlar gibi rahatlıkla diledikleri eğitimi alabilmektedirler.
Mesaj tarihi:
Hakkaten şengörün yazısı baya enteresan:

halbuki en yakın çalışma arkadaşlarımdan xavier le pichon koyu bir katoliktir.
naci görür çok önemli bir nakşi şeyhinin torunu olup, dini bütün bir müslüman’dır. bunlarla aramızda dinin konusu bile olmamıştır.
ama işte anahtar kelimeler bunlardır: ’dinin konusu bile olmamıştır.’
halbuki akp ve onun atası olan ve milli nizam ile başlayan partiler, ülkemizde din barışını bozmuşlardır.

akp 9 kişiye (yazıyla #dokuz#) anayasa yaptırmaya çalıştı. "diğer partiler de gelsin buna destek olsun" dedi. chp kabul etmeyince "vay tu kaka". Komiksiniz valla.

BİZdeki demokratlığın eğreti durmasına laf söylemek yerine KENDİ über süper demogıratlığınıza dönüp bi bakmanızı öneririm. Şengör'ün kazanılmış hakkını nasıl bir anda türban pazarlığına çevirdiğinize bi bakın. Komiksiniz valla (2).
Mesaj tarihi:
pazarlıkla ne alakası var ki? sizin diğer kazanılmış haklar konusundaki tutumunuz ortada, ben bu çelişkiden bahsediyorum, yoksa YÖK'e kimin girip giremediği umrumda bile değil. akıllara zarar bir rejimin, akıllara zarar kurumu zaten. celal şengörün girmesi de girmemesi de hiçbişeyi değiştirmez benim için.

bağıra çağıra namaz kılmakla, bir kadının türban takmasını aynı görüyosanız, o zaman sokaktakileri de şikayet edin? sizin derdiniz insanların dinini göstermesi falan değil, kendi imtiyazlı halinizi korumak, üniversteyi "elit" tutmak, "onların" girmesini önlemek.

akpnin hazırlattığı bir taslaktı, ama zaten daha tamamlanmadan, hatta okunmadan itirazlar başlamıştı bile. tabi chp'nin istemediği bişeyde "uzlaşma" sağlanması hukuken mümkün değildir..
Mesaj tarihi:
sir said:

hahahah anayasayı değiştirceklerdi noldu diyo hala, akp bütün partilere çağrı yaptı gelin değiştirelim diye, bilin bakalım hangisi kabul etmedi? sonra kapatma davası açıldı "ohoo bu akp değiştiremez artık" dendi, zaten anayasa mahkemesinin türban kararı herhangi bi anayasa değişikliğinin önünü de tıkamış oldu. cidden nası akıl yürütüyosunuz bazen, şaşırıyorum..

şakamısın diye sormicam çünkü şakasın biliyorum,
chp uzlaşmadığı için yapılmadı anayasa değişikliği dimi, chpnin 380 milletvekili var ve chp çok ipleniyor .....
Mesaj tarihi:
Diğer kazanılmış haklar konusundaki tutum deyip duruyorsun da kastettiğin türbansa (yazdıklarından onu çıkarıyorum, aklıma da başka birşey gelmiyor), onun kazanılmış bir hak olmadığı ortada. AYM AY'ye göre hükmünü vermiş, olay bitmiştir. Kaldı ki o bayıldığınız avrupa hukuku da bu durumu onaylamıştır. Komiksiniz valla (3).

Anlamamışsın, aynısını yazıyorum:
akp 9 kişiye (yazıyla #dokuz#) anayasa yaptırmaya çalıştı. "diğer partiler de gelsin buna destek olsun" dedi. chp kabul etmeyince "vay tu kaka".
Bunun bir yerinde uzlaşı teklif edilmiş de mi chp karşı çıkmış? Yoksa akp sipariş anayasasını dayatmış da chp ona mı karşı çıkmış?
Komiksiniz valla, etti (4).

