Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Editörler Ariyorum...

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
hmm gündem, futbol, siyaset, tarih, tartışma, deneme, gezi yazısı falan yazabilirim, bir nevi hıncal uluç kategorisi diyebiliriz :)

maili attım özelden
Mesaj tarihi:
Ben bu tür zorlama istekli insanlar bulmanın pek verimli olmadığını, internet üzerinde insanların paylaşımcı olmak yerine tüketici olmayı seçtiğini tecrübe etmiş birisi olarak çok ihtiyacın olacak olan "bol şans" diliyorum.

Gelir paylaşımı sistemi kurabilirsin. X kişisinin girdiği yazılar üzerinden gelen tıklamaların bir bölümünü yine X kişisiyle paylaşırsın böylece belki insanlar motive olabilir ve sende onları kullanan kişi konumundan çıkmış olursun. Adsense kullanırım diyorsan problem değil 200 editöre kadar hakkın var.
Mesaj tarihi:
@doruk
msn'e ekledim, bir hafta içerisinde benden kullanim hakkinda bir mail alacaksin, detaylari aktaracagim.
@dory
büyük olasilikla nisan ayi içerisinde hizmete girecek. Gerekli bilgilendirme paticik forumlarindan muhakkak yapilir.
@eviltürk
wp'nin neresinin yanliş oldugunu anlayamadim acikcasi, gayet kullanilabilir bir sistem. biraz daha açarsan, ben de üzerinde daha rahat düşünebilirim.
@vodan
öncelikle şans için çok teşekkür ederim. Eminim bir yerlerde ihtiyacim olur. Kimin şansa ihtiyaci yoktur ki : )
Gelir dagilimi, aşılamayacak bir problem degil, hiç bir şey yapamazsak, toplu gider egleniriz felan, yemek yeriz vs. :D Bu şekilde belki birbirimizi daha yakindan tanima ihtimalimiz olur. : )
Paramecium ile konusuyordum da, belki bizimle araçlar konusunda bilgilerini paylaşmak istersin, oyle bir ihtimal varsa memnuniyet duyarim.
Mesaj tarihi:

Gerekli e-mail paticik editörlerine gonderilmiştir. Eline ulasmayan ya da e-mail'ini sık kontrol etmeyen arkadaslar olabilecegi için burada da paylaşmak istedim. Mail aşagidadir, editör aramasi devam etmektedir. Paticik'den olmayan ancak boyle bir proje'de yer alabilecegini düşündügünüz arkadaslariniz var ise, msn'ime yönlendirebilirsiniz : [email protected]

Merhaba arkadaşlar,

Sitemiz’in işleyişi hakkinda sizleri biraz bilgilendirecegim.. Bir kaç bölümden oluşacak, bu klavuz’da, eğer daha once WordPress kullandiysaniz, ilgili bölümleri atlayabilirsiniz. Anlatacaklarimiza şöyle bir bakalım.

I- Wordpress’In kullanimi.

II- Temamiz’in kullanimi

a- Blog Postlari + Latest Posts Bölümü

b- Featured Postlar

c- Asides Bölümü

III- Image Resizer

IV- Kullanabileceginiz diger image kodlari

V- Username & Password

I.Bölüm Wordpress’in Kullanimi

Sayfamız acıldıgında karsilasacaginiz görüntü aşşagi yukari resimde görüldügü gibi olacaktir;

http://img329.imageshack.us/img329/1040/scr35a84cakf7.jpg

Sag taraftaki panel’de görüldügü üzere, Username ve Password girmeniz gereken bir alan var. Ve hemen altinda register ve recover password sekmeleri. VI. Bolum olan Username & Password alaninda, bu konuya deginilecek, ancak benden alacaginiz kullanici adi ve şifre bu alana girilerek Login olunulacak.

Login olundugu takdirde, o menu su sekli alacak;

http://img247.imageshack.us/img247/1619/scr3600e92cd2.jpg

Gorundugu uzere bir menu halini aliyor ve içerik olarak 4 bolumden olusuyor.

1. Dashboard ( Admin Paneli Anasayfasidir )

2. Write an article ( Admin Panelinde Yazi yazma bolumudur )

3. Profile ( Admin Panelinde Profilinizin Goruntulendigi sayfadir )

4. Logout ( Çıkış için kullanacaginiz sekmedir )

DASHBOARD bölümü blog’a genel bir bakış içermektedir, ve alt bolmesi olarak eklenmiş olan “Search Meter” alanina sahiptir. Bu alan, blog içi yapilmiş aramalar’I listelemektedir. Kullanicilarin hangi kelime kullanarak bir arama gerçekleştirdigi ve bu arama sonucu bir sonuca ulasip ulasmadigi listelenmektedir. Bulunamayan sonuclarin listelenmesi tarafimdan faydali olabilecegi dusunuldugu için eklenmesinde bir sakınca bulunmamiş aksine bu sekilde kendi eksiklerimizi gorup tamamlayabilecegimizi düşünmemi saglamiştir. Bu bölümü hafta’da bir kez kontrol etmeniz bir ricadir. Hem bu sekilde belki sizlerde yazacaklariniz hakkinda fikir sahibi olabilirsiniz.

WRITE AN ARTICLE Bu bölümden yazilarinizi yazip, yayinlayacaksiniz. Açılacak olan sayfa aşşagidakine benzer bir şekilde olacaktir;

http://img187.imageshack.us/img187/3039/scr375e82evc6.png

http://img72.imageshack.us/img72/815/scr376cddbqc0.png

1.ve2.resimden de anlaşıldığı gibi kimi bölümler var, doldurulması gereken vs.. Bunlardan en önemlisi sayfa’nin basinda gordugunuz, yazı bölümüdür. Bu bölümde dikkat etmeniz gereken bazı hususlar olacak, ancak bunlara ilerleyen bölümlerde deginecegim. Genel bir bakış atmak gerekirse, Title olan bolume yaziya vereceginiz başlık girilecek, hemen altina yazınız ve sag taraftan Categories bolumunden ait olacagi kategori işaretlenip gonderilecek, 1’den fazla kategori’ye uygun bir yazi ise birden fazla kategori seçmenizde bir sakınca yoktur. Ancak dikkat edilmeli ki, o alanda bulunan Asides ve Featured kategorileri, farkli amaçlara hizmet etmektedir. Bu da ilerleyen bölümlerde açiklanacaktir.

Hemen altinda Upload sekmesi bulunmaktadir, bu bolum’u çok kullanacagimiz için açiklama yapmak durumundayim :) Bu sekmede, ileride anlatacagim adimlari tamamladiktan sonra, Browse diyip, resmimizi seçip upload tusuna basacagiz, bir sure gectikten sonra upload’umuz tamamlanmiş olacak ve o alanda resim dosyasinin ismi belirecek, altinda kimi secenekler ve send to editor butonu, bu bolumden sonra bu alanla ilgili hiçbir şey yapmayacagiz, işlemimiz bu noktada tamamlanmiştir. Eger bir dosya daha upload edilecek ise, back tusuna basip tekrar ilk gorunume donulup aynı işlem tekrar edilebilir. İlerleyen bölümlerde diger bölümler hakkinda bilgilendirmeler yapilacaktir. Anlatimi yapilmiş olan diger adimlari da takip ettikten sonra, Publish butonu yardımı ile yazımızı yayinlayabiliriz.

