Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Wrath of Anatolia (Burning Legion EU) Guild Üye Alımı


Ordinaryus

Öne çıkan mesajlar

Herkese selamlar, ben Wrath of Anatolia guildmaster'ı Halbardin. Biz "Burning Legion EU PVP" serverında elimizden geldiğince progress yapmak amacı ile kurulmuş bir Türk guildiyiz.

Şuan ki progressimiz SSC 5/6 ve TK 3/4 şeklindedir. Yoğun Lady Vashj denemeleri yapmaktayız ama sabit takım toplama veya bazı durumlarda takım toplayamama sorunları yaşıyoruz. O nedenle böyle bir guild tanıtımı ve başvuru formu yayımlama ihtiyacı hissetik.

Tamamen PvE temelleri üzerine kurulmuş bir guildiz. Spec ve gear'larımızı tamamen bu yönde ayarlıyoruz ve yeni gelen arkadaşlarında bize uyum sağlamasını bekleriz. PvP tamamen opsiyonel bir olaydır ve herkes için serbesttir ama raid'e gelirken tamamen PvE modunuza geçmeniz beklenmekte ve gerekmektedir.

Türk guildi olduğumuzdan dolayı ana dilimizi kullanma avantajına sahibiz, Ventrilo serverımız var, raidlerde Ventrilo yolu ile sesli iletişim kurmak zorundasınız (en azından duysanız yeter, konuşmanız gerekmiyor çoğu zaman).

Oyuncu açısından gear ve raid tecrübesinden ziyade bizim için kişilik, süreklilik ve oynadığı class'a hakimiyet çok daha önemli. Sonuçta gear bir şekilde geliştirilir, bosslar bir şekilde öğrenilir ama kişiliği değiştirmek çok zor. Aynı şekilde, çok iyi ama sürekli gelmeyen bir oyuncunun bize faydasınında çok az olduğunu sizde farkedebilirsiniz zaten. Ayrıca bazen her ne yaparsa yapsın o classtan bekleneni veremeyen oyuncularda oluyor malesef, class'ı nasıl kullanacağını bilmesi, kendi kendine araştırabilmesi, net üzerinden makaleler okuyabilme yeteneği bizim için önemli. Kısaca bu işe profesyonel yaklaşan oyuncular arıyoruz.

Kişilik kısmına biraz daha açmak gerekirse, biz bu oyunda progressi öncelik alan, ilerleme duygusu ve her first kill'den o hazzı alabilmek için oynayan oyuncular arıyoruz. Item'ı bir amaç değil araç olarak gören, gerekirse uzun süre item almadan da oynayabilecek, bu konuya çok fazla takmayan oyuncular arıyoruz. Bazen raid sırasında kendisine kötü bir eleştiri gelebilir ama bunun hiçbir zaman kişisel olmadığını, kendisini ve raidi iyileştirmek adına yapılmış bir eleştiri olduğunu algılayıp, duygusal triplere girmeyecek arkadaşlar arıyoruz. Aynı zamanda guildde, guild leader, officer, raid leader ve tecrübeli oyunculara saygı duyacak, dediklerini dikkate alıcak kişiler arıyoruz.

Arkadaşlık konusuna gelince, tabi ki guild içi geyikler, espriler ve arkadaşlıklar oluyor ama öncelik her zaman progress. O nedenle bunu sanki bir işmiş gibi görüp, duygusallığı bir kenara bırakıp, ciddi bir şekilde kendini verebilen oyuncular arıyoruz.

Sitemiz ve forumumuz mevcut. woa.guildomatic.com. Ayrıca raid takvimi için wow-raidar.com'u kullanıyoruz. Üye olacak herkesin bu sitelere üye olması ve takip etmesi zorunlu.

Şimdi biraz guild kurallarından bahsedelim. Yukarıda yazılanları özetler nitelikte.
------------------------------------------------------------

Guild Kuralları

- Guild ve raid chatte KESİNLİKLE küfür ve küfürlü kısaltmalar yasaktır.

- Guild ve raid chatte birebir 2 kişi arasında olabilecek diyalogları whisp yoluyla halletmeniz beklenmektedir.

- Guilde girdginizde Trial (deneme) rütbesinde olucaksınız. Raidlere gelme düzeniniz, sabrınız ve davranş biçimleriniz ele alınıp birkaç haftaya Member statüsü kazanabilirsiniz.

- Raidlere hazırlıklı gelmek mecburidir. Özellikle gearınız PVE ye uygun olmalı(gemler ,enchantlar). Ayrıca Consumable olarakda hazırlanmanız gerekmektedir (pot flask food reagent vs...)

- Raidlere gelmeden önce siteye (takvim sitesi, wow-raidar.com) kayıt yaptırmalısınız. Kayıt yaptırmanız raide o saatte kesin gelmeniz anlamına gelmektedir. Kesin gelemeyecekseniz kayıt yapmaya gerek yok yada kayıt yaparsınız yanınada not düşersiniz;"su saatte gelebilirm" diye.

- Kayıt olmak raide alınacagınz anlamına gelmez. Bu çok önemli, çünkü raidin class dağılımı açısından bazı arkadaşlar dışarıda kalabilir, bu olabilecek birşey ve lütfen sabırlı olmanızı istiyoruz bu konuda.

- Raid sırasındaki performansınz düsük ise Officerler size bunu iletir ve bunu beraber düzeltmeye calısırz. Gurur yapıp küsmek olmasın.

- 10 kisi raidlerinde dkp yoktur.Raid lideri guild yararına olacak sekilde itemleri dagıtır.

- 25 kisi raidlerinde dkp sistemi vardır. Fakat Lider insiyatifini kullanıp Guildin yararına olarak görürse itemi daha çok ihtiyacı olana verebilir. Genelde şuan Raid leader dağıtmaktadır itemları DKP'den ziyade. Guildin ortalamasını yükseltmek amaçlı. Bunun avantajı yeni gelen üye çabuk gear up olur ama dezavantajı ise bir seviyeye geldiyseniz bir süre loot alamayabilirsiniz. Eğer zaten item'ı bir amaç değilde araç olarak görüyorsanız bu bir sorun teşkil etmeyecektir sizin için.

- Bossların taktigini lider belirler. Herkes ona uyar. Raid sırasında gereksiz tartısmalar istemiyoruz. Özellikle daha önce o bossları yapmış arkadaşlarla böyle sorunlaş yaşanabiliyor. Her guildin bir boss kesişi farklı oluyor o neden Raid Leader'ın dedikleri önemli.

- Class liderlerinin önerilerine acık olmalısınız.

- Boss fightta sizden istenilen görevi yapmak zorundasınız. Bazı durumlarda tek amaç DPS yapmak olmuyor, wipe yememek başka şeyler yapmanız gerekebiliyor. Ama bazı oyuncular malesef "bana görev vermeyin ben DPS yapacağım" tarzı yaklaşımlarda bulunabiliyor, böyle oyuncular istemiyoruz.

- Biriyle yada guild ile ilgili bir şikayetiniz var ise bunu ilk önce GM veya officerlara iletmelisiniz (whisp, oyun içi mail, forum yoluyla olabilir). Kendi kendinize tribe girip, raidlere gelmeme veya başka tepki hareketlerinde bulunma hiçbir şeyi çözmez ve tam tersi guildin tepkisini almış olursunuz bu hareketlerle. O nedenle herhangi bir konuda rahatsızlığınız varsa hemen GM, Co-GM, Class Leader veya Veteran'lara danışmanız sizin için daha iyi olacaktır.

Guildimizi kısaca tanıttık ve aradığımız oyuncularda ki bazı kritlerleri açıladıktan sonra başvuru formumuzu verelim. Bunu forumumuza (woa.guildomatic.com) karakterinizin nicki ile üye olduktan sonra Başvurular kısmına açarsanız, kısa süre içinde cevap alırsınız (yukarıda yazdığım kriterlere uyuyorsanız tabi). "Başvurular" kısmına bir başlık açarak istenenleri ve gereken soruları cevaplayınız. Başlığı Nick - Spec Class şeklinde yaparsanız daha yardımcı olursunuz bize.

Burada istenen bilgileri lütfen doğru ve samimi bir şekilde doldurunuz. Aksi takdirde daha sonra bu bilgilerin doğru olmadığı anlaşılır ve guildde alınmışsanız, guildden çıkarılmanız söz konusu olabilir.
-------------------------------------------------------------

Başvuru Formu ve açıklamaları

- Yaş (Bazen genç arkadaşlar çok sabırsız olabiliyorlar bundan dolayı sorun çıkabiliyor ama en azından karşımızda kinin yaşını bilmek her zaman iyidir diye düşünüyoruz)

- Meslek (Öğrenci ise aynı zamanda okuduğu okul bölüm sınıf veya çalışıyorsa vardiyalı çalışıp çalışmadığını belirtirseniz seviniriz)

- Oyuna nerden bağlanıyorsunuz? (Evden/Okuldan/İşten/Cafeden, tercihen Evden kendi kişisel bilgisayarınızdan düzenli bir şekilde bağlanmanız tercihimizdir)

- Bağlantıda çok fazla problem yaşıyor musunuz? Tüm bağlantı alternatiflerinizi deniyor musunuz? (Bu da önemli bir kriter, haliyle çok iyi oyuncu olup, devamlı 1000 ms üzeri ve spikelı oynarsanız malesef yine faydalı olamıyorsunuz. Bağlantı alternatifleri konusunda Your Freedom veya benzeri yöntemleri deneyip denemediğiniz de önemli)

- Account'u sizden başka kullanan var mı? (Genelde aynı account'u birden fazla kişinin kullanması sonucunda çok sorun yaşıyoruz, item satmalar, veya haberleşme konusunda o nedenle tercihimiz sadece acc'u tek kişinin kullanması)

- Online olabilme saatleriniz? (Genelde raidlerimizi haftaiçi 20:30/21:00'dan 00:00/01:00'a (TR saatidir) kadar yapıyoruz. Haftasonu 1 saat daha erken başlıyoruz. Ayrıca haftasonu gündüzleri 10man raidlerimizi olabiliyor. Bu saatlere gelebilmeniz çok önemli)

- Başvurduğunuz karakterden başka 70 karakteriniz var mı? Varsa neler? (Başka classlara da az çok hakim olabilmeyi bir bonus olarak görüyoruz)

- Raid tecrübeniz nedir? (Her ne kadar her guildin bir bossta uyguladığı taktik az çok farklılık göstersede, daha önce hangi bossları bildiğiniz bizim için önemli)

- Net üzerinden oyun hakkında çeşitli konuları takip edebiliyor musunuz? (En önemlisi boss taktikleri olmakla birlikte, theorycraft, class mekanikleri, oyun ile ilgili haberler vs... gibi şeyler netten takip edebilmeniz, bilinçli olmak adına önemli)

- İngilizceniz var mı? (Bu ingilizce boss rehberlerini, haberleri ve class mekanik teorilerini okuyabilmeniz ve takip edebilmeniz açısından önemli oluyor)

- Ventrilo kullanabilme ve ayarlama konusunda sıkıntınız var mı? (Sesli iletişimi Ventrilo ile yapıyoruz, o nedenle bu konuda sorununuzun olmaması gerekiyor)

- Account güvenliği konusunda bilinçli misiniz? (Çok Account kaptırma vakası ile karşı karşıya kaldık, hergün yeni bir şey çıkıyor, bu konuda dikkatli olmanız beklenmekte)

- Raiding konusunda fedakarlıkta bulunabilecek misiniz? (Gerekirse raid için yedek bekleme durumu olabilir, gerekirse bir şey farmlamanız gerekebilir, bazı raidlere kesin gelmeniz gerekebilir, herşeyi iptal etmeniz gerekebilir vs...)

- Gear seviyeniz nedir? (Karakterinizin raiding gear'ı üstünde halde bir armory linki verirseniz yeter)
-------------------------------------------------------------

Şuan her classtan başvuru kabul ediyoruz ama öncelikli ihtiyacımız olan class ve specleri yazayım ben. Bu spec ve classlar raidlerde yer bulma açısından daha avantajlı konumdadır.

Holy Priest
Resto Druid
Combat Rogue (raid ortalama DPS'i rahat 1000'in üzerine çıkması gereken)
Feral Druid (hem DPS hem Tank görevini başarı ile yapabilecek ve gearı olan, esnek bir karakter)
Elemental Shaman (gerekirse resto da gelebilmesi ufak bir bonustur)
Shadow Priest (holy gear ı olması ufak bir bonustur)
Prot Warrior (DPS ve Frost/Nature resist gearı olmasıda bir bonustur)
Affliction veya Destro Warlock (class'a hakim olması önemli)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
takım toplama veya bazı durumlarda takım toplayamama sorunları yaşıyoruz.


O dediğinde malesef bütün türk guildleride var.Zaten takımı toplayan türk guildleri sağlam progres yapıyor :D.Gecen gün biz 22 kişi void kestik dkp yede bonus ekledik , gelmeyen arkadaşlar hiç bir şey alamadı tabiki
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

BL Horde tarafında kısa sürede başarı yakalamış bir guild.

Yanlız loot dağıtımlarında problem oldugunu duydum.Saten Halbardinin kendisi de belirtmiş.DKP ye sahip olduğunuz halde Class Lideriniz item sahibi olabiliyor,vs..


Loot önceliğiniz yoksa,bence güzel bir guild.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Selamlar arkadaşlar. Yukarıda ki mesajı post eden bizim guildden Hollyhoof arkadaşımız. Ben accountu bulana kadar o copy/paste ile bizlere yardımcı oldu.

UO zamanından kalma bir nick ile yazıyorum sizlere, şuan WoW'da Halbardin nikiyle oynuyorum. Haliyle yukarıda mesajı hazırlayan kişi benim.

Excane, loot konusunda şöyle bir durum söz konusu. Loot'u şuan ben dağıtıyorum. DKP sistemi devam ediyor ama sadece puanları tutuyoruz, kullanmıyoruz diyebilirim. Genelde amacım guild ortalamasını yükseltmek. Yani gear'ı kötü olan arkadaşlar çok çabuk gear up olabiliyorlar. Ama belli bir seviyeye geldiklerinde loot alamayabiliyorlar, yeterli görüldüğü için.

Yani kısaca senin dediğinin biraz tersi oluyor, officerlar zaten genelde pass ediyorlar eğer item a daha çok ihtiyacı olan biri olduğu görülürse. Bunu açıklamak istedim, yanlış anlaşılma olmasın diye.

Saygılar...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

İnşallah gerekli oyuncuları bulabilirsiniz diyor ve tamamen iyi niyetli fakat negatif bir eleştride bulunmadan edemiyorum.

Eminim ki sen de guild yönetiminde belirli derecede bir tecrübe sahibisindir fakat, ben kendi tecrübelerime dayanarak bir uyarıda bulunayım. WOW'da loot dedinmi, kim ne derse desin, akar sular durur. Eğer ki loot-dağıtım sisteminiz forumlarda yazdığı gibiyse, tamamiyle adil ve çok iyi dağıtsanda, drama ile boğuşmak zorunda kalıcaksındır bence.

WOW'da görebileceğin nerdeyse her-tür DKP ve bilimum sistemin kullanımını birinci elden gördüm ve Loot-Council ile türevleri en çok drama'ya sebep olanları ne yazık ki. Ne kadar objektif olursan ol, oyuncuların subjektif olduğundan sorunlar çıkıyor. O yüzden bence en iyisi sabit ve açık kurallar ile item dağıtmak.

İnşallah bir an önce Vashj ve Kael'i keser MH ve BT'ye başlarsınız. Zaten MH'ye bir girdiniz mi gerisi kolay.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Anlıyorum dediklerini ve aslına bakarsan dediklerini yaşıyoruz. Şöyleki, biz oyuncuları lootu dağıtarak belli bir seviyeye kısa sürede getiriyoruz (eğer oyuncunun yetenek ve süreliliği iyiyse tabi). Oyuncu istediğimiz seviyeye ulaştıktan sonra onu pass geçebiliyoruz çoğu zaman, diğer oyuncuları aynı şekilde gear up yapabilmek için.

Bu sefer bu hızla yükselmiş oyuncular, bir anda loot alamayınca bir süre, sıkıntı (drama) yaşanabiliyor.

Saf DKP sistemleri de mükemmel değil malesef. Aslına bakarsanız hiçbir sistem mükemmel değil. Ama şuan için biz böyle devam ediyoruz. Her ihtimale karşı DKP sistemimiz yedekte duruyor, ama DKP sistemi şuan guilde yarardan çok zarar sağlıyor. O nedenle durum şuan için böyle.

Ayrıca iyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Yukarıda uzun uzun anlattığımız özelliklerde 1 oyuncu bile bulsak bizim için büyük bir kazançtır.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ne yaparsan yap birileri DKP sistemini beyenmiyor zaten. Ondan kaçış yok. Zero-Sum kullanırsın: "az DKP alıp çok ödüyoz yaws(Bknz DKP enflasyonu)", Open bidding kullanırsın: Yaw ben "100'e aldım adam 10'a aldı haksızlık var", Closed Bidding: Yahu "adamın bid'ini bilmeden bid mi yapılır".

Yinede kurallar açık-seçik olduğundan adamlar itiraz ettimi, "al kardeşim kurallar bunlar, gayet açık kaç haftadır da aynen, dışına çıkmadan kullanıyoruz." diyebiliyorsun. Loot-Council'de pek böyle bir şansın yok. Hatta bir de guild'da item manyağı bir velet varsa yandın, intihar sebebi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...