dasaaa Mesaj tarihi: Mart 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2008 n95 o fiyata berbat tıkırdayan bir plastik sunuyor! içeriğine kamerana yazık yahu.. direkt kepazelik.. viewty'yi beğendim ama çok kullanamadım. ha bu arada n95'in pil süresi iphone a göre daha kötü (benim için önemli bi detay) 1400mah olması lazım iphone ve bein baktığım 8gb'lik n95 1000mahlık tı sanırım. n95'in çektiği akım da daha fazla sanıyorum ki çok sürmüyor pilin tükenmesi. web sayfalarını gezmek tam bir eziyet! hani girdiğine gireceğine pişman oluyorsun, o derece berbat. bir de "bir önceki sayfaya dön" dediğinde yeniden yüklemeye çalışıyor sayfayı. zırt-pırt password isteyen bir sitedeysen ve n95 ile uğraşıyorsan çekilmiyor hiç. kasma, değmez.. koşturarak bi internet kafe ara, inan daha kısa sürede bitecek işin. gelgelelim kamerası iyidir. aslında iphone sadece donanımsal açıdan sınırlanmış bir ürün, yani "o yok, bu yok" denilen her şey kullanıcının işi bilmemesinden kaynaklanan şeyler. gps olayı şu an için baz istasyonları üzerinden var. fakat tomtom gibi şirketler gerçek gps'de çalıştıracaklar (belki de çıkmıştır bile.) internet iphone ile kolay, aslında her şey iphone ile kolay. multitouchın işlemleri kolaylaştıran bir özellik olduğu su götürmez. menüler kolay ve hemen hemen her şey isteğinize göre değiştirilebilir, esnetilebilir. htcler le ve diğer pda'larla da biraz haşır neşir olmuş birisi olarak pda'lar ile çok alakası olmadığını söyleyebilirim. pda'larda bir işlem yapmak için hendeğe deve atlatmak gerkiyordu ki bu deveye hendek atlatmaktan daha zor gerçekten. ve nokia'lar ile telefon dışında ki işleri yapmak deveye hendek atlatmak kadar zor. ilk çıkan n95 neydi öyle, bi bakalım dedik gps'e de saç baş yoldurdu bize. sonraki programları taşıyanlarda düzeltilmiş neyseki. bir de zamanla hantallaşan symbianlardan vazgeçseler keşke. bu açıdan iphone iki dünyanın en iyi birleşimi bu durumda. ancak dediğim gibi kullanmayı istemek lazım. symbian'ın geçmişine ve çıkan programların sayısına rağmen iphone n95'e göre daha geek bir alet, eğer severseniz kurcalamak ve yenilemek gerektiğini düşüneceksiniz. sdk'nın da çıkması ile bu zor değil zaten.. ancak iphone, "hey bu iphone, almalıyım" diyerek alınacak bir alet değil bence. hem de şu anda ulaşmak istendiğinde çaba gerektiren bir alet. içeriğini kullanmayacaksanız ve sadece iphone diye alıyorsanız n95 sizin için daha uygun bir çözüm = telefon ve ekstra bişiler daha.. iphone ise başka bişi.. özelliklerini kullanmadığınızda bu hi-end bi pc'ye sahip olup genelde mayın tarlası ve solitaire oynamak gibi absürd bir duruma sebep oluyor. hem de iphone da psx oynamak varken :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
micha Mesaj tarihi: Mart 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2008 Ben lafı uzatıp kafanı karıştırmıycam.Microsoft firmasının yazılımları ve tasarımı Apple firmasının 10 sene öncesi gibi.Kısaca Apple'dan şaşma derim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mayhem Mesaj tarihi: Mart 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2008 tık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yicit Mesaj tarihi: Mart 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2008 geçen iphone'u elime aldım da arkadaşlar, devlet-ü cihanda yek olsa bile taşımam ben o kazulet ebatlardaki aleti dedim kendimce Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sunthewhich Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 Iphone n95'den yarı yarıya daha ince olduğu için cepte taşıması daha rahat. şişirmiyor cebi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMarvelous Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 Cep telefonu istiyor arkadaş; o zaman Nokia n95 almalı tabii ki... Harika kamera, GPS özelliği ve smart phone oluşuyla harika bi alet... İphone dediğin gösterişten başka şey değil. Telefon bile denmez, konuşturan ipod işte. Donunmatik gizmolarla hava cıvadan başka şey değil... Uyduruk flashsız bi kamerası var, video çekmiyor... bluetooth u var, başta telefonlara dosya gönderip alamıyor. 