Exodus Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 said: şirketlerini batırıyor milletvekillerinin vs. istediği zaman Bir örnek verebilirmisin, kim kimin şirketini nasıl batırmış?
Sly-One Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 sadece o boyutta da değil, etrafına bakmasını bilen insanlar akp yandaşlarının, iş adamlarının vs. nasıl dindar görünen konuşmalar yaparak yanaşmaya çalıştığını, ya da orta çapta iş adamlarının bile maliyecilerle başı belaya girmesin diye hacca gittiğini falan görebilir. benim tanıdığım insanlar var böyle. bunlardan olmadan terfi bile alamama durumuna geleli aylar oluyor pek çok şirkette vs.
Exodus Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 Teşekkürler Antimodes. O yargılanamaz kısmı baya kötü olmuş. Milletvekillerinin tutuklanabilmesi bence de izin verilmemesi gereken birşey. Soruşturma açılabilmesi ve yargılanabilmeleri lazım milletvekilliği sıfatıyla yapmakdıkları şeyler için ama. Dokunulmazlığın o dereceye kadar kaldırılmaması için herhangi bir neden yok gibi.
Juzzam Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 Antimodes52 said: Dokunulmazlığın amacı iktidarı değil, muhalefeti korumaktır. Türkiye gibi %45'ler, %50'lerle siyasi partilerin başa gelmiş olduğu bir ülkede siz hele bir kaldırın dokunulmazlığı, bakın neler oluyor demokrasiye. Meclisimiz, hakkında kovuşturma yapılanların yuvası haline gelmiş durumda. Bu durum sadece toplum önünde meclisin saygınlığını da zedelemekle kalmıyor aynı zamanda yolsuzlukların üzerine gidilememesi toplumun adalete olan inancını da yaralıyor. Bunu sence nasıl halledebiliriz? Ayrıca temsilde adaleti sağlamadan zaten ülkede tam anlamıyla bir demokrasi uygulamasından söz edemeyiz. Yoksa meşru oligarşi ile durmak yok yola devam.
Antimodes52 Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 O dediğin işin para kısmı Sly'cım. Paraya bakmayıp yüzlerine tüküren, tükürebilen de var bir çok. Ancak dokunulmazlık olmazsa kase korkusuyla o insanlar bile yok olabilir demeye çalışıyorum işte.
Lopeth Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 Toplum saygın mı ki meclisi saygın olsun. O adamların öyle olduğunu bile bile seçiyorlar. Cidden önce halkı kapatmak lazım sonra akp yi
Antimodes52 Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 Juzzam, dokunulmazlık fikrini genel anlamda savunmuyorum. Sadece şu anda kötü de olsa sonuçlarına katlanmamız gereken bir olgu olarak ele alıyorum. Çünkü kaldırırsak sonuçları daha da kötü etkileyebilir demokrasiyi. Yoksa şeffaf bir tutuklama, yargı süreçlerinin olduğu, yargının bağımsızlığına güvenin olduğu bir toplumda dokunulmazlığın freedom of speech yönünün korunması yeterli olacaktır, freedom from arrest yönüdür zaten tüm bu adaletsizliklere yol açan.
Exodus Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 Cem Uzan bunun hiç iyi bir örneği değil. Türkiye dışında Amerika ve İngiltere'de de aleyhine birçok mahkeme kararı çıkmış bir insan. Politikaya atılmadan önce -ki milletvekili de olamadı, onu da düşünmek lazım- soruşturmalar vardı üzerinde. Yani politik nedenlerle başına belalar açılmış, kurban durumuna düşmüş, hakkı yenmiş, devlet tarafından ideolojisi yüzünden hedef seçilmiş zavallı bir adam değil pek. Basbaya mali suçlar işlemiş, onun için ceza almış bir iş adamı. Politikaya atılmış olması en iyi ihtimalle tesadüf, en kötü ihtimalle de kendisi için son çare gibi görünüyor. Onun dışında, şu AKP millet vekili şu CHP millet vekilinin şirketi hakkında ortada bişey yokken soruşturma açtırmış, batırmış şirketini diye bir örnek varmı? Bana çok inanılmaz geliyor, CHP mutlaka cıngar çıkarır öyle bir durumda. Öyle olmasa bile cıngar çıkarır yani :) Bilmiyorum gerçi, duymamış olabilirim, belki vardır böyle bir durum.
eregorn Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 Devlet yerinden giderse ve tekrar oylama olursa aboo... taa amerikadan oy kullanmya gelcem aboo... bu arada ulkede son durum ne?
