Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

HDR Fotoğraf Tutorial'i

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Absolut said:
D80de direk HDR çekim modu varmış autobracker diye muhtemelen diger slr makinelerdede vardır yarın onunla daha net fotolar çekip koyarım :)

Ebek ben de o bracketing olayını sonradan keşfettim ama en fazla 5 foto çekiyo -2 -1 0 +1 +2 diye...yani bende öyle en azından...
Mesaj tarihi:
Tripodla çekiyorum fotoları.
Simdi biraz arastırdım ve d80 tek seferde max 3 autobracketing cekim yapıyormus. Ama exposure comp. ile biraz ynama sonucu rahatlıkla 9 poz cekilebiliyor yani ilk 3 cekim sonrası(3f +1 yani -1 0 +1 çekmiş oluyor su an) exp.compu +3 yapıp 3 poz sonra -3 yapıp 3 poz cekince. toplam 9 poz -4,-3,-2,-1,0,+1,+2,+3,+4 seklinde cekilmiş oluyor.
Kızlar bi uyusun cılgın fotolar çekip yollıcam :)
Linki
Mesaj tarihi:
9 10 pozda baya bir degisim oluyormus.3 pozdan otesine gecemedim ben :)

Absolut,9 pozda cektigin fotografta photomatixte very high mi yaptın modu yoksa highda mı?

Tesekkurler.
Mesaj tarihi:
3 poz -2, 0 +2 şeklinde seçilip birleştirildiğinde bende baya aydınlık bir kare oluşuyor. photoshop'ta birleştiriyorum bu arada. nasıl bunun önüne geçilebilir? saçma bir aydınlık, büyük ışık patlaması çünkü.
Mesaj tarihi:
Gammanın ustundeki limunosity olması lazım.Onu kesin kurcala derim Absolut.Iyi sonuclar veriyor.9 karede ise cok iyi verim alınabilir.Bi de sen photomatixi sitesinden mi indirdin :)
Mesaj tarihi:
Ya bu photomatixte şimdi generate hdr diyip fotoları verince kendisi ilk bi foto gösteriyo ya o gayet güzel oluyo fakat tone mapping yapmaya kalkınca o ayarlar gidiyo direk kendisi öyle işlese fotoğrafı bana uğraştırmasa ayarlarla felan çünkü her zaman güzel şeyler tutturmak zor oluyo yok mu öyle bi seçenek?
Mesaj tarihi:
bende de aynı alet var d80
ama henüz tatmin olacağım hdr lar elde edemedim.
saturation ı köklenmiş düz fotolar gibi duruyor abso seninkiler de benimkiler gibi : )
ilk sayfada mesaj atan mutos'un fotolarını inceleyin farkı görürsünüz. mutosla daha önce deviantta karşılaşıp bu konuda sorular sormuştum burda da çıktı herif : )

edit= düşünüyorum da photoshop cs3 yerine photomatix kullansam daha farklı mı olur diye...

edit2= sanıyorum bunun sebebi biraz da fazla ışıklı alanlarda çekiyor olmam, daha karanlıkta denemek de lazım. ondan çok parlak (saturated) görünüyor olabilir.
  • 2 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
mutos said:
Tek kareden HDR yapan hangi programı kullanıyorsunuz?

bi yanlış anlaşılma var sanırım , HDR aslında tek fotodan oluşamaz

minimum 3 ayrı foto ve önerilen 7-9 fotografın birleştirilmesi ile oluşur ,

tek foto ile yapılan bu resimler olsa olsa , photoediting oluyor.
  • Yeni Oluştur...