Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

özel muayene ve devlet hastanesi farkı


Spastik_Serce

Öne çıkan mesajlar

kardeşim bu ne rezilliktir. adamın muayenesine gidiyoruz herif sürekli ilgileniyor yüzümüze gülüyor, aynı adam para durumunda sorun yaşarsanız hastaneyede gelebilirsiniz diyor, samimiyetine güveniyoruz gidiyoruz. ama doktor bey bırakın ilgilenmeyi sizi hatırlamıyor,suratınıza bile bakmıyor, biraz daha konuşsak dövücek resmen. ( muayenedeki haline bakarak karşılaştırma yapıyorum, inanılmaz fark var)

napıyorsun kardeşim sen? para için ikiyüzlülük mü yapıyorsun yada devlet hastanesimi senin için tecrübe, zorunlu geçirilmesi zaman olarak mı görüyorsun?

yazık. sekreterini aradım anlattım. hocamla konuşup tekrar dönücem dedi halen ses yok.

çok çirkin birşey. devlet hastanelerindeki ilgisizliğin sebebide sanırım özel muayeneler. para için ikiyüzlülük olayını yazmaya bile utanıyorum ama bunların davranışları bu yönde.

devam türkiye adlı başlğım vardı eylül ayında. bana tepkileri vardı bazı kullanıcların. alın işte türkiyede devlet hastanelerinin hali.

XXX doktor un muayenedeki hali ve devlet hastanesindeki hali. bu kadar utanç verici işte. sekreter babası öldü 2 ay önce belki ondandır diyor ama hiç sanmıyorum. 2 dakka muayenedeki gibi taklit yapsa hakkında böyle düşünmeyeceğiz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yapıyor tabiki 2 yüzlülük, ve devlet hastahenesınide zorunlu geçirilmesi gereken zaman olarak görüyor.

4-5 yıl önce ölüm riski yüksek bi kaza geçirdim hatta burada da topic falan açmıştım hatırlayanlar olur belkı. devlet hastahanesıne kaldırıldım önce. 7 saat kırık kemiklerimle serumsuz şekilde 20 kişilik odada beklettıler beni. sonra cesaret edemıyoruz dedıler biraz üstlerine gidince bıçaklanma vakasında 2 kişi aldık ameliyata ameliyathane dolu falan dediler almadılar. maraştan antep'e taşındım o 7 saatin üstüne özel bi hastahaneye, yüksek kalite ilgi aldım.

ama haklıdır adam. o kadar olanaksız, pis, deneyımsız adamların bulunduğu, yığılmanın olduğu bi yerde ameliyat edip olabilecek herhangi bir şeyden sorumlu tutulma riski varken, gunde 1281*9851 kişi gelse yemek yıyecek zaman bulamadan çalışsam ve özel bi kuruluşta 1-2 saatte kazanacagım parayı bana 1 ayda verirlerse olabilitesi normal bişeydir bu. bunları yaşamış biri olarakta hiç bişey demem adamlara hak bıle verırım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hm, sakin olalım bir önce,

Doktorların paragöz olmadığını iddia etmiyorum ama (kim değil ki) şu da var; devlet hastanelerinde çalışan doktorlar gün başına astronomik sayıda hastayla görüşme durumunda kalabiliyor bu doğrultuda yorgun (ters diyelim veyahut) bir zamanında denk gelirsen sana süper davranmayışlarını bu hususa yorabilmen lazım.
Günde 100'e yakın hastanın suratına sırıtıp, onları tanıyabilmek insanüstü bir özellik.
Öte yandan elbetteki karşılığında alınan maaş insan ilişkilerini etkileyen bir etken. Burda kimse insaniyetin parayla ölçülemiyeceğinden bahsetmesin, sana emeğinin karşılığını tam vermesinler ama sen işini gayet çok severek yap herkese sevgi pıtırcığı gibi yaklaş falan, olcak iş değil ki.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

O basit çözüm dediğin şey AKP'nin kendi procesi zaten.
Gayet mantıksız bir çözüm, çözüm de değil ayrıca. Öğretmenlerin özel ders vermesini engeller gibi bir şey. Neticede doktorlar fazla mesai yapıp fazla kazanmak istiyorlar, çalışarak para kazanan kimselerin fazla çalışmasını engellemek abes bir durum. Yani siz hastaneye giden adama doktorun 'sende şu, şu var gel muaynehaneme orda bakayım burda bu kadar olur' dediğini mi sanıyosunuz ki. Zaten hiç bir doktorun devlet hastanesinden kendi muaynehanesine hasta düşürmeye çalıştığını sanmıyorum şayet muaynehane ve özel tıp merkezlerini seçen insanlar zaten seçiyorlar.