GEd Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 hürriyetteki su yorum beni benden aldi hurriyet random yorumcu said: Futbolcu oldugu icin onun anlayacagi dilde söyleyeyim. Taraftari cok olan Futbol takimida kurallara uyarak oyun oynamak zorunda. Faul yaparak mac kazanma hakki yok. Penaltiysa penalti. Iste bu kadar.
Ardeth Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 o değil de benim merakım bu parti kapanırsa ne olacak yeni seçim mi yapılacak? Kaldı ki onun yerine gelecek kadar yapılanmış bir parti var mı şu an, birden tüm işleri devralıp işletecek? Siyasi yasak dediğimiz 5 sene boyunca, yani bu sene işleri başka bir parti devralırsa bir dahaki seçimlere kadar. Türk halkına emrah edebiyatı yapıp bu adamlar yine aynı oyu tekrar almaz mı? Kaldı ki şuan halkın önemli bir kısmı bu partiyi hala sebviyor gibi gözüküyor bana. Şu an siyasetten men edilirse, seçmenlerinin kahramanı olacak gibi duruyor. Yani evet bir kaç kişi demişti, parti kapatmakla bu iş çözülecek mi merak ediyorum. Türk halkını göz önünde bulundurarak bir çok değişiklik yapılmalı, bunlardan biri de bence seçim sırasında partilerin minimal derecede kendilerinin reklamını yapmasına izin vermek olmalı heh. Böylece en azından partiler hakkında bir bilgisi olmayan insanlar, popülerizmi sömüren partiler yerine birazcık olsun daha homojen dağılırlar pek bir etkileri olmaz en azından seçime gibi geliyor bana.
Juzzam Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 Ardeth akp nin yerine gelecek olanın elinde kalacak şey; durma noktasına gelmiş ab süreci, su sorunu, enerji sorunu, ağır ekonomik kriz. Keşke şu dava olmasaydı da akp hiçbir bahane altına sığınamadan, kimseye suç atma fırsatı olmadan yaptığı hatalar ve icraatlarının(veya icratsızlıkların) sonuçlarıyla yüzleşebilseydi.
Lopeth Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 Aynen akp nin tüm yediği bokların cefasını kapanma durumunda akp den sonraki parti çekecek.
Exodus Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 said: Ardeth akp nin yerine gelecek olanın elinde kalacak şey; durma noktasına gelmiş ab süreci, su sorunu, enerji sorunu, ağır ekonomik kriz. Diğer konuları bilmiyorum pek, ekonomik kriz de tartışılır yani (Gerçi pazartesi neler olur görücez artık hepimiz), ama AB süreci ne ara durdu da benim haberim olmadı? :) Nasıl durdu, niye durdu? En son çatır çatır müktesebata uyum sağlamak için yasal düzenlemeler yapılıyordu, devam da ediyor bildiğim kadarıyla.