PROFILE bolumunde ise, kendi kişisel bilgilerinizi gireceginiz alandır. Dikkat edilmesi gereken hususlardan ilki “Use the visual editor when writing” sekmesi “unchecked” yani secilmemis olmasidir. Devaminda kişisel bilgileriniz bulunacaktir. Sizlerden ricam bu bilgilerin gerçek bilgileriniz olmasidir. E-mail adresi alanina ister kendi e-mail adresinizi isterseniz, benim sizlere verecegim site ismi uzantili e-mail adresini girebilirsiniz. İsim ve Soyisminizin girilmesi zorunludur. “Display name publicly as:” sekmesinden yazilarinizda gorunecek ismi seçebilirsiniz. “About yourself” alanini dilediginiz gibi doldurabilirsiniz, ancak “ About Us” şeklinde bir alan olusturup, kisaca herkesin kendinden bahsedecegi bir sayfa olusturulacagi için, pek gerek görülmeyebilir fakat About Us sayfasinda herkesin gercekten kisa bilgileri olacagindan, bu sekmeyi de isteginize gore doldurabilirsiniz. Ve “Your Photo” alanı, neredeyse en önemli alanlarda birisi, bu alan bir çok gazetede karşilaştiginiz bir mantiga sahip, siz resminizi(vesikalik gibi cepheden ve yüzünü gösteren bir fotograf olmasi tercihimdir) secip upload ettiginiz takdirde ki fotografinizin bulunmasi bir zorunluluktur, anasayfada degil fakat anasayfadan ya da recentpost bolumunden ve archieves sekmesinden yazi tiklandiginda yazinizin sag kosesinde Resminiz altinda gorunun isminiz ve yazinin tarihi şeklinde gosterilecektir, gorunume ornek olmasi için;

http://img187.imageshack.us/img187/605/scr3902241mq8.jpg

WordPress hakkinda bilmeniz gerekenler bunlar, gerisini kendiniz kurcalayarak da ogrenebilirsiniz. Veyahut özel bir sorunuz var ise iletebilirsiniz : [email protected] , msn : [email protected] .

II. Bölüm Temamizin Kullanimi :

Temamizin kullanimi basit olmasinin yani sira biraz da zahmetli ve bu görsellik nedeniyle ön plana cikiyor. 5 farkli resim koyma sistemi mevcut. Bunlardan 4’ünü alt basliklarda incelerken, birini hemencecik burada aciklayalim. WP kullaniminda aciklanmisti ancak o bölüm wp bilenlerin atlayabilecegi alan oldugu için burada tekrar deginelim. Profil bölümünüzde en altta User Photo upload alani vardir, o alandan yüzünüzün rahat görünebilecegi, vesikalik dedigimiz tarzda bir fotografinizi upload etmeniz zorunludur. Bunun nedeni, ciddiyetimiz ve yazarlarin çıkarlari nedeniyledir. Tipki kose yazilari gibi, anasayfada olmasa dahi, yazilariniza tiklanip, yeni bir sayfada, yazinin tamami goruntulendiginde, sag tarafta fotografiniz altinda, kullanici adiniz vs.. gözükecektir. Resminizi re-size etmeniz gerekmemektedir, sistem otomatik olarak istenilen boyutlara getirecektir. Ve bu boyut 150 pixel civaridir.

a- Blog postlari ve Latest Posts Bolumu

Şimdi blog postlarimizi atarken dikkat etmemiz gereken en önemli konulardan bir tanesi olan görsellik burada açiklanacak. Şimdi nedir bu görsellik, mesajinizda başligin tepesinde olusacak resim ve mesajinizin üzerine bir mesaj geldigi takdirde, sistem otomatik olarak, recent posts bolumune aldigi için yazinizi o alanda görünecek resim. Peki bu resimleri nasil ekleyecegiz. Açiklayalim.

Anasayfadan Write An Article dedigimiz takdirde, veyahut admin menusunden 2.sekme olan Write a tikladigimizda karsimiza, 1.bölümde de anlattigimiz yazi yazma alani gelecek. Sag tarafda kategoriler, sol tarafta yazi alani ve bir çok diger ayrinti bu alanda. Dikkat etmeniz gereken konu, yazinizi dogru kategori altinda yazmaniz. Kategorinizi sag taraftan secebilirsiniz, yazinizi publish (yayinlamak) etmeden önce mutlaka kontrol etmeniz gereken alan. ( asides ve featured kategorileri b ve c bolumlerinde anlatilacaktir.) Daha sonra sayfanin altina dogru indiginizde, sik kullanacagimiz 2 alan dikkatimizi cekiyor, ilki upload bolumu ikincisi ise custom fields alani, bu iki alani cok fazla kullanacagiz.