Bana kalırsa "Otobüs şöförleri taksi şöförleri kadar nazik değil, böyle ikiyüzlülük mü olur" demenin ötesine geçmiyor bu başlık.
Sosyalizmin gelceği de yok ki, parası olan daha iyi bakılır. doktorlara kızmayın boşuna :p
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Öğretmenlerin özel ders vermeleride yanlış. Hele ki kendi okullarındaki sınfılarındaki öğrencilere ders vermeleri tam anlamıyla şerefsizlik. Ya özel ders vereceksin ya okulda çalışacaksın. Ya devlet hastanesinde doktorluk yapacaksın, ya özelde. Devlet hastanesini özel muayenehane'ne hasta çekmek için araç olarak kullanacaksın birde vatandaşa köprek muamelesi yapacaksın ha? AKP'Nin böyle bir projesi varsa sonuna kadar arkasındayım. Öğretmenlerin, doktorların ve hatta her türlü çalışanın maaşlarının yetesiz olduğunu biliyoruz. Ama beğenmeyen istifa edip özele geçsin. Devlette çalışacak kimse kalmazsa, o zaman devlet maaşlarda iyileştirme yapmak zorunda kalacaktır. Yok devleti tercih ederlerse , o zaman sorun yok.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ombakkombak said:
Öğretmenlerin özel ders vermeleride yanlış. Hele ki kendi okullarındaki sınfılarındaki öğrencilere ders vermeleri tam anlamıyla şerefsizlik.

Yasak zaten, meslekten atıyorlar kanıtlandığı takdirde kendi okulundan birine ders vereni.
said:
Devlet hastanesini özel muayenehane'ne hasta çekmek için araç olarak kullanacaksın birde vatandaşa köprek muamelesi yapacaksın ha?
Nerden çıkarıyosunuz böyle şeyleri ya? Doktorluk gibi kutsal bir mesleği bu kadar aşağıya neden çekiyosunuz ki durduk yere. Hipokrat yeminlerini laf olsun diye yapmıyor bu insanlar. Sen git 10 sene dirsek çürüt sonra devletin verdiği uyduruk maaşla yetin. Hem devlet için çalışıp hem de kendi özel yerinde kendi özel zamanını fazla mesaiye harcamanın ne yanlışı var?
Bunları söyleyen biri olarak merak ettim bir hastalığın var da devlet memurları sana kötü muamele mi yaptı muayne/tedavi sırasında.
Ha muaynehanesinde güleryüzlü adamın aynı zafiyeti devlet hastanesinde göstermemesinden şikayetçiysen bir çalışma ortamlarını karşılaştır diyorum. Güleryüzlü olmamak, hatırlamamak falan yorgunluk belirtileridir hayvanlık değil.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hayatımda* hastaneye gitmedim. Ama o dediğimi yapan yüzlerce hekim var olduğunu herkes biliyor. Şerefli meslek ayakları çekmeyin bana. Her mesleği yapan şerefliler ve şerefsizler vardır. Hiçbir meslek şerefli değildir. İnsanlar şerefli olurlar. Bıçak parası vermeyen hastayı üstünkörü ameliyat eden, sarhoşu, karşı cinsi muayene etmeyen bir ton doktor örneği var.

Ek: Benim de amcam doktor. Yakınlarınız doktor diye, veya siz ileride doktor olacaksınız diye bu kadar körü körüne ve saçma yorumlar yapmayın.

*Hayatımda değilde son 5 yıldır diyeyim ona.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
ani siz hastaneye giden adama doktorun 'sende şu, şu var gel muaynehaneme orda bakayım burda bu kadar olur' dediğini mi sanıyosunuz ki. Zaten hiç bir doktorun devlet hastanesinden kendi muaynehanesine hasta düşürmeye çalıştığını sanmıyorum


...veee yenizelandadan katılan yarışmacımız...

şaka bir yana kimisi cidden paragöz bir şekilde yaklaşıyor, sağlık falan bir yere kadar. annem hep doktor olmamı istedi, ben elimi taşın altına koyamayacağımı düşündüm hep. insanlar ile uğraşmak zor iş, ben doktorluk yapıp da geri dönüşü olmayan bir hata yapmaktan korktum. ama işte kimisi elini taşın altına koysa dahi şartları bile bile hedefi insan değil hedefi para oluyor. bizde çektik doktorlardan ama dayımların annesi ameliyat oldu yeni. bu pazar ziyaretlerine gittim ben de. önceki doktorlarından şikayetçiydiler çok. oyalamış, bir sürü mr, tomografi.. sonuç yok. sonra ellerinde raporları, mrları falan dolanıyorlar doktorları. geliri uzatsın diye "tamam şimdi bi açar bakarız, gerçekten durum kötüyse daha sonra ameliyat ederiz" diyenler mi istersin, 3kuruşun hesabını yapıp hemen "siz benim kartı alın, bu bizim arkadaş size uygun fiyata mr çeker. oradan bakarız" diyenleri mi..