3G detseği yok. Herkes "onun için program çıkacak, bunun için program çıkacak" falan demiş. Öyle dışardan çözümlerle iphone u yüceltmek var mı be? Bende o zaman Nokia 3110 un arkasına sony kamera bantlayayım harika foto çeken telefon olsun o zaman. Kutusundan çıktığı haliyle değerlendirin telefonları. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nuwanda Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 MrMarvelous said: Herkes "onun için program çıkacak, bunun için program çıkacak" falan demiş. Öyle dışardan çözümlerle iphone u yüceltmek var mı be? Bende o zaman Nokia 3110 un arkasına sony kamera bantlayayım harika foto çeken telefon olsun o zaman. Kutusundan çıktığı haliyle değerlendirin telefonları. bence bu biraz sacma olmus. sonucta iphonedaki o isletim sistemi bu kdr programa vs imkan tanıosa ve yapılabiliosa bunu elbette sayıcaz, adamlar laf olsn diye sdk cıkarmıyorlar dimi, aletin yapabilcekleri diger nokialardan fln kat kat fazla ve adamlar bunu degerlendiriyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 said: İphone dediğin gösterişten başka şey değil. Önyargı. Önceki sayfalarda neden iphone diye anlattığımdan tekrar yazmama gerek yok şimdilik. Özelliklerine bakınca N95 iyi tabii, çok iyi mükemmel. Ama özellik yeterli mi acaba? Ben 10 dk da bi fotoğraf çekeceksem 5 mpx olmasının anlamı ne, ya da GPS e girene uyduya bağlanana kadar canım çıkacaksa. Dünya kdar para verip plastik bir oyuncak almayı tercih edemem. He iPhone oyuncak demişsin bir de. Evet öyle. Neden, adamlar Nokia nın yıllardır yapamadığını yaptılar da ondan. SE bile yıllardır P serisi ile dokunmatik ekranlı telefonlar sunuyor piyasaya, arayüzü daha iyi gibiydi. iPhone dokunmatik ekranı iş kullanımından günlük kullanıma indirgedi, bence iyi de yaptı. Şeklini şemalini özelliğini geçtim, bir telefonun en önemli özelliği arayüzüdür ve N95 arayüzden ÇOK puan kaybediyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Mart 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2008 N95 ile ikisi birbirinden çok farklı telefonlar. Ama bir sonraki iphone muhtemelen çok daha şık ve işlevsel olarak piyasaya çıkacaktır. HEr türlü programı var indiriyoruz kuruyoruz demekle telefon iyi olmuyor, desteği iyi oluyor o telefona verilen. Ve şahsen ben telefonuma her reset attığımda saatlerce program arıcaksam o iş biraz yaş derim. Dokunmatik ekran nokianın seçmediği bir ekran. Neden bilmiyorum hala dokunmatiğe geçmediler. Tabi dokunmati,k iyi midir kötü müdür uzun ömürlü müdürü bilemem. 4 arkadaşımda iphone var ve hepsinin ekranında problem var şu an ama onların şanzsızlığı da olabilir tabi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
micha Mesaj tarihi: Mart 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2008 iPhone herkes kullanmaz.iPhone her şekilde yükseltilebiliyor.Kamerası belleği vs. si . Macintosh makinalar haricide dosya alamaz veya aktaramaz. Kısaca ben markayım bunu herkes taşıyamaz diyor. Teknolojinin Ferrarisi işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Mart 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2008 Kamerasini nasil yukselticen tam olarak? Bellek de fiks bildigim kadari ile Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
