Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

CPU çok ısınıyor

KosPer

Öne çıkan mesajlar

CPU derecem normal masaüstündeyken 70'i geçiyor.Niye böyle kasayı açtım yelledim üfledim soğuttum ama yine oyuna falan girince hemen 70leniyor.Sistemim bu:
Anakart:
CPU Türü DualCore Intel Pentium D 830, 3000 MHz (15 x 200)
Anakart Adı Asus P5LD2 SE (3 PCI, 2 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN)
Anakart Çipseti Intel Lakeport i945P
Sistem Belleği 2048 MB (DDR2-667 DDR2 SDRAM)
BIOS Türü AMI (01/23/07)
İletişim (COM ve LPT) İletişim Bağlantı Noktası (COM1)
İletişim (COM ve LPT) ECP Yazıcı Bağlantı Noktası (LPT1)

Görüntü Birimi:
Görüntü Bağdaştırıcısı ASUS X1650 Series Secondary (1024 MB)
Görüntü Bağdaştırıcısı ASUS X1650 Series (1024 MB)
3D-Hızlandırıcı ATI Radeon X1650 (RV535)

fanlarda çalışıyor gördüğüm kadarıyla 70+ normalmidir değilse naapmalıyım.format attım falan hep aynı.
Sosyal ağlarda paylaş

Intel için 65 derece üstü normal değil diye biliyorum. Yanlış biliyormuşum. :) Yine de aşağıda söylediklerim zararlı sıcaklıklar için geçerli.

Gereğinden yüksek sıcaklıkta sorun çıkmasa bile işlemcinin ömrünü kısaltırsın. Fanın altında bulunan heatsink denen metal zımbırtı ısıyı toplar, fan da orda biriken ısıyı uzaklaştırır. Fan ve heatsink'in içi tozlanmışsa çok büyük etki ediyor soğutmaya.

Tozları temizledikten da sonra geçmediyse soğutma sisteminde bir değişiklik yap derim. İşlemci fanını ve heatsink'i değiştirmek en güvenli yol olur. Ayrıca bir iki tane kasa fanı da takabilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

Hayır Pentium D ise eğer 3.0 ghz ise 65 nm oluyor onlar. Benim arkadaşımda var 30-40 derecelerde çalışıyor 40'ı geçmiyor hatta.

İşlemci fanının ayakları yerinden oynamış olabilir. Onları iyice oturtman lazım. Anakartı söküp fanı takmayı dene. Fanın kaç devirde döndüğünü kontrol et. 65nm fanları 800-2000rpm devirle dönüyorlar. Biostan oto fan speed gibi şeyler vardır ayarlarını kurcala.
Sosyal ağlarda paylaş

termo teknik olayından biliyorum
kasanın kapağını açıp duvara sıfırladığın zaman duvar ısıyı başka
taraflara doğru yayıyor binevi iletken görevi yapıyor
65c üstü makina için zaralı diye düşünüyorum
kendi makinamdaki derece kasanın iç sıcaklığını ölçüyor şuan 21c
ama ekran kartı veya işlemciye bağladığımda kaç derece olur tam olarak bilmiyorum
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaşlar o Sıcaklık normal felan değil.

Burada 70 Derece Sıcaklıktan Bahsediyorsunuz.

Benimde İşlemcim 3.2 ve aşırı ısınma sorunu bende de var. Intelın standart fanları malesef yeterli olmuyor.

Bu yüzden işlemci aşırı ısınlıgı zaman kendini frenlemek zorunda kalıyor ve bu bazı zaman kasmalar bazı zamanda işlem yavaşlaması olur.

Burada bazı arkadaşlar normal demişler. 65 Derece işlemci normal olabilmesi için full yük altında çalışması lazım.

Masa üzerinde İşlemci %3 - %5 arasında kullanılır ve Masa üstü için max. sıcaklık degeri 40 Derecedir.