"açalım bakalım" denilen kişi ameliyatını oldu neyse ki. yok ameliyat gerekli görüldü ve heme girdi. öncesinde bi açıp bakmadılar da ^_^ bel fıtığı ve kayma vardı. sıkışmadan dolayı sağ ayak parmakları kilitlenmiş durumdaydı ve daima ağrı çekiyordu kadın. implant falan takıldı ve nihayet ayak parmaklarını hareket ettirebiliyor.

ha bu arada ameliyatı yapan doktor "açıp bakalım diyen neye bakacakmış merak ettim" demiş dayımlara.. o doktora bizimkiler sevgilerini sunuyorlardı.
_______
allaha şükür uzun süredir özel sağlık sigortam var ve ağır bir hastalık geçirmedim. büyük hastanelerde en azından insan muamelesi görüyorsun.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa said:
said:
ani siz hastaneye giden adama doktorun 'sende şu, şu var gel muaynehaneme orda bakayım burda bu kadar olur' dediğini mi sanıyosunuz ki. Zaten hiç bir doktorun devlet hastanesinden kendi muaynehanesine hasta düşürmeye çalıştığını sanmıyorum


...veee yenizelandadan katılan yarışmacımız...



uahauhahua

yav said:
Yasak zaten, meslekten atıyorlar kanıtlandığı takdirde kendi okulundan birine ders vereni.


ben lisedeyken aynı ders öğretmenlerimiz okul kontrolünde ders saatleri bittikten sonra kurs veriyordu. hatta bir iki tanesinin yüzüne karşı kursunuza gelenlere kompozisyonda yüksek not veriyorsunuz demiştim. öbür dönem geleyimde notları yükseltiyim filan dedim. bozulmustu kadın.

benim zaten özel doktora gitme sebebim devlet hastanelerindeki ilgisizlikti. her gittiğimde resmen sallayıp geri gönderiyorlardı. baktım olmuycak mecburen özele gittim.

devlet hastanelerinde şartlar kötüymüş. neresi kötü abi devlet maaşı + devlet sigortası + döner sermaye den para alıyorsun. gidip birde muayene açıyorsun, ben şurda burda doktorum diyorsun.

adam ilgilenmiyor arkadaşım, hiç tınlamıyor, sana kendi muayenesinde gösterdiği önemi göstermiyor. yani önemli bir sorunun olsa sakata geliceksin. adam senin sağlığını paraya tercih mi ediyor?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

İyi tamam, bütün doktorlar iğrenç adamlar. Mutlu musunuz şimdi?
Nedir bu saçma genelleme merakınız. Ömründe doktora gitmeyen zat bilmem ayşekızdan duyduklarıyla tüm meslek insanını yerin dibine koyabiliyor veya parasıyla gittiği yerde şımartılmaya alışmış insan devlete gittiğinde ilgisizlikle karşılaşınca hemen celallenip tekrar genelleme yapma acizliğine sığınıyor.

Elbette bazı fırsatları kötü yönde kullanan paragöz insanlar var, bu insanlar şerefsizler ama bu insanlar heryerdeler. Beyaz önlük giyince olunan bişey değil bu şerefsizlik hedesi. Her beyaz önlüklüye bu adamlar şöyle şerefsiz böyle şerefsiz zaten orda bi bok yaptıkları yok o kadar para indiriyolar bi de millete köpek gibi davranıyorlar şudur budur diyen adama doktorları kıskanıyor gözüyle bakarım, acırım da.
Zaten ilaç firmaları bilmem ne doktora bilmem ne hediye etmiş diye konuşan zilyon tane garip insan var, onlara zenginin malı züğürdün çenesini yorar diyip geçiyorum hadi.

Ailevi sebeplerden dolayı tıp camiasının içinde büyüdüm sayılır, onu geçtim yılın 4-6 vakti doktora gitmemi gerektiren bir hastalığım da var. Bu yüzden her şekil hastane/muayne alanına girmişliğim, her türlü doktorla muattap olmuşluğum var. Hani takım tutar gibi de savunmuyorum ki, sizin gözlemlemeden yaptığınız genellemelere karşı kendi deneyimlerimle konuşuyorum. Yeni Zelandada tıp okuduğum falan yok heh.