micha Mesaj tarihi: Mart 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2008 Penthesilea said: Kamerasini nasil yukselticen tam olarak? Bellek de fiks bildigim kadari ile www.ifixit.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Mart 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2008 @Micha: Nasıl yani abi şimdi PC var bende iphone olsa müzik falan atamaz mıyım? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nuwanda Mesaj tarihi: Mart 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2008 nileppezdel said: @Micha: Nasıl yani abi şimdi PC var bende iphone olsa müzik falan atamaz mıyım? yok boyle bisi ya? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Mart 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2008 Ben de öyle biliyorum da adam macintosh olmadan dosya aktarımı olmaz gibi birşey yazmış yukarıda. Yada ben yanlış anladım :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
micha Mesaj tarihi: Mart 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2008 nileppezdel said: Ben de öyle biliyorum da adam macintosh olmadan dosya aktarımı olmaz gibi birşey yazmış yukarıda. Yada ben yanlış anladım :)+ Mac harici herhangi bir bilgisayara kablo vasıtası ile bagladıgınızda bilgisayar kilitlenir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMarvelous Mesaj tarihi: Mart 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2008 micha said: nileppezdel said: Ben de öyle biliyorum da adam macintosh olmadan dosya aktarımı olmaz gibi birşey yazmış yukarıda. Yada ben yanlış anladım :)+ Mac harici herhangi bir bilgisayara kablo vasıtası ile bagladıgınızda bilgisayar kilitlenir. yok öyle bişey... daha geçen arkadaşın iphone unu kırdık PC ile... Gayette bağlanıyor PC ye iphone... www.ifix.com gibi absürt bir çözüm önermişsin. sitede ek devreler bilmemneler var. İphone bilgisayar kasası gibi açılıp upgrade edilsin diye üretilmiş bişey değil ki? sen onu takarken aleti bozarsan garanti sana "nah öderim" der. böyle dışardan illegal, unofficial çözümler göstererek iphone u yüceltemezsiniz... çok saçma bi yaklaşım bu. Kaldı ki nokia ya da isteğen istediği programı yazabiliyor. Symbian OS Java desteği falan iphone un sunduğundan farklı şeyler değil... İphone gösteriş meraklıları için işlevsiz bişey derken şunu diyorum. Tasarımı şık, kocaman dokunmatik ekranla falan ilgi çekici, kullanıcı arabirimi çok kolay kullanımlı ve ilgi çekici evet. Ama donanımsal olarak son derece vasat bir alet. Günümüz teknolojisine bak bi de iphone a bak. 2mpixel plastik mercekli kamera, 3G yok, GPS yok, yükseltilir hafıza yok vs. Bu sadece iphone için değil, apple için geçerli. İpod da ilk çıktığında sırf dokunmatik kontrolüne ve krom kaplı karkasına tav olup aldı millet. Halbuki İpod un pil ömrü ve ses kalitesi denk bir creative mp3 çalardan çok daha kötü. Radyosu yok, ses kaydı yok, herşey opsiyonel gizmolar alıp üstüne takarak oluyor falan... şimdi aklıma geldi ipod un pili bile değiştirilmiyordu ya!! fonksiyonellikten uzak hava civa bir alet. tam bir kapitalism icadı para tuzağı apple. Macintosh PC den daha kullanışlı diyolar, sadece Mac OS a tav oldukları için. Daha kullanışlı olsaydı bugün dünyada PC ve windows neyse Macintosh ta öyle olurdu... durum budur yani... gidin paranızı daha kaliteli şeylere harcayın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMarvelous Mesaj tarihi: Mart 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2008 Gerçi bu kadar Apple ı kötüledim N95 daha iyi dedim ama... ben şuan 8800 kullanıyorum mesela. Telefonda tek yaptığım arama /mesaj gönderme. Bir de erkek olduğum için aksesuar olarak baktığımdan şık olmasını isterim telefonun. Bütün ihtiyaçlarımı karşılıyor 8800. Şimdiye kadar 20 tane telefon değiştirdim, 9 ayda bir e denk geliyor ortalama. Ama 8800 ımı bozulana kadar tutacağım, bozulunca da aynısından alacağım. o kadar memnunum yani.. Akıllı telefon işinin sonu yok çünkü. yeni aldığın telefon ertesi ay eski model oluveriyor. Ayrıca Nokia N serisi bence telefon olarak başarısız. Bundan önce N80 im vardı, wi-fi falan var diye tav olup almıştım. Allahım böyle işkence görmedim ben. Telefonun mesaj ve foto sayısı arttıkça iyice yavaşladı. artık sms i okumak için bile 15-20 saniye bekler olmuştum. onu geçtim pil ömrü rezalet. 