Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

mutalisk stackleme olayı

tunca

Öne çıkan mesajlar

12 tanesini falan üst üste getiriyo prolar, savior falan. nasıl yapılır? ben de yapcam.

hatta kendi oynadığım bir kaç battlnet oyunununda zerglinglerin bile stacklendigini gördüm ama o bug cheat falan heralde çok garipti.

edit: bir heycanla açtım başlığı ama youtubeda direk şöle bişi buldum

http://www.youtube.com/watch?v=im7c3vOEFzg&feature=related
Sosyal ağlarda paylaş

çevirmek için ?
bu koydugum videoda iyi yapamamış adam ama o şekilde ileri geri yapmanın 1. nedeni aldığın damage i az da olsa azaltman
2. nedeni ise her geri geldiginde baska bir mutaliske saldırıyor elemanlar(çok şanssız değilsen) böylece single target dps olayı olmuyor. tam tersine sen daha etkili bir şekilde single target burst dps yapıyosun
Sosyal ağlarda paylaş

overlord ya da larva ile mutaları aynı gruba al, sonra mutaları stackle. üst üste mutaların üstüne rastgele basınca stackleniyorlar, larva ya da overla aynı gruba alınca da dağılmıyorlar.

mutaları stacklemenin en büyük faydası focus fire yapabiliyorsun. yani tüm mutalar aynı anda tek bir hedefe ateş edebiliyor ancak bildiğiniz gibi mutaları stackleyince sürekli aynı şekilde kalmıyorlar. yavaş yavaş açılıyorlar, combatta bu gerçekleşince hem focus fire yapamıyorsun hem de kaçarken geride kalanlar dayak yemeye devam ediyor. bu şekilde daha az damage alıyorlar hem de kullanması çok daha kolay oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu işin piri July'dır hehe.
Bu taktik olmadan zaten TvZ'de T'yi basede tutmayı başaramazsınız mid-gamede.Huun'un dediği gibi Overlord ile aynı grupa alıp stacklemek en pratik yoludur,microsunu geliştirmek için de fun sitelerinde bol bol ums'si var.
Bir ara vult micro ile bu muta microya baya sarmıştım,yapması çok zevkli etkisi pahabiçilemez =]

Örneklemek gerekirse Marine+Medic kombosu Zerg için en büyük bela,bu micro sayesinde 10 muta'nın tek bir hedefe aynı vurmasını sağlayarak instant kill çekiyoruz Marine ve Mediclere heal olmalarına fırsat vermeden.Ayrıca add-on'ları ve scv'leri patlatmak için de çok iyidir.

Ha bu arada patrol ve move hot-keyleriyle deneyebilirsiniz,Vult microsu gibi ama ileri geri elinizi alıştırın daha rahat olur.Damage alma olayına gelince muta tek hedef haline döndüğünden karşı taraf tek mutaya kitlenemiyor yani birçok muta yaralanıyor fakat ölüm olayı çok fazla olmuyor.10 mutayla girip yarı can'lı 9 muta çıkabiliyoruz hepsini kaybetmektense...
Sosyal ağlarda paylaş

Bunu yapmanın tek sorunu, o kadar etkili oluyor ki bi yerden sonra alıskanlık oluyor.

Sonra günün birinde bir protoss cıkıyor karsınıza vee siz yanlıslıkla stackleyip yolluyosunuz mutaları. Olaylar gelisir...

Corsa templar archon...

Oy oy yani 10 mutayı 1 archon'dan bikac saniyede kaybettigimi bilirim. Ondan sonra sadece bi milyon tane turret basan arkadaslara karsi yolladım hep. MM'e karsi da cok etkili, ozellikle medic'leri tek vurusta alinca stim pack acamayan terran oyuncusunun yuzundeki ifadeyi gormek paha bicilmez kesinlikle.

Edit: Yalnız cok micro istiyor, normal attack ground diyince rakip stackinizi parcalayabiliyor o zaman bu taktigin anlamı kalmıyor pek.
Sosyal ağlarda paylaş

tunca, o geri gidip tekrar saldırmanın sebebi, hem stack bozulmasın diye hemde mutalar hız kaybetmesin diye.

oyunca ucan uniteler harkete basladıkları anda max hızlasıyla hareket etmiyolar, önce bi hızlanıyolar, sen saldırıp beklersen saldırı range'ine girip dururlar, bölece bişi olursa kacman daha zor olur, onun yerine vurup hareket ettirip vurup hareket ettirip kullanırsan mutalarrını hiç yavaşlamazlar max hızlarında takılırlar, baska bi avantajıda sonucta etrafta düşman uniteleri var, arada bi kac tanesinin attack cycle'ını bozsan menzillerinden cıkıp iyidir yanı.
Sosyal ağlarda paylaş

bu aralar terrana karşı baya kullanmaya başladım bunu çok da işe yarıyor ama vurup hemen geri kaçma olayını tam beceremedim hala. saldıracağım elemana tıklıyorum sonra hemen geri tıklıyorum. başka bi olayı mı var acep? bi kaç kere de vesselın irradiate ine hazırlıksız yakalandım.. of 11 tanenin arasından o yeşili çıakrmaya çalışmak nasıl bir işkencedir =P

(huun senin üstünde de denemek istiyorum, o kadar maç yaptık bir kere terrana karşı bunu kullan demedin sdf)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...