Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ilk denemem

wEll

Öne çıkan mesajlar

arkadaşlar re restaurant isimli bi yere ricaları üzerine pek de ustası olmadığım bi alanda afiş denemesi yaptım. aslında afiş sayılmaz hani menülerin kapak sayfası varya onun için kullanacaklar ama aynı zamanda afişte yapabiliriz dediler..
yorumlarınızı bekliyorum...

Sosyal ağlarda paylaş

anlamsız bi kalabalık var :) meksika muhabbetini andıran bi kaktüs var, o da fazla kullanılmış, (sayı olarak değil farklı şekillerde yani) "rerestaurant" ne alakadır anlamadım, o yazı fazla solda vs. vs. Bulduğun her şeyi bi araya koyma, bi estetik bi görünüm yaratmaya çalış. (tu)
Sosyal ağlarda paylaş

Mr. Hand'e tamamen katılıyorum.
Küçükken powerpoint'de clipart'dan seçtiğimiz resimleri bir araya getirip anlamsız şeyler yapardık. Açıkçası o tarz birşey olmuş.
Yani ağır konuşmuyorum yanlış anlama gördüklerimi yansıtıyorum sadece. Rastgele konmuş,serpiştirilmiş resimlerden ve brushlardan oluşuyor bu çalışma. Tipografi çok hatalı. Objeler birbirinden alakasız. Hepsi başka birşey anlatıyor,başka biryere çekiyor.
Yaptığın şeyin bir kompozisyon olduğunu unutmamalısın. Kompozisyonların bütünlüğü olur. Umarım yardımcı olmuşumdur...
Sosyal ağlarda paylaş

x_X!

deviantart'ı aç ve search kısmına "flyer restaurant" falan yaz..

görsel bütünlüğü öğrenene kadar birazcık kopyalamak yardım almak mübah sayılır. baka baka en azından neler nereye konumuş, nasıl daha güzel şeyler yapılabilir öğrenebilirsin. ya da gözün alışır..
Sosyal ağlarda paylaş

@wEll

gerçi söylenmiş birçok şey, benimki biraz tekrar etmek gibi olacak ama yine de yazayım.

1. resim:
Türkiye'de en sık düşülen hatalardan birini yapmışsın. Ben buna "photoshopu ezbere bilirim ama estetik anlayışım yoktur" tayfası derim. Mesela örnek bir resim gösteriyim. http://img229.imageshack.us/img229/9872/bonecrusherdsc00312pp4.jpg
Senin de resmin üstünden konuşacak olursam, böylesi posterlerde "ne kadar çok öğe eklersem, ne kadar çok efekt eklersem o kadar güzel olur" düşüncesi var, ancak çoğu kez bu anlayış ortaya çingene giysisi gibi bir görüntü ortaya çıkartıyor. O yüzden böyle bir resim hazırlarken, önce oturup tarzına karar vermelisin. Bunun hakkında düşünmen, senin afişi hazırlama aşamasında işini kolaylaştıracaktır. Mesela bu lokanta nasıl bir lokanta? eğlenceli mi, çılgın mı, ciddi mi, aile ortamı mı, yoksa alelade bir yer mi? Çılgınsa aynı dinamizmi gösterebilecek bir afiş hazırlaman, ciddi ortamsa da aynı ağırbaşlılığı sergileyecek bir afiş hazırlaman gerekli. Tarzını planladıktan sonra, oturup bunun için resimler ve yazı fontları hazırlaman lazım. Afişi ilk önce kafanda canlandırman, yaratman gerekli. Ne nerede olacak, nasıl renkler kullanacaksın, nelerden bahsedeceksin felan. Sonra oturup bunların hepsini afiş üstünde birleştirmen gerekiyor. Burda dikkat edeceğin nokta, çok nesne koymanın daha iyi bir afiş anlamına gelmeyeceği. Minimalist tasarımlar da gayet başarılı olabilir. Önemli olan senin kendi fikrini afiş üstünde nasıl yansıtabildiğin. Mesela bir Türk afişi örnekleyeyim, http://can.deviantart.com/art/City-Lounge-Duble-Flyer-33278191 gayet etkili, ne demek istediğini çarpıcı bir şekilde dile getirmiş. Neymiş bu hadise? Disco Weeks. Kim geliyor, ahan da şu, hangi gün saat kaçta, o da var, hatta alta adres de konmuş. Tamam böyle cıvcıvlı efektler kullanmamışlar ama görevini gayet güzel yerine getiriyor. Mesela o 2 kaktüsü koyman şart mıydı? "RE"nin yanındaki lambanın anlamı nedir? Eğer afişin amacı "nefis meksikan lezzeti"yse, o zaman onun biraz daha çarpıcı gözükmesi lazımdı. Eğer afişin amacı "Ahmet Akman" ise, onun önplana çıkartılması lazımdı. Aşşağıdaki sazlıkların bir amacı yok, resimde yer kaplamak için konulmuş. "Nefis Meksikan Lezzeti" yazısının arkasındaki ağaç ve kuşlar, yazıyla karışmış, görselliği bozmuş. Yazının zor okunmasına neden oluyor. Renk tonu da kötü. Pembe yazıyla pembe arkaplan bütünleşmiş ve gözü yoruyor. Oysa yeşil arkaplan ve kırmızı yaz yapmış olsan, zıt renklerle daha çarpıcı bir görüntü sağlamış olacaktın. Hani minimalizm dedim de, illa minimalizm şart değil. Karışık grafiklerle gene akıcı bir afiş hazırlanabilir. http://demen1.deviantart.com/art/PINK-PARTY-FLYER-67901908 Bunun gibi.

2. resim:
Bu resim, üsttekinden daha başarılı olmuş, bunu belirteyim. Yazıyı biraz büyült, "RE RESTAURANT" yazısını ortala ve ateş'in üstünü kapatmasın (ateşin tepesini kesmiş), bir de lens flare efektinin hiç bir gereği yok. Sırf efetk eklemiş olmak için koyman gerekmiyor. "Daha çok photoshop yeteneği" değil, daha iyi estetik anlatım önemli olacak "son kullanıcı" yani müşteriler için. Yine de başarılı buldum.
Sosyal ağlarda paylaş

Bone erinmeyip bu kadar güzel yapıcı eleştirilerde bulunduğun için teşekkür ederim...
dediklerinin hepsini uygulayacağımdan emin olmalısın.

şimdi baktımda cidden kötü olmuş birincisi.. 2.side vasat ama biraz daha oynarsam üstünde belki birşeyler olur...
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 hafta sonra ...
ne kadar çok araştırma o kadar iyi tasarım.

bence sağlam bir araştırma yap ne ile ilgili tasarım yapacaksan ve bol pratik tabii. içine sinmeyen işleri sunma bence, çünkü vakit geçsin diye yapılan işlere de ona göre eleştiri gelir ve moralin bozulabilir.

bir işin iyi olması için filterlarla, özel efektlerle dolu olmasına gerek yoktur. önemli olan fikirdir. fikrin yoksa işin satmaz istediğin kadar süsle. yada ona göre alıcı bulursun.

biraz daha gayret ile çok daha iyi işler çıkarırsın, iyi çalışmalar.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...