Ayrıca her türlü meslek alanında bir insanın fazla mesai yapmasını engelleyecek her türlü tasarıya da karşıyım. Adam fazla çalışmak istemiş çalışmış, sen çalışamadığın için(acaba?) niye yermeye çalışıyosun bi de adamı?.

Belki bu yüzden cevap verme gafletine giriyorum ama körü körüne bu kadar genelleme yapmayın, koca adamlarsınız.

Hoş, aynı konu kişisele açılıp "bilmemne doktor böyleydi ben de çok sinir oldum" edasıyla ele alınsa hiç tınmaz, var öyle şerefsizler der geçerdim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sevgili arkadaşlar uzaktan atıp tutması kolay. Ben birde size beğenmediğiniz ortamları doktor gözünden anlatayım.

Öncelikle bir üniversite hastanesinde çalışıyorum, ve günde X hasta bakıyorum. X dedim çünkü bu sayının altını doldurmanız mümkün değil. Hasta başına bir Psikiyatrist için 15-20dk çok kısa bir zamanken, bir genel cerrah için lütuf olabilir. Sonuç olarak doktorların devlet / universite hastanelerinde insani koşulların çok uzağında hasta değerlendirmek zorunda olduğuna emin olabilirsiniz. Hasta kapıdan girmeyi ve tedavisini alıp çıkmayı bekler. 100 hastadan ancak 1 tanesi gerçekten neler olup bittiğini merak eder. Siz, size verilen kısacık sürenin içerisinde hastanın şikayetlerini dinlemeli, anlamalı, doğru şekilde hastayı yönlendirip size ihtiyacınız olan şeyleri anlatmasını sağlamalı, muayene etmeli, tetkiklerini incelemeli, bir ön tanıya / tanıya varmalı, ilacını yada yeni tetkikini istemelisiniz. Bu bütün dünyada yapmanız gereken şeyler. Türkiyede ayrıca önünüzdeki kağıdı doldurmalı , sonra bilgisayardaki formu doldurmalı, SSK'nın girmenizi zorunlu tuttuğu ICD kodunu girmeli, hastanın elindeki (karne, rapor, vs.) dökümanlara bilimum gereken şeyleri yazmalısınız. Bunların dışında da hasta eğitimi görevinizi yerine getirmelisiniz. Ve bunları tabiki güler yüzle ve güven verici bir şekilde yapmalısınız.

Bunları size verilen kısacık süre içerisine sığdırmak konusunda ilginç yetenekler geliştirmiş durumdayız. Öyle yapmalıyız çünkü devlet eksik belge kabul etmediği gibi, hastanın yanlış tanı / tedavisinden dolayı vicdanınıza, hastaya ve elbette kanunlara karşı sorumlusunuz. Kısaca mükemmel olmak zorundasınız.

Bu arada size standart bir poliklinik gününde yukarıdaki işlerin yanında idare etmeniz gereken yurdumun sosyokültürel / eğitim problerinin sonuçlarınıda yaşayacağınızı da eklemeliyim. Çünkü bir çok yeşil kartlı hasta Türkçe bilmiyor. Yurdum insanı sıra dinlemiyor. Yurdum insanı "kısa bir şey soracağım" ifadesi altında size en az 20dk'lık iş getiriyor. Sizi poliklinikte ziyaret eden bir çok insan, onları elle muayene etmediğiniz taktirde kendini muayene için orada olmuş saymıyor ve sıra tanımasının gereksiz olduğunu düşünüyor.

Tabi birde poliklinik şartları dışındaki faktörler var. Doktorlar özellikle üniversite hastanesinde ama devletin bir çok bölümünde haftada 40-45 saatlik çalışmanın altına imza atmışken 80-90 saat çalışıyor. Bir kaç istisnanın dışındaki klinikte nöbet ertesi dinlenmemiz mümkün de değil. HİÇ ama hiç uyumadığınız bir nöbetin arkasından yani 24 saatlik uykusuzluğun ardından bütün gün süren yukarıdaki şartlardaki bir poliklinik gününün en son hastasında yaptığınız bir hatanın bedeli emin olun soruluyor. Kimse ne şartlarda çalışıldığını umursamıyor elbette. Bu yazıyı okuduğunuz bu gece lütfen uyumayın, ve evin içinde ayakta gezinin. Yarın beni daha iyi anlarsınız.