1 gün bile gitmiyordu bana. wi-fi falan kullanmaya kalksam daha da az... Ben dersimi aldım o yüzden. Telefonum adam gibi telefon olacak; dışarda e-mail, gps, internete falan ihtiyacım oluyorsa da telefonumun yanına güzel bir PDA alırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Mart 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2008 Micha, marvelous çabuk söyleyin hanginiz sıkıyorsunuz? :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nuwanda Mesaj tarihi: Mart 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2008 nileppezdel said: Micha, marvelous çabuk söyleyin hanginiz sıkıyorsunuz? :D abi yok oyle kilitlenme falan, utanmasa ipod u sync edebilmek icin mac lazm dicek. kac arkadasım kullanıyor hicbirinde mac yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMarvelous Mesaj tarihi: Mart 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2008 said: Connect your iPhone directly to your Mac or PC using the included USB cable and dock. iTunes will launch automatically. http://www.apple.com/iphone/gettingstarted/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Mart 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2008 Ben de sana güveniyodum zaten marv ;), bi tanıdığımızda var o teknoloji manyağı PC'si var eminim de belki maci de vardır onunla kullanıyordur diye emin olamadım yani :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
micha Mesaj tarihi: Mart 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2008 Açıkcası ben Mac'i savunmuyorum.Fakat şu var Mac'in bir kullanıcı grubu fanatiği var.Mac kullanıcısı olmak bambaşka bir şey bundan bahsediyorum.Aleti o kadar kötülemişsin ki daha piyasaya çıkmadan bu kadar bültende yer alan bir şeyi alçaltmanı anlıyamadım.Yükseltebiliyorsun benim sunduğum sitede alacağın ürünü Türkiye içersinde herhangi bir servisten faydalanarak parça değişikliği gerçekleştirebilirsin.Tuzluya patlar orası ayrı.iPhone bir devrim.Dokunmatik çart çurtu var demişsin LG Prada desen eyvallah diyeceğim.Menulere geçişi olsun . Çözünürlük olsun gayet hoş bir cihaz.PC'ye h takıp denedin mi merak ediyorum.Kullanan arkadaşlarım ara kablosu ile bağlantı kurmaya kalktıklarında PC'yi kitliyor.Yazılana göre buraya bizde yazsak kopyala yapıştır yapardık değilmi arkadaşım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMarvelous Mesaj tarihi: Mart 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2008 adamın resmi sitesinde ürün tanıtımında pc ile de çalışır diye her yere yazmışlar. zaten pc için icat edilmiş usb girişini kullanmasından belli pc ile de uyumlu olduğu... senin yaptığın akıl karı mı sen onu söyle bana? arkadaşında çalışmadıyla çalışmadı, o arkadaşının bilgisayarının problemi ya da salaklığıdır, buna dayanıp millete "mac dışında hiç bişiyde çalışmaz kitler" demek ne demek? iphone da devrim falan değil. reklam sloganlarına bakarsanız fiat bravo da sıradışı yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Luriel Mesaj tarihi: Mart 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2008 yahu telefonun dizaynı felan çok güzelde devrim felan diyip duruyo millet nesi devrim sanki olmayan bi teknoloji mi yaptılar anlamıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar