Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Platonik Babam


Overseer

Öne çıkan mesajlar

Küçük bi ihtimaldi hatırladığım kadarıyla. O zaman bile farkındaydım ne kadar küçük olduğunun. Üstüste koyunca bile "bi ihtimal" oluyodu en fazla. Fazla düşünmüyodum bunu. Sen arkadaşlarımın babasıydın, bütün arkadaşlarımın babası da benim babamdı. Tamamen yüzdelerden, bölük pörçük şizofrenik düşünce kırıntılarından oluşuyordun. Ordan buldan aldığım baba parçalarından yapmıştım vücudunu. Karşı apartmanda ki arkadaşımın güneş gözlüklü babası olman ihtimalini almıştım. Güneş gözlüklerin vardı o kesindi.Yürüyüşünü öne çıkartan dar kot pantolon giyiyodun. Karizmatiktin sorgusuz sualsiz. Konservatuardaki kızın devasa babası ihtimali tam senlikti. Hem karizmatik hem yapılı. Korurdun sanırım beni kim çıksa karşıma. Sınıftaki kızın futbolcu babası ihtimalindende geri kalanını almıştım. Mükemmeldi görünüşün. Ayrıca güçlüydün. Dedim ya, herşeyden korurdun beni bi ihtimal.

Üstüne top oynarken ayak bileğimi sıyırınca oksijenli suyla temizleyen baba ihtimalinden ekledim, ilk kez görmüştüm oksijenli suyla yara temizlendiğini. Kesin sende kullanırdın. Birazcık, arkadaşın doğum gününde hepimizi arabaya toplayıp eğlenmeye götüren baba ihtimalini serpiştirdim. Eminim bütün arkadaşlarım hayran olurdu sana. Sadece arabası olan babaların gidebildiği, kesinlikle ailecek gidilen ve asla gidemeyeceğime emin olduğum o büyük marketlere ailesini götüren, dönüştede onlarca torbayı bagajdan çıkaran baba ihtimalinden bol bol koydum. Ama en çok arkadaşımın yanında ağzımdan kaçırdığım küfür yüzünden azar yediğim babadan ekledim. Sende kızardın evet. Haklıydı da zaten adam. Cüzdandan oğlunun resmini çıkarıp etraftakilere gösteren baba ihtimalin çok güzeldi ama. Hele dizilerdeki, kız arkadaşını tanıştırmaya götüren veletlerin babası inanılmazdı. İnanılmaz olan sen değildin ama, senin hala bi ihtimalin vardı. İnanılmaz olan, portakal renkli çilli kızın kız arkadaşım olmasıydı. Hani balkondan otoriter bi sesle bağırıp çillinin eve dönmesini emreden babanın kızı. O ihtimalide kaçırmak olmazdı. Hemen bi tutam attım.. Takım elbiseyle mimarlar odasına yola çıkan zengin arkadaşımın babası ihtimali senin mali durumunu da özetliyordu. Yorgun argın eve gelişini gördüğüm, eşiyle şakalaşıp yemeğe oturan, üstelik beni akşam yemeğine zorla oturtan baba ihtimaline de bi çift sözüm var. "Ne buldun bu kadında? Annem daha iyi biber dolması yapar. Tadı berbat bu dolmanın." Arada yol üstü beni alıp bi yerlere bırakan baba ihtimalin çok konforluydu. Eve dönerken bi ihtimal yakına uğrar beni alır öyle giderdin kesin. Yanlış bişey yaptığımda kenara çekip baba-oğul konuşması yapan, sonra da kıvrak laflarla özgüvenimi tazeleyen baba ihtimali vazgeçilmezdi. Şu saatte evde ol yoksa yersin dayağı diyen baba ihtimali ne kadar rahatsız olsada güven verirdi. Olsaydın sende yapardın. İyiliğim için tabi.


Daha yüzlerce ihtimal vardı ama çoğunu unutmuşum. Düşününce bu kadar çok ihtimal içerisinde hiçbirinden vazgeçmedim. Sonradan iki kızın olduğunu öğrendim. Tek yaptığım onlara en azından bi kere benden bahsetme ihtimalini düşünmekti. Ama bi saatin 10 dakikasında, veya bi günün on dakikasında, yada ayda bir on dakika, yada yılda bi kere topu topu on dakika, hadi hiçbiri değil 21 yılda sadece 10 dakika, beni görmeye gelmen ihtimalinden vazgeçene kadardı bu. Artık hepsini kapı dışarı ettim. Birleştirdiğim babaları tutan dikişler o son ihtimal di. Hepsi paramparça şekilsiz halde yerde kaldı. Olsaydın gerçekten büyük ihtimal haysiyetsiz, şekilsiz bi ucube olurdun. Hiçbişey için teşekkürler baba.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Nefis olmuş bu yazı, bayıldım...Overseer başka yazıların var mı bilmiyorum ama bunu okur okumaz hemen birşeyler yazmak istedim, gerçekten çok güzel olmuş, çok içten tebrik ediyorum.Bence biryerde basılabilecek, yayımlanabilecek kadar güzel, eline sağlık.

Ayrıca babası yazıda geçen çocuğu( kurgu ya da değil ) tanımamakla ne kadar çok şey kaybetmiş...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...