Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

çıldırıcam (win xp şifremi unuttum)


knoxville

Öne çıkan mesajlar

dün geceden beri fitil oldum
zilyon tane şey denedim
artık son yöntemi deniyorum
yannız burdan bi programa sövmeden edemicem
passware die bi program
xp setup'da F6'ya basaraktan tanıtıyoruz bunu.
deneme sürümünü indirdim
taklalar atıyorum ben bu arada çünkü şifreyi söylemese bile ilk 2 karakteri vereceini bekliyorum.

herneyse yazılar aktı bayaaa
sonra bi yazı.. neymiş efendim deneme sürümünde sadece admin şifren Demo12345 ise değiştiriyomuş. ulan program ucuz olsa alacam kıytırık şey $200 !!

yeni bilgisayar toplarım daha ii be
danalar.[signature][hline]Arnie "Artxed" Civardagezer
MISCHIEF. MAYHEM. SOAP.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Valla Linux olsa 2-3 dakikada kurtarırsın ama, XP de direk olarak elle değiştirebileceğin bir dosya pek yok.. Var ama en azından plain text değil.

Şimdi ;

Bir Linux CD si ( veya boot-root disketi ) ile makina mount edilir.. Tercihen Knoppix.. /sbin/modprobe ntfs yazılır ve ntfs olan drive ( veya fat e kurmuşsan modprobe kullanmana gerek yok ) mount edilir. mount /dev/hda1 -t vfat ( veya ntfs ) şeklinde.. hda1 olayı ise forumlarda daha önceden açıklandı, araştırınız.

Drive mount edildikten sonra, %WINDOWSDRIVE%:%WINDOWSDIR%system32config dizinindeki SAM adlı dosya kopyalanır bir diskete falan.. Veya başka bir partitiona..

Sonra XP açılır. L0ptcrack adlı bir program var, o indirilir.. SAM dosyası gösterilir.. Başlar kırmaya.. En geç 1-2 gün elinde, sistemdeki tüm şifreler elinizde olur.

Linux 'ta root şifresini kaybetmişseniz de ;

Yine bir Linux CD si ile boot edilir ( veya boot-root ), Linux partition mount edilir ( bkz: mount nasıl ederim ? ( yukarda ) ). Tabii bu sefer -t vfat parametresini kullanmanıza gerek yok. /etc/shadow dosyası editlenir, vi /etc/shadow, pico /etc/shadow, vim /etc/shadow, joe /etc/shadow, etc. etc... İlk satırdaki hashlenmiş şifre silinir ( muhtemelen shj23^fjXasf falan şeklinde gözükecektir ) ve makina baştan açılır.. Artık root şifresi yoktur, direk Enter la geçebilirsiniz.[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..

-EE
Unix/Linux Sys. Adm., Security Prov., Programmer, IT Depart. PM

Google Search : "Türkiyenin en iyi hosting firması"
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sharky benzer bi yöntem kullandım diyim.
diğer partition'a xp yükledim yine. diğer xp klasöründe bi yerden sam dosyasini aldim config'dekine koydum. restart attım logon ekranında administrator vardı sadece. değiştirmeden önceki şifreyi denedim girdi. sonra eski account'u tekrar yarattım. aynı isimde olduğu için ayar yapmama gerek kalmadı. dosyalar duruyodu ama account yoktu yani...

ondan önce de şunu denedim:
system32'deki logon.scr dosyasini sildim. onun yerine cmd.exe 'nin kopyasını logon.scr diye rename ettim command'den. logon screen'de 15 dakka bekleyince screen saver yerine command çıktı doğal olarak. oraya "net user administrator 123456" yazdım. ama system error 5 mi ne öyle bi sorun verdi.

diğer yüklediim xp farklı hddisk'te olduu için direk shift + delete yaptım. sonra boot.ini 'den entry'i sildim.[signature][hline]Arnie "Artxed" Civardagezer
MISCHIEF. MAYHEM. SOAP.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Güzel halletmişsen sorun yok.

Local erişimi olan her işletim sistemi kırılır. Sorun remote dan ulaşmak :)[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..

-EE
Unix/Linux Sys. Adm., Security Prov., Programmer, IT Depart. PM

Google Search : "Türkiyenin en iyi hosting firması"
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...