sir Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 bu hukuku siyasallaştırsak da mı saklasak siyasallaştırmasak da mı saklasak
sg-1 Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 Celal Hoca'yı naapsak da YÖK'e almasak
Rahan Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 forgiver said: ...ihaleye fesat karıştırma suçlarından dolayı rektörlerin yargılanmasına izin vermemek.. adamın rektör olmasından 2 sene önce yapılan ihale o ya oha artık sana. forgiver said: akpnin yapcakları da en az öncekiler kadar hukuka uygun olcak buradaki sorun önceden kalan kadrolaşmanın akpyi engellemesi yoksa 5-10 seneye böle davalar kalmaz. tabe tabe mecliste akplilerin kollarını tutan 400 kişilik bi kadro var. kaldıramıyorlar ellerini. yasa çıkartamıyorlar. anayasa değiştiremiyorlar. 301 i o yüzden kaldıramadılar, parti kapatmanın koşullarını o yüzden sıkılaştıramadılar. onlar çok iyilerdi de işte hep engellendiler. "zavallı akplilerin aristokratlara karşı halk için savaştığı" fantazi dünyanızdan bi 10 dakka falan çıkıp gösterseniz ya "bu adam engelledi meclisin yasa çıkartmasını, bu adamın meclisten daha yüksek gücü var" diye kanlı canlı birini.. çook mesut bir insan olacam.
Rahan Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 forgiver said: şu anda super bağımsız, adaletli bir hukuk sistemimiz var diye mi yazdıkları hakim ve savcı atamaları adalet bakanlığından yapılmaya ne zaman başlandı bil bakalım.
fizban Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 rahancım bırak açıklama boşuna. ne de olsa işine gelmeyince deli taklidi yaparka kaçıyolar kafalarına huni takıp. parti kapatmak antidemokratik demi ? yılmaz özdil in bugünkü yazısını okuyun bakalım, sayın akp kurmayları daha 1 aydan kısa süre önce dtp hakkında dava açılınca ne düşünmüşler. hatta hazır sizin kurmayların ağzıyla konuşmaya başlamışken, en büyük gerçek ölüm forgiver, sen de bunu tadacaksın bak.
Spacecake Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 Bu forgiver gibiler, istediğini elde edene kadar barışçı,uyumlu,modern,demokratik,objektif ve "değişmiş" istediğini elde edince ukala,kendini beğenmiş istediğini elde edemeyince ise çirkef saldırgan.. aynı köşeye sıkışmış hayvan gibi.. aynı tayyip erdoğan gibi...Şimdi etekleri tutuştu tabi hepsinin gerçek yüzü çok daha fazla çıkıyor ortaya
sg-1 Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 Celal Hoca hala atanmadı. Hatırlatayım dedim.
Rahan Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 fizban said: rahancım bırak açıklama boşuna. ne de olsa işine gelmeyince deli taklidi yaparka kaçıyolar kafalarına huni takıp. hahaa onu yapıyorlar evet. "şeryat gelyor demi lololo". ama yok kovalarım 4giverı ben bilio kovalıcamı da zaten. >:D< Spacecake said: Bu forgiver gibiler, valla ben de sevmiyorum ama, yazdıkları, fikirleri, inandıkları kişiden bağımsız olur. forgiver a değil de fikirlerine cevap vermek gerek. ve gerçekten gerek bu.
Spacecake Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 fikirler nasıl kişiden bağımsız olabilir ? insanın kişiliğini oluşturan fikirlerdir..tamam fikirler farklı olabilir ama konuşma üslubu fikirlerin aktarılış biçimi ve üstüne de içeriği eklenince böyle cevap vermek kaçınılmaz oluyor..Çünkü bi de arkadaş kafasında bi siz-biz çizmiş siz yaparken iyi miydi falan demiş...Ben de bayılmıyorum kişiliğe hakaret etmeye ama bi yere kadar.
DoruK Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 bıragallasenya atansa nolcak atanmasa nolcak vatanı mı kurtarcak bırag adamlar hızlı hızlı kadrolaşsınlar napçaklarsa yapsınlar (stockholm sendromu)
Vanity Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 Spacecake said: fikirler nasıl kişiden bağımsız olabilir ? insanın kişiliğini oluşturan fikirlerdir..tamam fikirler farklı olabilir ama konuşma üslubu fikirlerin aktarılış biçimi ve üstüne de içeriği eklenince böyle cevap vermek kaçınılmaz oluyor..Çünkü bi de arkadaş kafasında bi siz-biz çizmiş siz yaparken iyi miydi falan demiş...Ben de bayılmıyorum kişiliğe hakaret etmeye ama bi yere kadar. orda demek istiyorki anlıyorsan, kişileri eleştirecegine kişilerin fikirlerini eleştir. bak küçük insanlar kişileri,orta insanlar olayları,büyük insanlar fikirleri konuşurmuş.
Rahan Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 Spacecake said: fikirler nasıl kişiden bağımsız olabilir ? insanın kişiliğini oluşturan fikirlerdir.. kişiler fikirlerinden bağımsız dimedim. fikirler kişilerden bağımsız dedim. aynı fikri forgeyver veya bir başkasının dile getirmiş olması önemsiz. nese.
Spacecake Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 @vanity sınıflandırman çok güzelmiş gerçekten sen beni aşağalamaya teşebbüs ederek çok farklı bişey yaptın tebrik ederim... ben arkadaşın fikirlerini bi çok kez eleştirdim bu forumda çok da tartıştım kendisiyle ve sabit fikirli olduğu için fikirleri hakkında bu kez yorum yapmamayı seçtim bu da seni hiç ama hiç ilgilendirmez o arkadaşı ilgilendirir. karşındaki insanı tanımadan etmeden onun küçük olduğuna karar verebildiğine göre çok "büyük" bir insansın emin ol.
Rahan Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 Vanity said: bak küçük insanlar kişileri,orta insanlar olayları,büyük insanlar fikirleri konuşurmuş. şimdi sen de bir başka insana küçük deyip aynı işi yaparaktan kendi kendine bir paradox yaratmadın. olldu paşam.
Vanity Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 Rahan said: Vanity said: bak küçük insanlar kişileri,orta insanlar olayları,büyük insanlar fikirleri konuşurmuş. şimdi sen de bir başka insana küçük deyip aynı işi yaparaktan kendi kendine bir paradox yaratmadın. olldu paşam. bu lafı ben degil bir düşünür söylemiş. ulan sana ben küçük insansın demedimki? sen böyle kişileri tartışma,daha büyük bir insan ol diye söyledim.amma komplexlisiniz ha.
forgiver Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 nikimi rahat bırakın bişey yazayım bir ara
Spacecake Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 Büyük insan olmayı senden öğreneceğimi nerden çıkardın acaba ?? afedersin ama sen kimsin gelip bana büyük insan ol diyorsun? bunu aşağılama olarak söylemiyorum forumda nickini gördüğüm bi adamın bana gelip koçum büyük insan ol demesi gerçekten komik şu lafından sonra seninle tartışmaya bile gerek yok zaten. edit: ayrıca üslubumuza dikkat edelim samimi olmadığımız insanlara "ulan" gibi kelimeler kullanmayalım.
Rahan Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 Vanity said: bu lafı ben degil bir düşünür söylemiş. e ama ama ben az önce forgiver da söylemiş olsa, en bi düşünür de söylemiş olsa yine de düşünce dile getirenden bağımsızdır diye dedim ya. o düşünüre ilet sen biraz daha düşünsün. ben napayım gece gece. forgiver said: nikimi rahat bırakın bişey yazayım bir ara noo way. o kadar insancıl olamıyorum.
fizban Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 geçen gün kuran dan alıntı yaparak hayvan da demişti sayın başbakanımız bizlere. büyük insan olamayız ki biz. hayvanız.
sg-1 Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2008 Celal Hoca hala atanamamış yav. Eller kollar dolu tabi. Hürriyet said: Hükümeti eleştirdiği için YÖK üyeliği engelleniyor 4 Temmuz 2008 DIŞ HABERLER Dünyanın en prestijli 1. sınıf bilim dergilerinden "Nature", siyasi görüşleri nedeniyle Türkiye’nin önde gelen jeologlarından Prof. Celal Şengör’ün YÖK üyeliğine atanmasının engellendiğini yazdı. Nature, Prof. Şengör’ün "Asistan bile olamaz" dediği YÖK Başkanı Prof. Yusuf Ziya Özcan’ın röportaj taleplerini reddettiğini de bildirdi. İNGİLİZ bilim dergsi Nature, son sayısında Prof. Dr. Celal Şengör’ün bilimsel kariyerine rağmen YÖK üyeliğine atanmamasını konu yaptı. Nature, Prof. Şengör’ün "Terör havası var. İnanılmaz şeyler oluyor. AKP’yi eleştirdiğim için böyle oldu. Kendilerine muhalif olan herkesten kurtulmak istiyorlar" şeklindeki sözlerine de yer verdi. Nature, Prof. Şengör’ün ocak ayında üniversitelerarası kurul tarafından YÖK üyeliğine aday gösterildiğini hatırlatarak, kurul başkanı Mustafa Akaydın’ın "Aday gösterdik, çünkü o iyi bir adam. Türkiye’de çok tanınmış bir entelektüel" sözlerine yer verdi. Genellikle adayların doğrudan onaylanması gerektiği halde YÖK yöneticilerinin bu atamayı beklettiği belirtilen yazıda, Şengör hakkında daha önce reddedilmiş, aile şirketi bağlantısı iddialarına dayalı etik soruşturması başlatıldığı, bununla da kalmayıp geçen hafta üniversitenin onayı olmadan yurtdışı gezisine gittiği gerekçesiyle ikinci bir soruşturma daha açıldığı hatırlatıldı. Dergi, Şengör’ün bu eziyete hükümeti eleştirdiği için uğratıldığına inandığını kaydederek ünlü profesörün "Kendilerine karşı olan herkesten kurtulmak istiyorlar" sözlerine yer verdi. Prof. Şengör’ün yeni YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan için "Asistan bile olamaz" dediğini de hatırlatan Nature, Prof. Özcan’ın röportaj taleplerini reddettiğini de bildirdi.
Prawler Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2008 Ne bekliyordunuz ki? Bu ulkede isler hep boyle yurudu. Kendilerinden olanlari, kuklalarini iyi pozisyonlara getirirler. Acaba o makama uygun mudur? diye bir soru tabii ki sormazlar. Zamani geldiginde imam hatipliyi konservatuar backgroundu gerektiren yere udur yaparlar. Simdi Celal Sengor'un YOK uyesi bile olamamasi o kadar normal ki. Sadece diger iktidarlarda boyle kirip gecirme yoktu, sessiz sedasiz kadrolasiliyordu.
fedaykin Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2008 Diğer iktidarlarda kadrolaşma devleti ele geçirme amaçlı değildi, sadece eş dost iş bulsun amaçlı idi, aradaki fark burada. O konu komşu belki işi biliyordu belki bilmiyordu ama kendinden olmayana düşman değildi.
Horizon Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2008 İsmet Berkan said: 02/02/2008 (11490 kişi okudu) Önceki gün bu köşede dünyaca ünlü yerbilimci Prof. Dr. Celal Şengör'ün Üniversiteler Arası Kurul tarafından Yüksek Öğretim Kurulu'na aday gösterilmesi üzerine ÜAK üyelerine gönderdiği teşekkür mektubunu yayımladım. Bu yazı üzerine epey bir zamandan beri almadığım kadar çok elektronik posta aldım. Gelen mektupların bir bölümünü Celal Şengör'ün haklı olduğunu düşünenlerin mektupları oluşturuyordu. Çok sayıda mektup aldığım ve hepsini tek tek yanıtlayamadığım için bugün Şengör'ün yazdıklarına geri dönüyorum. Prof. Şengör'ün metni, içinde çok sayıda doğru cümle bulunan, doğru tespitlerin yapıldığı bir mektup. Ama bu doğrular hep üniversal düzeydeki olgular için geçerli. Dinin dogmalardan oluşması, bilimin esasının yanlışlanabilirlik olması, bilimle din arasındaki çelişki gibi şeyler bunlar. Esasen bu cümleler, benim köşemin sürekli okurlarının yabancı olmadığı, benim tarafımdan da zaman