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 17 martta ekonomiye ne olacak asıl, o önemli
Laurelin Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 davaya hak versemde zamanlama kotu oldu asker bile hersey durma noktasina gelmeden boyle bir sorumluluk almayiz diye muhtirayi yuttuktan sonra harbi kotu oldu turkiyenin kaderi bu ekonomideki dissalliklar pozitifgen aykiri parti gelir butun basariyi ustlenir dissalliklar negatifken iyi parti gelir butun ceremesini o ceker
Juzzam Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 Exodus said: said: Ardeth akp nin yerine gelecek olanın elinde kalacak şey; durma noktasına gelmiş ab süreci, su sorunu, enerji sorunu, ağır ekonomik kriz. Diğer konuları bilmiyorum pek, ekonomik kriz de tartışılır yani (Gerçi pazartesi neler olur görücez artık hepimiz), ama AB süreci ne ara durdu da benim haberim olmadı? :) Nasıl durdu, niye durdu? En son çatır çatır müktesebata uyum sağlamak için yasal düzenlemeler yapılıyordu, devam da ediyor bildiğim kadarıyla. Bir kapsül içinde dünyaya dün düşmüş olma ihtimaline karşı belirteyim. Şu an küresel piyasalar içinde 31 Aralık 2007 ile 5 Mart 2008 tarihleri arasındaki dönemde en fazla düşüş gösteren istanbul menkul kıymetler borsası. Ab süreci mehter adımlarıyla gitmeye başladı. İlgili bakan parti çalışmalarından ve dışişleri görevinden vakit buldukça veya aklına eserse, hükümet ise türbanı kamuya sokmak ve anayasadan atatürk ilkelerini temizleme görevinden vakit buldukça ilgilenmekte.
Zep Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 "biz zaten demokratik bi ülkemiyiz ingilteremiyiz,bilmem ne miyiz" savıyla davayı ve kapatılmayı savunan zihniyet ne kadar komik olduğunun farkında değil. olay partinin akp,hede,hödö olması değil bu ülkede kapatılan ilk parti değil akp bu kafaylada son olmacayak. demokrasiye vurulan her darbenin geri dönüşümü kesinlikle olacak çünkü o darbe aslında ismi geçen partilere değil demokratik bir ülke adı altında oyunu kullanan halka vurulmaktadır. biz zaten demokrat değiliz,türkiyede demokrasimi vardı zihniyetinin,parti kapatmanın başka(daha iyi)sonuçlar -nebiyim çağdaş,uygar bi devlet olma,muhasır medeniyetler seviyesine ulaşmak gibi yada nebiliyim ne bekliniyosa artık- umması oldukça trajikomiktir. gözden kaçırılan nokta heralde belli bi demokratik temeli olan ülkeler bu kazanımları elde etmek için yüzyıllarca kan dökmüştür.he istenilen buysa çağ bunun çağı değilidr artık iş işten geçmiştir bunun için. dünya yaşadığınız bi kaç kilometre kareden ibaret değil bi anda onun bunun kölesi bulursunuz kendinizi aman diyim. işin en komik tarafı demokratik sürece müdahala etmenin nekadar tehlikeli olduğunun sadece parti seçmen ekseninde değil toplumsal her alana etki ettiğininin hala farkında olunmamasıdır. şikayet ettiğiniz bu kitlede bi dönemki demoratik müdahalenin bi sonucu olduğunu unutmayın.yükselen sola karşı desteklenen,örgütleştirlen islamcılar falan hani,açılan imam hatipler falan hani,ne çabuk unutunuz canım onları,bunlar kimin çocukları zannediyosunuz siz. demem oki demokrasiyle şaka olmaz he denemek istiyosanız vurun bi darbe daha alın başınıza daha büyük bi bela.hadi canlarım koay gelsin size öptşkbye
Exodus Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 said: Bir kapsül içinde dünyaya dün düşmüş olma ihtimaline karşı belirteyim. Şu an küresel piyasalar içinde 31 Aralık 2007 ile 5 Mart 2008 tarihleri arasındaki dönemde en fazla düşüş gösteren istanbul menkul kıymetler borsası. * Grafik İMKB100 , Dowjones, Bovespa ve Shanghai Composite endekslerinin, son 3 ay içerisindeki kapanışlarını gösteren grafiklerinin üst üste bindirilmesi ile oluşturulmuştur. Farklı endeksler için X değerleri aynı zamanı göstermekle beraber Y değerleri farklı rakamları temsil etmektedir. Bu grafik farklı endekslerin aynı zamanlardaki dönemsel hareketlerini bir bakışta görebilmek amacıyla yapılmıştır.Edit: Kaynak bigpara.com diye bir finans sitesi. Doğrudur büyük ihtimalle verileri, ama birkaç yere daha bakıyorum ne olur ne olmaz.Edit 2: Yeşil IMKB, Kırmızı Dow Jones, Mavi Bovespa, Sarı Shangai Evet düşmüş baya, en fazla düşüş IMKB'de midir bilmiyorum, çabucak baktım, ancak görüldüğü üzere diğer borsalarla, özellikle Dow Jones'la paralel bir düşüş var. Bu da demek oluyor ki, ya Başbakan ABD'nin ekonomisini de bok etti, veya borsadaki düşüşün nedeni AKP'nin belirli bir politikası değil, Amerika'daki kredi krizi ve bunun Avrupa'ya yansıması. said: Ab süreci mehter adımlarıyla gitmeye başladı. İlgili bakan parti çalışmalarından ve dışişleri görevinden vakit buldukça veya aklına eserse, hükümet ise türbanı kamuya sokmak ve anayasadan atatürk ilkelerini temizleme görevinden vakit buldukça ilgilenmekte. Bu doğru değil. Bu adresten (Avrupa Birliği Genel Sekreterliği) bakarsan, ilgili yasal düzenlemelerin ne aşamada olduğunu (bitirilenler ve bitirilmeyenler, bitirilmeyenlerin hangi kısımları bitirilmemiş) harfine kadar görebilirsin. Örneğin rekabet kanunuyla ilgili, devlet desteği kısmı şu anda başbakanlıktaymış (Rasgele olarak baktım). Tarama süreçlerinin hepsi 2006'da bitirildi mesela. AB süreci durdu demek yanlış, son sürat devam ediyor hükümet şu an. Bildiğim kadarıyla hedefleri 2009'a kadar yasal düzenlemeleri tamamlamak (yanılıyor olabilirim, 2011 de olabilir, sitenin bir yerinde yazması lazım), ki şu ana kadar baya bir kısmını tamamladılar. Bu arada ilgili bakan Ali Babacan ve muhtemelen en çok uğraştığı iş budur. Tek bir kişi yürütmüyor tabii bu süreci, baya bir altyapısı var devlette (ABGS mesela).
Adiemus Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 Çok iyi oldu. Seçimde 47% oy alınca iyice azıtmışlardı. Ama 47 değil 97 de alsalar bu ülkenin değişmezleriyle oynayamazlar. Umarım en kısa sürede adalet yerini bulur. Tabi bu yargı süreci çok önemli, muhtemelen kendilerini kurtarabilmek için yasalarda oynama yapacaklardır. Öyle bir şeye kalkışmazlar umarım, aksi takdirde yağmurdan kaçarken doluya tutulma ihtimalleri çok yüksek. Ha bu arada kimse süslü demokrasi laflarıyla gelmesin lütfen. Demokrasi hiçbir siyasi partiye yasaları çiğneme hakkı vermez. İktidar yasalar doğrultusunda görev yapmak zorundadır.
FromTheHell Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 bişey dikkatimi çekti yalnız. verilen linke tıklayıp açtığım sitenin solunda atatürk özel diye bi banner var, tıklıyorum ve açılması gereken site açılmıyo :( içime oturdu lan :( http://www.atam.gov.tr/
Sly-One Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 ama söylemek zorundayım ki chp nin karşısındaki partinin irtica odağı olarak kapatılması hala eskimedi 80 yıldır hehe.
Zep Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 hakkatten ne gerek vardı demokrasiye çok partiye falan bu şekilde işlemeye çalışan demokrasindense olmaması daha iyidir. hatta atatürk keşke bi erkek çocuk yapsaydı hiç bi sorun kalmazdı dmi.ahh atam ahh atıcaktın o golü
Öne çıkan mesajlar