Bu muhabbet daha çok uzar gider. Biz herşeye rağmen doktor olmaktan memnunuz.

Bazı hükümet kişileri size çok fena bir şekilde doktorun daha çok para alınca susacağı, doktorun para ile tatmin edileceğini emboze etti. Bu yüzden heryerlerde bunların konuşulduğunu görebilirsiniz. Ama 9 - 10 bin ytl maaşlarla bile kimse ilgili yerlere çalışmaya gitmedi. Bizler insani çalışma koşulları istiyoruz, daha fazla para değil.

Tam gün yasası, muayenehane konusu apayrı konular. Onlardada konuşabiliriz elbette ama bu yazı okunabilirlikten uzaklaşmaya başladı sanrım :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sakinim canım. Gece acillerde bize hasta yakınları neler söylüyorlar bir bilseniz. Bir poliklinik gününün ruh haline ayna tutmaya çalıştım sadece. Yoksa doktorun karşılaştığı sıkıntılar kitabının ancak bir chapter'ı olur bu :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yaşanmış Olay
Bir arkadaşımın çocuğu rahatsızlanıyor. Çocuğu hastaneye götürüyorlar durum ciddi olduğu için hastaneye yatıyorlar. Doktor muayne ediyor ilaç yazıyor 3 gün burada kalsın diyor. Arkadaşım çocuğun rahatsızlığını sorunca odama gelin görüşelim diyor. Arkadaş odaya gidiyor tekrar çocuğunun rahatsızlıını soruyor. Doktor kartvizitini çıkarıyor özel muayhanemin adresi kartımda yazılı gelin görüşelim diyor. Arkadaşın ısrarına rağmen hastalığı söylemiyor. Arkadaşda çocuğu alıp başka bir ilçenin hastanesine götürüyor. oradaki doktor Akdeniz Anemisi tehşisi koyuyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bizde öyle dedik, hepsi şerefsiz demedik. Biz afedersiniz şeyimizi doktora emanet etmiş insanlarız.(sünnet olayı) Ama öyle doktor yok, hiçbir doktor buna tenezüül etmez gibi bir genellemeye sen gidersen; millet sana bir tarafıyla güler. Dediğim gibi devletin verdiği para yetmezse özele gitsin veya muayenehane açsın serbest piyasa şartlarında, becerisi kadar, elinden geldiği kadar para kazansın. Yok idealistim ben diyorsa devlette devam etsin. (Bu sistemde iyi doktorlar parası olana bakacaktır, bize kötüler kalacaktır maalesef. Bunun da farkındayım. )
Bazı doktorlar Devlet hastanelerindeki hastaları özel muayenehanelerine ÇAĞIRIYORLAR. Gitmezse KÖTÜ DAVRANIYORLAR. Bu ülkenin gerçeği bu. Olmuyormuş gibi davranarak kendinizi salak konumuna düşürmeyin. Bana çok büyük iyilikleri dokunan doktor tanıdıklarım var. Onları tenzih ederim. Tekrarlıyorum, bütün meslekleri yapan şerefli-şerefsiz insanlar vardır. Meslekler şerefsiz olmaz, insanlar şerefsiz olur.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

qui gayet guzel yazmis

misal GATA askeriyenin sivile acik degildi vakti zamaninda

muaynane olayi tabiki yoktu en kral albay rutbesinde doktorlar bakardi zamani yetistirirseniz
poliklinige gittiginizde cay/kahve ikram edilir sohbet filan bile edilirdi personel guleryuzlu tesis bal dok yala kivamindaydi

sonra sivil e emekli sandigi/ssk ya acildi ve birden bu tablo ucup gitti

kapilara akdar kuyruklar itis kakislar
insanalrin hava alip cay icmek icin ciktigi guzelim bahcede cimenelrde tiklim tiklim oturmus her halinden mutsuz oldugu belli olan insanlar

yuksek rutbeli doktorlar ayirmsi kendilerini muaynehane sistemien gecmis digerleride
poliklinige gidince eskiden cok iyi tecrubeli doktorlar bakarken simdi daha birbiriyle anlasamiyan mezun olmamis zipzip astegmenler bakiyor
yerler pislik icinde filan

eskiden max 30dk beklenen sira olmus 2 saat cay kahveyi gectim ilk iceri girdigimizde sanki magradan yeni cikmis barbar muamelesi yapiyor askeri karti gorunce ceki duzen veriyor cok kaba konusuyor azarliyor payliyor aksi halde

hak veriyorum bu sartlar altinda calisan doktora ama hastaya muamele boyle olmamali
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...