zaman konu geldikçe savunulan düşünceler. Ancak Şengör'ün metni bunlardan ibaret değil. Bir de bu genel doğrularla günümüz Türkiyesi'nin başlıca tartışma konusu olan türban konusunu evlendirmeye de çalışmış ünlü yerbilimci. İşte sakatlıklar da tam burada başlıyor zaten. Benim okumama göre Prof. Şengör şöyle bir Aristo mantığı yürütüyor: Türbanlılar dindar insanlardır. Dindar insanlar dogmalara inanırlar. Dogmalarla bilim bir arada yaşayamaz. Dogmalara inananlar bilim yapamazlar. O halde türbanlılar bilimi öğrenemezler. O halde türbanlılar üniversiteye girmemelidir. Adım adım gidelim: Türbanlılar büyük olasılıkla dindar insanlardır. Dindar insanlar mutlaka dogmalara inanırlar, en azından Allahın varlığına inanırlar. Dogmalarla pozitif bilim bir arada yaşayamaz. Ama dogmalara inananlar sahiden pozitif bilim yapamazlar mı? İlk aklıma gelen örnek, tanrının varlığını sorgulamak şöyle dursun gökyüzünde tanrıyı arayan Galileo Galilei. Engizisyonda yargılandı, yakılarak idam edilmekten kendi bilimini inkâr ederek zor kurtuldu. Bugün modern fiziğin kurucusu olarak anılıyor. İkinci örnek, son derece dindar olması yetmezmiş gibi hayatının önemli bölümünü simyaya adayan Sir Isaac Newton. Başka örnekler vermeme gerek var mı, bilmiyorum. Şengör'ün mantık dizgesini devam ettirmeme de gerek kalmadı herhalde. * * * Ama biz yine de, bir an için Şengör'ün yürüttüğü mantıkta hiç hata olmadığını, onun haklı olduğunu varsayalım. İstatistik bir bilimse, türbanlı kadınlarla aynı düşünceleri paylaşan, dindarlıkta onlardan geri kalmayan en azından eşit sayıda erkek de olması lazım üniversitede. Prof. Şengör acaba onlara üniversitenin kapısını nasıl kapatmayı düşünüyor? Devam edelim: Eğer bütün türbanlılar, şeriat özlemi içinde ve ilk fırsatta laikliği ortadan kaldırmak isteyen insanlarsa ve çeşitli araştırmalara göre Türkiye'de kadınların yüzde 60-75'i dini sebeplerle başını örtüyorsa, az önceki akıl yürütmeyi tekrar ederek, erkeklerin de bir o kadarının şeriat özlemi içinde insanlar olduğunu mu düşünmeliyiz? * * * Bilim-din, bilimsel bilgi-dogma çatışması da üniversitede bir yere kadar vardır. Bir edebiyat profesörü veya bir hukuk profesörü veya sosyal bilimlerin başka bir dalından bir akademisyenin yaptığı 'bilim'le dinsel dogmalar arasında hiçbir çatışma yaşanmayabilir ve yapılan yine de 'bilim' olmaya devam eder. * * * Son olarak Celal Şengör'ün bir çarpıtmasının üzerinde durmama izin verin. Şengör, mektubunun sonlarında aynen şöyle diyor: "Kimse bize bu açıdan ´bilimperestlik yapıyorsunuz' diye bir eleştiri yöneltemez, zira, büyük felsefeci Lord Bertrand Russell'ın dediği gibi, insanlığın gerçekten bildiği fakat bilimin bulmuş olmadığı hiçbir şey yoktur. Bir başka deyişle, bilim dışında insanlığın hiçbir bilgi kaynağı yoktur." Aynı Bertrand Russell'ın bir dönem elinden tuttuğu, kitabının yayımını sağladığı Witgenstein'ın eğer hâlâ duruyorsa kemikleri sızlıyordur; Russell'ın 'İnsanlığın gerçekten bildiği fakat bilimin bulmuş olmadığı hiçbir şey yoktur' cümlesi ile 'Bilim dışında insanlığın hiçbir bilgi kaynağı yoktur' cümlesi aynı anlama mı gelir? İnsanlığın bilim dışında bilgi kaynakları elbette vardır. O bilgilerin geçerliğini tartışmak başka bir şeydir. Bertrand Russell, cümlesini çok daha dikkatli kurmuş, anlamını aşan hiçbir şey söylememiş. Ama Celal Şengör bu cümleyi de kendi tezi için çarpıtmaktan geri kalmamış maalesef. Yazıyı Bertrand Russell'dan bir başka alıntıyla bitireyim: 'Dünyamızın sorunu, aptalların kendilerinden çok emin olması, akıllılarınsa şüphelerle dolu olması.' Direk olarak inanan insanların bilimden ve üniversiteden uzak durmalarını savunan bir adam. Şahsen Yök e üye olmasını istemem.
Öne çıkan mesajlar