Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

kısa dönem askerlik kalkıyor

Llama

Öne çıkan mesajlar

nileppezdel said:
said:
insan haklarina

Bir insana "vatan borcu" adı altında zorla adam öldürmeyi öğretmek ve hayatından birkaç ay çalmak isnan haklarına daha aykırı. Vatan borcu sadece vaskerlikle ödenmez, ülkeyi işini iyi yaparak temsil edebilirsin. Bazen sana o 8 ay yıllar kaybettirir iş hayatından. Sen ülkeni yurtdışında o işin arnasında babalar gibi temsil edebilecekken harcanmış olursun.

Kaldı ki işi geçtim her türlü zorla insan öldürmeyi öğretmek insan haklarına aykırıdır.

Bir de zaten bir dahaki seçimleri de kazanırlarsa ben buraya vatan falan diyemeyeceğim. O yğüzden vatan borcu kavramı da boş olacak benim için.

Şu anda bile başta onları görünce zor diyorum ya neyse...

yahu en sevgi böcegi barış elçisi felanmısın insan öldürmek insan öldürmek sen silah sıkmayı ögrenme ben silah kullanmayı bilmiyorum der kenara çekilirsin sıkar onlar kafana bi ara yada hic mi dota wow cs cod felan oynamıyosun orda adam öldürünce haz alıyosunda eline gerçek silah verince mi bi garip oluyosun
Sosyal ağlarda paylaş

venom said:
Ben adam öldürmek istemiyorum ama?Birinin hayatını onun elinden aldıktan sonra(beni öldürmeye bile çalışıyorsa) heh heh vatan için yaptım gralım ülen diye kçımı yayamam ben,azap çekerim.

Sorun su,

Adam seni oldurmeye calisiyor ya sen ya o yada bu diyardan gideceksin diyor, diyardan gitme hakkin her zaman bulunuyor ama soyle bir dunya tarihine bakarsan 5 milyar yillik savasmadan yasamak mumkun degil, o yuzden askelik kotu birsey degil kotu olan silah zoruyla seni cok uzun sureler zorla alikoymalari, yoksa yap bakalim askerligi 2 ay temel 1 ay sinif egitimi toplamda 3 ay bakalim kimse korkacakmi...

Yaz tatilinde gider yapar herkez valla hehe
Sosyal ağlarda paylaş

istemiyen istemez, askeri eğitim almak, askeri hiyerarşinin bi parcası olmak istemiyebilir herkez, bunu anlamıyo olabilirsiniz herkezin kafası fakrlı calışıyo bende bi sürü insanı anlamıyorum zaten, ama red etmeniz bu durumu sacma.

neden böle bişey olucakmış onu anlamaıdm ben, hayır zorunlu askerliğe ayrılan butce azmı gelmiş? yoksa kaybedilen iş gücümü az gelmiş? yoksa yök başkadı uni mezunlarını biraz işe yarar görmüş korkmuş zdaha cok zaman harcatıp, eğitimlerini mezuniyet sonrası daha cok köretlip kariyer fırsatlarını biraz daha azaltmankmı istemiş?

garıp yanı
Sosyal ağlarda paylaş

Bence objektif bakamiyoruz bu konuya. Evet askerlik zor ve bazen onur ve gurur kirici bir hal alabiliyor.

Ancak sanki her universite mezunu mezun olur olmaz sanki kariyer yapamaya baslayabiliyorda bu 6 aylik askerlik (ki 5 aydir hic izin kullanilmassa) bizim super dahilerimizi engelliyor.

Yani soyle baktigimizda okul biter bitmez master yapacak olsan 6 ay askere gidip gelip master yapmana ne engel olabilir?

nedir ki 6 ay insan omurunde? Yani askerlik yapmamak icin uydurulan bu gercek disi lobisel goruseleri anliyorum ama soruna boyle cozum bulmak cok zor..

Askerlik zor birsey, insani rahat yatagindan alip 50 kisilik odalara tikip sabah aksam it gibi davraniyorlar sana.

Silah zoruyla cok uzun donem gerekmedigi halde askerlik yaptiriyorlar.

APTALLARA bile 2 ayda silahi ogretmen mumkunken seni 16 ay maksimum bir kislanin icinde surekli ayni seyleri yaparak yasamaya mecbur birakiyorlar.. Neymis efendim savas cikarsa hazir ordu olmasi lazimmis elimizde...

Kimle savasacagiz? Yunanistan? IRak(usa)? Iran? Suriye?

Saldiri gucu bile degiliz savunma agirlikli bir orduyuz..Sirf bu yuzden bile karsiyim uzun sureli askerlik egitimine..
Sosyal ağlarda paylaş

Vizyondakiler:

Kısa dönem askerlik kalkacak.

Gelecek Program:

Üniversite öğrencileri görev dağılımıyla caddeleri süpürecek.

Üniversite binaları torna atöylesine çevrilecek.

Üniversite mezunları kariyerleri boyunca en fazla Teknik Lise öğrencisi kadar maaş alabilecek.

Üniversiteler kapatılacak, halı saha yapılacak, öğrenciler de top toplayıcı olacak.
Sosyal ağlarda paylaş

Şöyle de düşünülebilir, eğer insanlara insan öldürmek hiç öğretilmese, birkaç true evil dışında kimse insan öldürmeyi öğrenmez ve büyük savaşlar çıkmaz. Ülkemi de savunmam gerekmez, ayrıca beni görseniz rakip orduda olmamı istersiniz, boy 1.85 kilo 60 :D

Her türlü hayatımdan çalınan aylar olarak görüyorum askerliği. Vatan borcu da insanlar "hoop bilader ne hakkın var hayatımdan çalmaya" diyemesin diye yutturulmuş bir laf. Vatan borcu ödenir, illa savaşarak değil ama.

Ayrıca her türlü savaş çıksa kaçabildiğim yere kadar kaçarım, ondan sonra da öldürmem valla geleni bırak beni öldürsün. Sonuçta o zavallı da onları yöneten gerizekalı bir hırs maymnunun kuklasıdır. İkimizin de ölümü insanlık ayıbı, bu ayıbı ben işlemeyeyim yaşadıklarımla kalırım :)
Sosyal ağlarda paylaş

nileppezdel said:
Şöyle de düşünülebilir, eğer insanlara insan öldürmek hiç öğretilmese, birkaç true evil dışında kimse insan öldürmeyi öğrenmez ve büyük savaşlar çıkmaz. Ülkemi de savunmam gerekmez, ayrıca beni görseniz rakip orduda olmamı istersiniz, boy 1.85 kilo 60 :D

Her türlü hayatımdan çalınan aylar olarak görüyorum askerliği. Vatan borcu da insanlar "hoop bilader ne hakkın var hayatımdan çalmaya" diyemesin diye yutturulmuş bir laf. Vatan borcu ödenir, illa savaşarak değil ama.

Ayrıca her türlü savaş çıksa kaçabildiğim yere kadar kaçarım, ondan sonra da öldürmem valla geleni bırak beni öldürsün. Sonuçta o zavallı da onları yöneten gerizekalı bir hırs maymnunun kuklasıdır. İkimizin de ölümü insanlık ayıbı, bu ayıbı ben işlemeyeyim yaşadıklarımla kalırım :)

savaş çıksın böyle düşünemezsin işte...

millet aptal mı da birbirini öldürüyo savaşta insanlık tarihinin başladığı günden beri?

bunun da bi psikolojisi var. savaş durumunda seni de havaya sokarlar merak etme...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
millet aptal mı da birbirini öldürüyo savaşta insanlık tarihinin başladığı günden beri?

Evet

Ayrıca duygu sömürüsü yapmayın olay savaş anında ne yapacağımız değil olay hayatımızdan o kadar süre çalınması. Öğretirsin bir aylık bir kursta silah kullanmayı her vatandaşa, geriye kalanlar da paralı askerlikle hallolur.
Sosyal ağlarda paylaş

nileppezdel said:

Ayrıca duygu sömürüsü yapmayın olay savaş anında ne yapacağımız değil olay hayatımızdan o kadar süre çalınması. Öğretirsin bir aylık bir kursta silah kullanmayı her vatandaşa, geriye kalanlar da paralı askerlikle hallolur.

nileppezdel said:

Anladin sen onu...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...