Absolut Mesaj tarihi: Mart 14, 2008 Mesaj tarihi: Mart 14, 2008 Son 5 yıldır maliye inanılmaz şekilde vergi incelemerinin üzerine gidiyor. En ufak olayda inceleme üzerine inceleme ile borçları ödetiyorlar. Bunu herkese mi yapıyorlar bilmiyorum ama para ihtiyacı yüzünden vergi borçlarını takip konusunda ÇOK ilerleme kaydedildi.
scorch Mesaj tarihi: Mart 14, 2008 Mesaj tarihi: Mart 14, 2008 evet maliye bayaa bi takipte , ama kapattığı dükkanların sayısının haddi hesabı yok "işsiz kalan" insan sayısınında haddi hesabı yok sırf bu kayıt dışını engelleme sevdasına , bu insanlara iş bulamazsa ne olucak bu ülkenin hali? yeni yeni hırsızlar, gaspcılar türeyecek elbet... hayırlısı olsun bakalım nereye varıcaksa bu gidiş..
Dregoth Mesaj tarihi: Mart 14, 2008 Mesaj tarihi: Mart 14, 2008 Scorch bende işszlik konusunda sıkıntıya düşsemde, benim ailem mesela vergi ödediği için, ben vergi ödediğim için biz bu ülkede ayakta durmakta sıkıntı çekiyoruz. Şimdi o insanlar ödemeyip ödemeyip sıkıntı çekiyor diye üzülemeyeceğim.
scorch Mesaj tarihi: Mart 14, 2008 Mesaj tarihi: Mart 14, 2008 benim demek istediğim ödenip ödenmemesi değil örnek bir atölye : 10 calisani war patronu vergi ödemio , kapatıldı 10 kişi işssiz kalıo otomatikman , muhtemelen sigortaları bile olmayabilir.. ne yapıcaksınız bu insanları? ben hayır toplanmasın demiyorum , ama şu anki şekilde çok yanlış çok zorlama başımıza iş açacağını düsünüyorum.
Dregoth Mesaj tarihi: Mart 14, 2008 Mesaj tarihi: Mart 14, 2008 Dediğinde haklı olmakla beraber, kendiminde saslak statüsüne konmasını kabul edemiyorum. O dediğin 10 işçinin çözümü kayıt altına alınmaktan çok, büyük işçi eylemleri ve sendikalaşmada yatar.
huun Mesaj tarihi: Mart 14, 2008 Mesaj tarihi: Mart 14, 2008 vergi ödemiyor diye iş yeri kapatılmaz arkadaşlar. hatta bu cezalardan, vergi borçlarından dolayı işletmeler en az derecede mağdur olsun diye defterdarlıkta dosyanıza bakan memurların çok geniş insiyatif kullanma yetkileri vardır. bi gün kol böreği gibi bir ceza gelir, falanca tarihte şu kadarlık borcunuzu ödeyin diye. bakarsın "abow yandık" dersin, gidersin defterdarlığa anlatırsın derdini. "işte şöyle şöyle bir işim var, şimdi size bu parayı ödesem bu işi yapamam; gelin bunu bu şartlarla ödeyeyim size" dersin. Genelde de kabul görür yani bu tip yaklaşımlar.
belmondo Mesaj tarihi: Mart 14, 2008 Mesaj tarihi: Mart 14, 2008 şimdi o haber çocuk işçileri alın çalıştırın demek mi? biz yolunu açtık 3 tane çocuk yapacak enayiler en az. sizden de cezaları azaltıyoruz. çocukları çalıştırın demek mi bu.
SturmVogel Mesaj tarihi: Mart 14, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 14, 2008 Absolut said: Son 5 yıldır maliye inanılmaz şekilde vergi incelemerinin üzerine gidiyor. En ufak olayda inceleme üzerine inceleme ile borçları ödetiyorlar. Bunu herkese mi yapıyorlar bilmiyorum ama para ihtiyacı yüzünden vergi borçlarını takip konusunda ÇOK ilerleme kaydedildi. bir açıdan doğru ama şu var: nedense Albayraklar gibi grupların vergi açıklarının üzerine hiç gdilmiyor yada Yimpaş olayında olduğu gibi sümen altı ediliyor. Yani başkası olsa o insanlar o sektörde bir daha iş yapamayacak ama konu kendi adamları olunca açık kapı bırakılıyor adeta geri dönebilsinler diye. SturmVogel said: KAPAK NO.1 Çocuk işçileri yüksek riskli yerlerde çalıştırmanın cezası 904 YTLden 100 YTLye düşüyor. http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=249834 bu karardan sonra hala "kriz çıkacaksa eskilerin birikimidir, bu kararlarda da AKPnin rolü yok" diyene şeyimle gülerim ben.
Öne çıkan mesajlar