"Elit olduğunuz için üniversitede istemiyorsunuz" demek çok sığ kalan bi yaklaşım olmuş. "Kamuda türban olmaz"ın cevabı olarak sadece "siz elitiksiniz, ondan istemiyorsunuz"u verebiliyorsanız ancak, zaten mağlup olmuşsunuz demektir. Karşınızdakini anlamaya çalışmadan kendi fikrinizi dayatmaya çalışmak sadece sizin şikayetçi olabileceğiniz bir mazlum edebiyatı değil. Demokrasi "ben çoğunluğum, ilahım" demek değil. Burnunuzu sürte sürte AYM vb yapıların da varlığını ve gerekliliğini kabulleneceksiniz. Şengör Hoca'nın kazanılmış hakkını vermemenin gerekçesi olarak "siz de cumhurbaşkanlığı, türban bıdı bıdı" demeyeceksiniz. "YÖK kaldırılsın" deyip, cumhurbaşkanının tek atamacı olarak kalmasına ses çıkartamamanın demokratlık olmadığını bileceksiniz.

Ha önüne gelene elitlik payesi veriyosun, eksik söylüyosun.
Laik, agnostik, aczmendi, ergenekoncu, ateist, nasyonel sosyalist, militarist, faşist elitistler olacaktı, yaftalamadan önce düşün bir dahaki sefere.
Mesaj tarihi:
haa aym ay'ye göre hüküm vermiş bitmiş diyosun. e o zaman burda da YÖK toplanmamış, celal şengörün dosyasına bakmamışlar, bitmiş. neyi tartışıyosun ki?kılıfına uydurduktan sonra haksızlık etmek serbest yani.

kazanılmayı geçtim, sadece "insan" olmanın getirdiği haklar var; mesela anadilde eğitim, mesela dini inancını serbestçe yaşama, mesela yükseköğrenim görme hakkı..insan olmak yetiyo bu hakların "kazanılmış" olması için. ama bizde "önce devlet gelir"! ve siz de bu düsturu savunduğunuz sürece demokrasi lafını eveleyip gevelemeyin.

akp anayasa falan dayatmadı, taslak hazırlamak dayatmak değildir. ha yoksa chp de bi anayasa hazırlamıştı da bizim mi haberimiz olmamıştı?

avrupa hukuku onaylamış değil, sadece "ülkenizdeki laiklik anlayışı buysa, biz karışamayız" mealinde bi karar vermiştir AİHM. gören de bütün avrupa ülkelerinde türban kamusal alanda yasak sanıcak. aah ah türkiye'nin özel koşulları, sen nelere kadirsin.

karşınızdakini anlamaktan bahsetmek de hiç yakışmadı sana, sen daha "karşıdakine" söz hakkı bile tanımayan, yanına bile yaklaştırmayan, ifade özgürlüğünü kısıtlayan bi zihniyeti onaylıyosun. "bunlar hep böyle, ezbere bilirim" laflarını ne çabuk unuttun? nerde o anlayış isteği, o muhattap alma bilinci?

ben daha fikir tartışılacak ortam bile oluşmadı üniverstelerde diyorum, YÖK varken zaten oluşamaz diyorum, sen fikir dayatmaya geçmişsin bile. tekrar söylüyorum demin okumadın heralde, celal şengör o hakkı kazandıysa girsin yök'e, ama celal şengör'ün çarpık zihniyetini de, sizin "kendine demokrat" tavrınızı da eleştirme hakkına sahibim, çünkü yaptığınız tam olarak bu.

bana kalsa cumhurbaşkanlığı da tamamen gereksiz zaten.
Mesaj tarihi:
sir said:
bana kalsa cumhurbaşkanlığı da tamamen gereksiz zaten.

ahaha şurada koptum kusura bakma

sen neyin kavgasını yapıyosun ki o zaman?

Ha "başkanlık sistemine geçelim" mi gelecek acaba bunun arkasından?
Mesaj tarihi:
bütün devlet yetkilerinin tek elde toplanması, gerekli gereksiz her türlü atamanın ordan yapılması, aynı zamanda başkumandan olması, devlette iki başlılık yaratması vs..evet epey gereksiz. bence yetkileri iyice kısılsa ve çankayada sembolik olarak dursa çok daha sağlıklı olur. böyle ülkeyi yönetiyo mu yönetmiyo mu belli değil, bi garip.
  • Yeni Oluştur...