Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

iletişim fakültelerinde okuyan arkadaşlar..bi el atıverin

aquatik

Öne çıkan mesajlar

arkadaşlar, lisans eğitiminiz boyunca meslek etiğiyle ilgili herhangi bir dersiniz var mı?, varsa kaçıncı sınıfta veya dönemde ve haftada kaç saat?, üniversitenizin ve bölümünüzün adını yazarak cevaplarsanız çok mutlu olurum :)
Bir de şart değil ama eğer üşenmezseniz dersin kısaca içeriği ve sizce yararlı olup olmadığı hakkında yorum yaparsanız sevindirik olurum.

teşekkürler şimdiden...
Sosyal ağlarda paylaş

yeditepe üniversitesi
iletişim fakültesi
görsel iletişim tasarım
1.sınıf 2.dönem

Programım;

Pazartesi ; 9-12 Grafiğe giriş (3 saat)
Salı ; 9-12 Bilgisayar ve internet kavramları (3 saat)
16-18 Kitle iletişim için ingilizce (2 saat)
Çarşamba ; 9-12 Scope (3 saat)
12-13 Kitle iletişim için ingilizce (1 saat)
Perşembe ; 13-16 Bilgisayar ve insan etkileşimi (3 saat)
16-18 Humanities II (2 saat)
Cuma ; 9-12 Tasarım ve Teknoloji (3 saat)

Toplam 20 saat ders saati.

Birkaç dersimin kısaca bir açıklamasını yapayım.

Açıkçası burada grafik tasarımdan daha çok öncelik ile insanların arasında kuracağın iletişimin teorik yönünü bilimini sana öğretiyorlar , tabiki sadece insanlar değil bu konunun boyutu gittikçe artıyor.

Derslerin çoğu tabiki iletişim üzerine , misal tasarım ve teknoloji dersinde sanat akımları , sanat akımının sanatçılarının yaptığı resimlerin insanlarla olan iletişimi , ne gibi bilgiler kafada canlandırdığı vs.

Ya da introduction to communication da insan iletişimlerinin türleri ve bunların açıklamaları üzerine güzel bir başlangıç.

English for communication ve English for mass communication da da buna benzer anlatımlar , iletişim ve iletişimin ingilizce üzerine yorumu vs.

Grafiğe giriş diye bir dersim var , tabi daha çok grafik tasarım olduğundan pek bi iletişim üstüne bi bahsimiz yok.

Bilgisayar ve insan etkileşimleri , başlığındaki gibi bir konu içeriyor. Genelde hoca bilgisayar piyasasının nasıl geliştiğini , şirketler üstüne , kasa parçaları üstüne açıklamalar yapıyor.

Bilgisayar ve internet kavramları dersinde bilgisayarın tarihi ve ufaktan bir iMAC kullanım öğretisi ucundan da ps e giriş.

vs vs

Açıkçası bölümümü sevmemin diğer bi tarafı , bölümde tasarım yapmayı öğrendikten sonra ileriki iş hayatında yapacağın tasarımlarını insan nasıl kabul ettirebilmeyi öğretiyorlar. İletişim üzerine okumanın diğer bir güzel tarafı bu , açıkçası bu olay benim için tasarımdan da ötedir. Kısacası tavsiye ederim , Emin Doğan Aydın gibi bir insan varken başımızda lol
Sosyal ağlarda paylaş

Kitana, teşekkürler, yazdıkların çok işime yarayacak :)
Fakat ben en çok iletişim fakültelerinin daha çok medya (radyo tv. vs.)ile ilgili bölümlerinde okuyan arkadaşların hatta medyayı kapsaması nedeniyle gazetecilik ile ilgili okullarda okuyan arkadaşların lisans eğitimleri boyunca ETİK dersi alıp almadıkları ile ilgileniyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Gazete , radyo , televizyon türü bölümlerde tercih yapacaksan bile iletişim üzerine birçok ortak dersimizin olacağı kesin. Basın yayın da da kitle iletişimin önemli olması bana sorarsan English for Mass Communication dersini vermeden geçmezler. : )
Yani daha çok medya kitle iletişim örneği olduğundan dolayı tasarım hariç aynı gidiyoruz çoğunlukla diye düşünüyorum.

kolay gelsin
Sosyal ağlarda paylaş

Bilgi üniversitesi görsel iletişim tasarımı bölümü 1. sınıfım.

Derslerde program vs öğretmiyolar iyide yapıyolar programla zaman kaybetmektense daha yararlı işler yapıyoruz.

Digital Literacy II

Şöle bi ders var, sanat tarihi, basic design, vs içeriyor. Kendini geliştirmek için çok yararlı bir ders bence.

Sonuç olarak bizim iletişim fakültesinin felsefesi biraz farklı diğerlerinden ve çokta yararlı diye düşünüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Sailor said:
bölüm tercihi için sormuyor sanırsam, daha çok başka bir araştırma için iletişim öğencilerine ne kadar etik dersi veriliyor onu öğrenmek istiyor.

aquatik said:
Kitana, teşekkürler, yazdıkların çok işime yarayacak :)
Fakat ben en çok iletişim fakültelerinin daha çok medya (radyo tv. vs.)ile ilgili bölümlerinde okuyan arkadaşların hatta medyayı kapsaması nedeniyle gazetecilik ile ilgili okullarda okuyan arkadaşların lisans eğitimleri boyunca ETİK dersi alıp almadıkları ile ilgileniyorum.

Arkadaşlar verilen bilgiler için çok teşekkür ediyorum, ancak ben radyo-tv, gazetecilik bölümlerinde okuyan arkadaşların müfredat programlarında MEDYA ETİĞİ ile ilgili bir ders olup olmadığını merak ediyorum.( bir araştırma amaçlı), tekrar teşekkürler...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...