Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

HDR Fotoğraf Tutorial'i

Dev

Öne çıkan mesajlar

Absolut said:
D80de direk HDR çekim modu varmış autobracker diye muhtemelen diger slr makinelerdede vardır yarın onunla daha net fotolar çekip koyarım :)

Ebek ben de o bracketing olayını sonradan keşfettim ama en fazla 5 foto çekiyo -2 -1 0 +1 +2 diye...yani bende öyle en azından...
Sosyal ağlarda paylaş

Tripodla çekiyorum fotoları.
Simdi biraz arastırdım ve d80 tek seferde max 3 autobracketing cekim yapıyormus. Ama exposure comp. ile biraz ynama sonucu rahatlıkla 9 poz cekilebiliyor yani ilk 3 cekim sonrası(3f +1 yani -1 0 +1 çekmiş oluyor su an) exp.compu +3 yapıp 3 poz sonra -3 yapıp 3 poz cekince. toplam 9 poz -4,-3,-2,-1,0,+1,+2,+3,+4 seklinde cekilmiş oluyor.
Kızlar bi uyusun cılgın fotolar çekip yollıcam :)
Linki
Sosyal ağlarda paylaş

Ya bu photomatixte şimdi generate hdr diyip fotoları verince kendisi ilk bi foto gösteriyo ya o gayet güzel oluyo fakat tone mapping yapmaya kalkınca o ayarlar gidiyo direk kendisi öyle işlese fotoğrafı bana uğraştırmasa ayarlarla felan çünkü her zaman güzel şeyler tutturmak zor oluyo yok mu öyle bi seçenek?
Sosyal ağlarda paylaş

bende de aynı alet var d80
ama henüz tatmin olacağım hdr lar elde edemedim.
saturation ı köklenmiş düz fotolar gibi duruyor abso seninkiler de benimkiler gibi : )
ilk sayfada mesaj atan mutos'un fotolarını inceleyin farkı görürsünüz. mutosla daha önce deviantta karşılaşıp bu konuda sorular sormuştum burda da çıktı herif : )

edit= düşünüyorum da photoshop cs3 yerine photomatix kullansam daha farklı mı olur diye...

edit2= sanıyorum bunun sebebi biraz da fazla ışıklı alanlarda çekiyor olmam, daha karanlıkta denemek de lazım. ondan çok parlak (saturated) görünüyor olabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...