“Upload” alaninda browse diyip, daha onceden resize(bu ilerleyen bölümde anlatilacak ) edilmiş resmi seçtikten sonra, Upload tusuna basiyoruz. Daha sonra o alan degisecek ve resminizin adini yazan ve bir çok başka özellikleri gösteren bir alan ortaya cikacak. Hemen aşagida 2 adet ekran görüntüsü ile durumu açiklayalim.

Upload ekrani, buradan resmi secip upload demeliyiz.

http://img72.imageshack.us/img72/815/scr376cddbqc0.png

Ben oylesine favourite.gif seklinde bir resim secip upload ettim. Ve sonuc su sekilde olmali;

http://img337.imageshack.us/img337/8550/scr13c59aart5.jpg

Bu noktaya gelindikten sonra, send to editor felan gibi tuslar bazi secenekler resim nasil olsun felan gibi, bunlara dokunmayacagiz, onun yerine orada resmin tam adi görünmekte, resimdeki durumda, favourite.gif, dikkat etmelisiniz ki kimi zaman ayni isimde baska resim oldugu takdirde, resmin adi degişmektedir, upload ederkenki ismi degil, daha sonra yukardaki ekran görüntüsünde belirtilen ismi kullanacagiz. Peki ama nerede; hemen az altinda custom fields alani bulunmaktadir.Bu alana girecegimiz bazi “key”ler ve “value”lar olacak, bir kez girip yazimizi publish ettigimizde bir dahaki yazimizda girmemiz gerekmeyecek, hafizasinda tutmaktadir sistem bu “key” leri ancak herseferinde farkli value olacagi için “key” imizi secip “value”yu girecegiz. Peki ama nedir bu “key” ve “value” aciklayayim. Kullandigim sistemde görselligi tam anlamiyla saglayabilmek için boyle bir sistem mevcut, kullanacagimiz ”key” ve “value” lari belirtmek gerekirse;

Key : latest_home_img , value: upload alaninda dosyanin gorunen adi width : 470 Pixels Goruntulenecek alan : Post’da başliktan hemen önce.

Key : thumb_home_img value: upload alaninda dosyanin gorunen adi Height: 48 pixels Width:48 pixels. Goruntulenecek alan: Anasayfa’da Latest Posts alani

Key : featured_home_img value: upload alaninda dosyanin gorunen adi Height : 64 pixels Width:64 pixels Goruntulenecek Alan : Anasayfada Feaured Posts alani.

Normal postlarimizda, yani yazilarimizda 2 key kullanacagiz latest_home_img ve thumb_home_img bu ikisini her yaziniza eklemek zorundasiniz. Eger featured post yaziyorsaniz sadece featured_home_img key’ini kullanmalisiniz. Value alanina upload edilen dosyanin uzantisi ile girilmesi lazimdir. Yani “favourite.gif” gibi.

b- Featured Posts

Bu alana yazi yazabilmek için, kategorilerde Featured kategorisi secilmelidir. Ve uygun key ve value girilerek resize edilmiş resim, görüntüsü eklenmelidir. A sikkinda yeterli aciklama yapildigi için bu bilgi yeterlidir.

c- Asides

Bu bolumde herhangi bir key ve value kullanilmayacak bu bolum için herhangi bir resim eklenmeyecektir. Olabildigince düz bir yazi veyahut link ile desteklenebilir. Bir paragraf dan uzun olmamasi yazilarin tavsiye edilmektedir.

III.Bölüm İmage Resizer

Ben iki çeşit image resizer oneriyorum,

1. VSO İmage Resizer

http://www.vso-software.fr/download_product_direct.php?product=vir

adresinden tamamen free olan ve gayet kullanisli olan bu program aracaligi ile imageleri istediginiz boyuta getirebilirsiniz, “key”leri burada kullanarak hangi boylarda olacaklarini da bir kez secerek eklerseniz, bir dahaki sefere boyutlandirmayi secmek zorunda kalmazsiniz.

2. Image Resizer Xp

Sadece windows xp ile calisan bu microsoft power toy’unu da kullanabilirsiniz. Indirebileceginiz adres : http://download.microsoft.com/download/whistler/Install/2/WXP/EN-US/ImageResizerPowertoySetup.exe

Tekrar bir bakiş atmak gerekirse, latest_home_img width : 470 pixels. , featured_home_img 64 x 64 pixels., thumb_home_img 48 x 48 pixels.

Her postunuzu görsellik acisindan zenginleştirmek zorunludur. Bu adimlari uygulamali ve resimleri yazilariniza eklemelisiniz.

IV. Bölüm Kullanabileceginiz Diger İmage Kodlari

Şimdi Başligin üstüne gelecek resim ( Latest Post) ve Recent Post alaninda gelecek resim secildikten sonra, yazinin uzunluguna ya da içerigine gore daha fazla resim eklenebilmesi açisindan kullanabilecegimiz bir kaç kod daha bulunmaktadir. Bu kodlari paragrafinizdan hemen once eklemelisiniz. ( not: bu kodlar yazinizin içine eklenecektir.)

Sola hizalanmis fotograf için;

alt text

Resim hakkinda aciklama ya da bilgi buraya eklenecek

Saga hizalanmiş fotograf için:

alt text

resim hakkinda aciklama ya da bilgi buraya eklenecek

Yazi boyunca konulabilecek resim için;

alt text

Resim hakkinda bilgi buraya eklenecek

Dikkat edilmesi gereken konu resimlerin boyutudur, kimse resmin yazi ekranindan dişari taşmasini istemez bu nedenle kullanacaginiz en geniş uzunluk 750 pixel olmalidir.

V.Bölüm Username & Password

Kullanici adi ve şifreniz, tarafimdan sizin seciminiz dogrultusunda verilecektir. Daha once bahsedildigi gibi, İsim ve Soyisminiz gerçekleri yansitmalidir, bunun dişinda her birinize site tarafindan e-mail adresleri verilecek ve bu adresler’de profil alanlarinizda görüntülenecktir, kullanimi kolay ve zorunludur. Outlook veya Windows Mail gibi pop mail programlari sayesinde kullanilabilirler.

Kullanici adi ve Parola için sizlerle daha sonra iletişime gecilecektir. Şimdi her birinizin var ise eskiden yazdigi bir yazi veyahut yazacagi bir yaziyi, mail olarak alabilirsem memnun kalirim. Bu bir formalite olmanin yani sira bizi ne kadar anladiginiz hakkinda bizlere yorum yapma ve belki bilgilendirmedeki aksakliklarin giderilmesi için bir şans tanima açısından faydalıdır.

Okudugunuz için teşekkür ederim.

Eger anlaşilmayan bir nokta var ise, [email protected] adresinden e-mail yolu ile veyahut [email protected] adresinden msn yolu ile irtibata gecebilir, benimle fikir aliş-veriş’inde bulunabilirsiniz.

İyi Günler.
Mesaj tarihi:
Hmm gayet açıklayıcı..Spora gitmem lazım,gelince detaylıca okurum ben bunu,daha sonra konuşulur.Mail'larımda problem varda buraya da koyman güzel olmuş açıklamaları açamıorum çünkü bazı mailları.

Bu arada yazı istemişsin,2-3 tane daha önce yazmış olduğum blog'u,blog-spot'a upload ederim ordan okursun istersen.
Mesaj tarihi:
@moriQ

olur tabi, hangi konularda yazabilecegin hakkinda bahseder ve bu topigin 3.sayfasindaki ilk mesaji okur gerekli yerleri not eder ve e-mail adresini bana verebilirsen. İrtibat acisindan faydali olur.
Mesaj tarihi:
Merhabalar,

Bilmiyorum mail atiyor musunuz arkadaslar, ancak bir arkadasimin uyarisi uzerine belirtmek istiyorum ki, mail adresim küçük büyük harfe duyarlidir, bu nedenle, [email protected] adresine gonderilen e-mailler bana ulaşmamaktadir. [email protected] olarak yazmali ve gondermelisiniz. B harfi büyük olmalidir.

İyi günler.
Mesaj tarihi:
aradan şey gibi fırlamak gibi olmasın da, takip ediyorum topiği bir süredir, ciddi bişeylere hazırlanıyorsun bence en baştan bu büyük harf sorununu hallet ileride çok sıkıntı verir herkese B büyük olcak demek durumunda olmak. Kolay gelsin =)
Mesaj tarihi:
Merhaba arkadaşlar,

Bir e-mail almış olmaniz lazim, 3-4 gün evvel, bazı kişisel bilgilerinizi soran. Bir çoğunuz bu e-maile 1-2 gün içerisinde cevap verdi, ancak bir çoğunuz ise henüz cevaplamadı. Mail'in bir ihtimal elinize ulaşmaması olasiligini değerlendiriyorum ve buraya da aynı e-maili koyuyorum.

Mail'i henüz elime ulaşmamış olanlar :
Gerge
MrLevie
DoruK
Seph
asinanyavuz
Xobalt
Vanity
blackchaos

Gönderilmiş olan e-mail :

Merhaba arkadaşlar,

About Us sayfasinda görüntülenmek üzere aşağidaki template'i doldurup bana reply ederseniz sevinirim.

İyi Günler.

Template :

Adı :
Soyadı :
Doğum Tarihi :
Mesleği ya da Okulu :
Yaşadığı Şehir :
İlgilendiği Alanlar :

Bu bilgilerin doğrulugundan lütfen emin olunuz.

Bu bilgilerin olabildigince hızlı bir şekilde elime ulaştırılmasını sizlerden rica ediyorum.

İyi günler.

Bilgi olarak, planı sizlerle paylaşayım..
- Onumuzdeki 2-3 gün içerisinde kullanım klavuzunu tamamen oluşturmak ve daha kullanilabilir hale getirip görsel öğeler ile zenginleştirmek.
- 1-1,5 Hafta içerisinde, editörlerin hesaplarini oluşturmak ve kişileri bilgilendirmek.
- 2 Hafta içerisinde siteyi açmak. ve akabindeki 1 hafta içerisinde tüm detayları tekrar gözden geçirip, düzenlemeleri yapmak.
- 2 Hafta içerisinde tüm editörlere site uzantili contact e-mailleri sağlamak ve bu e-maillerin Outlook gibi programlarla nasıl kullanılabilecegini anlatmak. Gerekli girdileri sahiplerine ulaştırmak.
- Yapılan öneriler olursa, site açıldıktan sonra önerilere göre gelişim sürecini başlatmak.
Mesaj tarihi:
Update : boyutlandir.php oluşturuldu, bu şekilde resim dosyaları, anasayfa'ya boyutlandir.php script'i yoluyla çağırılıyor, artık resim dosyalarını, sizlerin yeniden boyutlandırması gerekmiyor. Sistem otomatik olarak çalışıyor.
Anasayfa Boyutlandırması : 470 Pixel Genişlilk ve buna oranlı otomatik Yükseklik Boyutlandırması..
Son Mesajlar Boyutlandırması : 48 Pixel Genişlik ve 48 Pixel yükseklik boyutlandırması..
Featured Post Boyutlandırması : 64 Pixel Genişlik ve buna oranlı otomatik yükseklik boyutlandırması..
  • Yeni Oluştur...