Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

L-Carnetine + Guarana vs vs vs

Lopeth

Öne çıkan mesajlar

Hem motivasyon olsun (o kadar para verdik en azından koşalım vs) hem de işe yarasın diye şöyle bişey aldım 2 paket. Böyle bir şey kullanan var mı aramızda ? Cidden işe yarar bişey mi ?
Gerçi almadan önce soracaktım ama unuttum sdffsd

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=354265&productid=sporop107#tablnk
Sosyal ağlarda paylaş

Carnitine arıyorsan eczaneye gidiyosun Carnitene tablet istiyosun. 10 x 1 g 15 lira civarı birşey. Bu aldığından 20 servis çıkıyor, o da yaklaşık 26 g karnitine eder. 2.5 paket Carnitene'e eş değer geliyor, o da 40 liraya falan eşdeğer. Ancak içinde guarana var diyorsun, fiyat fena değil + likit olduğunu göze alırsak.

Ama karnitine i mucize olarak görmemek lazım. Daha iyi yağ yakıcılar var piyasada, ki onlar bile mucize vaad etmiyor. Diet + kardiyo olmazsa bir sonuç alamazsınız bunlardan. E Diet + kardiyo varsa zaten niye bunlara ihtiyacım olsun diceksin, ona bende cevap veremiyorum halen :)
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 yıl sonra ...
http://www.weiderturk.com/urun_detay.php?id=27

Su nasil bir urun ? Bir kac aydir spor yapiyorum , hem cardio hem agirlik . Vucudumun genel durusuyla ilgili bi problemim yok aslinda , omuzlar kollar falan iyi ama gobekte yaglanma var , cardioya ya destek olmasi amaciyla bu tur bi urun faydali midir ?

Whey protein , kas yapimi icin urunlerin dunyasi tamamen farkli sanirim , o konu icin daha erken , yag yakimi icin destek alsam yeter simdilik
Sosyal ağlarda paylaş

O göbeğin gitmesi için hiç bir ürüne ihtiyacın yok aslında. Cardio ve ağırlık çalışmaya devam edip yediklerini azaltacaksın. Günde yaktığından (max 500kcal fark olacak şekilde) daha az kalori alacaksın.

Böylelikle kas kütleni sabit tutup yağları eritiyorsun. Zamanla o göbekteki (daha doğrusu vücudun tüm bölgelerinde) yağlar gidiyor alttan kaslar gözükmeye başlıyor. :) Kötü yanı ise kas ve güç gelişimi iyice yavaşlıyor hatta bazen tamamen duruyor.

Zilyon tane supplement çeşidi var. Protein tozu, multivitamin, creatine ve özel yağlar dışındakilerin çoğu pazarlama stratejisi gibi. Ama psikolojik etkisi olabiliyor sanırsam.
Sosyal ağlarda paylaş

Ultimate Nutritoin diye bi markanin tabletini aldim bugun denemeye baslicam . Bi zarari olmasin yeter , faydasi olucagina inaniyorum pskilojik de olsa .
En azindan tableti yuttuk diye cardio yu daha uzun tutmak zorunda hissedicem :) 40 dk cardio yapip agirliga kaytardigi oluyodu , insan nerde hizli gelisme gorurse psikolojik olarak oraya kayiyo demekki ; baktim gobek cok erimiyor ama kollar omuzlar hizli gelisiyor , agirliga kaytariyordum :)

dip not : En iyi zayiflama ve gobek eritme araci haftada en az 3 gun duzenli sekstir . Birakinca aha benim gibi tekrar gobegi cikararsiniz , protein le hizli gelisip sonra sarkmak gibi birseymis bu :)
Sosyal ağlarda paylaş

Olay beslenmede bitiyor. Kardio ve ağırlık programını sabit tutsan bile: yaktığından çok yersen kaslar gelişiyor, yaktığından az yersen yağlar gidiyor. Hangi tarafı yoğunlaşacağını beslenmeyle kontrol ediyorsun yani.

Kithnos said:

baktim gobek cok erimiyor ama kollar omuzlar hizli gelisiyor , agirliga kaytariyordum :)

Bu dediğinden anladığım kadarıyla sağlam yiyorsun sen, ya da spora başladığın için çok yememene rağmen kasların gelişebiliyor. L-Carnetine etki etmez demiyeyim ama yediklerini azaltırsan çok daha rahat eritirsin yağlarını.

Beslenme programın nasıl?
Sosyal ağlarda paylaş

Ozel bir beslenme programim yok , bu baslica sorunlarimdan biri olabilir . Ama hayatimin hic bi evresinde ozel bi beslenme programi yapmadim , kilo aldigim evrelerde de kafama gore yiyordum , acayip zayifladigim zamanlarda da :)

Hic dikkat etmiyor degilim yediklerime , eskiden kebapcida , fastfood cu da falan ogle yemeklerini gecirirken , simdi daha hafif seyler tercih ediyorum tavuk , salata falan..
Ama dedigim gibi oturup oyle tek tek kalori hesaplamiyorum.