Aynı sorunlar bende de vardı.
Aşırı gürültü aşırı sıcaklık bir yerden sonra bunalım yapıyordum resmen kazıklanmış hissi yaratmaya başladı bende.

ama şuan Maxx 40 derece aşırı yükte. Nelermi yaptım

Normalda Warcraft Oynarken oyun çok kasıyordu.

Gittim Termal Macun aldım. ve Kasma sorunu ortadan kalktı fakat aşırı sıcaklık ve gürültü devam ediyordu. sonra biraz araştırdım.

Gittim yeni Kasa aldım. Kasa çok önemli kasa ile sıcaklık degerim 5 Derece düştü gene gürültü yüzünden sinirlerim bozuldu ve araştırmalar sonucu 60YTL'ye gittim Fan aldım.

Şuan aşırı yükte 40 Derece gecmiyor ve hiç ses yok kasamda.

Asagidaki Link'te Intel 775 LGA işlemcilerin Fan Testleri var istersen bir incele sana faydası olucaktır. Ben buradan cözüm buldum.

6 Intel LGA775 Soğutucusu Testte

6 Intel LGA775 Soğutucusu Testte

Not: Bu işlemlerden sonra BIOS güncellemeside yaptım
Sosyal ağlarda paylaş

throine said:
Aynı işlemciye sahibiz ama 70c sıcaklık normal değil gibi. Ben PC boştayken 35-38 dereceyi görüyorum yük altında mesela call of duty 2 oynarken 55-58lerde geziniyor. stok fan var sadece.

kasa ve heatsinklerin temiz olması, macun kalitesi ısıyı önemli derecede etkiler. 70 derece bu işlemci için üst sınır değil.
arkadaşın yapması gereken kasayı ve heatsinkleri temizlemek. yapabiliyosa macunu yenilemek.

ayrıca masaüstünde ve oyunlarda 70 derece olması işlemcinin sürekli yükte olduğunu gösterir. spy vs. var yüksek ihtimalle.
Sosyal ağlarda paylaş

fanı doğru düzgün yerine oturtmakta önemli. :D

ben ilk deneyişimde tam oturtamamıştım ve pc açıldıktan saniyeler sonra işlemci 80 dereceden aşağı inmiyordu. pc açılır açılmaz kasılıyordu yüksek ısıdan, kasadan acayip sesler geliyordu. :D 2 ayrı programla ölçtüm ikisi de 80 dereceyi gösterdi. tırstım bi an hemen kapattım baktım fan tam oturmamış yerine. :/

Pentium D 80 derecede de çalışırmış bunu da gördük. :D
Sosyal ağlarda paylaş

Tam yük altında 70C çıkması normal o şiemcinin. Ama boştayken değil.

Panik yapma, işlemcin kendisie zarr gelemsine izin vermez, kendini yavaşlatır, performansın anormal derece de düşüce anlarsın. Yanlış hatırlamıyosam 72.8c'de başlar bu throttleing olayı, ısı arttıkça daha da yavaşlatır şilemci kendini. 70i geçyosa soğutman yetersiz. İşlemci fanını temizle, kasa içine serin hava girebildiğinden emin ol, olmadı daha yii bi heatsink & fan ikilisine geç.
Sosyal ağlarda paylaş

Eternalus said:
macunda paraya acıma ver 15ytl arctic silver 5 al. ben bile elleri titreyen bi amele olmama rağmen patinin öğretmesiyle hallettim süper oldu. as5in vaad ettiği dereceleri gördüm. süperdir kendisi

ben aldım ama pek faydası olmamıştı gittim Arctic Cooler Pro fan aldım :)
Sosyal ağlarda paylaş

freezer 7 pro al eğer performans + sessizlik istiyosan , fiyatı 50 ytl fln.. ama pek yatırım yapmayaa değermi orası sana kalmış , fps den bahsetmişin oyunlarda, işlemcinin orda katkısı o kadar az ki , o yüzden arkadaşların dediği gibi , macun al ilk bi dene , olmadı istiyosan fan al , ama oyunlardaki kasılmanın ekran kartı ile alakalı olduğunu unutmadan yap yatırımlarını...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...