Yasitlarima - vucut , yapi olarak yakin olanlarla kiyaslarsak - az bile yiyorum sayilir , spora gittigimiz arkadaslar 2-3 kat hizli kilo verdi benden valla , nasi bi metabolizmam var anlamadim :)

not : 3-4 gun once aldim o tabletlerden , bir kez spora gidebildim daha , haziran sonunda yazarim tekrar , bakalim faydali oluyor mu ? Cardio yu da 1 saat falan tutuyorum , egimli platformda , tempolu yuruyus tercih ediyorum genelde
Sosyal ağlarda paylaş

Peki şu anda göbeğini hiç mi eritemiyorsun? Şunu dene: Yarın sabah kalktığında ilk iş bir mezro al ve göbeğinin çevresini ölç ve bir yere yaz (tam göbek deliğinin üstünden geçecek şekilde). Aynı ölçümü tam bir hafta sonra tekrar yap. Tartı üstündeki kiloyu pek kafana takma.

Eğer ölçüde düşüş varsa yağ yakıyorsun demektir. Sabırlı olup zamana bırakacaksın. Zamanla gider o göbek. Eğer ölçü aynı kalmışsa yediklerini biraz daha azaltırsın. Tek tek kalori hesabı yapman gerekmiyor zaten. Her öğün yediğin porsiyon boyunu azcık azaltsan yeter. Üç dilim ekmek yiyosan iki dilim yersin. Bir tabak pilav yiyorsan bir iki kaşık az alırsın gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 hafta sonra ...
Hem yağ yakıp hem kas geliştirebilirsin. İllaki bi trade-off söz konusu değil yani. Ama çok katı ve işkence diye tabir edebileceğim bir diyete bağlanman gerekir. O yüzden bodyciler önce ayı gibi yiyerek kas yaparlar (bulking dönemi), sonra neredeyse hiç yemeyerek ve cardio yaparak kasları ortaya çıkarırlar (definition dönemi).

Protein ağırlıklı beslenerek, yağı, karbonhidratı ve şekeri minimuma indirerek gayet güzel gelişim gösterebilirsin.

Birde günde en az 5-6 öğün yiyecek şekilde hazırla diyet programını. Benim beslenmemden bir örnek:

Sabah: Light Sütle 100g şekersiz müsli.

1 saat sonra Günlük antremanım

2 saatlik antremandan sonra: Suyla hazırlanmış protein shake + yağsız piliç ızgara (biraz yeşillik ile)

2 saat sonra ara öğün: Bir küçük kutu light ton balığı.

Akşam yemeği: Yağsız piliç ya da dana külbastı. Garnitürsüz

2 Saat sonra gece atıştırması: Light meyveli yoğurt bir kutu

Öğünlerin küçük olacak ve 2-3 er saat arayla alınacak. Böylece sindirim sistemin sürekli çalışarak metabolizmanı hızlandırır.

Karbonhidratı spor yapmadan önceki öğünde alacaksın. O da mümkünse hazmı yavaş yüksek lifli ya da kepekli olacak.

Gördüğün gibi gram şeker yok, yağ da mümkün mertebe az.

Böyle bir beslenme artı spor salonunda yapacağın iyi bir idmanla kaslandığın yere yağ da yakarsın.
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi bu spor olayına bir kere başladın mı hayat boyu devam edeceğin bir aktivite olduğu varsayarak 3-4 sene diyorum. 1 sene spor yapıp bırakacak adam zaten spor yapmasın harcadığı vakit kaybına enerjiye yazık zaten çabuk gelen herşey çabuk gider. bırak yavaş yavaş gelişsin vücudun. 7 ayda elde ettiğinden daha bomba bir sonuç elde edersin kesin olarak.

ek olarak göbek olayı vücutta üstüne düşülecek son hadisedir bence, bir adam spora başlarken direkman göbeği hedef alarak başlıyorsa işleme zaten, baştan hatalıdır. six pack öyle bişey ki, vücutta geliştireceğin başka yer kalmadığı takdirde eh artık karın basayım moduna giriyorsun yoksa akıl işi değil 30-45 dakka abs çalışmak.

demek istediğim (bence) spora yeni başlayan biri için sporcu gıdaları gereksiz. adam gibi koşun edin spor yapın zaten bir süre sonra faydasını göreceksiniz. az sabırlı olsun ama hayatta hiçbir şey zort diye olmuyor :)
Sosyal ağlarda paylaş

Valla kingpin senin bilginden şüphe ettim şu son postunda...

İstediğin vücut için sıkı çalışıp sonra rölantiya alırsın. Haftada 5 gün giderek yaptığın vücudu haftada 2 gün spor salonuna giderek koruyabilirsin. İStediğin forma girdikten sonra sporu bırak demedim ben...

Ayrıca göbek ve six pack en son mu? O zaman bütün spor yapanlar pehlivan gibi olsun...

Herkesin ihtiyacı ve amacı farklıdır tabii, ama bilirmiş edasıyla "göbek en sonra bırakılır" demekte abes olmuş.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...